רותי,יש לי שאלה

טל851

New member
רותי,יש לי שאלה

יצא לי אתמול קצת לחשוב. חשבתי על אנשים שהחיים שלהם איך לאמר בצורה עדינה,מבוזבזים. חשבתי המון על גלעד שליט,ילד בן 22 שאני בטוחה שהיו לו תוכניות לאחרי הצבא,לנסוע לטיול,ללמוד ,לעבוד,ילד שהחיים שלו נקטעו בגיל 19 ואני באמת לא מבינה למה.מה הנשמה שלו עשתה בגלגול קודם שהוא ככה צריך לסבול בגלגול הזה. חשבתי על אנשים נרקומנים,אלכוהוליסטים,עניים,אנשים שעשו טעות שהורסת להם את כל החיים. אני מנסה לחשוב למה זה מגיע להם.מה הנשמה שלהם עשתה בגלגול הקודם שהיא צריכה לסבול בגלגול הזה? רותי,אם תוכלי לעזור לי אני מאוד אשמח חג שמח :)

רותי 11

New member
טל851 יקרה

לגבי גלעד שליט אנחנו לא יודעים מה הנשמה שלו בחרה ולכן זה לא רלוונטי לענות על זה, יש הרבה פעמים נשמות שבוחרות שלמש סמל לעם תפקיד לא קל בהחלט, אבל לרוב אלה הן נשמות מאוד מפותחות ואמיצות שיודעות שהן יכולות לעמוד בזה. לגבי השאלה עם עניים - זה עניין של תפיסה או תיקון או שיעור אבל זה לא משהו שצריך להיות אם הבנו את עניין העוני או החוסר ומשם אנחנו צןמחים אנחנו לא צריכים להיות עניים. לגבי נרקומנים או אלכוהליסטים, זה עניין אחר זה לא משהו שבחרנו לעשות כאן, זאת הייתי אומרת מעין "נפילה" שיש לה נזקים לפכמים לאורך מספר גלגולים זאת ממש נפילה לצד האפל של הבריאה, זה מאוד מורכב להסביר את העניין שלהם, אבל בגדול לא הייתי רוצה להיות במקום שלהם, אם יש להם את תעצומות הנפש לנסות ולהגמל אז בהחלט הבריאה תעזור להם לעשות את זה אבל זה תלוי בהם הבחירה החופשית לא מאפשרת לבריאה לעזור לנו אם אנחנו לא נעשה משהו, אנחנו צריכים להתחיל לשנות כדי שהגלגלים ינועו. שום דבר הוא לא באמת בזבוז, כי מכל דבר אנחנו למדים אם זה אנחנו בצורה אישית או הסביבה או כמובן הבריאה, לומדת דרכנו איך אנחנו מגיבים במצבים מסויימים.

אנצל את זה לשאלה שקשורה

אני מכירה די הרבה אנשים שמידי פעם צורכים סמים (קלים...אם יש הבדל בכלל...לדעתי לא...) מצד אחד , אני חושבת שזה פסול , אך מצד שני , משום מה זה עושה אנשים מאוד רוחניים (למשל ההודים בהודו , צורכים סמים קלים והמנטליות הרוחנית שם מאוד מפותחת..) וגם זה משהו שצומח בטבע והבריאה בראה זאת...אם כך , אם זה חלק מהבריאה וזה מקרב אנשים לרוחניות למה זה בעצם פסול?..

טל851

New member
תאמיני לי אני כבר מבולבלת

בקשר לעולם הזה.יש כל כך הרבה שאלות כמו ששאלת פה שקשה לענות עליהם. לגבי מה שענית לי רותי,אני מבינה את מה שכתבת אבל פשוט קשה לי לקבל את זה שיש אנשים שמאושרים בחיים ויש כאלה שלא.קשה לי לקבל את זה שיש אנשים שמבלים את רוב חייהם בבית חולים פסיכיאטרי או בכלא וכו.

רותי 11

New member
נכון שזה נראה כאי צדק

אבל אל תשכחי שזאת הבחירה שלהם הבלעדית והצדק הוא לא כמו שזה נראה מכאן הוא לא ארצי

אשמח לקבל תשובה לשאלתי

כי באמת שזה משהו שחשבתי עליו לאחרונה וזה לא מסתדר לי... ובנוסף לגביי איך אפשר לדעת אם אני מוכנה "למעבר"? איך אפשר לבדוק זאת? האם יש אנשים שיודעים שהם מוכנים?..

רותי 11

New member
הוויה של אור יקרה

סמים וולא משנה איזה הם שליליים הם לא מצמיחים אותנו רוחנית התדר שלהם הוא שלילי הוא כייפתי הם משנים את האישיות שלנו, הם לא באמת פותחים אותנו לרוחניות הם עלולים ליצור מצב מסוכן ושוב לא משנה עד כמה הם קלים או לא. פעם לפני עשרות אלפי שנים היו באמת צמחים שעשו את זה, היום הם כבר לא קיימים. וזה שזה מהטבע זה עדיין לא עושה עושה את זה טוב, כי יש הרבה רעלים בטבע שגדלים בצורה טבעית והם מסוכנים. לגבי השאלה השנייה, כן יש בהחלט אנשים שיודעים שהם יעברו, אפשר לבדוק את זה כמובן בתקשור, אבל זאת תהיה תשובה נתונה לאותו רגע, אבל בעקרון אנשים צריכים להגיע למצב של ערות, וסיום מעגלים כדי לעבור.

טל יקרה, יש לי שאלה../images/Emo13.gif

מרגיש לי מדברייך מצוקה, האם היא נובעת רק מבעיות שקשורות לאחרים ? איך את מרגישה בתוך כל מערכת האנושית והקיומית ? מקווה שרותי הרגיעה אותך מעט לפחות. חג שמח אהבה אריאלה

טל851

New member
מאז שאני מתעניינת בכל מה שקשור לרוחניות

יש לי כל כך הרבה שאלות שגם אם יש להן תשובות עדיין ללב/למוח קשה לקבל את התשובות. כמו למשל מה שכתבתי למעלה על אנשים חסרי מזל בחייהם ולא נראה לי שאני צריכה לתת לכך דוגמאות. האמת זה לא עניין של מצוקה כל מה שכתבתי זה פשוט מחשבות על החיים בין היתר גם שלי... תודה בכל מקרה על ההתעניינות שיהיה לך חג שמח והמשך שבוע מקסים

רותי 11

New member
טל יקרה המלצה לי אלייך

לקרוא להתניין לשאול את השאלות אבל לעשות את זה לאט בהתאם ליכולת ההכלה שלך, וכמובן לא כל מה שנאמר הוא תורה מסיני קחי לך מה שמרגיש לך נכון, יכול להיות שמאוחר יותר זה כבר לא יהיה נכון משום שיכולת ההכלה והמידע שיש לך כבר התקדמו.

טל851

New member
חח זאת הבעיה שלי

שאם אני מתעניינת במשהו אני לא מפסיקה להשקיע באותו תחום אבל את צודקת אני צריכה קצת להאט תודה לך

למעלה