רושם ראשוני מספר post NJO

the Sithari

New member
רושם ראשוני מספר post NJO

לקחתי על עצמי משימה קשה בהחלט, לקרוא את הספר הראשון בטרילוגיית Dark nest שממוקמת אחרי סדרת הnew jedi order, בלי לקרוא את כל 20 הספרים הקודמים. אז מכמה העמודים הראשונים של הספר, הגעתי למסקנה אחת: הNJO מוזר ביותר. כבר בעמוד הראשון נזרקתי לסצינה מלאת מושגי NJO שאותם כמובן לא הבנתי, והתעשתתי רק לאחר כמה פרקים (כל פרק בספר הוא בסביבות ה4-5 עמודים). עוד דבר שמטריד פה הוא המצב החדש בגלקסיה: הספר מתחיל לאחר סיום המלחמה עם היוז'אן וונג (גזע של חייזרים מגלקסיה אחרת, מנותקים מהכוח ומשתמשים בטכנולוגיה אורגנית) ועכשיו קורוסנט הוא שוב הכוכב עליו נמצא מקדש הג'דיי- שכעת בצורת פירמידה, אך הכוכב עצמו הוא מעין ג'ונגל, לאחר שהיוז'אן וונג השתלטו עליו והפכו אותו לעולם הבית שלהם. היוז'אן וונג מחדשים את הקשר שלהם עם הכוח (בעע זה נשמע רע בעברית) ונמצאים בשלום עם שאר הגלקסיה. הדבר השלישי והמטריד ביותר (ונושא לדיון מעניין פה לדעתי) הוא ה"הבנה החדשה" של הכוח שאומצה ע"י לוק ושאר הג'דיי: לא הבנתי מה היא בדיוק, אבל היא מדברת על זה שלכוח אין בהכרך שני צדדים קיצוניים כמו אור וחושך, שלא כמו הג'דיי בתקופת מלחמת המשובטים שהתעסקו בלחפש את האור והחושך בכל דבר. אני היחיד שחושב שזה פוגם בכל המהות של SW בכלל והג'דיי בפרט? זה הורס את כל העניין המיתולוגי בSW, האור המוחלט מול החושך המוחלט ואם הג'דיי לא משרתים את הצד הטוב, אז האם הם באמת ג'דיי?

Youngling

New member
אני בדר"כ לא קורא ספרים של SW

אבל לפני כמה ימים התחלתי, אבל ספרים של ה - CW. לדעתי קודם היה צריך לקרוא את הסדרה הקודמת, אולי זה היה מסביר כמה וכמ הדברים. אני אישית לא אוהב את היוזאן וונג - גזע פולש שנראה מוזר לא בראש הפייבוריטים שלי.

the Sithari

New member
אם כבר CW

אני ממליץ על Shatterpoint ן yoda: dark rendezvous שניהם הרחבות על דמויות פופולריות (הראשון על מייס וינדו) והם אדירים!

למעלה