רוק קלאסי

• פותח הנושא 6565
  • פורסם בתאריך

6565

New member
רוק קלאסי

מאוד מעניין אותי לדעת מה הכוונה שאומרים רוק קלאסי . האם זה סגנון מוזיקלי מגובש , או שזה פשוט קיטלוג לאגדות הרוק שעיצבו את פניו של הרוק כמו לד זפלין , פינק פלויד , קווין , הנדריקס וכ'ו ?

שאלה מצויינת

והדעות כאן חלוקות עליה, נשמח לדעת מה דעתך. לדעתי, כמו לכל אומנות, גם לרוק יש תקופה קלאסית, שהחלה בערך ב 1965 והסתיימה עם עליית הפאנק הרוק בתחילת שנות השמונים, בתקופה זו ניתן למנות מספר ג'אנרים מוסיקאליים כמו רוק פסיכאדלי, רוק כבד, רוק מתקדם (פרוגרסיבי) רוק דרומי, בלוז רוק, פולק רוק ובשלהי התקופה גם פאנק רוק.

Chocoholic

New member
לדעתי

זה כמו שציינת - שם כולל לסיגנונות ששלטו ברוק בתקופה הכי חשובה ויפה שלו - 65-75, בגדול... כמו כן, המונח "קלאסי" בא לציין משהו נצחי, שמשמש כאבן יסוד ומעצב את הנושא. זו בהחלט הגדרה קשה. תמיד כששואלים אותי "איזו מוסיקה אתה אוהב?" או "מה אתה שומע?" אני עונה בד"כ - "רוק קלאסי". לך תסביר לאנשים מה זה כולל... לא נתקלתי בהרבה אנשים שמבינים את מכלול המונחים "רוק פסיכדלי", "בלוז-רוק" , "רוק מתקדם" וכד'...

giloni

New member
שעור לאטינית

Classicus בלאטינית פירושו מעמד אליו משתייך האזרח. מהר מאד הפך הביטוי לתוארם של אלה שהשתייכו אל המעמד העליון, הבכיר, הטוב ביותר. ומכאן, למוסיקה. רוק הוא סגנון מוסיקאלי בעל ביטויים תרבותיים וחברתיים שהשפיעו, יותר מכפי שנוכל לחקור או לתאר על עיצוב דמותה של החברה המערבית במחצית השנייה של המאה ה 20. עד היום יש המערבבים את המושגים פופ ורוק יחד לכדי בלילה מביכה המביאה את כריסטינה אגילרה לדור בכפיפה אחת עם ג'ניס ג'ופלין ואת רובי ויליאמס לאותה במה עליה מזיע ומצטמרר ניל יאנג. מובן שגם אלה וגם אלה מיצרים מוסיקה פופולארית, אבל ההבדלים הברורים מחייבים להשתמש בהגדרה "רוק קלאסי", ואם צריך להסביר ולחנך את טעוני החינוך, כדי לקדש את היוצרים והמבצעים שהציבו רף שהפך אותם לקלאסיקה, במובן הלאטיני הטהור של המלה - הטובים ביותר ולפיכך, כמו שאומר השיכור משוקו - נצחיים. יקי

למעלה