רוק מתקדם ישראלי

רוק מתקדם ישראלי

האם לדעתכם 'מה שיותר עמוק יותר כחול' הוא רוק מתקדם? ואם כן, מה עוד שלום חנוך עשה שמתקרב לכיוון הזה? לפני כמה זמן התחלתי לשמוע 'הברירה הטבעית'. לדעתכם זה פרוגרסיב? ואם לא, למה? וגם אם לא, זה מאד מומלץ...

GeForce 5

New member
מה שיותר כחול יותר עמוק

זה השם הנכון
ולדעתי, זהו רגע השיא (מבחינת פרוג) ברוק הישראלי. אתה מוזמן לקרוא כאן את דעתי על השיר ובכלל על "תמוז". כמו כן, כל מה שרצית לדעת על שלום חנוך ולא העזת...

orbiti

New member
דווקא השם שהוא כתב הוא הנכון...

ולדעתי אין הרבה רוק מתקדם שם. אמנם הקטע הוא רוק מעניין ומושקע למדי, ולחלוטין לא סטנדרטי, ואפילו יש שינוי משקל קטן (בקטע האינסטרומנטלי יש שינוי קטן מ3 ל4 רבעים, אם אני זוכר נכון). בגדול אין שם משהו ממש חריג או מורכב מעבר להפקה והלחנה מצוינת.

Yudokolis

New member
הברירה הטבעית

זה בטח לא רוק מתקדם, אלא מוסיקה מרוקאית-ברברית (Berberit, לא Barbarit). א-ב-ל, באופן תמוה למדי, משהו בסאונד שלהם מזכיר לי פה ושם, מבין כל הלהקות בעולם, דווקא את ג'נטל ג'יאנט... זה כנראה השילוב בין הגיטרה לכינור, והשימוש בסולמות פנטטוניים כמו בקטעים ג'יאנטיים מסויימים (Plain Truth, למשל). בכל אופן, זה לא פרוג, כי זה לא נשען על אותן מסורות תרבותיות, זה בא ממקום אחר לחלוטין והולך למקום אחר לחלוטין. זה כמובן לא אומר דבר או חצי דבר על האיכות של זה, שהיא ללא רבב. "מה שיותר עמוק יותר כחול" הוא לדעתי רוק מתקדם, בעיקר בפתיחה ובגשר הקטן שבאמצע השיר, שגונב קצת (או שאולי זו סתם מיקריות?) מ-"Freefall" של קאמל. יחד עם זאת, שלום חנוך לא נגע בפרוג עם מקל, וכך גם זילבר.

begone

New member
תמוז ופרוג

שלום חנוך מתעב רוק מתקדם, ולא נגע בזה אף פעם. מה שיותר כחול זה רוק חכם, עם רסיסים פרוגיים, אבל לא פרוג מודע. הברירה הטבעית זה אפילו לא רוק, ובוודאי שלא פרוג. תמוז היא פשוט להקת רוק מעולה, אבל זה לא אומר שהיא פרוגית.

מאיפה לקחת את זה שהוא מתעב פרוג?

אני זוכר ראיון נרחב עם שלום חנוך, מלפני 10 שנים אולי, שבו הוא מתאר את היצירות-צד-שלם של פינק פלויד ויס כשלב מוסיקלי חיובי, שחבל שבארץ לא עברו אותו. נראה לי ש"מה שיותר עמוק..." יכול להתפרש רטרואקטיבית בתור הנסיון של תמוז לגעת בזה קצת. וגם אם היום הוא לא מתגעגע לפרוג, בשנות ה - 70 זה היה קצת יותר אין. לא הגיוני שהנגיעה היתה לא מודעת.

begone

New member
בביוגרפיה שלו במומה

וגם ב'סוף עונת התפוזים', הוא שוטח את משנתו לגבי 'מה זה רוק', והוא תמיד אמר שזה צריך להיות פשוט, לבוא מהבטן ולדבר לקהל רחב. הוא מעולם לא החזיק בגישה אליטיסטית לגבי רוקנרול, ולמרות שאני יודע שהוא אוהב קצת מוסיקה קלאסית, הוא שונא כל יומרה פרוגית בסגנון 'קונצ'רטו לגיטרה ותזמורת'. בחור צנוע, ארצי ויומיומי הוא שלום.

למעלה