רוק מתקדם אמריקאי

bbb2001

New member
רוק מתקדם אמריקאי

שלום, אני מכין עבודה לקורס באוניברסיטה והייתי רוצה לדעת מי הלהקות הבולטות ברוק המתקדם האמריקאי. שימו לב ,לא בריטי, אמריקאי. אלו באמת צריכות להיות הלהקות הטובות ביותר כדי שאוכל להסביר מה התרומה של כל אחת. תודה!

shakshooka23

New member
dream theatre

אמריקאים לגמרי (סולן קנדי) ולפי דעתי הכי פופולריים היום בפרוג, סימפוני X חביבים מאוד ואמריקאים mars volta לא בטוח לגבי המוצא שלהם אבל נראה לי שהם אמריקאים יש כל מני יוצרים בפרוג שהם לאו דווקא להקה... לדוגמא יש פרויקטים של jordan rudess, neal morse ושכאלה... המממ בכל מקרה לפי דעתי dream theatre הם הלהקה המשפיעה ביותר היום.. אני אישית מאוד מושפע מהם... ונראה לי שהרבה מאוד להקות שיקומו או קמו בשנים האחרונות מאוד מאוד מאוד הושפעו מהם בניגוד לדור הקודם שהושפע יותר מהבריטים כגון yes, camel, gentle giant וכו'... בהצלחה

Mr Mustard

New member
הנה כמה מהיותר קלאסיות

Kansas- שילוב של רוק כבד עם רוק סימפוני וכינור שמוסיף לגוון הקלאסי ונותן קצת קנאטרי לעסק. Styx- לא מכיר יותר מידי אבל בגדול רוק איצטדיונים עם כמה למנטים של פרוג. Happy the Man- רוק מתקדם סימפוני קלאסי ודי רגיל עם השפעות של ג'נסיס, יס וג'נטל ג'ייאנט. האמת היא שבגדול שהרוק המתקדם לא כל כך הצליח בארה"ב, פשוט בגלל שלא כמו האנגלים, הצרפתים, האיטלקים והגרמנים לאמריקאים אין ממש מורשת עשירה של מוזיקה קלאסית. מצד שני, היו בארה"ב הרבה אמני אוונט-גארד, פסיכדליה ופיוז'ן שהשפיעו המון על הרוק המתקדם הבריטי. כיום בארה"ב יש סצנת אוואנט-פרוג מאוד מפותחת, הרבה מאוד פרוג-מטאל ומספר להקות פרוג רגיל בכלל לא רעות. אם תרצה הרחבה על אחד מהנושאים הללו, אשמח.

הוא לא הצליח באמריקה

גם כי האמריקאים כמו האמריקאים העדיפו דיסקו ורוק אצטדיונים כי הם קלים יותר לעיכול. בהסתכלות אחורה נראה שבאמצע שנות ה-70 החלה תרבות הצריכה של מוזיקה פופית, קליטה ובהרבה מקרים שטחית וזולה, שאנחו רואים היום.

epitaph

New member
תלוי, מחשיב את קנדה בתור אמריקה?

כי אם כן אז יש לך את Rush...

Rudess

New member
Dream Theater

הנישואין המושלמים בין הרוק המתקדם והמטאל, היוצרים את הפרוג מטאל הטוב ביותר כבר שנים רבות. למידע נוסף, פנה אלינו לאתר מועדון המעריצים הישראלי הרשמי של דרים ת'יאטר.

להקות חשובות במיוחד

הלהקה החשובה ביותר ברוק המתקדם האמריקני היא קנזאס (Kansas). בשנות השבעים היא היתה פופולרית מאוד, ולמעשה נחשבת למייצגת שם. ההרכב פרוטו-קו (Proto-Kaw) הוא גלגול מוקדם של קנזאס, שהתאחד לאחרונה והוציא עוד כמה אלבומים. גם להקות קטנות יותר, כמו הפי דה מאן (Happy the Man), זכו במעט תהילה. רוב הפרוג שהגיע לארה"ב היה בריטי, לכן הפרוג המקומי לא התפתח בצורה טובה. כאמור בת'רד הזה, דרים ת'יאטר חזקים החל משנת 1993 והלאה, אבל הם מייצגים את זרם הפרוג-מטאל, ולא את הפרוג הקלאסי. עוד פרוג-מטאל אפשר למצוא אצל סימפוני-אקס (Symphony-X) או שאדו גאלרי (Shadow Gallery). היום אפשר להזכיר את גלאס האמר (Glass Hammer), אקולין (Echolyn), ג'אם קארה (Djam Karet), ספוק'ס בירד (Spock's Beard), ניל מורס (Neal Morse), מאפינס (Muffins), טרנס-אטלנטיק (Transatlantic). הנה קישור חשוב לפרוג אמריקני - רשימה ממצה: http://synphonic.8m.com/country/usa.htm ביקורות עבריות על קנזאס אפשר למצוא ב-Mitkadem.co.il.

וינסנטי

New member
לפרנק זאפה היו כמה יציאות של

רוק מתקדם. אני לא מכיר אותו כ"כ, אבל תבדוק את "רד הוט" שלו מ-69, נראה לי שזה יענה לצרכים שלך :)

Osirus

New member
עוד כמה שאפשרי להוסיף

Enchant-להקת פרוג-מטאל מצויינת Frameshift-גם פרוג מטאל,מומלץ אלבומם הראשון Unweaving the Rainbow,בגלל הקונספט,הלחנים,והשירה של ג'יימס לאברי,השני,An Absence of Empathy דווקא פחות מומלץ,בגלל איכות קולית פחות טובה של הזמר הנוכחי,סבסטיאן באך ולחנים קצת יותר חלשים,אך עדיין לא רע,והקונספט של האלבום הוא מה שבעצם מחזיק אותו Sleepytime Gorilla Museum-להקה מזרם ה-RIO,אבל לדעתי לא פשוטה לעיכול,אף שאני מאוד אוהב אותה,ולוקח זמן להתחבר אליה כנ"ל לגבי 5uu's ו-Thinking Plague Birdsongs of the Mesozoic-להקת ריו אינסטרומנטלית בלבד ששווה לשבת עליה,שעשתה אפילו גירסא משלה לפתיחה של הסימפסונס Planet X-להקת ג'אז פיוזן,לא מבריקה במיוחד,אך הקלידים של דרק שריניאן ובעיקר הגיטרה של טוני מקאלפין מחפים על כך Mr. Bungle-עוד ריו,אך הפעם יותר קל לעיכול,מצחיק ומלא הומור,השפעות מוסיקליות שונות ומשונות,והכל בניצוחו של מייק פאטון Underground Railroad-להקת ארט רוק שהדיסק האחרון שלה The Origin Of Consciousness מומלץ בגלל המורכבות שבו,ובעיקר בגלל עבודת הקלידים של קורט רונגי הנהדר

למעלה