רוק מהגהינום

melancholy man

New member
רוק מהגהינום

הכנסיה הקטולית מפיקה מחזמר מהקומדיה האלוהית של דנטה, מצחיק ככל שהרעיון הזה יהיה זה לא הסיבה שפתחתי שרשור חדש, הסיבה היא, כמו שאפשר לקרוא בידיעה הזאת מהארץ, היא שהכומר הנחמד(האב מרקו פריסינה) שעושה את הדבר המאוד לא הומואי הזה, בחר במוסיקה קלאסית לתיאורי גן העדן, רוק אנד רול וג'אז לתיאור הגהינום והשטיות של הנזרים הגרגוראינים לתיאור הפרגטוריום (שאם כל העניין לא היה מריח מרצינות יתר הייתי אומר שזה סוג של מודעות עצמית ואפילו דחקה). אז כמובן שנושא השרשור הזה הוא: איזה שירים הייתם לוקחים בשביל ללוות סצנות בגהינום? ואם נחרוג קצת מהחוקים הנוקשים של הכנסיה (תרגע, בנדיקטוס, אנחנו במילא כופרים, וחוץ מזה, אף אחד לא הולך לתלות מחאות על קיר הכנסיה שלו בגרמניה, טוב אולי הגמד, אבל אותו תרדוף חופשי) איזה שירים הייתם בוחרים בשביל גן העדן?

Dartanyan

New member
אממ

אם כבר אנחנו בעניין, אז מסתבר שהשיר שמושמע הכי הרבה בהלוויות בגרמניה הוא לא אחר מאשר Highway to hell של AC/DC [שאיתם יש לי עניין לא סגור. הבנתי ש-AC/DC מלבד עניינו בחשמל הוא כינוי לדו-מיני. מה שמסתדר גם עם השיר Let me put my love into you Don't you struggle Don't you fight Don't you worry 'Cause it's your turn tonight Let me put my love into you, babe Let me put my love on the line Let me put my love into you, babe Let me cut your cake with my knife עד כאן ענייני המיניות של חברי להקת הרוק המחשמלת מאוסטרליה] השיר מספר אחת שיכול להתאים לגיהינום הוא Earth died screaming של טום ווייטס. הקול השבור ואפשר לומר אפילו המפחיד בשיר הזה נשזר יחד עם המילים ליצירה מצמררת ועצובה. And the earth died screaming The earth died screaming While I lay dreaming of you Well hell doesn't want you And heaven is full Bring me some water Put it in this skull I walk between the raindrops Wait in Bug House Square And the army ants They leave nothin' but the bones And the earth died screaming While I lay dreaming of you אחרי זה מגיע המשך ישיר בצורת השיר Dirt in the ground העצוב עוד יותר אם זה אפשרי בכלל. בכלל, כשהשטן רוצה להכנס למוּד הוא שם את האלבום במערכת הקלשונית שלו. בקשר לגן עדן, כמה שזה יישמע נדוש, השירים שהייתי לוקח לשם בתור פס-קול הם שירים שפשוט לוקחים אותי לשם.

Liorking

New member
נשמע נחמד

לפני 7 חודשים, בתאריך 6/6/06, ביום השטן, היה מאמר ב-AMG על שירים שטניים. Highway to Hell היה מוזכר, כמובן. Rolling Stones - Sympathy for the Devil Iron Maiden - The Number of the Beast Black Sabbath - NIB Led Zeppelin - Stairway to Heaven בגרסה ההפוכה

Durutti Line

New member
../images/Emo6.gif כמובן..

השיר של ארתור בראון מן הסתם הכי מתאים. רוב השירים (שאני מכיר לפחות) של Bauhaus. השיר Black Sabbath מהאלבום הראשון של... נחשו מי. קטעים מסוימים של בריאן אינו, כמו In Dark Trees, וכמובן Baby's On Fire. The End בביצוע של ניקו. המוזיקה של להקת Dead Can Dance. רוב השירים שאני מכיר של Black Tape For Blue Girl Nosferatu Man של Slint. זה מה שעולה לי כרגע

Durutti Line

New member
שכחתי לענות על גן-עדן

קודם כל תוסיפו לגיהנום את להקת Gun Club. עכשיו לגבי גן-עדן. Durutti Column Tortoise Doors Beatles Allan Holdsworth Beck Brian Eno THE CLASH! Slapp Happy להקה קברטית מצוינת למי שלא מכיר Spiritualized Richard Hell & Voidoids Television Pretenders Grateful Dead Georges Brassens (למרות שזה לא רוק) וחוץ מזה המון המון המון ג'אז.

ahbarfilez

New member
אולי בקהילת הרוק זה היה יום השטן

בקהילת המטאל זה היה יום Slayer.... יום שבו כולם אמורים לשבת בבית, לא ללכת לבית ספר \ עבודה.... ולשבת בבית ולשמוע Slayer בפול ווליום.

melancholy man

New member
in a gada de vida

איכשהו נראה לי שהרעיון שלי לגבי גן העדן ושל הכומר החמוד שעושה את ההפקה הזאת שונים לגמרי, בגהינום האישי שלי, בשער מחכה לך שאול יהלום בערום מלא, שמקריא מאמר בן חמישים עמודים פרי עטה של בר רפאלי על אסטטיקה דיאלקטית בכתביו של מישל פוקו כשברקע מבקש בילי ג'ואל, אל תירו בי אני הפסנתרן, אחרי זה אתה פוגש בג'ואל עצמו ומולו אקדח ענק, אתה מנסה לרוקן את המחסנית, אבל אין כדורים, בנתיים, מתחילה הופעה ממול של הביטלס, פול מקרטני וג'ון לנון עולים לבמה, אומרים שיש להם משהו מיוחד ומתחילים מחרוזת של מייטב להיטי יוקו אונו, שעתיים של צווחות, צעקות, מילים לא ברורות ביפנית וסולאי דירדיג'ו בילתי נגמרים ממלאים את החדר, בשביל להרגע, מביאים את ג'יימס גאלוואי שמחלל במשך שעות את אותו שיר אירי מעצבן. בגן העדן שלי מאידך, בשער הפנינים מקבלת אותך מריאן פייט'פול צעירה כשברקע הסטונס מנגנים ב live את she's a rainbow בפנים השעון התותי המעורר מנגנים ג'אם מקסים כשברקע נערות פרחים מעטירות מחלקות את אהבתן זו לזו ולאורחים שבאו זה מכבר, מאחור מאדי ווטארס בבר אפלולי מוציא את הנשמה לגיטרה בג'אמים מוטרפים עם הנדריקס, דיוק אנלינגטון ומיילס דיוויס מזמינים אותי לנגן איתם וג'ין בירקין מודיעה לי שהיא חיכתה כל החיים רק לי...

wawadhani

New member
מצויין

הגיהנום שלי נשמע דיי דומה לשלך, בתוספת כמה להקות עכשוויות... מאידך, אם בגיהנום ג'ון ופול צווחים עם יוקו, בגן העדן שלי ג'ורג' יקבל את פניי כשברקע קרול קינג מנגנת על הפסנתר. שולחן הפוקר כבר מסודר ומחכה לי שאצטרף, רק שנייה לפני האריסון רוצה להקדיש לי את Something ומייד אח"כ הוא וקלפטון ינגנו לי את Layla. בוב דילן מצטרף לשולחן, ומחמם את האווירה עם איזה הוריקן קטן... אני ויאנג מנסים נואשות לאלתר עם הגיטרות (דבר לא פשוט אחרי שהורדנו שורה של שוטים) וג'ניס שרה לצלילנו, ממש לא חשוב איזה שיר. הסטונס מרגיעים אותנו עם אנג'י, והו... הנה ג'ים מוריסון צועד לעברי...

melancholy man

New member
tears in hell...

הייתי אומר שאשמח לפגוש בגן העדן המקסים שבנית, אבל בשביל לפגוש כנראה תצטרכי להגיע למקומות חמים, שם כנראה אפשר לראות אותו בג'אמים עם רוברט ג'ונסון ובשבילך שיהיה גם מוריסון...

melancholy man

New member
כל קשר בין מה שכתבתי לשפה העברית

מקרי בהחלט... תרגישו חופשי לערבב את המילים חזרה, לשנות אותיות ולהרכיב מהם משפטים שלמים

wawadhani

New member
../images/Emo178.gif טוב ששמת את ההודעה הזאת

כבר חשבתי שכוסות הקפה שאני שותה פה בקצב, התחילו באמת להשפיע עליי
ואת מוריסון הכנסתי ככה "על הדרך", אבל לא משנה מה, אחרי שהריסון מקדיש לך את Something את לא אמורה בכלל להסתכל על מישהו אחר, גם אם המישהו האחר הוא אלוהים (=קלפטון) בכבודו ובעצמו. שמעת פטי?

strangebrew

New member
גנבת לי את השיר ../images/Emo13.gif

בגן העדן שלי יש את כל השירים שאני אוהבת בלופ אינסופי. ולכתוב את כולם יהיה כל כך ארוך, אז אוותר מראש, רק אגיד שtales of brave ulysses, here comes the sun, I can't reach you יהיו ביניהם, ועוד רבים וטובים כמובן. והחלק החשוב, קלפטון וברוס באים לעשות לי נעים, כשלפעמים מגיח אלן דלון לעזור להם
ולגבי אינאגאדאדאוידה (מי מקבל פרס מיוחד על עילגות?), אמנם בהתחלה הם רצו לקרוא לו in the garden of eden ורק כמויות סמים שהיו יכולים להספיק לפורום שלם, גרמו להם לקרוא לשיר ולאלבום בשם המוזר הזה, אבל זה למעשה השיר הראשון שחשבתי עליו כשחשבתי על שירים עם אווירה שטנית. הוא כל כך אפל, אין בו שמץ של אותו גן עדן ואולי זאת בעצם הכוונה, ללכת על הדרך ההפוכה בשביל להוכיח איזה נקודה. הוא אומר לה שהוא יאהב אותה בגן עדן אם רק תבוא איתו, אבל כרגע הוא בגהנום, רק אם היא תיענה לו ותהיה המוכנה לאהוב אותו, הם יהיו בגן עדן. וזאת בעצם כל הנקודה. והדרך שבא הם מצליחים להעביר את המסר הזה הוא מעבר למילים, ה17 ומשהו דקות של פסיכדליה במיטבה מצליחים תמיד לעורר בי משהו. שיר נהדר. ולראות מחזמר של הקומדיה דל ארטה יכול להיות דבר מעניין לכשעצמו, אם לא הייתי בטוחה במליון אחוז שהם יהרסו לחלוטין את השירה הנפלאה של דנטה. הגיע הזמן שמישהו באמת יתרגם את זה כמו שצריך לעברית, כי התרגום של עמנואל אולסבנגר הוא בלתי קריא בעליל, מה גם בלתי ניתן להשגה. וכך נמנעות מהישראלים אחת ההנאות הגדולות ביותר שיכולות לבוא מעולם הספרות.

Barmelai

New member
אני עם הפופ

אין מה לעשות, הפופ הוא פופ והוא יודע מה הוא עושה. בגן עדן יש פופ, בגהינום יש רוק. השאלה רק היא איפה תהיו אתם? אני כבר יודע, לכן אני שם את כל החבורה שלי בחביות הזפת. מה חשבתם, שג'ניס, הנדריקס, מוריסון, לנון ושות הגיעו לגן עדן? הלו??? כאילו מה, נראה לכם שהם היו דוגמה לצדיקות בדורנו?
ובגן עדן באמת אני שם את כל החברה הנחמדים מהדיסקו והלהקות הצבאיות, את כל זוכי כוכב נולד לדורותיהם כולל סגניהם, שלישיהם ורבעיהם, לא שוכח לארגן להם רדיו ענקי שתקוע לנצח על גלגל"צ, ומשנן היטב את שירו המדוייק להחריד של דיויד ביירן מ TALKING HEADS באלבום FEAR OF MUSIC (שם קולע לכלל תכניות גלגל"ץ, אגב): The band in Heaven plays my favorite song. They play it once again, they play it all night long. Heaven is a place where nothing ever happens. Heaven is a place where nothing ever happens.

wawadhani

New member
אה... ברמלי...

לא יודעת מי מאיתנו פספס את הנקודה, ככה בכל מקרה אני הבנתי את העניין - מדובר על גן העדן הפרטי של כל אחד ואחת. אם ג'ניס, מוריסון, קלפטון, הריסון וכו יהיו בגיהנום, אז הגיהנום זה גן העדן שלי
איפה שנמצאים פליטי כוכב נולד ומשדרים גלגל"צ כל היום, זה גיהנום בשבילי, גם אם על התווית כתוב: "גן עדן"

Barmelai

New member
אני. אני פספסתי ../images/Emo7.gif

BAD BARMEL, BAD, BAD BARMEL ׁ(זרדים לחים)

strangebrew

New member
תסתכל על הצד החיובי,

זה רק אומר שיש לך חשיבה מקורית ומעניינת

Barmelai

New member
ד"ר התחכמות

סתם היה לי משהו דחוף לומר לאומה ותפסתי טרמפ על השרשור

melancholy man

New member
הוא באמת ידע למות

לי למשל לא היה שום דבר חשוב להגיד, אבל בכל זאת תפסתי טרמפ.

bibi50

New member
גהינום

כשהנך מזכיר את המקום הזה אני נזכר בקליפ הזה שהאווירה בו לקוחה ממש לא מגן העדן גהינום

למעלה