רוק + ג'אז?

numerw

New member
רוק + ג'אז?../images/Emo68.gif

בתור חובב מושבע של רוק פרוגרסיבי אני מאוד נהנה לשמוע נגיעות של ג'אז אם זה סקסופון שמתערב או בכלל, בגלל זה הגעתי לג'אז ואני מאוד נהנה:) תמיד ניתן היה למצוא ג'אז בבית (ההורים שלי מאוד אוהבים את נט קינג קול,בילי הולידי ועוד ח'ברה טובים כמו קולטריין) ואיפשהו תמיד חיכו לי כרטיסים לפסטיבל הג'אז ועכשיו אני בהחלט מצטער על השנים של הופעות שפספסתי... נו נגיע לנושא לא? :) אז מה אתם חושבים על שילובים של אלמנטים של ג'אז בסגנונות מוזיקלים אחרים ובפרט רוק פרוגרסיבי...

zambush

New member
השילוב של ג'אז ופרוגרסיב רוק ../images/Emo73.gif

הוא אחד האהובים עליי, בין השאר כי אני אוהב ג'אז ופרוגרסיב רוק
. להקות כמו Brand X ו- Weather Report הן אהובות עליי, הן משלבות בין שני הסגנונות, כשבראנד X נוטים יותר לרוק הפרוגרסיבי (רוק מתקדם) ווות'ר לכיוון הג'אז. בכלליות קוראים לזה פיוז'ן
אם כי פיוז'ן היא מילה כללית להכלאה בין שני סגנונות, זה יכול להיות ג'אז וטנגו, ג'אז ופלמנקו, ג'אז וFאנק, נו טוב הבנת את הרמז. הג'אז נכנס איכשהו לכל סגנון מוסיקלי, הנה רק אתמול היה פה מישהו שחושב שלג'ורג' מייקל יש שירים שדומים טיפה לג´אז (כהגדרתו). השילוב בין עולם הג'אז של הגרוב, האילתורים והרגש לבין עולם הרוק המתקדם של פריצת דרך, שאפתנות, מסרים דו משמעיים וכו' מוליד סגנון מנצח. לדעתי למרות שהיו בעולם להקות מוצלחות מאוד המשלבות בין שני העולמות, חסר היה הפינאלי, מישהו שיאפשר לקהל רחב להתחבר אל הסגנון ובעקבותיו פריצה של מלא להקות חדשות עם יוזמה, רעננות ונכונות לפתח את הסגנון, ובעקבותיהם הלהקה האולטימטיבית, מין סופר-גרופ כלשהו. מקווה שהבנת משהו

adiluz

New member
../images/Emo79.gifפיוז'ן

שלום אני גיליתי היום את הפורום הזה והוא אחלה בחלה! בקשר לפיוז'ן - זה סגנון מעולה כי הוא משלב בתוכו שני עולמות קרובים בבסיס אבל שונים למשל בהרמוניות או ברעיון האלתור. בדרך כלל השילובים האלה מצוינים כמו למשל ג'אז וקלאסי וכו... אבל יש בעיתיות עם הנושא כי יש להקות פיוז'ן כמו "ספירו ג'ירה"(למי שמכיר הם היו בפסטיבל הג'אז השנה) שלפי דעתי נשמעות קצת כמו להקות של תוכניות אירוח.אבל זאת רק דעתי ויש להם בסיסת מעולה. בכל אופן יש הרכב ישראלי בשם קונפיוז'ן שהם מדהימים וגם ליוני רכטר יש יציאות מצוינות של פיוז'ן. מי שרוצה לחלוק על זה מוזמן!

seafox

New member
ברוך הבא לך.

והעלית נקודה מעניינת רון. וזמבוש שעזר כמו תמיד גם חיזק אותה. שילוב מאוד טוב של הרוק והג´אז בהחלט.

zambush

New member
יוני רכטר ../images/Emo73.gif

איזה יציאות יש לו של פיוז´ן? מאיזה אלבום ותקופה? איפה אפשר להשיג? מי רצח את ארלוזורוב?

adiluz

New member
../images/Emo79.gifליוני רכטר יש

ישלו תקליט (לי יש קלטת) בשם "ממש עכשיו" עם נגנים מדהימים כגון: אילן סאלם- חליל, אלון נדל - בס, עדי רנרט- קלידים, ועוד כמה שאני לא זוכרת. יש שם קטעים ממש מורכבים ומאד יפים ושווה לנסות להשיג (למרות שהאלבום הזה בטח נכשל בארץ הנאורה שלנו והוא בטח כבר נכחד. וחוץ מזה יש לו דיסק גם טוב אבל פחות לטעמי שנקרא "14 אוקטוות" הדיסק הוא עם אבנר קנר שהוא מעולה ולכן הוא גם נעלם מהמפה. הדיסק עולה ממש מעט והוא טוב ויש בו גם יציאות קטנות של פיוז´ן.

epitaph

New member
אמממ...

יש את Ten Years After,Traffic...גם קינג קרימזון משלבת ג'אז בחלק משיריה,הכי בולטים מבינהם יהיו השירים: Lizard Starless 21st Century Schizoid Man וכמובן,יש גם את הלהקה Soft Machine.

adiluz

New member
../images/Emo79.gifנכון

ב- lizard יש דברים מעולים. וגם בדיסקים אחרים שלהם יש דברים שממש מזכירים פיוז'ן אבל קצת שונים.

epitaph

New member
עוד כמה המלצות...

של The Flower Kings המעולים: I am the Sun (Part 1,2) Dream on Dreamer Rumble Fish Twist או בקיצור האלבום Space Revolver. כמו כן,של הלהקה הקודרת והאוונגרדית Univers Zero: Dense Combat Jack the Ripper

dexter1

New member
אוי אולי תתנו לי המלצות לשילוב של

פאנק-ג'אז, קלאסי-ג'אז? תודה :)

dexter1

New member
לאף אחד אין שמות של להקות

פאנק-ג'אז וקלאסי-ג'אז? מצטער שאני מציק לכם בזמן האחרון אני פשוט רוצה להכיר קצת ג'אז תודה :)

למעלה