רוקסא - עדכון

הנקאי

New member
רוקסא - עדכון ../images/Emo19.gif

בירור שנערך היום על ידי הנקאי העלה את המידע הבא: 1. שורשיו של הדיג ברוקסא הינם בשנות החמישים, עת שש קבוצות דייגים קיבלו זכיון לדיג ברשת קבועה של טונה. כן, להקות טונה הסתובבו אז בכמות מסחרית בחוף הצפוני
2. מכל הקבוצות, רק משפחת רוקסא (כיום: שני בניו של הדייג ההוא) ממשיכים להחזיק ברשיון הדייג הזה ולחדשו מדי שנה. 3. לפי כל ההערכות מטרתם העיקרית אינה הדייג עצמו אלא שימור זכויותיהם על החוף, בתקווה לפיצויים נכבדים ביום בו ייבנה גם שם מלון כלשהו. בני רוקסא מצויים כנראה בעיצומה של התדיינות מול מינהל מקרקעי ישראל בנושא קרקע זו. 4. למינהל הדייג כשלעצמו אין כל עילה או סיבה לא לחדש את רשיון הדייג, גם אם יתברר שנלכדים במקום כרישים או אפילו יונקים ימיים. מאידך, אם רשות שמורות הטבע תוכיח כי הרשת הקבועה פוגעת בחי הימי המוגן שבמפרץ, ניתן יהיה לפעול למניעת חידוש הרשיון (שיש לחדשו מדי שנה בשנה). 5. בעבר המאד לא-רחוק היה בפורום זה אדם שטען למידע ואפילו צילומים המתעדים בעלי חיים ימיים מוגנים שאכן מצאו שם את קיצם, אולם בהמשך ספק חזר בו מעדותו, ספק סתם נמנע מלמסור את המידע שבידיו וסיבותיו המפוקפקות עימו. אם בין קוראיו הרבים של פורום זה או חבריהם (האילתיים בעיקר) יש כאלו שבידם עדות אמינה מאדם אמין , תמונות או מסמכים היכולים להוכיח דייג כרישים ועיבודם, הילכדות וחנק של יונקים ימיים (כמו צבים), וכדומה, הם מתבקשים לידענו בהקדם לשם המשך הפעילות בנושא. בתודה,

אבי ע

New member
כמובן... אבל ../images/Emo39.gif

אבל גם הם צריכים לעלות לנשום, וזו הנקודה...

ברבוניה

New member
רוקסא

נדמה לי שלנושא היבט נוסף מול משרד הפנים כיוון שהם הכניסו ללא רשיון סינקרים מבטון למים. אני מציע לך לפנות לאהרל´ה וייסמן ממניהל הספנות שלדעתי יכול לתת היבטים נוספים של הפרשה ולהערכתי גם ישמח לשתף איתך פעולה בנושא. בהצלחה

הנקאי

New member
ברוך שובך, ברבוניה ../images/Emo19.gif

תודה רבה. האם תוכל לשים כאן טלפון שלו, לטובת מי שמרכז את הטיפול בנושא בפורום? מקווים לקבל ממך גם מידע בתחומים נוספים שדובר עליהם בעבר, ושעתה לכאורה הוסרה המניעה מהבאתם.

נבות

New member
ברבוניה - איזה מזל שחלק מאיתנו

מכירים קצת , הא ? תיסלם על החזרה. האם העיתוי מקרי, או שמא סתם כך ? הנקאי אולי תסביר איזו מניעה הוסרה מהבאת מידע בתחומים נוספים ע"י ברבוניה חברנו?

Pini1

New member
נבות תשמע , אתה כנראה יודע על מה

אתה מדבר. במיוחד אם אתה גם מכיר , זה מצויין. אם אני צודק , גם אני יודע מי זה ברבוניה ומחשש לאאוטינג לא אכתוב את שמו. לנקאי , שבטח יודע מי בעל הניק ברבוניה - למי התכוונת כמחסום שהוסר לכניסתו המחודשת של ברבוניה , לפילוביץ´?! האם אני מבין נכון? למה התכוונת שכעת אפשר למסור מידע שלפני כן אי אפשר היה? ברבוניה , אתה עדיין חייב לי תשובה מדיון שנערך בנושא תלונה בפורום , לא תמיד מקבלים תשובות על הכל, אני יודע. אך ממך אני יכול לבקש שוב לפחות. מה דעתך לענות עכשיו? פיני

Pini1

New member
בוקר טוב לנקאי

אבקש להפנות את תשומת ליבך להודעתו ובקשתו של נבות , ובהמשך שאלתי שלי בנוגע לנושא הנדון בשרשור הזה ולהצהרה תמוהה שכתבת ודורשת הסבר מצידך. אשמח אם תעדיף בכל זאת להסביר את עצמך כפי שמתבקש , ותענה לשאלות. פיני

הנקאי

New member
לשאלתכם

1. ההודעה האישית לברבוניה היתה לא במקומה מצד הנקאים, מה גם שהתברר כי יסודה בטעות מוחלטת. 2. בנסיבות אחרות היתה ההודעה נמחקת תוך שינוי, אבל טכנית הדבר היה מחייב מחיקת המשך השירשור וכדי שצעד כזה לא יתפרש לא נכון לא בוצעה המחיקה.

הנקאי

New member
לידיעה נוסיף רק

כי ברבוניה - יהיה אשר יהיה - עמד בהבטחתו, ולפני מספר דקות העביר ישירות לעוסקים בעניין מסר עם מידע חשוב שיסייע בטיפול בפרשת רוקסא.

אבנר29

New member
מודה ועוזב ירוחם

נותרה לכם עוד טעות אחת לתקן וזאת השעיתו של פ"ש ולפיני ישר כוח שאלות במקום מצטרף אליו בבקשה לתשובה במהרה בימנו אמן אבנר

זה לא המוטו באילת.

יש איזורים שיש בהם יותר בטונאדות מאלמוגים, התחושה שלי שכל פעם שנתלש מצוף עם חבל הם זורקים בטונאדה חדשה. בנוסף האמבטיות המכוערות שמישהו הטביע בין אקווה ספורט לסיאם, יש גבול ל´אטרקציות´ בתוך השמורה, פסולת זה לא ריף מלאכותי.

מנטה, שמא אי הבנה?

שלי, שלך או של שנינו? שאלת לעיל "מה זה סינקר". עניתי ברמז מבלי לחוות דיעה ספציפית לגבי אם זה טוב או רע להשאיר סינקרים במקום כזה או אחר, פשוט רמז שעלה אינסטיקטיבית בראשי לאור שאלתך. עכשיו, אם הבנת מתשובתי משהו אחר, חבל ועל כן אסביר מהו סינקר כדי למנוע את המשכה של אי ההבנה (במידה ונוצרה): סינקר (מלשון "סינק" באנגלית), הוא "משהו" שמטביעים בים. למשל, כדי למתוח חבל אנך לצלילת עומק, קושרים בצד אחד סינקר (בדרך כלל קופסת פח שלתוכה יצקו בטון) ולאחר שקיעתו קושרים מצוף בצידו השני. משתמשים בסינקרים גם לצורך מתיחת אביזרים (כמו רשתות) או קיבוע בויות סימון או עגינה. ולגבי האמבטיות, גם אני נגד. מקלחת יותר טוב! ...הסתדרנו?

הבנה מוחלטת ../images/Emo80.gif

מדברייך הבנתי מה זה סינקר, ורק הוספתי מה דעתי על הטבעתם.

akira

New member
לפי הבנתי

זה שיש להם רשות לדוג לא נותן להם שום זכות לסגור את האיזור לאזרחים אחרים ? הרי רישיון דיג זה על הים ולא על החוף.... וכנ"ל לגבי צלילה באיזור הדיג.... למרות שאין לי שמץ מבחינה משפטית בנושא זה... -דניאל

ברבוניה

New member
תודה

אני רוצה לציין ( כגולש מהשורה ) שכיף לקרוא את רוב הדברים מהימים האחרונים בפורום. האוירה הנעימה , הידע ,הרמה המקצועית וההפניות לאתרים רלוונטיים ,מענגת. אני מקווה שלקראת השנה החדשה נהיה יותר סבלניים, פחות אלימים ונזכור שאנחנו נמצאים כאן מתוך אהבה לתחביב. בקיצור, שתהיה שנה טובה ומתוקה, שנה של הגשמה והתגשמות ושנהיה גאים במעשינו. ביחס לפעילות מול רוקסא נשוחח בסלולארי שנה טובה

Pini1

New member
בדיוק כפי שנאמר ע"י השיח השנון

מודה ועוזב דימונה...אופס ירוחם - זה חזק נכון ומקובל. 1. לעניין ברבוניה "יהיה אשר יהיה" , האם לא ראוי שיעדכן אותנו ויטפל טרם הטיפול בעניין רוקסא בנושאים שיותר קרובים אליו ואלינו כמו אתרי צלילה , שוניות מלאכותיות ועוד ? סתם נושא למחשבה במיוחד לאור העובדה שהוא מעדיף לא לענות על שאלות. 2. ועוד דבר קטן לי לנקאים , היות ועד עתה לא מצאתם לנכון להחזיר את פ"ש לפורום או לפחות להודיע על מועד לעשות כן. אעיר את תשומת לבכם ולב המצדדים בכם בעניין ההשעייה לצמיתות (שזה לגיטימי מבחינתם לחלוטין). שמתי לב לשרשור בעניין חרם הצרכנים שהחל אותו אמיר דרור. אשר בו רמת הפוליטיקה הקומבינות מלחמות בין מועדונים וכן השתלחויות אישיות , ואתם לא עושים כלום בנדון (חוץ מהשתתפות פעילה כמובן). האם בגלל הפרסונות המתדיינות , או סתם כך? מבחינתי דיון כזה חשוב רלוונטי ולגיטימי , רק שאני קורא להגינות ולאובייקטיביות גלויה וטיפול שוה ואחיד בהודעות ע"י הנקאים. תחשבו על זה. פיני

למעלה