רוקי,רוקי,רוקי...

רוקי,רוקי,רוקי...

משהו כאן יודע אולי אם היתה פעם בישראל את העלעת אופרת הרוק הקאלטית של "מופע האימים של רוקי"??? חפשתי בכל מקום ולא נראה לי שהיתה כזו... אני פשוט נורא רוצה איך זה יוצא על במה בלייב... מישהו כאן פעם ראה את ההצגה?ואני לא מתכוון לדבר הזה כמו שברנת השרון אלא להצגה עצמה....?ואם לא,מישהו אולי יודע על אתר שקיים להצגה? בחו"ל?

כן, 1999

העלו את זה בתלמה ילין ב-1999 נדמה לי. דניאל אפרת ודקלה הדר ביימו, ודניאל גם תרגם. אני בטוח שיהיה לו מה להוסיף לך על זה. בכל מקרה מצורף קישור לאותה הפקה.

Hippie Jeannie

New member
כמו שאיסטוויק ענה לך -

העלו את ההפקה בבית הספר "תלמה ילין", ואני לא חושבת שהייתה עוד הפקה של זה בארץ. דבר אחד שאני חייבת לתקן (קטנונית שכמותי) - מופע הקולנוע של רוקי. לא האימים. ובנוגע להצגה, בדיוק לפני כחצי שנה-שנה העלו את המחזמר מחדש בלונדון לכבוד חגיגות ה-30 למחזמר. בתפקיד פראנק שיחק ג'ונת'ן וילנקינסון, יש לי את הברושור של זה בבית וזה נראה פיצוץ, אם כי לצערי לא זכיתי לראות את ההפקה. היא רצה לזמן מוגבל בלונדון וירדה. בנוגע לאתרים שקשורים להצגה, הנה לך לינקים לכל מיני אתרי מעריצים. אני לא בטוחה אם זה אתרים של ההצגה או של הסרט, אבל אתה מוזמן לחפש.

OneOfTheGifts

New member
למיטב ידעתי

מעלים את מופע האימים/הקולנוע של רוקי בהפקות י"ב לבגרות בתיאטרון. למשל בעיר שלי (ערד), העלו את המחזמר כהפקת בגרות לפני כשנתיים, אם זכרוני אינו מטעני... בית ליסין חשבו פעם להעלות את ההצגה בתיאטרון שלהם (לפני כשנה-שנתיים), אך הרעיון נפל בשל הפופולריות של שיקגו (ריטה ריטה! אההההההה! לאאאאאאאאאאאאא!!!). הפסד...

נוסטלגיה...

קודם כל, למחזמר קוראים ROCKY HORROR SHOW (מופע האימים של רוקי) וכשעיבדו אותו לסרט קראו לו ROCKY HORROR PICTURE SHOW ובעברית "מופע הקולנוע של רוקי". את ההפקה העלינו במסגרת עבודת-הגמר שלי בתיאטרון (בנושא הפונקציה הדרמטית של השיר במחזמר, ניתן לעיין בספריית תלמה ילין), וזו גם היתה עבודת התרגום הראשונה בחיי. היום אני חושב שהייתי מתרגם את זה הרבה יותר טוב, אבל יחסית לעבודה ראשונה זה יצא די חמוד. ונאיבי. אבל עדיין חמוד. והנה השוס: היו לנו חמישה נגנים חיים על הבמה, וזאת היתה עבודת-הגמר הראשונה בתולדות תלמה-ילין שהיא מחזמר! חיפשנו רעיון למחזה קאמרי (דל-משתתפים) שהוא עדיין מיוזיקל, ו"רוקי" הדליק אותנו מיד. אולם ההאנגר של תלמה ילין היה מושלם למשימה (הרבה לפני שבנו שם את הטריבונות המכוערות האלה, שתופסות חצי-במה, ואת ההצגה העלינו בעומק האולם, ולא לרוחבו, כמו שעושים עכשיו). היה המון כיף, המון הורמונים, המון רוקנרול... אפילו התפאורה היתה מגניבה. ויופי של קאסט. בקיצור... היה שווה בטירוף.

Hippie Jeannie

New member
התרגום בכל זאת לא מדויק.

לסרט קוראים "מופע הקולנוע של רוקי" (The Rocky Horror Picture Show) ולמחזמר "המופע של רוקי" (The Rocky Horror Show). רוקי הוא השם הפרטי, הורור הוא שם המשפחה. מתעלמים מה"הורור" כי הוא סתם תקוע ומעצבן, אבל "אימים" בכל זאת לא קשור לשום דבר.

משחק מילים...

אני לא יודע מי החליט שלרוקי יש שם משפחה והוא "הורור", אבל גם אם כן, הוא לא מוזכר במחזה בשום מקום. בכל מקרה, הורור שואו פירושו מופע אימים. רוקי הורור שואו פירושו מופע האימים של רוקי, וזה די מדוייק, נדמה לי.

Audrey II

New member
טעות

מי שהחליט ששם המשפחה של רוקי הוא הורור הוא היוצר של המחזמר, ועובדה שכשכותבים את שם הדמויות, כותבים רוקי הורור. זה השם משפחה שלו. כמו שצויין קודם

חזרתי עכשיו מגריז

היה נחמד. מאוד צבעוני, מאוד... מאוד קליל. העיבודים המוסיקליים היו מצויינים. התרגום היה מאוד קולע, הבימוי מאוד נקי, והכל היה מאוד במקום. ואולי דווקא משום כך די עבר לידי. המשחק היה פלקטי ברובו, וקשה להצביע על מישהו שממש התבלט שם. רוב הבנות עושות את אותו הדבר, וחבל.. מי שכן הכניסו קצת יותר ספייס לתפקיד היו כנרת לימוני שגילמה את ריזו (דאבל עם חן אשרוב) ויניב ביטון שאת שניהם אהבתי. ששי בוגנים (דני) והילה זיתון (סנדי) לא היו מספיק מעניינים לטעמי. הילה אמנם שרה מקסים, אבל זהו. הכורוס של שנה א' היה כורוס טוב וחי מאוד. בגדול קשה לי להגיד על "גריז" משהו יותר מ"נחמד". הדמויות הפלקטיות והניקיון הבימתי יוצרים ערב מהנה ברובו, אבל לא מרגש ולא סוחף.

גריז - רוצו.

הבוקר ראיתי לראשונה את ההצגה - מומלץ בחום. תודה לאיסטוויק על הפירגון בעניין התרגום (וגם בעניין רוקי, ובכלל), אבל כיוון שלא היה לי שום קשר כמעט עם הקאסט בתהליך החזרות, היתה לי הפתעה נעימה ביותר לראות את ההצגה המקסימה הזאת! המחזמר אכן קליל, ככה הוא כתוב. הטריק הוא להביא את הדרמה הקטנה של המחזה, להתייחס אליה חצי ברצינות וחצי בקריצה ולעטוף הכל בהמון המון חן, המון ריח של סגנון ותקופה, המון אנרגיה ורוקנרול. והם עושים את זה כמו גדולים. הבימוי של גלעד קמחי זורם מאוד ועשיר ברעיונות בימתיים יצירתיים, הקאסט עובד כאנסמבל וכולם כולם מביאים ביצועים שנעים בין מצויין למצויין פלוס. גם המעטפת הויזואלית של ההצגה עובדת (תפאורה מבריקה ודינמית, תאורה חיה ואפקטיבית, בגדים מדליקים). המוסיקה נשמעת טוב מאוד, חבל, כמובן שאין נגנים חיים על הבמה... נחכה לימים טובים יותר בתקציב ההפקות. בובה של מחזמר, לא לפספס.

actress

New member
גלעד למד שנה מתחתי בתיכון ועדיין

היתה לנו מורה טובה ומעולה ומי שמכיר אותה פה אז קוראים לה ליביה חכמון איילי היא גם שחקנית ואני בטוחה שהיא מאוד גאה בו

Cabaret

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif

ליביה?!?!?!?!?!?!?!? חחחחחחחחחח היא תרכז את המגמה שלנו שנה הבאה. כלומר, בתלמה ילין. וואי תגידי, איך היא?

The Boy From Oz

New member
חחח ליביה

איפה היא ריכזה אותכם? אני ראיתי אותה לא מזמן בערב הקראת שירים של לאה גולדברג אביב אחד למעני היא ממש חמודה חחח רנן אל תדאג יהיה בסדר

actress

New member
דורוששששששש אתה למדת אצל ליביה???

ולא אמרת כלוםםםםםםם?

actress

New member
אם אנחנו מדברים על אותה מורה?

אז היא מגדירה את עצמה "נאצית" לא רציתי להשתמש במילה אבל ככה היא מגדירה את עצמה כדי להפחיד אנשים.
היא מורה קשה אבל אני מאוד אוהבת אותה יש לה ת'קריזות שלה אם היא אוהבת את האנשים אז היא תשקיע ואם יש אנשים שלא מוכנים להקשיב לה היא פשוט תתעלם

The Boy From Oz

New member
חח לא מיכל אני לא למדתי אצל ליביוש

ליביה הולכת לרכז החל מתחילת שנת הלימודים את מגמת התיאטרון של הביה"ס שלי. של תלמה ילין. אז אני אלמד אצל ליביוש... פשש נשמעת נחמדה. ספרי לי עליה קצת באי סי קי!

Evil Spike

New member
יווווווווו איזה כיף לך שגלעד למד

שנה מתחתייך!!! באיזה תיכון הייתם?

0Maori0

New member
ראיתי "גריז" ביום שני! אתמול..

היה בהחלט יפה! ביצועים מהממים לשירים! גם הריקודים! זה פשוט ממש קיטשי... אבל נהנתי! אולי אני אלך שוב...

למעלה