רוקחות-כמה שאלות

רוקחות-כמה שאלות

או קיי, אז יש לי כמה שאלות שאני אשמח אם מישהו יוכל לענות לי עליהן: 1. האם הלימודים כוללים ניסויים בבעלי חיים..?
2. מה שואלים בראיון? על מה מסתכלים? ומה הסיכוי לעבור אותו?
3. יש לי סכם 690 (בבאר שבע) כשהם מבקשים מעל 680 , מה הסיכוי להתקבל? 4. מתי בערך מקבלים תשובה על קבלה/אי קבלה? 5. מה יש יותר סטודנטים או סטודנטיות לרוקחות?
כן.. הרבה שאלות יש לי..
אני יודה לעונים...

Musi© Gi®l

New member
מוסיפה שאלות ../images/Emo125.gif

ברשותך- גם באונ' העיברית יש ראיון לרוקחות ? אב"ג והאונ' העיברית זה המוסדות היחידים ללימודי רוקחות ?

תשובות חלקיות-

1.כן.לא הרבה אבל כן...לפי מה שאני שומע,אפילו מסטודנטים לביולוגיה-אם מדברים עם המדריכים[של המעבדה] וכו',אפשר איכשהוא,אם תסביר להם בהגיון וכו' שמוסרית אתה לא יכול ואנערף-לוותר על הקטע של החיות.. 2.לא יודע ספציפית אבל כמה דברים לפי מה ששמעתי- מוטיבציה,רצינות, תרומה לקהילה[אם נגיד היית בצופים או מד"א,זה מקום טוב לציין זאת..בייחוד כשבבאר שבע הגישה בכל המסלולים הרפואיים היא "פרו חברתית"], נק' שפל/שיא בחיים, למה נראה לך שתהיה רוקח/רופא/ווטאבר *טוב* וכמובן מנסים לבדוק שאתה שפוי ונורמלי[לא יודע איך בודקים זאת אבל סמכי עליהם..בוא נגיד שאם ישאלו אותך משהו כמו "האם יש לך דחף עז לפתוח את הבוקר בסדרת יריות על אנשים חפים מפשע?" התשובה השפוייה תהיה "לא"{לפחות רוב האנשים יגידו שזו התשובה השפוייה
}...
]..חוצמזה,זהו אני חושב. 3.לא יודע, באמת שלא...אבבל אם עברת את הסכם קבלה כמו שכתבת כבר, זה כבר טוב...נראה לי שרק אם עוברים אותו,מזמנים לריאיונות ולכן זה טוב. 4.לא יודע...נראה לי אבל שיש שתי ריאיונות,אם זה כמו לרפואה, והם יכולים להתסיים גם ביוני,אם אני לא טועה. 5.לא יודע[בפעם המאה
], אבל אם לשפוט מהמצב בביולוגיה וכימיה,שהם די מקבילים לנ"ל,אז יש יתרון מסויים כמותי לסטודנטיות
נ.ב. לא רוצה לבאס[אבל הנה אני עושה זאת
] אבל אני שומע מאנשים שהריאיונות באוני' בן גוריון בבאר שבע הם די...אהממ..."קטלניים"...סורי להגיד
בכ"א, המון בהצלחה!

או קיי..../images/Emo184.gif

קודם , תודה, ידעתי שלפחות אתה תענה לי...
וואי, אני גם שמעתי שהראיונות לא נחמדים בכלל (בפורום שלהם מישהו אמר ש-1 מ-10 עוברים אותו?!
מה זה
זה מטורף
)... אוף, אני חייבת להתקבל.. זה הדבר היחיד שאני יכולה להתקבל אליו ומעניין אותי...

Musi© Gi®l

New member
מי אמר שלא תתקבלי../images/Emo125.gif

תאמיני בעצמך ותהיי 1 מתוך ה10 שעוברים ! נכון שהם יכולים להיות קטלניים, אבל אם זה באמת מעניין אותך וזה מה שאת רוצה, תלכי לשם עם ראש מורם, ותראי להם מה את שווה

קיוט

New member
טוב...

גם אני רוצה להתקבל לשם ויש לי סכם קצת יותר גבוה משלך ועדיין הסיכוים קטנים כי יש הרבה ביקוש. הראיונות די נוקשים ביררתי את זה. במקרה אני נמצאת עכשיו בשירות לאומי בבית מרקחת אז אני יודעת קצת על השיטה שם. נרשמת? אני מחכה לתשובה אבל הסיכוי באמת קלוש.

קיוט

New member
המשך תגובה

הבנתי גם שהסכם שמופיע הוא לא מדויק.רק אחרי שהם מקבלים את כל הפניות נקבע סכם לכל אחד שאיתו הולכים לראיון. אבל מעדיפים את הטופ. בהצלחה לך וגם לי. את יכולה להתקשר לשם ולברר בעצמך. אם תדעי משהו תעלי את זה לפורום בבקשה. בי

או קיי..../images/Emo51.gif

ברור שהם יעדיפו את ה"טופ".. אבל, עדיין, למה את חושבת שיש "סיכויים קלושים"..?
מה הם כבר בודקים, שרק יחידי סגולה יכולים להתקבל?
אה, ועוד שאלה, לברר מה
הם אומרים שם מה בערך שואלים בראיונות
וכן, נירשמתי...

קיוט

New member
אני לא יודעת

מה בדיוק הם בודקים אבל יש ביקוש למקצוע לכן יעדיפו את יחידי הסגולה. שואלים שאלות כלליות,למה בחרת בזה איך את רואה את עצמך בתפקיד, מה התכונות שמתאימות לך לזה וכו. אני חוששת כי אין לי פסיכומטרי מעל 700 למרות שיש לי סכם מתאים. הם יעדיפו את האלה עם ה700.

vit20Openu

New member
תרשו לי להצטרף לדיון....

עוד אופציה היא להתחיל ללמוד לתואר בביולוגיה,ובסיומו להתחיל ללמוד רוקחות באוניברסיטה העברית דבר שיקח עוד 3 - 3.6 שנים. או לעשות תואר שני ברוקחות,ובשביל זה האופציה הכי טובה היא לסיים תואר ראשון בכימיה אגב בבר - אילן אם אני לא טועה ישנה התמחות בכימיה מדיצנלית אשר עוסקת בעיקר בפיתוח תרופתי. אלו בכול אופן האופציות שעולות לי כרגע....אם איזכר
אשמח להוסיף
בכול אופן הבצלחה

vit20Openu

New member
לגביי אפשרות זו אני לא ....

יודע
מה שאני כן יודע זה שלא מומלץ לעשות תואר ראשון בביוטכנולוגיה כי את סוגרת לעצמך דיי הרבה אפשרויות,שכן זה תואר שהוא אחד מענפי הביולוגיה הרבים,ודיי ממוקד כך שאת לא ניחשפת למגוון הנושאים הרחב שנותן לך תואר ראשון בביולוגיה. בסופו של דבר האופציה הכי טובה היא לעשות תואר ראשון ברוקחות הבעיה היחידה היא הראיון שלהם,שאם תרצי תוכלי לעבור,שכן הוא הרבה פחות רצחני מהראיון לרפואה. ידידה שלי עברה אותו בירושלים שואלים שם שאלות שבודקות אייך את מסתדרת עם אנשים,האם את אדיבה,והאם המחקר התרופתי מעניין אותך - למה בחרת דווקא בו ולא במשהו אחר(כמו סיעוד למשל),וגם שאלות שקשורות באישיותך כגון:אופי,רגעי שיא ושפל שעברת,התלבטויות,וכו'... בקשר לחוג עצמו הפקולטה הכי טובה היא בירושלים שכן בבן גוריון היא נפתחה ב 1999 - 2000 אם אני לא טועה כך שהיא הוציאה מעט בוגרים יחסית לשוק העבודה.כך שכול החוקרים/מרצים הוותיקים בתחום יושבים בירושלים. במידה ואינך עומדת בדרישות שלהם האפשרות הכי טובה שאני רואה היא לימודים לתואר ראשון בביולוגיה/כימיה. בכול אופן בהצלחה
,ואם יהיו שאלות נוספות אשמח לעזור.

למעלה