רוקחות בארה"ב

Je Cours

New member
רוקחות בארה"ב

ושוב אני איתכם ! (גיחה אחרונה לפני חודש) מה אני רוצה ללמוד, אני יודעת כבר הרבה זמן ... איפה- גם ... מה הקריטריונים שלי - גם ... אבל בעצת אח גדול החלטתי להרחיב את הגיזרה. חיפשתי בתי ספר בעלי מחלקה רצינית לרוקחות ומלגה מלאה (גם לזרים) שעונים על עוד איזה קריטריום או שניים ולהלן הרשימה: 1. Yale University 2. Duke University 3. Johns Hopkins University 4. (University of North Carolina (Chapel Hill אחי בדיוק עובד על ההכנה לקראת MBA אז הוא ידע להסביר לי קצת על כל אחד מהם למעט על John Hopkins ... אשמח לשמוע על במידה ויש לכם מה להגיד. האם הייתם ממליצים לי לנסות להתקבל למספר בתי ספר שונים או פשוט לדבוק באחד (Yale) ולרוץ איתו ? מה היה הקריטריון הכי חשוב מבחינתכם (אחרי מלגה מלא :) ) לבחירת המוסד שבו תלמדו ? בהנחה שהחומר התיכוני (כיתה מדעית) עבר חלק ... ואחי יושב איתי על הכנה מדוקדקת לאנגלית שגם ככה טובה אז SAT ו TOEFL לא יהיו מכשול ... מה המכשול הגדול ביותר בקבלה ? ועוד שאלונת אחרונה ... נרשמתי לTOEFL בנובמבר (PBT) וכבר שילמתי עליו, הבנתי שצפויים תאריכים לגרסאת ה iBT, מה הסיכוי שלא יקבלו את ציון ה PBT שלי ?!

2F2F1

New member
מלמדים רוקחות לתואר ראשון?

גם אם כן (אין לי מושג) האוניברסיטאות שציינת הן מהמובילות בתחומים רבים, עקב כך, הביקוש הוא אדיר ומעטים (מאוד) מתקבלים. ציונים טובים זה נחמד, בלי זה הסיכוי להתקבל הופך מנמוך לאפסי (למרות שלא נסתם הגולל) אבל צריך הרבה הרבה יותר. לכן, אם את רוצה להרשם למקומות כאלה לתואר ראשון, מומלץ (וזה מה שהרוב עושים) להרשם למספר אוניברסיטאות. יש כאלה שירשמו רק ל 3-4 ויש כאלה שירשמו ל 10-12. אם את רוצה בכל מקרה ללמוד בארה"ב מומלץ גם להרשם לאוניברסיטה בעלת תנאי קבלה נמוכים יחסית בתור "רשת בטחון". בקשר לשאלה לגבי קריטריון לבחירה - אחרי שתתקבלי לשני מוסדות (או יותר) מהרשימה שציינת למעלה תחזרי לכאן. קודם כל, אני אסיר את הכובע ואחר כך נעזור לך להתלבט בין ההצעות. בשלב ההוא, הם כבר כל כך "ילקקו לך" שיהיה קשה להתרכז, אבל עד אז, את צריכה להרשים אותם. בהצלחה!

Je Cours

New member
נראה לי שלא בדיוק תואר ראשון...

קיבלתי את הרושם שזה כמו עם רפואה - אין דבר כזה תואר ראשון. אתה לומד 5-6 שנים ויוצא דוקטור. השאלה היא האם דרושים לימודי קדם לקבלה לבית הספר לרוקחות.... ותודה :)

2F2F1

New member
נראה לי שאת צריכה לעשות שיעורי בית

אם אני מבין נכון "לימודי הקדם" כמו שאת מכנה אותם הם 4 שנות לימוד בקולג' (מה שרובנו מכנים תואר ראשון
) גם ברפואה אגב, עושים תואר ראשון ורק אח"כ מנסים להתקבל לבי"ס לרפואה.

Je Cours

New member
תקלה אמיתית...

תודה על האיםפורמציה שוברת הלב הזו. חזרה למחברות...

John the Savage

New member
ההצעה שלי

אם את נחושה ללמוד רוקחות בארה"ב - תעשי תואר ראשון של שלוש שנים בארץ במקצוע רלוונטי כגון כימיה או ביולוגיה ... תואר כזה יהיה שווה ערך לארבע שנים בקולג' בארה"ב. כדאי לברר מהן דרישות הקבלה מבחינת קורסים שאת חייבת לקחת בתואר ראשון בכדי להתקבל. בדרך כלל תואר בכימיה או ביולוגיה יכסה את הקורסים הדרושים, אבל כדאי לוודא את זה ואם צריך - לקחת מקצועות בחירה בהתאם. בתחילת השנה השלישית בתואר תתחילי בתהליך הרישום לדוקטורט ברוקחות באוניברסיטאות בארה"ב - וכפי שהציעו לך, תירשמי ללפחות 7 אוניברסיטאות אם לא יותר, אבל יש זמן עד אז.

Sharon F

New member
Did you look for pharmacology or pharmacy?

There is a huge difference between pharmacy and pharmacology. In order to go to pharmacy school you need to have a BA degree, or go to a 6-year school. There is an association named ACPE that accredits all the pharmacy programs in America, and Yale is not there. I find it hard to believe that an institution like Yale would have a non-accredited program, therefore I think its not a pharmacy school. If I were you I would have double check. Sharon

Je Cours

New member
I simply don't get it...

In the end of both degrees, I'm a Pharmacist, right?! Or that I'm wrong again?

Sharon F

New member
well

you don't need to have a degree in pharmacology in order to be a pharmacist. You need to graduate a PharmD degree, take the board exams and then you will be a pharmacist.

rutgirl

New member
pharmacy and pharmacology are not the same

פרמקולוגיה ורוקחות הם לא אותו דבר. הראשון זה תואר מחקרי (יותר כמו ביוכימיה או chemical biology- אין לי מושג מה ההבדל ביניהם אבל באורניברסיטאות שונות הם במחלקות שונות). אנשים עם תואר זה לא יכולים לעבוד בבית מרחקת ולתת לאנשים תרופות, או לרשום תרופות. כדי לעשות את הנ"ל צריך תואר ברוקחות. בארץ למשל, רק באוניברסיטה העיברית ניתן ללמוד רוקחות, אז את יכולה לקרוא באתר שם להבין יותר מה אומר התואר. אם את רוצה תואר מחקרי, כל אוניברסיטה טובה עם מחלקה לביולוגיה/ מדעי הרפואה יכולה להתאים לך.

למעלה