רוצים לשבור ת`ראש???

מיוחדת

New member
רוצים לשבור ת`ראש???

אם כבר חידה, נראה אתכם מתמודדים עם אחת לא ממש פשוטה. (ההשתתפות אסורה על כאלה שמכירים!) זה הולך ככה: בעל מסעדה שלח את שליחו/פועלו למאפיה לקנות לחמניות, במאפיה היו שלשה סוגי לחמניות: לחמניה ב-10 שקל. לחמניה ב-חצי שקל. לחמניה ב-3 שקל. אמר בעל המסעדה לשליחו: ``הבא לי מהמאפיה 100 לחמניות בדיוק!! המחיר שתשלם יהיה בדיוק 100 שקלים!! והלחמניות שאתה קונה צריכות להיות מכל הסוגים! (100, חצי, ושלוש שקל) כמה לחמניות קנה הפועל כך שיצא לו 100 לחמניות בדיוק - במאה שקלים בדיוק! בהצלחה!! שלכם - מיו. נ.ב. מניה, השאלה הזו מוקדשת לך.. היא הרי על לח(מניה)...

elyashiv

New member
בבקשה

בס``ד 5 לחמניות של 10 ש``ח. 94 לחמניות של חצי שקל. לחמניה אחת של 3 ש``ח. 5*10+94*0.5+3*1=100 5+94+1=100

אהליבמה

New member
זריז האלישיב הזה ;-)

נכנסתי לכתוב את הפיתרון, והנה אני רואה שיש לנו כאן גאון שפתר את זה ולא נשאר לי מה לעשות... אם הייתי יודעת שמישהו אחר יעשה את העבודה השחורה במקומי, לא הייתי טורחת את זה!!!! סתם סתם.. יישר כח !!!

מיוחדת

New member
יפה!!

כל הכבוד!! עכשיו, ת`אמת! הכרת את התשובה קודם??? ואם לא, כמה זמן לקח לך לפתור? סתם מסקרנות, כי לי זה היה קשה... מיו.

elyashiv

New member
הסבר

בס``ד השאלה ששאלת היא בעיה קלאסית של משוואות דיופנטיות. מערכת משוואת דיופנטיות היא מערכת משוואות שבה מספר הנעלמים במערכת גדול ממספר המשוואות והפתרון של המערכת הוא בשלמים כאשר יתכן ויש הגבלה על תחום הפתרון. במקרה שלנו יש לפתור את המשוואה הלינארית: 10x+0.5y+3(100-x-y)=100 x,y שלמים חיוביים כאשר x+y5 כלומר עבור x>=10 יתקבל y>=108 וברור כי זה מחוץ לתחום הפתרון.

אהליבמה

New member
אלישיב!!! אמאל`ה

ממתי חייבים לדעת את כל זה כדי לפתור את החידה??? מה שכתבת שם יכול להבהיל שלושת רבעי מהאנשים שאני מכירה... אני אוהבת להסביר את זה יותר בדרך ההגיון ולא בדרך המתמטית- זה הרי הרעיון בחידות האלה... לפתור אותן ללא ידע מתמטי קודם. בכל אופן, גם זו דרך להסביר. יישר כח !!!!!

למעלה