רוצים לרכב גמאאאל?

toasted

New member
רוצים לרכב גמאאאל?

שלום. בקרוב אצא לטיול גמלים בסיני של כמה ימים. שמעתי שמועות שרכיבה על גמל היא מאוד לא נוחה, אך מעולם לא חויתי זאת. מישהו יכול להסביר לי למה הרכיבה היא לא נוחה, והאם יש טיפים כדי לרכך את הסבל? תודה.

jeshu

New member
רכבתי בהודו וזה לא היה נורא בכלל - חוץ מכשהגמל עבר לריצה קלה ואז כאב בתחת,כי בכל זאת יש לך שם דבשת שלמה.

Yo-man

New member
קשה להסביר למה

כשכל כך כואב התחת, הדבר האחרון שבא לך זה לנתח את האנטומיה של הגמל... הליכה של גמל אינה חלקה כמו הליכה של סוס. הוא מתנדנד קדימה ואחורה. הדהירה שלו (אם תגיע לידי כך) מאוד קופצנית (בניגוד לסוסים שמצליחים לשמור על מרחק כמעט קבוע מהקרקע בזמן ריצה). האוכף שלו פחות נוח... וזה מטיול של שעתיים. בחיים לא הייתי מעיז לחשוב על יותר מזה, אבל אם כבר הכל מוזמן - סבבה. שמיכה המונחת בין האוכף לישבן יכולה אולי להקל על אי הנוחות, אבל זה רק אחרי ייעוץ ואישור של בעל הגמל.

jeshu

New member
אני ששרדתי שלושה ימים של העניין וזה היה מעניין כי המושכות היו בידי ולא שבממש שלטתי על הגמל,אבל כן קצת הצלחתי לשכנע אותו לפעמים לעשות מה שאני רוצה (בבקשה בלי ניתוחים סטטיסטיים) ואחרי שמאבדיםמ את התחושה בתחת זה בסדר...

jeshu

New member
דרך אגב למיטב זכרוני גמל מתנודד מצד לצד - וזו הסיבה שהוא נקרא "ספינת המדבר".

רכיבה על גמל

מאוד מאוד לא נוחה , אבל חוויה נפלאה. אם תביטו במאמרי הפורום , יש שם סיפור שכתבתי על טיול גמלים בסיני , נקרא קסם במדבר... לא נח למה? הישיבה היא בפיסוק רחב ובשלב מסויים הרגליים כואבותתתתתתתת, התנועה של הגמל (הליכה מתנדנדת) גם היא לא תורמת לנוחות... מה שכן אולי אם ניתן לרכב על גמל אדם אחד בלבד (אנחנו היינו שתיים על הגמל), ניתן לשנות תנוחה מידי פעם מה שיקל וירכך. תהנו

למעלה