רוצים לגור בחיפה

טוי טוי

New member
רוצים לגור בחיפה

הי, אני ובעלי חוזרים לארץ בעוד שנתיים וחושבים על חיפה מכל מיני סיבות.
אנחנו בארץ לחופשה ומכיון שאני לא מכירה כמעט את העיר (בעלי בכלל לא כי הוא לא ישראלי), אנחנו רוצים לבוא לביקור.
כנראה נבוא בשבת בשעות אחה"צ כשקצת פחות חם.
יש לכם רעיון איפה כדאי לעשות סיבוב התרשמות?
אנחנו רוצים לראות את מרכז העיר. האם זה הדר? האם יש בעיות חניה ואיך הכי כדאי להגיע לשם מכיוון דרום בכביש החוף?
איזה עוד "מרכז העיר" יש בחיפה?
האם הנמל זה איזור מתפתח שכדאי לטייל בו?
אני היכרתי (היכרות שטחית) את חיפה של עד לפני 13 שנה. היא בטח השתנתה מאז ולכן אשמח להמלצות שלכם. גם אשמח להמלצה על איזור נחמד של פאבים / מסעדות שכיף להסתובב בו במוצ"ש.
תודה!

felix230

New member
חיפה

מרכז העיר בשעות היום באמצע השבוע הוא עדיין הדר והעיר התחתית אבל בסופ"ש ובשעות הערב והלילה כל העסקים בהדר ולכן מרכז העיר נודד במעלה ההר לכיוון הכרמל, מרכז הכרמל, שדרות מוריה.
בעיר התחתית מאז שבנו את קריית הממשלה, המקום נהפך בשעות היום למאוד עמוס באנשים, בשעות הערב והלילה כשהמשרדים סגורים, נפתחים הפאבים ולכן עדיין יש לאן לצאת שם בניגוד להדר שממש הופך ל"מת" בשעות הערב והלילה.
במוצ"ש אפשר לצאת להסתובב במושבה הגרמנית שמלאה במסעדות, בתי קפה ופאבים.
אפשר גם לעלות לכרמל, מרכז הכרמל, שדרות מוריה, יש שם מלא פאבים ובתי קפה.
פאבים נחמדים וקצת שונים באופי אפשר למצוא בעיר התחתית ברחוב העצמאות וברחוב יפו.
ואם רוצים קולנוע אם שילוב של בירה ואוכל אז נוסעים לסינמול (קניון לב המפרץ לשעבר).
לגבי חניה: בעיר התחתית ובמושבה הגרמנית אין בעיות חניה, יש מספיק חניונים ומקומות חניה.
בכרמל ובשדרות מוריה לפעמים קשה למצוא חניה וצריך לעשות כמה סיבובים אבל בסוף תמיד מוצאים.
בסינמול (קניון לב המפרץ לשעבר), יש בעיית חניה, החניון שם לא מספיק גדול ובשעות העמוסות כשאנשים באים לקניון, לפאבים, מסעדות ולקולנוע ממש קשה למצוא חניה.

צליליתה

New member
סעו ברחוב יפה נוף

מצאו חניה בקרבת מרכז הכרמל (בשבת אחהצ ממש אין בעיה) ועשו סיבוב רגלי בטיילת לואי.

בכניסה או ביציאה מהעיר אפשר לעצור בבת גלים, ולטייל על הטיילת. החוף המרכזי, דדו, יהיה מפוצץ ותהיה בעיית חניה, בבת גלים הרבה פחות צפוף.

בשבת אחהצ אין מה לעשות או מה לראות בהדר, גם בעיר הכל יהיה סגור, למעט בשדרות בן גוריון. שווה להסתובב בשדרה גם באור וגם בחושך, המראה שונה לחלוטין.

ברוכים הבאים לעיר.

ע מזרחי

New member
לחיפה יש לפחות 5 מרכזים

העיר התחתית כולל אזור הנמל היא מע"ר (מרכז עסקים). יש שם משרדים ובנקים אבל מבחינת מגורים זה לא אזור מומלץ

ההדר הוא אזור המסחר הראשי, (לשעבר). ברחובות הרצל והחלוץ יש חנויות לכל אורכם. מגורים לא רעים יש ברחובות ההדר העליון (הלל, מסדה, תל-חי, ארלוזרוב ווינגיט)

מרכז הכרמל הוא מרכז בתי המלון והתיירות

מרכז חורב (מרכז אחוזה) הוא מרכז המגורים הנחשבים וכך גם כל האזור שבין מרכז הכרמל למרכז אחוזה וההמשך לכיוון האוניברסיטה

מרכז זיו הוא המרכז הסטודנטיאלי וגם מרכז מגורים לא רע בכלל

kdr

New member
חיפה כבר לא מה שהיתה לפני 13 שנה

העיר התחתית קיבלה "מתיחת פנים", מרכז הזנות הופך למרכז הקמפוסים (כמו מה שקרה לטיימס).
הדר כבר לא מה שהכרת, האוכלוסיה במעמד הנמוך ביותר, הרחובות אמנם בשיפוץ (מזכיר את הסרט תעלת בלאומילך) אבל רק לכוונה טובה.
אני שגרתי ברח' החלוץ לא מוצא עצמי בתנועה באזור.
חניה הפכה ליקרת מציאות עד בלתי אפשרית. הפקחים כבר יושבים מול צגי מצלמות והדו"ח מגיע הביתה.
יש את מרכז הכרמל עם גן האם ודיור יקר, קצת פחות משכונת דניה.
יש את אזור ה"גראנד קניון" שמתחיל להתעורר.
אזור המושבה הגרמנית שונה לאין הכר בזכות הבהאים.
בת גלים עוברת שינוי לטובה, נבנה בית חולים ענק ממוגן.
ראש העיר בשנים האחרונות שינה את העיר מקצה לקצה וממשיך בפרוייקטים אדירים.
התווספו עשרות מחלפים, מנהרות הכרמל והתנועה זורמת הרבה יותר טוב יחסית לעלייה במספר הרכבים.
לפני חודש החלטתי להשאיר את האוטו בבית (בקריות) ולהגיע לחיפה באוטובוס.
לוקח אותו זמן ואני לא נוהג.
כנסי לתמונות ותקראי מאמרים על השינויים בעיר.
קצת קשה לתאר הכל בתמציתיות, זה יקח ימים.

למעלה