רוצים חופש אמיתי?

SEIKO

New member
רוצים חופש אמיתי?

רוצים חופש אמיתי? הצטרפו לתנועת "להיות עם חופשי בארצנו" אני מקים תנועה חדשה בשם הנ"ל, שתפעל במרץ תרתי משמע לביטול כל חקיקה וכפייה דתית, אישור נישואין אזרחים במדינה, תחבורה ציבורית בשבתות וחגים ובקיצור הגיע הזמן שבאמת נהייה עם חופשי בארצנו ונפסיק להיות הקורבן של כל מיני הסכמים קואליציונים ועוולות שקיימות מאז קום המדינה! להלן מקמה שכתבתי בנושא: "בשם אחדות העם" בשם אחדות העם הם רוצים לכפות עליך דרכי הלכה כי רק אלוהים יודע מה טוב בשבילי ובשבילך רק היושב במרומים יחליט מה תשתה ומה תאכל ואם חלילה תמרה את פיו-הוא לך לא ימחל הם מאשימים אותך כי בגלל חטאיך-המשיח בדורנו לא יבוא ומאלצים אותך לנהוג כמנהגם-"כדי שיישמר הסטטוס קוו" הם טוענים שהינך חסר ערכים ומושחת רק בגלל שאינך מדליק את נרות השבת לכן ידידי, אני מאמין שהגיע הזמן לאמר להם ישר ובמלוא האון: חברה, עד כאן!!" להצטרפות נא להשאיר פרטים בפורום או להתקשר ל 058-874172 להשאיר הודעה עם מס, טלפון ושם מלא ואני אחזור אליכם

וואו. אני נפעמת.

תסלח לי, אבל כל סיסמא יותר מטופשת ומעוררת אהבה מקודמתה. "רק היושב במרומים יחליט מה תשתה ומה תאכל"- בחירתך החופשית בידך. הוא רק הציע לך מה כדאי. "ואם חלילה תמרה את פיו-הוא לך לא ימחל"- הלוואי ובני האדם היו סלחניים כמוהו. "הם מאשימים אותך כי בגלל חטאיך-המשיח בדורנו לא יבוא"- מי זה "הם"? מי האשים, ואת מי? "ומאלצים אותך לנהוג כמנהגם"- 3 חצאי מצוות (המעוגנות בחוק. נכון, "בתודה" לסטטוס קוו שכמעט נעלם מזמן) הן אילוץ "לנהוג כמנהגם"? "הם טוענים שהינך חסר ערכים ומושחת רק בגלל שאינך מדליק את נרות השבת"- הפעם ה-ר-ס-ת!!! במיוחד אתה (לא אתה באופן אישי) מושחת כי אינך מדליק נרות. מצוות נשים מובהקת. אני לא מקנאה במושג "חופש", אם זו משמעותו. יאללה, התנגחו בדתיים בהמוניכם. הם הרי אינם בני אדם בעלי זכויות כלל. חבר, עד.. כאן!

korinalir

New member
לשאלתך....כן.

שלוש חצאי מצוות הם בהחלט כפייה. אפילו שאני סופרת יותר משלוש 1. חובת נישואים וגירושים לפי ההלכה 2. אין תחבורה ציבורית בשבת ואסור לעבוד בשבת 3.חוק החמץ בפסח 4. חוק החזיר 5.חובת לימוד תנ"ך בבתי ספר (דבר שאני אישית נהנית ממנו אבל אני מכירה הרבה שסובלים צריך להיות מקצוע בחירה ולא חובה) ןאני בטוחה שיש עוד שאני לא חושבת עליהם בכל מקרה יותר משלוש... כל הנ"ל הם כפייה התערבות בחיי החילונים ושיבושם בשם אל שאנו לא מקבלים...

Alon16

New member
כמה שאלות....

1.חובת נישואין וגירושין לפי ההלכה - בן גוריון, שהיה חילוני מוצהר, קבע את החוק הזה. כשהוא קבע את זה היו בארץ 10% דתיים בלבד ו90% חילוניים, כך שאי אפשר לומר שזאת כפייה של הדתיים!!! אם החוק הזה לא יהיה קיים אז יהיו כאן שני עמים שונים לגמרי - אחד של יהודים שומרי מסורת ואחד של אנשים שמוצאם יהודי אבל כולם ממזרים, פסולי חיתון וכו´ ואי אפשר יהיה להתחתן זה בזה!!! 2.שבת - גם את זה בן גוריון קבע!!! 3.לימודי תנ"ך - התנ"ך הוא חיבורו הגדול של העם היהודי, ובתור בן לעם היהודי צריך ללמוד את ההיסטוריה והמורשת של העם, הלא כן? כל השאר אני מסכים שזו כפייה...

korinalir

New member
הסכם הסטטוס קוו

שקבע בן גוריון אני באמת לא מבינה למה הוא קבע אותו (זה ההסכם שנקבע ב48 להשאיר את הכל כמו שהיה בתקופת המנדט) אבל התירוץ שנתנו בשיעור אזרחות בבית ספרי שההסכם נחתם לא מעוגן בחוק כדי שגם הדתיים וגם החילונים יהיו מרוצים ולא תתפתח מלחמת אחים כי היה צורך לאיחוד בעם מול מדינות ערב. ההסכם שקבע בן גוריון היה הסכם ולא היה מעוגן בחוק מי שהפך את זה לחוק (ממשלות שונות) הן לא בסדר. אתה מסכים עם חלק שזו כפייה זה כבר טוב.:) ואני מניחה שמבין שכפייה זה לא בסדר... אתה צריך להבין שאנחנו לא מאמינים בממזרות ובפסולי חיתון כל אחד יכול להתחתן עם מי שהוא אוהב זה התנאי היחיד לא מי היו הוריו. זה מועקה גדולה למשל לכהן שהתאהב בגרושה והוא חילוני ולא מבין למה חוקים פרימטיביים מקשים עליו להתחתן עם אהובת ליבו. או למשל הבעיה האישית שלי - המקווה נשים רבות משחדות את השומר במקווה שייתן להן אישור מזוייף וזה כי זה תהליך משפיל ומבזה מעין כמוהו אני לא אטבול במקווה בשום אופן! ולא אכניס פיסת בד לאיבר מיני בשום אופן! ולא צריך לכפות עליי.... דתיים גם ככה מחתנים עם חילוניים לעיתים נדירות מאוד וחרדים בכלל לא אז זה לא ישנה דבר. להוסיף *בנוסף* ולא במקום לרבנות מוסד לנישואים אזרחיים ובא לציון גואל:)) קורין

Alon16

New member
טוב, ישנה גם כפייה מהצד השני

חרדי שנוסע בז´בוטינסקי ורואה מול העינים שלו תמונות של בחורות בלבוש מינימלי ביותר... הדתיים צריכים לשלם מיסים שחלקם מועברים לרשויות הספורט, ולאיגודים של הקבוצות שמחללות שבת, דבר שהדתיים בוודאי לא מסכימים עם זה... ישנם עוד הרבה דוגמאות... אני מבין שאתם לא מאמינים בפסולי חיתון וממזרות, אבל זה ממש יציאה מהמורשת היהודית. לפי התיאוריה שלך עוד חמישים שנה יהיו פה שני עמים נפרדים לגמרי, שהקשר ביניהם הוא מינימלי ביותר!!! בשביל מה צריך את זה???

korinalir

New member
לא ממש...

קודם כל בקשר לדוגמאות הראשונה- לא כפייה זה חופש הביטוי אני יכולה להמציא דת שתגיד או סתם להגיד שמפריע לי ומטמא אותי לראות אנשים עם זקן או אנשים לבושים בשחור אבל אני לא יכולה לצפות ממשהו לשנות מנהגיו בעקבות הדרישה שלי גם אם אני אשייך אותה לאלוהים. הטענה השניה קבוצות ספורט זה לא חוק המיסים שלי הולכים לממן ישיבות אני לא תומכת בזה ככה זה בדמוקרטיה. בקשר לשני עמים זה לא מה שיקרה כי בעצם כלום לא ישתנה גם עכשיו חרדים לא מתחתנים עם חילוניים ודתיים לעיתים רחוקות.

Alon16

New member
האמנם?

בקשר לשלטי החוצות - את יכולה בהחלט להמציא דת שתגיד או סתם להגיד שמפריע לך ומטמא אותך לראות אנשים עם זקן או אנשים לבושים בשחור, ואת לא חייבת להסתכל על אנשים כאלו. אבל ברגע שמגיעים אלייך תמונות כאלו בניגוד לרצונך - הרי זו כפייה. כך האדם הדתי שנוסע בז´בוטינסקי ורואה תמונות של בחורות בלבוש מינימלי. כספי המיסים - אם "ככה זה בדמוקרטיה" למה אתם כל כך צועקים שחלק מהכסף שלכם הולך לכספי הישיבות? שני עמים - בהחלט ישנם מקרים של דתיים שנושאים חילוניות ולהפך. בייחוד אם אחד מהשניים (או אפילו שניהם) הוא חוזר בתשובה. במצב של ממזרות, אי אפשר לחזור בתשובה ובכך בזה שאת מתחתנת בחתונה שלא לפי חוקי הרבנות, הרי כפית על בנך\בתך אורח חיים אחיד ומנעת מהם את זכותם הטבעית לשינוי במסגרת חייהם... חוץ מזה, מלבד המקרה של כהן וגרושה, מה כל-כך נורא בחתונה ע"פ ההלכה???

korinalir

New member
אז ככה

שלטי חוצות- העתקה מתגובה לילידת המאה שעברה: אני לא בעד לשים פרסומות חושפניות בשכונות חרדיות מובהקות, לא כי זה כפייה אלא פשוט כי זאת בקשה שלא מסובך למלא בלאו הכי הם הרי לא יקנו מוצר שמפורסם ככה. אבל בשכונה שלי אני כן רוצה פרסומות כאלה זאת לא כפייה עם הרוב חילוני זכותו של בעל עסק לפרסם את מוצרו בדרך שתמשוך הכי הרבה קונים פוטנציאלים להביט בפרסומת מה לעשות שהדרך הזאת היא בחור\בחורה חטובים ליד המוצר?. מפריע להם? שלא יסתכלו זה בדיוק כמו הדוגמא שאני נתתי לי מפריע לראות אנשים לבושים חם בחורף בסדר? אני לא יכולה לבקש מהם בגלל זה להוריד פוסטרים של רבנים נכון?. ישיבות- אנחנו צועקים שנותנים כסף לישיבות פיקטיביות ו\או למספר תלמידים פיקטיביים גדול בהרבה. ושנותנים להן יותר כסף מלאונברסיטאות לא התכוונתי שלא יתנו להם בכלל ישיבה כמו אונ´ היא מוסד חינוכי לגיטימי וראוי שיסובסד בחלקו ע"י המדינה אבל באותה מידה אני רוצה שישיבות יקבלו אותו תקציב כמו האונברסיטאות לא פחות ולא יותר. ממזרות- תואר משפיל ופרימיטיבי הילד שלי לא ירצה אני מניחה להצטרף לדת שפוסלת אנשים לחתונה. מה כל כך נורא? מבחינת כל אחד זה שונה אצל חלק זה העיקרון אצל חלק זה לפרנס את הרבנים אצלי אישית - המקווה אם פעם תרצה לענות אותי זה מה שתעשה זה מפחיד אותי יותר מכל דבר אחר כמעט. למה? אתה יכול לקרוא בהמשך השרשור בהודעה לילידת המאה שעברה. כל אחד והפוביות שלו ואני מקווה-פובית:) או לפחות לעמוד ערומה מול אנשים פובית זה משפיל ומבזה ותקרא עוד בהודעה שאמרתי לך. קורין

Alon16

New member
שיהיה...

שלטי חוצות - אם כך, אז למה אתם קופצים תמיד כשיש מודעה של "יחי המלך המשיח" של חב"ד, או איזה נ נח נחמ... או סתם מודעה בנושא של הדת? ישיבות - אני לא מבין כמעט בנושא, אז אני פורש
ממזרות - אכן תואר משפיל. אבל מי אמר לך שהבן שלך לא ירצה להצטרף לדת? הרי יש המון מספר לא מבוטל של חוזרים בתשובה (תשאלי את עורכי אתר חופש
) מה כל כך נורא? - אני לא מבין כ"ך בנושא, אבל כל אשה שמתחתנת צריכה לטבול במקווה??

korinalir

New member
אני אישית לא

קופצת שיש שלטים של חב"ד זה לא מפריע לי בכלל מבחינתי שכל אחד יתלה איזה שלטים שהוא רוצה בשם חופש הביטוי. בקשר למקווה שרוצים להתחתן האישה חייבת להביא אישור שהיא היתה במקווה כמובן שלא כל הנשים באמת טובלות יש כאלה (אני מכירה כמה) שמשחדות את השומר או מתחננות לאישור מזוייף למרות שלא טבלו. אז דע לך שכבר עכשיו יש מספיק "ממזרים" שאפילו לא יודעים את זה:) בקשר לבני הוירטואלי אני מניחה שהוא לא ירצה להצתרף לדת שמכריזה עליו "ממזר פסול חיתון" פשוט כי אנשים לא נוהגים לעשות דברים שמשפילים אותם רוב החוזרים בתשובה עושים זאת או כשכנעו אותם שיהיה להם טוב בעקבות כך או כי הם השתכנעו בכך לבד בכל מקרה עוד לא שמעתי על החוזר שלא הרוויח משהו לפחות בעיני עצמו (אצל רוב המתחרדים הטענה היא: פתאום גיליתי רוחניות\ את האור\ העולם שלי מלא עכשיו) אבל בעיקר אני נהנה. (לא שאני מבינה מה כל כך מהנה בללבוש שחור בקיץ אבל ניחא:)

חי אדר

New member
מצטרף

נראה לי כי צריך להבחין בין דרישות הנובעות ממקור ההלכה לבי דברים שאין להם כל בסיס הילכתי. כך למשל בעניין הלבוש החרדי, אני מסכים עימך בהחלט. אני חושב שדווקא בנקודה זו החרדים צועדים בכיוון הגורם להמעטת ערך הדת בעיניו של הציבור החילוני.צריך להדגיש:כי ההלכה אינה קובעת כלל איפיון ללבוש דתי.יש אולי דרישות של צניעות וכיוצא בזה. אך אין כלל דרישה ללבוש צבע מסויים, או צורה מסויימת של לבוש. דברים אלו הם משתנים בהתאם לתפיסות החברתיות השונות.מאידך דרישת הטבילה הינה מופיעה במקור ההילכתי, עם זאת, ברי לי כי אכן מי שאינה מעוניינת לקבל עליה את אורחות הדת היהודית,הדבר נראה מגוחך לתבוע ממנה לעשות את מה שמנוגד לרוחה. אולם אני חושב שהבעיה היום היא העדר הנכונות להגיע להבנה מסויימת בין הציבור החילוני לבין הציבור הדתי. יש אווירה כזו, לנפץ דברים מקובלים. וכל מי שמבטא איזו שהיא התנגדות לדבר דתי הרי זה משובח.וכאן אני חושב מקור הבעייה.

חי אדר

New member
מצטרף

נראה לי כי צריך להבחין בין דרישות הנובעות ממקור ההלכה לבי דברים שאין להם כל בסיס הילכתי. כך למשל בעניין הלבוש החרדי, אני מסכים עימך בהחלט. אני חושב שדווקא בנקודה זו החרדים צועדים בכיוון הגורם להמעטת ערך הדת בעיניו של הציבור החילוני.צריך להדגיש:כי ההלכה אינה קובעת כלל איפיון ללבוש דתי.יש אולי דרישות של צניעות וכיוצא בזה. אך אין כלל דרישה ללבוש צבע מסויים, או צורה מסויימת של לבוש. דברים אלו הם משתנים בהתאם לתפיסות החברתיות השונות.מאידך דרישת הטבילה הינה מופיעה במקור ההילכתי, עם זאת, ברי לי כי אכן מי שאינה מעוניינת לקבל עליה את אורחות הדת היהודית,הדבר נראה מגוחך לתבוע ממנה לעשות את מה שמנוגד לרוחה. אולם אני חושב שהבעיה היום היא העדר הנכונות להגיע להבנה מסויימת בין הציבור החילוני לבין הציבור הדתי. יש אווירה כזו, לנפץ דברים מקובלים. וכל מי שמבטא איזו שהיא התנגדות לדבר דתי הרי זה משובח.וכאן אני חושב מקור הבעייה.

תגובה

אני לא מכירה את פרטי ההלכות בזה, אבל עד כמה שידוע לי, ואני מקווה שאני לא טועה, לא מתייחסים לממזר כממזר, אם לא ידוע שהוא כזה. לא שאם יסתירו את הדבר זה יעזור, אבל אם אין דרך לדעת שהוא כזה, אין בעיה. כי אין דרך אחרת, הרי לא לכל אחד ידוע מה עבר על הדורות הקודמים- כמו למשל, ילדים שיצאו מהשואה ללא אף קרוב משפחה או מכר, מי יודע? אנשים ששרדו פרעות, אנשים ש"מתו" במלחמות (ובעצם "רק" נישבו), ועוד- מי יודע? ובדת היהודית יש עקרון שהיא לא מחייבת דברים בלתי ניתנים למעשה- "כי לא בשמיים היא"- אלא רק בהתאם למה שאנחנו מסוגלים. ואשה שמזייפת אישור, לא הופכת בכך את בניה לממזרים. ממזר הוא אחד שנולד לאשה נשואה- מאדם אחר- שאינה נשואה אליו (אם למשל, אשה התגרשה מבעלה בגרושין לא תקינים עפ"י ההלכה, היא נחשבת לנשואה, עפ"י ההלכה). עד כמה שידוע לי, הרבנות אינה מוכנה להשיא, אם אין אישור מהמקווה, אך אין זה קשור לממזרות. הבעיתיות בעניין ממזרות היא בעיקר בגירושין. (מה שכולל, כמובן, שאשה שנישאת, לא תהיה נשואה לאחר). ואם את חושבת שאין ממזרים חוזרים בתשובה, אז נדמה לי שאת טועה. ההלכה לא פוסלת את הממזרים כבני אדם! הבעיה שלהם היא, שהם אינם יכולים להתחתן עם כל אדם, אך יכולים להתחתן עם גרים או עם ממזרים, וזה קורה. אדם שחוזר בתשובה כי הוא גילה את האמת, אם הוא באמת מעוניין לחיות לפי דרך האמת שהוא גילה, הוא יחזור בתשובה, גם אם הוא ממזר. ומי שיוצא בחריפות נגד ברית מילה, כפעולה ששוללת את האדם מזכותו בנוגע לגופו, אינו יכול לסתור את עצמו מהכיוון הזה, ולגרום לילדים שלו, על לא עוול בכפם, לדבר כזה. ואני חושבת, שלמען הילדים, שהגיוני שלפחות אחד מהצאצאים של אדם יחזור בתשובה (כי אם לא, אז גם אין הרבה סיכויים שישארו יהודים), שווה לעבור תהליך שחוששים ממנו, כדי למנוע מכל אותם צאצאים של אותו אחד שחזר בתשובה, את הפגיעה הזאת. אני לא באה לומר לך, או לכל אחד אחר, מה לעשות או מה לחשוב, אין לי שום סמכות לכך, אבל אנחנו עושים כל כך הרבה למען הילדים שלנו- כמה סבל עוברים במהלך הבאת ילד אחד לעולם? 9 חודשי הריון ולידה, שלפעמים גובלים בסבל לא קטן בכלל (אבל הילד שווה את הכל, לדעת נשים רבות שעברו הרבה..), אז עוד משהו שמפחדים ממנו, כמה שהפחד גדול - לדעתי, טובת הילד צריכה להילקח בחשבון. ואם אני מפחדת כמו-אני-לא-יודעת-מה מהריון ולידה, אז לא אביא ילדים לעולם??? זה לא שיקול כלל, אפילו לא השיקול האחרון. ברור שהחוזר מרוויח משהו בעיני עצמו! לחיות בעולם שפתאום מגלים, ורואים כמה הוא טוב (אני מדברת על הרגשה סובייקטיבית, ועל כל עולם שמגלים, כך שאין צורך להתפס לרעיון שעולם הדת אינו טוב, ושאר קלישאות שאינן קשורות), זו הרגשה נהדרת. ומה זה "בעיקר נהנה"? בוודאי שהוא נהנה מצורת חיים שממצה את עצמה, למה שלא יהנה מכך? אני בטוחה שלא חוזרים בתשובה כי "כיף" לשמור מצוות. ההנאה היא אולי בסגנון החיים, ובוודאי שזוהי הסיבה למעבר- סגנון חיים של אותו אדם, עד עכשיו, לא היה מספיק ממצה, לרוחו, והוא גילה משהו טוב יותר- למה לא להשתנות? גילוי הרוחניות/האור/העולם המלא - זו זו ההנאה. וזה לא קל בכלל! הנאה סתמית לא הייתה גורמת לאדם לחזור בתשובה, זה קשה מידי בשביל "תמורה" מזערית כל כך. לבוש שחור בקיץ אינו הלכה שנקבעה בתורה. מה שנקבע בתורה זה, ללכת לפי המנהגים- לשמור על הלבוש הנהוג. לכן, לכל עדה/זרם/וכד´ יש את סגנון הלבוש שלה- אותו סגנון לבוש יחודי, ששמר על ייחודיותו (התבדלותו- ע"מ לשמור על עצמו) של העם בגלות, בין הגויים. אגב לבוש שחור בקיץ- זהו לבוש שלובשים בעיקר בשבת ובימים טובים. רוב בני האדם, לובשים בגדים רגילים בימי חול, אפילו ש"בגדים רגילים" הם מכנסיים כהות, שכן, כאלה לובשים גם הרבה חילונים- ובכלל, אנשים במקומות שאמורים לכבד את עצמם- אפילו נהגי אגד . בכלל לא מהנה ללבוש שחור בקיץ, למרות שכאשר רגילים לסוג לבוש מסוים, הגוף מתרגל. ואני אסביר: אם אני רגילה ללכת עם שרוול שמכסה את המרפק- לא יהיה לי חם יותר בקיץ, מאלה שהולכים עם שרוול קצר יותר, או בלי שרוול בכלל. המדד שהגוף שלי סיגל לעצמו, הינו שונה. דוגמא: אם מישהי(/מישהו) שרגילה ללכת בקיץ עם בגדים מינימליים, תלבש שרוול ארוך, או בגד מבד קצת יותר "בדי", היא תרגיש שהיא נחנקת, הרבה יותר משאני ארגיש שאני נחנקת (ואני לא ארגיש כך, למרות שלא אלך כך, אלא אם כן, זהו יום ממש חם). אגב, מבחינת קרינת השמש, בריא יותר ללכת עם עור מכוסה (ואם לא, אז לפחות מוגן- דבר שרובנו לא מקפידים עליו), ולכן, לא חייבים להיות דתיים, ע"מ ללכת עם בגדים ארוכים. אז אולי בגלל ה"הנאה" הזאת כדאי לחזור בתשובה?
מצטערת על האריכות,

אנדרי ז

New member
שלטי חוצות כאלה יש גם בחו"ל

ולא שמעתי שחרדים נמנעים מנסיעה לשם, וכמובן גם לא שחרדים שם מתלוננים על כפייה נגדם עקב כך. אז האם הומצא פה מצווה חדשה, עשה לבני עמך מה שלא תעשה לגוי?

2 אפשרויות

חרדים שמפריע להם- או שנמנעים מלנסוע, או שאין להם ברירה ("ברירה" במושגים של כל אחד מאותם אנשים, באופן אישי), והם נוסעים, אך לא מסתכלים. כשהולכים למקום אחר, מקבלים כעובדה את מה שיש באותו מקום, אך לא כך הדבר, כאשר מדובר במקום בו אתה חי. ובנוגע לחו"ל, כמה אחוזים מהווים הדתיים מכלל האוכלוסיה שם? מה ההשוואה בכלל? (ומי אמר לך שבאף מקום בחו"ל לא מתלוננים?)

אנדרי ז

New member
החרדים בחו"ל מתלוננים?

אשמח לשמוע. באמת יעניין אותי לשמוע אותם בוכים על השיקוצים בטיימס סקוור או על החנויות הפתוחות בשבת באוקספורד סטריט (באמת היה לי ממש כיף לעשות שם קניות בשבת). אז מה אם הם חיים פה? והרי לך טאוטולוגיה קטנה: גם החרדים שחיים בחו"ל חיים במקום שבו הם חיים. הבנת את זה?

קראת את עצמך לפני ה"שלח"?

כמה אחוזים של דתיים יש באוקספורד סטריט? (כנ"ל על כל השאר) ולא הבנתי את טאוטולוגיתך :)

אנדרי ז

New member
כמה חילונים יש בארץ?

בפעם האחרונה שבדקתי עדיין היינו רוב. ולמרות זאת חיינו מוכתבים ע"י מיעוט חשוך, שספק אם היה נחשב מודרני גם בתקופת חייהם של אליליו הנערצים.

לא מדובר על רוב

ניסית להשוות באחוזים? קבוצה גדולה מספיק הינה מיעוט, שמעקרונות הדמוקרטיה להתחשב בו ובדעתו בצורה כוללנית, כקבוצת אנשים מזרם מסוים. מלבד זאת, ליהודים ברחבי העולם, יש, לעיתים, העדפות שונות לערכים חשובים יותר. ויש גם מדינות דמוקרטיות, בהן סובלים היהודים- והדתיים שבהם במיוחד- מאנטישמיות, שמורידה מהפרק עניינים כאלה ואחרים. אני באמת תוהה באיזו מן מדינה דמוקרטית אנחנו חיים, בה מיעוט משליט רוב, בכפיה חולנית וחשוכה.

למעלה