רוצה שינוי

שמי אי

New member
רוצה שינוי

אני עוסקת בהוראה כבר 15 שנה ולאחרונה מרגישה שאינני מרוצה מתפקודי כמורה. אין לי סבלנות וחשק כמו פעם. אני מעוניינת לעשות שינוי בחיי המקצועיים אבל לא ממש יודעת לאיזה כיוון לפנות. אינני יודעת להחליט על הכיוון שאליו אני רוצה לפנות בנקודה זו של חיי. ברור לי שעזיבת העבודה וישיבה בבית איננה אופציה. אשמח לעצה וגם להמלצה על עזרה מתאימה בבאר שבע. תודה

bridges

New member
ברוכה הבאה

שלום לך, באימון אנחנו לא נותים עצות אלא שואלים שאלות שמכוונות את המתאמן למציאת הפיתרון בעצמו. שימי לב שבמה שכתבת יש בעיקר מה אין. לכן זה לא פלא שאת מרגישה תקועה ולא יודעת לאיזה כיוון לפנות. השאלות שלי מכוונות למצוא מה יש. את אומרת שאין לך סבלנות וחשק כמו פעם. האם בעבר כן היית מרוצה מהעבודה שלך בהוראה? מה אפשר לך את זה אז? את אומרת שעזיבת העבודה וישיבה בבית איננה אופציה? מה הן כן האופציות? רונן

אם היינו שואלים....

ראשית כל הכבוד על מידת האחריות שלך כלפי תלמידייך- "אני לא מרוצה מרמת תיפקודי".(אני מקווה שציטטתי נכון). אם היינו שואלים את החברה הכי טובה שלך, לאיזה כיוון/נים כדאי לך לפנות, מה היא היתה אומרת?

שמי אי

New member
אני חושבת

שמי שמכיר אותי היה אומר שההוראה היא המתאימה לי ביותר. ובתחילת עבודתי באמת אהבתי להיות מורה. נהנתי להכין חומרים, נהנתי לשמוע את הילדים ואהבתי לבוא יום יום לבית הספר. בשנתיים האחרונות אינני אוהבת לבוא לבית הספר, אני ממעטת להכין חומרים חדשים ומשתמשת בקיים. לעיתים אני מרגישה שאינני נותנת תשומת לב מספיקה לילדים כפי שעשיתי בעבר. אני באמת מרגישה תקועה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כיצד נראית הוראה באופן האופטימאלי?

אם היית יכולה להמציא כרגע את המסגרת בה תלמדי או או תעסקי במשהו שקשור להוראה - כיצד היא היתה נראית? אל תנסי לעשות את התשובה מציאותית - המטרה היא לדעת כיצד זה נראה כאשר המציאות לא מגבילה.

שינוי מקצועי

הי, את מספרת שאהבת מאד את המקצוע שלך בתחילת הדרך. מה חסר היום שהיה קיים בעבר? מה היה הופך את העיסוק בהוראה, ליותר מהנה ואטקטיבי עבורך? איזה מרכיבים מהמקצוע כן היית רוצה לקחת איתך לעיסוק הבא? בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

../images/Emo27.gif../images/Emo73.gif

את אומרת שההוראה מתאימה לך שאהבת להיות מורה והשקעת בעבודתך ובתלמידייך מרץ ונהנת.
במה את עוד טובה? מה את בדר"כ אוהבת מאוד לעשות? מה גורם לך לאושר והנאה כשאת עוסקת בו? עוד את אומרת שאת מרגישה תקועה. מה או מי יכול לעזור לך לצאת מתחושת התקיעות? מה או מי יעזרו לך לחזור להנות מעשיה ומהשקעה?

bridges

New member
מה הסיבה למה?

מה שאת אומרת שבעבר היתה לך תשוקה ללמד והיום התשוקה הזאת נעלמה. ממה שאת אומרת נראה כאילו יש קורלציה בין הכנת חומרים חדשים ווההנאה מהגעה לבי"ס. המסקנה שלך היא שכתוצאה מזה שאינך אוהבת להגיע לבי"ס את ממעטת להכין חומרים חדשים. אבל המסקנה יכולה להיות הפוכה, נכון? שכתוצאה מירידה בעשייה (מבחינת הכנת חומרים וכו') אז גם התשוקה שלך ירדה. האמת שזה מעגל קסמים (התשוקה משפיעה על העשייה שמשפיעה על התשוקה וחוזר חלילה). המעגל הזה יכול לנוע בכיוון החיובי או בכיוון השלילי. מה, בתחום העשייה (בבי"ס או מחוצה לו), יאפשר לך להניע את מעגל הקסמים לכיוון החיובי? בהצלחה, רונן

שמי אי

New member
בדמיוני

ההוראה נראית אחרת לגמרי.כיתה גדולה יותר (מבחינת שטח), 30 תלמידים, עושר של ספרי קריאה, חוברות עבודה מסוגים שונים, טלויזיה, 2-3 מחשבים, אקווריום עם דגים, שטיחים ברחבי הכיתה, כל ילד בוחר באיזו משימה הוא רוצה להתחיל את היום (עברית או חשבון וכו'), הילדים מתחייבים לעזור זה לזה, אין בעיות אלימות קשות ואין לו"ז צפוף של מבחנים ותעודות. אני מחנכת בכיתות הנמוכות ואני מרגישה עומס של דרישות מצד הפיקוח ומצד ההורים של הילדים. עומס כזה לא מאפשר לי להגיע אל הילדים עצמם. אל הנפש שלהם. בתחילת עבודתי יכולתי לשוחח עם הילדים במהלך היום על התחביבים שלהם , על העיסוקים שלהם בשעות הפנאי וכו'. הפיקוח של היום דורש ציונים ומספרים כל הזמן, והעמידה בלוח הזמנים הזה איננה מאפשרת לי את היחס האישי לילדים. אני מרגישה שמיצתי את יכולתי וכשרוני בהוראה. יכול להיות שעליי להמשיך לעבוד עם ילדים, אך המסגרת הקיימת סוחטת את כל כוחותי. לפני כשנה השתתפתי בסדנה להכנת קישוטים מבצק סוכר. נהנתי והתסתי בכך שוב כשהכנתי עוגות לימי ההולדת של הבנים שלי. בקיץ האחרון הכנתי אלבום מעוצב עם תמונות מחיי עם בעלי לרגל יום נישואינו. התחום הזה מושך אותי, אך אני בספק האם זה הכיוון שאליו כדאי לי לפנות, והאם אוכל להתפרנס בתחום הזה. השאלות שלכם מעודדות אותי להיכנס בתוך עצמי ולחשוב, ועל כך אני מודה לכם מכל הלב!

shir300

New member
מערכת החינוך

היא באמת מקום מלחיץ ומתסכל לעיתים קרובות, ואת זאת אני אומרת ממעט ניסיון. עבדתי שנתיים במערכת והבנתי שזה לא בשבילי. יחד עם זה יש בתי ספר ויש בתי ספר, והרבה תלוי במנהל ובצוות הספציפי. אם המנהל בעל ראש פתוח ומה שועמד לנגד עיניו הוא טובת הילדים והמורים שלו- אפשר לשנות דברים. אבל מצד שני יש אלמנטים מובנים במערכת שלא ישתנו. ישנם אפיקי הוראה בלתי פורמליים. אני סתם זורקת כמה מהשרוול- מתנס"ים, מכונים פרטיים, בתי"ס פרטיים. יכול להיות ששינוי מסגרת יתן לך את האויר שאת צריכה ויחזיר מוטיבציה. מקום שבו תוכלי גם לבטא את היכולת והרצון שלך ליצור- בבצק סוכר, בחומרים אחרים וכו'. מקום שבו תוכלי להגשים את החזון היפה שלך על הכיתה שלך. מקום שיתאים לערכים שחשובים לך. שיהיה בהצלחה שיר

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שאלה

האם חשבת על מסגרות החינוך הדמוקרטי כאופציה - מהכרותי אמנם אין בהן עושר של ציוד, אך יש כיתות קטנות, יחס אישי, אין בעיות אלימות קשות ואין ציונים ומבחנים.יתכן וזו אופציה ששווה לך לברר לעצמך אם היא מתאימה.

רוצה שינוי

שלום לך. כמאמן שעובד ועבד עם אנשים ששאלו שאלות דומות לשלך, מבקש לומר כי חשוב למצוא ולהבין מה היו הדברים שגרמו לך ללכת ולהתמסר להוראה 15 שנה,תכונות, יכולות, תשוקות, צרכים, ולאחר מכן לראות מה יש היום, ומה השתנה בדרך. תהליך האימון במקורו הוא הוצאת מידע מהחניך, מידע הבא להמחיש לחניך את הכלים, יכולות, איכויות שהוא נושא עמו, ויחד להרכיב תוכנית עבודה עם אותם כלים, יכולות להגיע למטרה נבחרת. במקרה שלך, הייתי מחפש מאמן/ת עם ניסיון מאזורך, והולך בכיוון המתודי והברור, שגם כמורה יתאים ויובן,בו יפתחו דברים, ישאלו המון שאלות ומהתשובות תוכלו להבין מה נכון ומתאים לך בעתיד, וגם איך לעשות זאת. בהצלחה בדרך אילניצן "אמונה בהגשמה אישית"

למעלה