רוצה רק בידיים!!

kloveh

New member
רוצה רק בידיים!!

עינת היי, הרשי לי לציין כי עבודתך הינה קודש! אנו בתור הורים יכולים רק ללמוד. תודה על כל היחס, תשומת הלב וכמובן העזרה. (ואני חושבת שאני מודה בשם כל ההורים שבפורום.) ועכשיו לבעיה: בני בן ה3.5 חודשים (יחיד) מסרב בכל תוקף להיות בלול/עריסה או בכל מקום אחר כשהוא ער. הוא רוצה רק בידיים. גם אם מנסים לעניין אותו בצעצועים /מדברים איתו/ שרים לו, הוא פשוט לא מוכן. זה מתחיל "ביללות" קלות ותוך 10 דק' זה מתפרץ לבכי של ממש שמתקשים להרגיעו אח"כ גם כשהוא בידיים. כשהיה בן 3 שבועות ועד גיל חודשיים סבל מאוד מגזים שהתבטאו בבכי קורע לב של 6-7 שעות ללא הפסקה, ובמשך כל זמן הבכי הוא היה עלינו. אני מניחה שזה מה שהרגיל אותו לרצות כל היום בידיים אבל בתור אמא שחוזרת לעבודה בעוד שבוע וחצי אני לא יכולה להרשות לעצמי שהוא יהיה כזה. אני מבינה שיש לו צורך בחום והוא עדיין תינוק, ואני חושבת שאני נותנת לו מספיק חום ואהבה, אבל יש גם את מטלות הבית שמצריכות שאעזוב אותו בלול למעט זמן... מה לעשות? איך אפשר להרגיל אותו להיות בלול או ללמד אותו להעסיק את עצמו? או שפשוט זה מוקדם מידי והזמן יעשה את שלו?

תשובה בשאלות

שלום רב, ראשית תודה רבה על המשוב. אני יותר משמחה לשמוע שעמלי נושא פרי ויש קוראים שלומדים. זה מעודד . תודה. ולתשובתי ובעצם לשאולותיי: מי יישאר עם התינוק בעוד שבוע וחצי כשתחזרי לעבודה? האם הוא נשאר לפעמים עם בייבי סיטר או עם סבא וסבתא לבד? מה קורה אז? עינת גבע, מכון אדלר.

kloveh

New member
התינוק ישאר אצל אימי.

הוא מאוד אוהב אותה ורגיל אליה, וכן, הוא נשאר איתה לבד מספר פעם וכשהוא איתה הוא לא עושה כ"כ הרבה סצינות. הבעיות מתחילות כשאני או בעלי באיזור.. אבל גם אצלה הוא לא מוכן להיות הרבה בלול- הוא פשוט דורש יחס ללא הפסקה!!!

מעניין...

שלום רב, מעניין. מציעה לך לחכות בסבלות שבוע וחצי. את חוזרת לעבודה. יכול להיות שאמך תצליח לעודד אותו להנות גם בלול. לעת עתה התחילו לעשות נסיונות קצרים כאשר אתם לידו. ועוד שאלה, איך הוא ישן בלילה? ועוד מחשבה, האם יכול להיות שמשהו כואב לו? עינת גבע, מכון אדלר.

kloveh

New member
בלילה הוא ישן טוב- יחסית.

הוא נרדם בסביבות 20:30 וישן כ 12 עם 2 הפסקות אוכל באמצע. הראשונה לאחר כ 6 שעות מרגע ההרדמות ואח"כ הוא קם כל 3 שעות כך שהארוחה השלישית מתבצעת כשהוא ער לחלוטין. ולא, לא כואב לו כלום. (אמנם יש לו שבר בטבור אבל זה אינו גורם לכאב כלשהו) הבכי בלול הוא לא בכי של כאב- זה פשוט נדנוד של חוסר שביעות רצון- פשוט לא בא לו! אח"כ כשלא מרימים אותו הוא מתחיל לצרוח.. תודה

נוכחות הורית נוסכת ביטחון

שלום רב, הוא עוד תינוק רך. תינוקות זקוקית למגע, רוך ועדינות. נוכחות הורית נוסכת בהם ביטחון. הוא עדיין אינו יודע להעסיק את עצמו. לאט, לאט תרגילו אותו גם לזה. יכול להיות שיש לכם ציפייה לא מותאמת לגיל התינוק. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה