רוצה רק אמא!!

linal79

New member
רוצה רק אמא!!

שלום! אני אמא לילדה בת 8 חודשים עד לפני שבוע היא הייתה ילדה נוחה, שמשחקת לבדה ועצמאית. לאחרונה פוטרתי מעבודתי ואני איתה בבית כבר חודשים. כיום היא רוצה רק על הידיים שלי היא מסרבת לשבת לשחק גם אם אני יושבת איתה היא בוכה ומתפסת עלי אבל בכי אמיתי עם דמעות ונזלת, היא מסרבת ללכת גם לאבא היא רוצה אך ורק על הידיים שלי ובעמידה, יש מצבים שאצל הדודה או הסבתא היא מוכנה להתפשר לכמה דקות ולשחק רק בנוחכות ילד נוסף. איך אני אמורה להתנהג איתה? להתעקש לה או להכנע לה? אנא עיזרו לי הגעתי למצב של תיסכול ויאוש אני לא יכולה לזוז בבית!

גרא.

New member
lina179,ילדתך כנראה היתה בתינוקון

בזמן שעבדת,ולכן היתה יחסית מעט זמן על ידייך. אבל אחרי שפוטרת,וחזרת הביתה,כנראה הוצאת אותה מהתינוקון, כך אני לפחות מבין, כי בתקופה שעבדת היא לא היתה בבית,מכאן מתברר שבתך למדה מחדש להיות כל היום "על הידיים", היא לא אשמה בכך, אלא את, בדיעבד בהתנהגות ובוויתור שלך.מבחינה התפתחותית, אין שם צורך שילד בגילה של ביתך תהיה על הילדיים כל הזמן. זה לא יותר מאשר אקט של פינוק.איך להתנהג? ברור שאם היית יכולה להכניס אותה לתינוקון, היה לך הרבה יותר קל.הבעייה שלך היא שברגע שאת מניחה אותה, היא מצליחה להמיס את התנגדותך בים של דמעות..ועל ידי כך לומדת, למעשה כבר למדה כיצד היא יכולה להשיג ממך את מה שהיא רוצה, על הידיים. וודאי שילדה בגילה זקוקה לתחושת החום והבטחון שהיא מקבלת ממך שעה שהיא בידייך. אבל היא לא זקוקה לכך שמונה שעות רצופות. לכן, אם את רוצה לנוח, את חייבת לעמוד על שלך. אינך רוצה שתהיה על הידיים. אל תקחי אותה..אבל תדאגי שיהיה לה משהוא מעניין לעשות..על ביבי בטהובן שמעת? או אפילו על ערוץ ביבי? (תינוק לא ראש הממשלה)? את יכולה גם לשק איתה, גם להניח אותה מול הטלוויזיה לעשרים דקות ואז לחזור אליה. אם תצליחי להתמודד עם הבכי קורע הלב שלה..ותקחי אותה על הידיים רק כשאת רוצה בזה..היא תלמד הדרגתית להתנהג כפי שאת רוצה.

למעלה