רוצה קצת מידע על c sharp

hilab2

New member
רוצה קצת מידע על c sharp

הייתי רוצה לשמוע קצת על השפה. אני מכירה את שפת C וC++. האם עקרונות התכנות זהים? השינויים הם רק בסביבת העבודה או שיש שינויים מהותיים?

HaRmosh

New member
סקירה קצרה...

C Sharp, או בקיצור #C, נכתבה ע"י MS על-בסיס Java ומאוד דומה לה בתחביר, אם כי לא מכל הבחינות בשאר ההיבטים #C היא שפת תכנות מונחה-עצמים המציעה קוד מנוהל, כלומר שבו סביבת זמן הריצה אחראית על ניהול הקצאות ושחרור זכרון דינמי לאובייקטים, ותומכת בירושה (עם מספר שינויים כמו למשל מחלקה שלא ניתן לרשת ממנה), הסתרת נתונים (עם מס' הרשאות רב יותר מ-++C) והעמסת אופרטורים (מה שלא קיים ב-Java). בשפה זו כל האובייקטים ללא יוצא מן הכלל נורשים מאב משותף, מטיפוס object, שהוא הטיפוס הבסיסי של כל המשתנים ולכן כולם יכולים להיות "מוצבעים" על-ידי רפרנס מסוג זה. למה רפרנס ? מכיוון שב-#C אין עבודה עם פוינטרים (במצב "מנוהל", לפחות. ניתן להשתמש בהם ע"י ציון מפורש של איזור "לא בטוח" בקוד) אלא עם רפרנסים בלבד, בגלל ניהול הזיכרון האוטומטי. התחביר דומה בגדול ל-++C ו-C, מבחינת אופרטורים וקריאות לפונקציות, אך נוספו מס' מילים שמורות כמו foreach ל"טיול" דרך אוסף איברים (מערך, רשימה וכו') ועוד. זהו, בערך... מה שעולה לי ראש. מקווה שלא פספסתי משהו קריטי (מישהו כבר ייכנס בי על זה, אין מה לדאוג
)

hilab2

New member
../images/Emo13.gifמילות תודה ועוד שאלה..

קודם כל המון המון תודה על הסקירה הנרחבת. השאלה הבאה שלי היא האם במקרה ידוע לך מה המעלות של C# על JAVA.NET ? (או להפך למה JAVA.NET עדיפה על C#?) שוב תודה רבה!!!

אני מניח שהתכוונת ל-J# ../images/Emo13.gif

כי C# היא שפה יותר מודרנית, לעומת J# שלהבנתי יש בה באגים. חוץ מזה לא סתם MS לא נתנו יחד עם ה-VS.NET את J# (תחשוב על זה קצת) אלא אתה צריך להוסיף תוסף עבור התמיכה ב-J#

DadleFish

New member
#J היא עוד קשקוש זניח וחסר משמעות

מבית מיקרוסופט שנועד לקלקל עוד יותר את ההצלחה של JAVA. ממליץ לך להתרכז ב-JAVA וב-++C, אלו השפות של העתיד הנראה לעין. בעתיד אני מאמין שתקום שפה שתחליף את ++C בקונספטים מודרניים שיעלימו את הבעיות וישמרו את העוצמה, משהו כמו שפת D למשל.

hilab2

New member
ל-Dadle, אשמח לשמוע קצת יותר פרטים

למה JAVA ו C++ עדיפות על JAVA#?

כי JAVA זה המקור ו-J#

(כותבים J# זה השם של השפה ולא JAVA#) זה חיקוי זול (לא כספית אלא ערכית) של מיקרוסופט עבור JAVA.

annefan

New member
דייייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא עוד פעם, בבקשה! לא שוב!! רק עכשיו נגמרו שני שרשורי ענק על הנושא הזה. תדפדפ אחורה ותקרא כל מה שאתה רוצה על הנושא הנפלא של מלחמות שפות (במובן הרחב, אלדד, זה שכולל גם את VB...) בבקשה לא עוד שרשור על הנושא העבש הזה!!

ilankt

New member
נעבור נושא, D

אלדד, אתה באמת חושב שהשפה תתפוס? זה לא עוד סתם ניסיון עלוב ליצור עוד שפת תכנות?

annefan

New member
אתה בכח רוצה לחטוף מכות?

יש לי הצעה! בואו נקים קומונה בנושא "מלחמות שפות". הקומונה תרכז את כל הדיונים הארכניים האלה. נמצא מישהו מהפורום שאנחנו לא מאוד אוהבים, והוא ינהל את הקומונה. הוא יהיה אחראי להעתיק מהקומונה לפורום רק את הנקודות החדשות שעלו בדיונים הנהדרים שם. מה דעתכם?

ilankt

New member
אני?

לא אמרתי עכשיו שVisual Basic זאת שפת תכנות עם IDE מתקדם, ולא כלי ליצירת תוכנות, וגם לא אמרתי ש .NET שולט ו JAVA סתם קקי. רק שאלתי מה הדעה האישית של אלדד על D.

DadleFish

New member
אני לא יודע אם D תתפוס,

אבל זה לא סתם נסיון עלוב ליצור עוד שפת תכנות, זה בטוח.

DadleFish

New member
בפשטות,

את מכירה פרויקט כלשהו שנכתב ב-#J? אין כאלו. זו לא שפה אמיתית שמתפתחת למשהו כלשהו.

למעלה