רוצה קצת לשתף

שירי62

New member
רוצה קצת לשתף

אני כמעט לא כותבת אבל קוראת סמויה באופן קבוע.
הפעם חרגתי מהרגלי והחלטתי לשתף ולו רק בשביל לחלוק עם מישהו את מה שעובר עליי.
אז ככה, אני די מבוגרת, נשואה עם ילדים, ההפרעה יחסית טרייה, בטוחה שצצה בעקבות משברים שונים.
ההרגשה שלי היא שכל פעם שנצרכת התמודדות בנושא מסוים זה מנטרל אותי ובא בבירור על חשבון משהו אחר.
זה מן מעגל כזה, לופ אינסופי שגורם לי להתייאש ולהרים ידיים כבר מראש.
במקרים כאלו הכי נוח לי לברוח להפרעה ולהדחיק את שאר הקושי אבל אחרי שכבר הייתי בתחתית מבחינת כל ההפרעה ותולדותיה (אשפוזים, ריחוק מהילדים ועוד.)
אז אני ממש לא רוצה להגיע לשם שוב.
הכי מדכא אותי שהייתה תקופה טובה ובמקום לשמוח בה כל הזמן דאגתי מתי תבוא הנפילה הבאה..
והיא אכן באה.
עצוב לי..

תמרה45

New member
הי :)

ברוכה הבאה!!
(לא בטוחה וזוכרת אם ראיתי אותך פה לפני)..
מאוד מוכר מה שאת מתארת.
מעניין אותי אם את משתפת מישהו מקצועי במה שאת מספרת?
אם הקושי שלך הוא בלנהל את עצמך מול קשיים, והתמודדויות (עצם המילה התמודדות על כל התלבטות קטנה כבר גורמת לאיזה תחושה מבהילה ומרתיעה) אז זה משהו שלדעתי מאוד אפשר לעבוד עליו בטיפול. חיזוק הבטחון, חיזוק ההבנות של מה טוב / נכון לך ומה לא. להבין את מערכת השיקולים והחשיבה שלך וכו׳ וכו׳.
אל תתייאשי ואל תתעצבי מותק.. קושי משימתי הוא קשה אבל אפשר לעבוד עליו ולהקל על עצמך מאוד מאוד!
רוצה לספר על עצמך אולי עוד?

תמרה45

New member
ומרגישה שיש נקודה חשובה

להוסיף שלא אמרתי..
שמאוד מובן בעיניי לפחד מנפילות, גם בתקופות טובות.
קודם כל, עצם זה שאת יודעת לומר שזו הייתה תקופה טובה אומר שכנראה כן שמת לב לזה שהיית בתקופה טובה, ושזה לא משהו שפשוט חלף על פנייך בלי משים..
נשמע לי מדברייך שאת פשוט צריכה עוגנים, צריכה בטחון.
מבינה מאוד את תחושת העצבות שלך, אבל אולי תזכרי גם את התקופה הטובה שהייתה ואל תוותרי על זה שיבואו עוד כמותה? שזה יתן לך פוש להמשיך ולשים את עצמך הלאה וקדימה?

שירי62

New member
זה שהייתה תקופה טובה

רק מחדד ומגביר את הקושי בנפילה. אין לי כוח לתנודות הללו, זה מרפה את ידי, מוציא ממני את כל האוויר שגם ככה אין לי..
אני נעזרת עד כמה שאני יכולה אבל בסוף תמיד נשארת עם הקושי לבד ואז גם הכול מתעצם יותר ונראה בלתי אפשרי.
מכירה את זה שצרות באות בצרורות? אז ככה אני עכשיו ומפחדת שהפעם לא אחזיק מעמד.

תמרה45

New member
או או או

מאוד מכירה!! אפשר לומר שיש פעמים שאילו הם חיי... וזה קשה, כי זה פשוט קשה ועמוס!!!
תקראי את התגובה של ג'לי לפאנדורה, זו תשובה שעוזרת להבין כמה הביקורת והציפייה לשלמות מגיעה אלינו מבפנים..
שקשה לנו לקבל נפילות, וחוסר מושלמות.. (מכל הבחינות..)
התנודות האלו הם בדיוק הדבר שעליו צריך לעבוד, את מבינה? המקום הזה שמאפשר לך לנוח כמו עלה.. ולהיות מטולטלת.. זה בדיוק המקום שצריך ללמוד איך להשקיט אותו ולדעת לקבל קצת נחת..

למעלה