רוצה מצ"ח

איתיץ

New member
רוצה מצ"ח

לאור גיוסי הקרוב, החלטתי שאני רוצה להשתלב במצ"ח כמסגרת הצבאית שלי. עם זאת, שמעתי שקשה להכנס לשם. מישהו יודע איך נכנסים לשם? האם צריך לעשות משהו לפני הבקו"ם? להתחנן על נפשי ביום הגיוס? יש מישהו שמכיר או שיכול לעזור לי בנושא? אשמח אם תוכלו לענות. איתיץ.

מצ"ח? אתה מסטול??

ב"ה מצ"ח = מתנ"א במשטרה! בא לך להיות מנייק? בא לך שיקללו אותך? לך תהיה במצ"ח! תנסה להפעיל לחץ, ולהתגייס לשח"מ. עדיף פי מאה על פני מצ"ח. בהצלחה!

מתנדב

New member
כמובן שזה עדיף להיות שח"מ בתחנה....

אבל אני לא רואה שום סיבה לא להיות במתנ"א...

איתי אני ימליץ לך על 2 פורומים

שתשאל והם יעזרו לך אני מקווה שיעזרו לך והמון בהצלחה

שי -אומרים ש.......

מתנ"א זה ה"מאנייקים" אותו דבר גם מ"צ חחחחחחחחחח יש לי בת דודה שהיא במ"צ-אז היא מאנייקית? לא!

hafifdalil

New member
איתיץ

קודם כל בהצלחה בגיוס. למצ"ח מתקבלים לאחר שהבעת את רצונך להתגגיס למשטרה הצבאית ולשרת במצ"ח. בתחילה תעבור טירונות מ"צ בבית הספר למשטרה צבאית בבית ליד, עם סיום הטירונות תעבור סידרה של ראיונות אשר בסופן ובהסתמך על חוו"ד המפקדים שלך יוחלט על המסלול אליות תגיע במשטרה צבאית., כאן המקום לציין שמצ"ח ויחידת העילית שבו - הימל"מ הם גול הכותר וההגעה לשם היא קשה ביותר. לעניות דעתי מצ"ח עדיף על פני שח"מ, תתגייס כמו כולם לצבא ותכיר מסגרות אחרות מעבר למשטרה הכחולה. בנוסף הבונוס העיקרי שמקבל חוקר מצ"ח - זה תעודת חוקר מטעם משרד העבודה, דבר אשר מקנה לך את האפשרות לעבוד כחוקר פרטי עם שיחרורך (מי שלא היה חוקר בצבא, צריך ללמוד קרוב לשנתיים בכדי לקבל תעודה כזאת...) אנשי מצ"ח הם בין האנשים האיכותיים ביותר בצה"ל, חבר'ה עם ראש על הכתפיים ומשטרת ישראל בד"כ משכנעת אותם להיקלט מייד עם שיחרורם כחוקרים במשטרה, תוך כדי הבטחות מפתות (משכורת גבוה יותר מאנשי סיור ואפשרויות קידום מהירות יותר). ללעומת זאת, באם תבחר בשח"מ תעסוק בתחום האגמ"י (הווה אומר סיור וכו') תעשה שלוש שנים במשטרה ולאחריהן באם תרצה להתגייס, לא תזכה לפריבילגיות מיוחדות. בקיצור, עצתי לך: לך על מצ"ח ובשתי ידיים ! בהצלחה !

hafifdalil

New member
נזכרתי בדבר חשוב !!!

בכל מקרה גםם למצ"ח וגם לשח"מ אתה צריך פרופיל 64 ומטה, יותר גבוה מכך - תילקח לקרבי ! אם נתוני האיכות שלך יהיו גבהים, הסיכוי שלך להגיע למצ"ח גדול, אך אם אתה מה שנקרא "דפ"ר" - סביר להניח שהצבא לא ירצה אותך ויוותר עליך לטובת המשטרה. בכל מקרה, בהצלחה.

ESU Boscorelli

New member
ammmm

i have a "TZAV RISHON" tomrrow and i'm think anout MHA"S to... it's sound intersting so someone can give more deatils? like the TIRONOT that they r doing??? oh and by the way if i'm become a detective after the miltary service what can i do in the Police? i will drive on squad cars and make some arrests?

sabal1

New member
מצ"ח זה בכלל לא רע

יש כמה יחידות מאוד מעניינות במצ"ח (כמו הימל"מ שהוזכר פה). להגיד שמצ"ח זה "מנייאק" זה כמו להגיד שהימ"ר זה "מנייאק", מצ"ח הם לא שוטרים צבאיים שמסתובבים ומחפשים חיילים לדפוק להם דו"חות. אני גם ממליץ על מצ"ח על פני הכחולה. לגבי הגעה לשם, לא ממש יודע, מה שבטוח שקודם כל אתה צריך להגיע למ"צ ומשם למצ"ח.

למעלה