רוצה מאוד לנסוע ליפן

oigol

New member
רוצה מאוד לנסוע ליפן

אני כל כך רוצה לנסוע ליפן, אני לא יודעת מילה ביפנית. אני רוצה לשמוע יפנית להרגיש יפן.כשהתחלתי לברר שמעתי על הבאסטות, אבל זה נשמע לי כמו משהו שייגמר ב3 חודשים של לשמוע יפנית ולהרגיש כלא יפני.... אני מחפשת אופציה לא תיירותית לגמרי להגיע ליפן ולחוות אותה עד עצם הלשד אולי יש לכם עצות בשבילי? ויזה סטונדט אולי? איפה? איך? אני גם עוסקת בחקלאות ואם יש לכם ראיונות בתחום או הארות (כן הארות) אני אשמח. ואם משהו יכול להמליץ לי (בלי לבלבל אותי - כי מכל ההודעות שקראתי יצאתי רק מבולבלת :~} ) איפה אפשר ללמוד יפנית בארץ או ביפן, ברמה טוב, ולא ביוקר, ובכלל... ותכתבו לי כל מה שבא לכם על יפן אני אשמח לשמוע הכל. אני מקווה שתעזרו לי כי אני ממש חושבת שיש לכם את הכלים וזה יהיה כיף כל כך.. דנה.

נשמע לי קלאסי בשבילך

עבודה בחוות אורגאניות ביפן, מגורים בבית משפחה מקומית ומזון תמורת עבודה (כנראה לא קשה מדי)

SashTheRed

New member
אישית אני חושב

קודם תלמדי יפנית בארץ. או דרך שיעורים פרטיים, או דרך חברות ללימוד שפות כגון ברליץ, דיאלוג וכדומה, או לבד. להתחיל ללמוד שפה בארץ דוברת שפה זו, על אף שזה נשמע הגיוני, הוא לא הרעיון הכי טוב. ידידה יפנית אחת שלי שגרה בישראל (היא לא מזמן הגיעה לישראל, אז היא לא ממש יודעת עברית) סיפרה לי על שכן שלה, שחי ביפן שש שנים, וכך למד את היפנית. הקטע הוא שהיא גם הוסיפה שהיפנית שלי, שלמדתי בשנתיים, הרבה יותר טובה מהיפנית שלו. כך שההצעה הכי טובה שלי זה קודם ללמוד בארץ עד לרמה שבה תוכלי בערך לשוחח, ואז לעבור לחיות ביפן ושם לתרגל אותה. כמו שאמרה דנה (השניה. חח), את יכולה תמיד לעבוד בחוות אורגניות. את לא תקבלי מזה כסף, אבל את תקבלי אוכל ומקום ומחיה, ותוכלי לטייל ולראות את יפן, בלי לדאוג לגבי אוכל ומקום ללון בו. לגבי באסטות, רעיון מאוד מאוד גרוע. כל האנשים בפורום הזה הם נגדו, בגלל שזה עניין מאוד מאוד לא חוקי ולא טוב, ואם היפנים יתפסו אותך, יהיו לך צרות עם זה. לא מומלץ. עוד דרך כמובן היא אשרת סטודנט, או מלגה ליפן, אם תתחילי ללמוד יפנית באוניברסיטה, ותלמדי טוב. חח. זה אני רוצה שיקרה לי עם סינית בכל מקרה.

GnomeBubble

New member
לא חובה ללמוד בארץ לדעתי

העיקר זה ללמוד גם בצורה פורמלית את הדקדוק (אחרת לעולם לא מגיעים לרמה שאפשר לדבר שוטף בצורה נכונה), וגם להתנסות (כדי שאפשר יהיה לדבר בפועל ולא רק בתיאוריה
). שילוב נכון של השניים זה האידיאל, אבל לא חייבים להתחיל את הלימוד הפורמלי בארץ - הוא יכול לבוא גם ביפן. בתור דוגמה ללימוד כזה אפשר לקחת את hazu1 שלמדה יפנית בבית-ספר פרטי ביפן. אם דואגים לא להיתקע בכל הגטאות של הגאיג'ינים, אז זאת דרך מצויינת לשפר את השפה במהירות. מצד שני, כמובן שגם להתחיל ללמוד לפני בארץ זה טוב. זה מקל מאוד על הלחץ, וכשמגיעים ליפן אפשר להתמקד פשוט באימון, וכבר לא צריך לדאוג לגבי הבסיס.

passioneta

New member
אני למדתי בבי"ס ביפן

הדקדוק יושב לי טוב (בהתחשב בעובדה שלא השתמשתי בו 17 שנים). מה שהקל מאוד היתה החשיפה הבלתי פוסקת לשפה. כל מה שלמדתי נכנס לשימוש מיידי.

SashTheRed

New member
כן, אבל להיות בארץ עצמה

בזמן הקריטי הזה של הלימוד עלול להיות גם מסיח. קודם כל, צריך כסף כדי להשאר שם, ואם אין ויזה כלשהי, זה רק לשלושה חודשים מקסימום, אז איך שכבר ילמדו את השפה, כבר צריך לחזור חזרה לישראל, אז זה סתם עלול לצאת בזבוז כסף...

GnomeBubble

New member
כמובן

זה עניין של נסיבות. בכל מקרה, אני מניח שאף פעם לא מזיק להתחיל ללמוד קודם בארץ, בין אם זה לבד או בקורס.

passioneta

New member
אני לא הצלחתי

ללמוד לבד מספרים - אבל אז לא היו האפשרויות שיש היום להחשף לשפה (כמו ערוץ אנימה, אינטרנט וכו,) (ועכשיו אני מרגישה מה זה tosi ue)

SashTheRed

New member
חחח ממש ממש לא

את ממש ממש לא toshi ue, אז אל תדאגי. הדוגמא הכי טובה שאני נותן כדי לנגוד אנשים שאומרים כמוך, זה לספר שיש לי שני חברים הכי טובים בעולם. אחת מהם היא בת 37.

Tenguy

New member
חשבתי שהם ToHrU ו-hananotori :-*

נו נו נו ... אז יש לך עוד, מסתבר ?!?

SashTheRed

New member
חחח הסבר:

עם hananotori אני חבר די טוב וממש אחלה לי איתו. גם עם Tohru נחמד לי לדבר והכול. אבל הידידים הכי טובים שלי הם לא מהפורום הזה. אחד הוא ידיד טוב ממצפה, שלמד איתי בבית ספר, והבת 37 היא בכלל דוקטורית לביולוגיה זואולוגית בגרמניה. חוץ מזה, שמע, אני תמיד בעד עוד חברים וידידים. תמיד נחמד כשיש עם מי לדבר והכול :)

ToHrU

New member
נו, נחמד שחושבים עליי

גם כשאני לא כאן . . . ובתגובה לשאלה הראשית של השרשור: הבנתי מהפרטים שלך שאת בת 22 . . . את לומדת איפשהו? את יודעת שיש את החוג למזרח רחוק באוניברסיטאות ברחבי הארץ??? דרך מעולה להעשיר שפה+תרבות . . .חוץ מזה יש את האוניברסיטה הפתוחה :) ויש ספרים מעולים באוטאקו בדיזינגוף סנטר.... ויש את המורה הפרטית שלי שאני תמיד מהללת בפורום..... בכל מקרה: גאנבטה יו!!!

למעלה