רוצה לשתף

חני 105

New member
אולי, תפני לפורום להיות הורים בחו"ל

יש שם בטוח אנשים מגרמניה ואולי יהיה גם מאיזור שלך. אני בטוחה שאולי יתנו לך המלצה לאיזשהי מטפלת טובה וכו'. תנסי מה יקרה.
בכל אופן בהצלחה

לדעתי תסעי ותלמדי, אם לא תסעי

תצטערי יותר מאשר אם תסעי ולא תסתדרי. זה בסך הכל חודש ונשמע שאת ממש רוצה ללכת אז אם כזה כח רצון את תתגברי . רק תוודאי שהמטפלת באמת בסדר ותצליח לתקשר איתך ואיתו. שיהיה בהצלחה סימה

siv30

New member
תסעי, תלמדי ותהני ../images/Emo23.gif

בדרך כלל אנחנו מוותרות על הצרכים שלנו לטובת הילדים ובייחוד כשהם קשורים לקריירה ולנושאים מקצועיים. את לא חייבת לקחת את הילד איתך לגרמניה. ברור שתתגעגעי, אבל אפשר למצוא לו מטפלת חמה בארץ (עד אוגוסט יש עוד לפחות חודשיים שבהם את יכולה לבחון אותה מספר שעות כל פעם), בעלך יכול לקצץ קצת בשעות העבודה שלו ולהגיע מוקדם להיות קצת עם הילד, חמותך יכולה להשלים לכם שעות בין לבין. למה תמיד אנחנו הנשים צריכות לוות? תסעי, תלמדי ותבלי בלי נקיפות מצפון.

galigal33

New member
למצוא לוט סידור פה

זה לא בעיה. הוא יוכל להיות עם ההורים של בעלי שמתים עליו ועם בעלי איזה שבוע. זה מפתה מבחינה כספית אבל אני לא מסוגלת ללכת בלעדיו. זה ניראה לי יותר גרוע מלסוע איתו.

Mika sheli

New member
אני חושבת שסיפרתי לך בעבר - ארוך

אבל אספר לך שוב, בחודש אפריל נסעתי עם מיקה לישראל (מביתנו בדנמרק) והיא הייתה בדיוק בת 5 חודשים ביום הטיסה. הפחדים שהציפו אותי לפני הנסיעה - אין לך מושג כמה רבים הם... איך היא תתרגל, הרי היא אוהבת את המיטה שלה... היא בשלב שבו היא פוחדת מזרים, איך היא תגיב לכל המשפחה הענקית ש"תיפול" עליה פתאום... איך נסתדר בטיסות... 15 שעות ב"דרכים".... ועוד ועוד ועוד הגענו לישראל, היה קשה ב"דרך", היום הראשון עבר עליה בבכיות ועייפות יתר מהנסיעה, אבל היא הייתה מדהימה. היא התרגלה במהירות ללול שבו היא ישנה במשך 3 שבועות. לקחתי איתי את מגן הראש מהמיטה שלה וציפה של השמיכה שלה. לקחתי את השירים שהיא אוהבת וניגנתי לה אותם כל היום איפה שרק היה אפשר. עם אבא היא דיברה כל יום דרך האינטרנט ושמעה את קולו וגם ראו אחד את השניה. עצם זה שאני הייתי איתה עשה את כל ההבדל. היא הרגישה בטוחה וראתה שאמא מסתדרת במקום החדש אז גם היא יכולה. אין ספק שזה מפחיד במיוחד כשלא יודעים לקראת מה הולכים וכד'. הייתי במקום שלך! אבל מנסיון את תצחקי על עצמך. גם לי אמרו את זה ורציתי להרביץ למי שאמר את זה אבל זה נכון. סליחה על האורך. אסנת

galigal33

New member
תודה על האורך

זה חשוב לי לשמוע סיפורים אישיים. מכיוון שאני באמת לא יודעת איך זה בפועל. זה דווקא סיפור מעודד מאוד ותודה ששיתפת אותי. בגיל כזה היא כבר זיהתה את אבא שלה דרך האינטרנט?

במחשבה שניה: מדוע לא להשאירו בארץ?

זה מה ששאל הבנזוג שלי, ששמע ממני על הסיפור. השאלה הראשונה שלו היתה: "למה היא לא משאירה אותו בארץ"? כלומר, אם ממילא הוא יישאר עם מטפלת כל היום, אולי עדיף שזה יהיה בארץ, עם פחות דברים חדשים מסביב. בעלך לא יכול, אמנם, לקחת חופשה של חודש, אבל הוא אולי יכול לחזור קצת יותר מוקדם מהעבודה, ואפילו לתת לו יותר זמן אבא ממה שאת תוכלי לתת לו זמן אמא בגרמניה. מה שאת מציעה לו זה 8-10 שעות ביום עם מטפלת זרה בארץ זרה בלי שומדבר שהוא מכיר... אולי זה לא נורא, אבל השאלה היא למה? בנוסף, בעלך אולי יוכל לנסוע לגרמניה לשבוע עם הילד.

galigal33

New member
בהתחלה באמת חשבנו על זה

השאלה אם ניתוק ממני לא יהייה לו קשה יותר משינוי סביבה? אני באמת לא יודעת.אולי זו סתם השלכה שלי. אומרים שתינוק צריך להיות עם אמא שלו. אני אוכל לצאת אליו בהפסקות...(הלימודים נימצאים ממש ליד המגורים) בצהריים אני אהייה איתו וקצת מהערב ואח"כ לילה. אתמול דיברתי עם בעליעל האפשרות שהוא ייסע איתי לשבועיים באמצע. וכך מעשה שבוע עם מטפלת , שבועיים כולנו ועוד שבוע עם המטפלת ואיתי. אני לא יודעת אם יאשרו לו את זה בעבודה. וזה כמובן עלויות נוספות. זה נכון שאם הוא ישאר בארץ. יהייו רק את העלויות שלי כי חמותי ובעלי יטפלו בו מצויין. אבל האם זה נכון לקחת ילד בלי אמא שלו?

shapir1

New member
אני לא מסוגלת להיפרד מהתינוק שלי

ליותר מחצי יום. הייתי לוקחת אותו איתי (אם הייתי במקומה) למרות כל הקשיים.

yoyo10

New member
אם יש לך אפשרות לכי על זה

את יכולה לקחת משהיא מהארץ באוגסט יש חופשת סמסטר איזה סטודנטית צעירה עם ניסיון עם ילדים שהוא עוד יכיר אותה מהאץ אני חושבת שבגיל זה יש יכולת להסתגלות מהירה לשינוים אולי בעלך יכול להגיע רק לחלק מהתקופה

galigal33

New member
לקחת מישהי מהארץ זה עלויות עצומות

כי זה גם טיסה, גם לינה ומיחיה וגם משכורת בשמיים. בקיצור זה בלתי אפשרי..

yoyo10

New member
יש שם אולי ישראליות

ילדים של יורדים סטודנטיות ישראליות משהו לפחות ידבר איתו בעברית

galigal33

New member
אני לא בטוחה כמה זה חשוב

שידברו איתו עברית. אבל היום פניתי לקהילה היהודית במינכן ואני אנסה למצוא גם מישהי דרכם.

למעלה