רוצה לשתף

שוגי21

New member
רוצה לשתף

קוראת אותכם בעניין ומתפעלת מהיופי והאחריות של כולכם כאן לחיות,ולכלבים בפרט. רציתי לספר כאן את סיפורו של בוני הגור החמוד שלנו,בוני בן שלושה חודשים עוד מעט הגיע אלינו כשהיה ממש גורון בן שבועיים לבן כולו עם כתמים חומים בהירים על הגוף וכן אוזניים חומות משגעות. בתור אמא לשלושה ילדים הבנתי את ההתלהבות שלהם מהגור מזמן הם ביקשו כלב בבית, הבעיות התחילו בחג הפורים כאשר הגור עשה את צרכיו בבית לאחר ארבעה ימים מסרנו אותו לדוד שיש לו חצר הגעגועים לבוני החזיקו בדיוק שבוע והחזרנו אותו, מה שלא מנע מאיתנו להחזיר אותו לדוד לאחר כמה ימים וזה לאחר שבוני כבר עבר חיסונים קיבל טיפול אוהב ועוד. לקראת חג הפסח הדוד התייאש גם הוא מבוני והחליט שהוא מחזיר לנו אותו סופית עם האוכל וכל מה שנלווה לזה. אני עדיין לא שלמה מכל זה, מסרבת לקבל את הגור ומודיעה לילדים שהם אחראית בלעדית לכל הבלגן שהגור מייצר כולל עשיית צרכים, האכלה, הוצאה לטיולים ועוד, הילדים בינתיים עומדים במשימה ומטפלים בו עם הרבה אהבה. מדובר בגור אנרגטי גדול חיצונית אבל די שקט בבית ומסתגל. ולמה אני מספרת פה את הסיפור כי לאחר הפעם האחרונה שבה כמעט התייאשנו מבוני, ורצינו למסור אותו שוב לאחת העמותות. (מספרת לכם את הסיפור בכנות מלאה) הבטתי בו יושב על הספה בתנוחה אופינית של נמנום ואז חדרה בי ההכרה שאין לו פה להגן על עצמו, ואנחנו הפכנו אותו לחפץ מטלטלים אותו ממקום למקום ללא התחשבות, רגש עצום של חמלה מילא אותי ומאותו הרגע החלטתי להתמודד עם גידולו במלוא המובנים של אחריות וכבוד כלפי היצור היפה הזה. כך צריכים לנהוג כולם, בחבר הטוב של האדם.

שוגי21

New member
ועוד באותו נושא של כבוד...

אתמול נסענו כל המשפחה עם בוני אחר כבוד, לחנות גדולה שמתיימרת לקרוא לעצמה 'קניון החיות' ועוד באוטו הבת שלי אומרת לי מעניין אם יתנו לבוני להכנס לחנות, בצחוק היא אמרה ולא ידעה כמה צדקה. נכנסנו עם בוני לחנות כשהוא קשור בחגורה, לאחר דקות מספר ניגשה אלינו אחת הדיילות ואמרה להוציא את הכלב בבקשה כי פיזרנו ברצפה רעל עכברים, יצאנו איתו בלבד כבד ושמנו ברכב כאשר החלון פתוח, (השעה היתה 7 בערב, והמקום היה מוצל) הסתובבנו בחנות הענקית קניון כבר אמרתי, ניגשתי לאחת המוכרות לבקש עזרה, ואז נודע לי שבלי עלון המבצע לא נזכה להנחה, חבל אמרתי לה הפסדתם לקוח, והיא משכה בכתפה והלכה, הרגשנו זלזול כאילו שיש להם מלא לקוחות ולא איכפת להם להפסיד עוד לקוח. מה שכן זאת חנות שאוהבת ביזנס ולא חיות. אם היה אפשר שרק אוהבי חיות ימכרו מזון ומוצרים לחיות, זה היה יותר עדיף.

goongoon

New member
וידוי נדיר בכנותו

"הבטתי בו יושב על הספה בתנוחה אופינית של נמנום ואז חדרה בי ההכרה שאין לו פה להגן על עצמו, ואנחנו הפכנו אותו לחפץ מטלטלים אותו ממקום למקום ללא התחשבות, רגש עצום של חמלה מילא אותי ומאותו הרגע החלטתי להתמודד עם גידולו במלוא המובנים של אחריות וכבוד כלפי היצור היפה הזה" - חזק ביותר, לתלות מול העיניים ולא לשכוח לרגע. שיהיו לך כוחות להתמיד בהחלטה. את מוזמנת לבוא לכאן להתייעץ בכל ולשתף בחוויות המשותפות.

bafi22

New member
מדהים... אנחנו פה לכל עזרה ותמיכה

שתזדקקי לה... הם יצורים מדהימים שובי לב ואכן כמו שאמרת חסרי אונים ותלויים בנו לחלוטין... הגורון הקטן יחזיר לך אהבה חסרת גבולות וללא תנאים על חמלתך... בהצלחה.

katam

New member
כמה מילים מאמא לילדים

קודם כל שמחה על זה שאת משתפת אותנו בכזאת כנות. את מוזמנת לפנות אלינו בכל שאלה. יש כאן גם כמה מאלפים מנוסים שישמחו לתת עיצה בכל דבר (בנוסף אלינו עמך אוהב הכלבים). תראי כלב נותן לילדים משהוא נפשי שאנחנו כהורים לא נוכל לתת לעולם. למרות שאנחנו הורים טובים. חיבוק כלב הוא דבר מאד מעודד ומנחם במיוחד כאשר הם גדלים ולא מוכנים לקבל חיבוק מאבא אמא (אצלי). אל תבני עלהם ילדים "מתעיפים מהר" התקופה של החינוך לצרכים עוברת ואז נשאר חבר טוב לכולכם. אם את זקוקה לעזרה בנושא בשמחה. הילדים שלי מנויים על ילדי טבע הדברים על כל גליון כתוב את המשפט הבא : " זכרו מאחורי כל זוג עינים יש נשמה" אני את ילדי מגדלת ברוח משפט זה, מאחורי העיניים של הכלב, הציפור, הזקן, המפגר, המוגבל וכו... בהצלחה אורלי

mia01

New member
ואכן אורלי נוכחתי לדעת שיש לך ילדים

מדהימים!!!!

dogslove

New member
כל הכבוד! ודעי לך שרק הרווחתם!!!

להתמודד עם גידולו זה באמת עניין של החלטה כי זה לא משהו מסובך! כשהגוריות עוברת זה בכלל רק כיף. אבל הילדים שלך הרוויחו כי לגדול עם בעל חיים יעשה להם רק טוב (עפ"י מחקרים שנעשו). אם מעניין אותך לקרוא עוד על כך, אוכל לצרף לך מאמרים בנושא. הרווחתם חבר אמיתי לחיים ואל תשגעו אותו יותר כי תעשו לו נזק והוא יתחיל לפתח חרדת נטישה..... שלא לדבר עלכך שהילדים כבר ישתגעו... חוץ מזה וסליחה על ביקורת אבל כשגור עושה פיפי בבית זו לא עילה למסור אותו. אני שמחה שהגעת למסקנה שהגעת אחרת הייתי ממש ממליצה לך למסור אותו סופית. כי זה לא רציני... הכלב שלי עד גיל שנה (לברדור), אכל לי מיטה, ספות וחדר אוכל מעץ!! אהבתי אליו רק גדלה מיום ליום. אחרי פעמיים כבר לא התעצבנתי, חיכיתי שהשלב יעבור וזהו. הוא אהבת חיי! ובעלי יודע את זה
תהנו

katam

New member
מענין יהיה לקרוא מאמרים

למרות שאין לספק עד כמה בעלי חיים תורמים נפש האדם. אורלי

שוגי21

New member
קודם כל תודה לכולכם../images/Emo24.gif

על כל התגובות המחממות שנתתם לי כאן. אני קוראת ומתמוגגת מהיופי והחוכמה שבכל תגובה. אני אכן זקוקה לעצה בעיקר בעשיית צרכים של הקטן. הילדים כרגע בבית הספר בדרך כלל עד שעה שלוש. אני לא תמיד נמצאת בבית. היום הקפדתי שהבן יוריד אותו בבוקר, אבל עד שהערתי את הילד הגור כבר הספיק להשתין פעמיים, ולחרבן בסלון. וכמובן שהבןירד איתו הגור כבר לא עשה כלום. יותר מאוחר בשעה עשר בבוקר יצאתי איתו לטיול קצר בשכונה (מה שלא תמיד יתאפשר לי לעשות) הוא לא עשה כלום במשך עשרים הדקות שהיינו בחוץ, איך שעלינו השתין במסדרון הבית. אז אולי הוא עדיין לא בשל? בכל מקרה ממשיכה באהבה בגידולו, ולא מתייאשת. אם למישהו יש עצות פרקטיות לגבי גמילה מצרכים, כמו שעות, הוצאה, כמה פעמים להוציא אותו, דיבור עם הכלב ועוד. אשמח מאוד. אתם מקסימים תודה מראש.

bafi22

New member
בדרך כלל השיטה הכי טובה לכאלה

שהם חסרי ניסיון באילוף היא לתחום את הכלב בחדר קטן כשאתם לא בבית ולהשגיח עליו בשבע עיניים שהוא איתכם (יש שיגידו אפילו שהוא יהיה עם רצועה) ובלילה גם לתחום אותו. כלבים בסך הכל מאוד אסטניסטים ואיפה שהם ישנים הם לא יעשו צרכים ואם תתחמי אותו בחדר קטן (לדוגמא חדר האמבטיה) אחרי יום-יומיים הוא יפסיק לעשות שם ואז כל פעם שתחזרו ישר תוציאו אותו החוצה כדי שמייד יעשה בחוץ - ככה גם תהיו מתואמים עם שעות הצרכים שלו וגם הוא יתרגל שעושים רק בחוץ... בכל מקרה בעיני זו שיטה מעולה (ולא להתרגש שהוא בוכה קצת...הוא אחרי כמה דקות ירגע וילך לישון במילא) וככה גמלתי גורים שגידלתי כמשפחה אומנת וזה תמיד עבד... יש עוד מלא שיטות (כלוב הטסה וכו'...) תחכי למאלפים של הפורום הם יעזרו לך בשימחה....

katam

New member
../images/Emo41.gifאבנר דודיק מומיק ../images/Emo41.gif

אפשר לתת עוד עיצות בקשר לגמילת גור מעשית צרכים בבית בתודה אורלי

collie

New member
שוגי21

בהתחלה שקראתי את ההודעה אז כעסתי-עוד אחד שלוקחת בע"ח וחושבת שזה toy בלי רגשות. אבל המשכתי לקרוא ובסוף שמחתי לקרוא שהסתכלת עליו והבנת שיש לו רגשות. את מקסימה ואני מקווה שעוד אנשים יקראו את הסיפור שלך. לגבי החנות-את צודקת. כל חנות חיות שנכנסתי עם הכלב לא עשו בעיות והיו כאלה שגם נתנו לו מתנה. כמו שכתבו לך אם יש לך בעיה אנחנו פה כדי לעזור לך. ותזכרי שגם אם הוא יעשה בעיות אחרות יש פתרון ולא לוותר. בהצלחה לשתיכם

zooom360

New member
יש לי צמרמורת .. ריגשת אותי

אני ממש שמחה בשבילך ובשביל הגור שהגעת למסקנה הזאת כלב זה תרפיה למשפחה ככה שאתם עושים לו טוב והוא לכם. זה עוד בן משפחה.. ולאט לאט תחנכו אותו למשמעת ואנחנו פה לעזרתכם, עצה: לא להתייאש כ"כ מהר כי תמיד צריך לנסות למצוא את הפיתרון כי ברוב המקרים יש פיתרון. מזל טוב ובהצלחה

nooshP

New member
גור בגיל כזזה עודד לא בשל לשלוט

בצרכיו. בד"כ גם מומלץ לקחת גור רק בגיל חודשיים, לא ברור למה הגור הופרד מאימו בגיל כ"כ צעיר, כשהוא עדיין יונק וכו'.... אבל העיקר שקיבלתם מחויבות עליו ואני מקווה ובטוחה שלא תאכזבו אותו ושתאהבו אותו ותדאגו לכל צרכיו. בקשר להתחלת החינוך לצרכים- יש בפורום מאמרים בנושא, ואני בטוחה שעוד מעט אנשים שמבינים בזה יותר ממני יבואו ויכתבו, אבל אני רק רוצה להדגיש שוב שיקח לפחות חודש עד שהוא יפתח שליטה כלשהי על השרירים שלו, אז תחזיקו מעמד כי זה יהיה שווה את זה!

nooshP

New member
אופסי היד רעדה לי על המקלדת כנראה

האם פרקינסון יכול להתחיל בגילאי ה- 20?

dogslove

New member
כן הם בהחלט מעניינים, אוכל לצרף

קישורים רק בסופ"ש, כשאהיה בבית.

DOLPHINREEF

New member
הללויה, לדעת שיש עוד אנשים כמוך

בעולם, אכן מחמם את הלב, אני יודעת שלא קשה לגדל גור בבית אבל אחרי כמה זמן זה כיף גדול שיש כלב בבית,

שוגי21

New member
מצטערת...../images/Emo13.gif

אין באפשרותי לשלוח תמונה, ניסיתי מהמצלמה הדיגיטלית שלי,ודרך המסנג'ר אבל לא הצלחתי. אם מישהו יודע איך שולחים אשלח בשמחה. בעיקרון מדובר בגור לברדור טיפוסי לבן כולו עם אוזניים חומות מזכיר קצת את הוגו רק בקטן. ותודה שוב על העצות והתגובות.

למעלה