רוצה לשתף

kokopeli 1

New member
רוצה לשתף

התחלנו תהליך של איבחון עבור ביתי, בת החמש, בנוגע לקשיי קשב וריכוז. מטעמים כלכליים, הלכנו דרך קופת החולים. רופאת הילדים היא זו שצריכה לתת את ה"אישור" ולהפנות אותנו אל מי שהיא רואה לנכון. היא, מצידה, לא ממש מבינה בעינינים האלה. הופנינו בשלב ראשון ל"איבחון" פסיכולוגי. אני כותבת במרכאות בכוונה ומיד תבינו למה. מה שנאמר לנו הוא שיש שיחה עם הפסיכולות של קופת החולים והיא, על סמך השיחה, תפנה אותנו לטיפול הרלוונטי לנו. שאלתי מפורשות אם לבוא יחד עם הילדה, והתשובה היתה "כמובן". אני אקדים ואסכם את מה שיש לי לומר - מעולם לא פגשתי איש מקצוע בתחום הזה כל כך לא מקצועי, כל כך לא רגיש, כל כך אטום. נכנסנו עם הילדה, והיא אפילו לא פנתה אליה בבירכת שלום. היא פנתה אלינו וביקשה שנתחיל לספר לה על הילדה, בנוכחותה של הילדה. בן זוגי מיד התעשת ולקח אותה לטיול כדי שנוכל לשוחח יותר בפתיחות, שהרי איך אפשר לדבר על ילד בנוכחותו? חשבתי שכשהם יחזרו היא תעבור לדבר עם הילדה. לא דובים ולא יער. היא מיד סיכמה את הפגישה בכך שאנחנו צריכים הדרכה הורית (דבר שאנחנו לא פוסלים באופן עקרוני) ושהילדהלא צריכה שום טיפול. ואיך אפשר לקבוע דבר כזסה על סמך שיחה של חצי שעה, עם אחד ההורים, ובלי להתייחס את הילדה ישירות? יצאנו המומים, כעוסים ומאיכזבים. רק רציתי לשתף, ותודה למי שהקשיב עד כאן

אוףףףף ../images/Emo123.gif

אולי יש אפשרות לפנות למי שמעל בקופ"ח ולדרוש אבחון ע"י איש מקצוע אחר?

kokopeli 1

New member
יש אפשרות וכבר פנינו

פשוט המקרה הזה, שהיה לפני כמה ימים לא עוזב את מחשבותי. אני חושבת דוקא לפנות במכתב אל הרופא המחוזי בעיניין. המחשבה שהאישה הזו היא שקובעת מי יקבל טיפול ואיזה מעוררת בי חלחלה. אפילו חיוך אחד לא ראיתי על פניה ב45 הדקות שהיא הואילה בטובה להקדיש לנו.

תחשבי כמה אומללה היא

אם היא לא מסוגלת לחייך לאנשים במשך 45 דקות...

mishtal

New member
לצערי יש עוד הרבה

אנשי מקצוע כאלה שעובדים בקופות החולים השונות ו"קובעים גורלות". בקופת החולים בה אני עובדת יש לדוגמא, נוירולוג ילדים אחד שאמור לשרת אזור גאוגרפי די רחב. מדובר ברופא בן 70+ שלא התמחה ממש בתחום של בעיות קשב וריכוז אבל בפועל הוא מטפל בכל המקרים שמגיעים אליו. ההורים חוזרים עם סיפורים מסמרי שיער. חלקם מתארים בדיקה שאורכת בין שתיים לשלוש דקות ואז החלטה האם צריך או לא טיפול תרופתי או משפטים בסגנון : " כדי שהילד שלך יישב, צריך לאלף אותו, זה בדיוק כמו חית פרא..." פשוט מזעזע. האמת היא, שאני לא מתאפקת ברוב המקרים וממליצה להורים לפנות לחוות דעת נוספת (ובעיקר למי שיש ביטוח משלים ויכול לקבל החזר מספר פעמים בשנה עבור ייעוץ פרטי). אמרתי להורים, לא פעם, שרק להם יש כוח לשנות דברים ועליהם לפנות להנהלה. גוף ציבורי מתחיל להלחץ כאשר חושש שהדברים יודלפו החוצה... ולגבי פסיכולוגים- כבר כתבתי פעם נדמה לי, שלא היה מזיק אם חלקם הגדול היה עובר מבחני אישיות לפני קבלת הרישיון... וזה נכון לגבי כל מקצוע טיפולי. זכור לי שלמדו איתי בנות מסוימות בבית הספר לריפוי בעיסוק שתמיד תהיתי- מה להן ולמקצוע טיפולי?

irisgh

New member
באיזה קופת חולים את?

נשמע באמת ממש ממש לא איש המקצוע שהייתי רוצה להיות איתה בקשר. במכבי, את יכולה לבחור את הפסיכולוג/ית בעצמך, מתוך רשימה של פסיכולוגים עצמאיים, ולחפש מישהו שמתמחה בגיל הרך. במאוחדת את גם יכולה לבחור בעצמך, רק שלהבדיל ממכבי, הם לא מפרסמים כזו רשימה של פסיכולוגים, ואז לא כולם יודעים. בלאומית המצב יותר בעייתי לדעתי - צריך הפניה של רופא, נדמה לי. לקופ"ח כללית יש מרפאות משלה. והעיקר שקבעתם עם מישהו אחר. בגיל חמש, אולי עדיין נכון יותר לפנות למכון להתפתחות הילד, ולקבל אבחון דרכם.

kokopeli 1

New member
אנחנו בקופ"ח מאוחדת

באמת פנינו למכון להתפתחות הילד, וחבל שהיינו צריכם לעבור דרך ה"איבחון" הפסיכולוגי הזה, רק בגלל שרופאת הילדים שלנו (שהיא - אגב בסדר גמור בתור רופאת ילדים) לא מבינה כלום בתחום הזה והיא החליטה, על פי המכתב מהגננת, שמ שהילדה שלי צריכה זה איבחון פסיכולוגי. אני לא מבינה למה רופא הילדים הוא זה שמחליט בנושאים האלה, שהם ממש לא בתחום התמחותו, ואם כזו היא מדיניות הקופה, אז שלפחות יעבירו את רופאי הילדים השתלמות שתלמד אותם מה הם תחומי הטיפול השונים ומי מעניק אותם.

mishtal

New member
ב"לאומית" התחילו לפעול על פי נוהל

חדש שמחייב כל משפחה לעבור דרך "רופא ממיין". הרופא הזה הוא למעשה רופא ילדים שעבר הכשרה בהתפתחות הילד ותפקידו להחליט לאילו אבחונים/טיפולים זקוק הילד ובאיזו מסגרת (מכון להת' הילד וכ'ו). רופאי הילדים הכלליים אכן אינם מבינים לעומק את התחום ההתפתחותי ובד"כ היו מפנים באופן אוטומטי כל הורה שהיה מבקש הפנייה לפונקציה פארא-רפואית. המטרה הראשית בהפעלת הנוהל היא סינון. לדעתי כל הנושא ההתפתחותי מאורגן הכי טוב ב"מכבי" וב"כללית". בשתי הקופות האחרות הבאלאגן עדיין "חוגג"...

1אילת2

New member
ספרי לי על זה...

שאלנו את הרופא שלנו למי לפנות, לגבי בעיה התפתחותית. הוא הפנה אותנה לרופא התפתחותי, בנתניה (חצי שעת נסיעה, עיר ללא חניה). קבענו חודש מראש, ביקשתי מאבי להגיע לשם (לא, הוא לא גר באזור) כדי שייקח את הילדה בזמן שאני נכנסתי עם הילד לרופא. לא רק שהוא לא מצא את הטפסים שלנו- הוא הסכים שיש בעיה והפנה אותנו להתפתחות הילד, בכפ"ס. התפתחות הילד בכפ"ס זה בסדר גמור (45 דקות נסיעה, אבל לפחות ההורים שלי גרים שם) אבל בשביל מה לעבור דרך הרופא ההתפתחותי? אם הוא לא עושה אבחון, לא חבל על הזמן? (שלו ושלי?)

mishtal

New member
אני מסכימה איתך לגבי המרחקים

הלא סבירים שהורים נדרשים לנסוע על מנת להגיע לרופא מומחה איכותי או, כאמור, לטיפולים פארא רפואיים בקופה הספציפית הזו. אם החליטו על נוהל מסוים אז מן הראוי שהפריסה הארצית של הרופאים הממיינים תהיה הגיונית ותאפשר הגעה קלה יותר להורים. לגבי העניין עצמו- כמובן שהכל התחיל מכסף. ניסו לייעל ולחסוך וחשבו שאם יהיה מישהו שיסנן את המקרים בדרך אז לא כל ילד שקצת אוחז את העפרון לא כשורה יגיע לטיפול. (הקצנתי בכוונה כדי להמחיש את הכוונה שלי). כמו כן, הרופא צריך להחליט האם הבעיות של הילד הן מורכבות ודורשות התערבות של יותר מגורם אחד ואז ימליץ בד"כ על מכון להתפתחות הילד או במקרה שיש בעיה נקודתית קלה- יכול לשלוח לספק חיצוני פרטי שעובד עם הקופה. אני מקווה שהרופאים ירכשו ניסיון עם הזמן ויעבדו באופן יעיל ולא יסבכו יותר את העיניינים. נשמע שממש "תיזזו" אותך. אומר שוב את דעתי- אם אנשים לא ינצלו את הכוח שיש להם כמבוטחים המקבלים שירות תמורת כספם, ולא יתלוננו, אז לא יהיה שינוי. גם כשיש תלונות, לא תמיד קל להזיז דברים אבל לפחות הסיכויים עולים... מאחלת לך בהצלחה.

טאשקה

New member
../images/Emo24.gif

לצערינו, "אנשי מקצוע" שכאלה יש בכל התחומים. לא פעם נכתב בפורום שיש בידינו הכח לשנות ולו במקצת... הבעיה שחוסר הידע שלנו בתחומים כמו רפואה מאלץ אותנו לסמוך כמעט בעיניים עצומות על אנשים שלא תמיד עונים להגדרה "מומחה".

1אילת2

New member
זו בעיה. אין מנוס מאבחון פרטי.

נכון שלאבחונים הפרטיים יצא שם רע מעצם ההקלות שניתנות לתיכוניסטים במבחני הבגרות אבל רופאי קופת חולים, באופן כללי, לא ממהרים לתת אבחונים הקשוים בהתפתחות הילד. אין לי מושג למה. אני מניחה שהכל סובב סביב כסף. (השערה פרועה:ילד עם לקות זכאי לקבל כסף מהמדינה. למה לעודד אנשים לקבל כסף מהמדינה. אין לקויות וזה הכל. מי שמתעקש שישלם בעצמו על אבחון וגם אז יריבו איתו בביטוח לאומי שהאבחון הפרטי אינו קביל). ועצה לפעם הבאה: לקום וללכת. לא שווה.

mishtal

New member
נראה לי שבעקבות המצב הכלכלי

הקשה כל הקופות חיפשו דרכים לחסוך כסף ואחת ההוצאות הגדולות היא על טיפולים התפתחותיים. הרופאים האחראים במשרד הבריאות "הנחיתו" כל מיני הוראות והגבלות על התחום הזה אולם הם במילכוד מסוים כי חוק הבריאות מאפשר לכל ילד לקבל מספר מסוים של טיפולים כל שנה. לכן,ההורים יכולים לעמוד על זכאותם לקבל את כל מכסת הטיפולים. במקרה של ילדים המוגדרים כסומטיים (עם נכויות התפתחותיות כדוגמת שיתוק מוחין) - החוק בכלל מאפשר מספר רב של טיפולים. בדיוק היום קראתי בעיתון תל אביב שעומדים לקצץ את כל השעות כמעט של הטיפולים הפארא-רפואיים בחינוך המיוחד. מנהלי בתי הספר זועמים על כך ואני תוהה מה יקרה עכשיו? כל הילדים שקיבלו טיפול במסגרת משרד החינוך יצטרכו להגיע לקופות החולים... ההורים לפחות ידעו שהילד שלהם מקבל את הטיפולים במסגרת בית הספר וכעת יהיה עליהם "להתרוצץ" אחה"צ לטיפולים עם כל הקושי הכרוך בזה כשמדובר בילד נכה. מאידך, אני חייבת לציין שבתחום הזה הגענו למצב אבסורדי במידה מסוימת, כשכל גננת ממהרת לשלוח ילדים לטיפול על רקע של "אחיזת עפרון". רוב המרפאות בעיסוק "שיתפו פעולה" עם העניין ובמשך השנים כל הילדים התקבלו לטיפול, גם אם הייתה בעיה קלה ביותר שיכלה להסתדר עם הזמן או עם הדרכת הורים. נוצרו תורי המתנה לא הגיוניים בכל המכונים והמרפאות השונות. לדעתי אם היינו נוהגות אחרת (כנשות מקצוע), היינו יכולות למנוע במידה מסוימת את "העליהום" שמתרחש כיום על ידי משרד הבריאות וקופות החולים. זה גם לא העלה את קרנינו (בלשון המעטה)בעיני הגורמים השונים.בגלל ההתיימרות לטפל בכל בעיה ולפתור אותה, חלק מהרופאים הנמצאים בתחום מזלזלים בנו. לא קל לשמוע מה יש להם לומר עלינו או מה נאמר בחדרי חדרים. לכן, אני כן חושבת שצריך לעבור תהליך של סינון לפני האבחון והטיפול. לא צריך לאשר באופן אוטומטי אבחון.

אני ישר הלכתי על פרטי ../images/Emo13.gif

חוץ מזה שמבוטחי מכבי מגן זהב מקבלים במילא חלק מהסכום בחזרה. אבל זה בגלל שרציתי לפני הכל "תעודה" נוירולוגית ולא פסיכולוגית. בשביל בי"ס. מה שכן - מכבי באיזור השרון נותנים את המענה הטוב ביותר לטעמי לאחר אבחון של לקויות - הפסיכולוגית באיזור השרון שעושה קבוצות הורים וקבוצות ילדים ומאבחנת, היא מדהימה. וזה זול, נגיש, לא צריך הפנייה.

למעלה