רוצה לשתף

dank888

New member
אתה טועה

זאת שיפוטיות אישית שלך עלי. על זה שזה סתם סיפור כיסוי ושאני לא נותן לדברים באמת את ההזדמנות הראויה. אני מבטיח לך שכל דרך שאני מנסה, אני ממצה עד תומה, בהתרגשות גדולה בהתחלה, בתקווה שמצאתי את הדרך, ואז לאחר כמה שנים לפעמים, באכזבה שגם הדרך הזאת הסתברה כלא יציבה ואשלייתית. אני לא מנסה משהו במשך 6 שנים או 3 שנים או שנה וחצי רק במטרה להוכיח שגם זה לא עובד עלי.. או שבעצם אולי אני כן עושה את זה כדי להוכיח שאני באמת דפוק.. באיזהשהו מקום.. לך תדע. אבל מה שבטוח.. זה לא סתם סיפורים.

יכול להיות

מאה אחוז אם תעמיק ותחפש תגלה שאין מושלם אנחנו בני אדם ומוגבלים בזווית ראיה שלנו כמו שאתה יודע בכול דבר יש יתרון וחיסרון באותו הזמן אולי הדרך שלך שאתה מחפש מורכבת מכול מיניי דברים שמצאת ואהבת בגישות שונות והחיבור שאתה עושה ביניהם הוא מייצג את הדרך שלך מה שאתה מאמין כנכון ובעיקר נכון עבורך הדיון שהעלת היה לגבי זוגיות ושם תיארת אכזבה וחוסר אמונה שהדבר אפשרי אז אולי כדאי להתמקד בעניין הזה וכמו ששאלתי - מה לדעתך מקור הקושי ?

dank888

New member
אנסה לענות

מאז שאני ילד זה ככה. תמיד הייתי ביישן מאוד ורגיש מאוד, וגם תמיד היו לי בעיות חברתיות וגם בעיות בלימודים או בכל מסגרת שנכנסתי אליה.. הייתי מה שנקרא "ילד מיוחד". כל ההתנסויות שלי עם נשים היו שליליות.. ולמעשה במקום מסויים למדתי שנשים לא נמשכות אלי ורק רואות בי ידיד - ואם בכלל. בהתחלה שחשבתי שזה רק בעית הביישנות, ושאם רק הייתי מסוגל לפנות לבחורה.. כל בעיותי היו נפתרות והיא הייתה רואה כמה שאני מדהים, אז הלכתי לטפל בזה והגעתי בין השאר לסדנאות סטייל אימון אישי שגורמות לי לצאת מאזור הנוחות שלי ולהעיז יותר, ולקחת סיכונים. אני זוכר כמה הייתי משפיל את עצמי בתקופה ההיא .. ניגש על קר לבחורות זרות, מנסה לומר משפטים חסרי כל זרימה טבעית, אבל הבטיחו לי שעם הרבה אימון בסוף זה ירגיש טבעי אז המשכתי והמשכתי ובמשך 6 שנים "התאמנתי" בקבוצה הזאת, מאמין בעזרה שהיא יכולה לתת לי באמונה שלמה. זאת ממש הייתה הדת שלי בימים ההם. בחורה אחרי בחורה אומרת לי לא, עד שהתייאשתי מהשיטה המאוד הגיונית ההיא.. שמשום מה לא הניבה תוצאות ולמעשה רק איששה את הפחדים שלי והוסיפה לי שלל התנסויות מביכות עם נשים ואנשים. אז התחלתי לחקור את התחום של הפיקאפ, וגיליתי שממש יש מקצוענים שמלמדים את זה.. באופן שגם מזכיר אימון, רק עם מתודות שהרבה יותר מכוונות לנשים ולפסיכולוגיה שלהן.. הייתי בטוח שזה האור ,שזה העניין, ממש דברים גאוניים, 3 שנים! אבל גם שם לא מצאתי את עצמי ורק גיליתי שאני מנסה ללבוש חליפה.. שפשוט לא מתאימה לי ולאופי שלי ונגעלתי מעצמי, במיוחד כשנשים התחילו להגיב בחיוב לטריקים ומניפולציות עלובות שלא יכולתי לשמר לאורך זמן, זה לא היה אמיתי. קשרי עם נשים כל החיים היו על בסיס ידידות, הן לא נמשכות אלי ואני מסיים כהידיד שמאוהב בהן. איפה עוד מקור הקושי? אני פוגש בחורה שהיא קצת חמודה, וקצת מעוניינת בי ואני ישר מתאהב בה באופן מטורף, אני לא שולט בעצמי, אני לא יכול לעצור את המחשבות, אני מוצא את עצמי מפנטז ומייחל, ולאדם מבחוץ זה היה יכול להיראות כאילו אני חולה מנטלית, השינה שלי היא לא שינה, והתאבון מת לחלוטין.. ואני מחזיק את עצמי בכוח לא להתקשר אליה במשך יום שלם או יומיים כדי לא להיראות לחוץ, אבל בסופו של דבר ההצגה לא מחזיקה מעמד כי אני משדר את המצוקה שלי בדרך זו או אחרת ומפחיד את הבחורה. הלאה.. הבחורות המעטות שזה הגיע איתן אשכרה לפגישה, שתיים שלוש, או לקשר קצר.. כמובן שהתאהבתי בהן בצורה נואשת, רואה איך הן חומקות לי מבין האצבעות, לוקחות אותי כמובן מאליו עד שהן נוטשות אותי לריגוש הבא, משאירות אותי עם משקעים שבמשך שנים אני לא מצליח להתאושש מהם, חלומות מסויטים, דכאונות, בדידות, טינה.. פשוט גהנום. הדבר הבא זה חרדה חברתית, אני הולך ברחוב, נמצא במסיבה, נכנס לסופר, מרגיש חרדה מטורפת.. זה לא רציונלי, אני מרגיש מתח ולחץ, אני מכריח את עצמי להישאר ולעבור את זה.. החרדה לא נעלמת עד שאני אגיע הביתה. הדבר הוביל אותי לסגנון חיים בו אני חי לבד, עובד לבד, אוכל לבד, עושה הכל לבד.. ולפעמים כשאני כבר משתגע מלא לראות נפש חיה כל היום אני הולך לבית קפה לבד, וקורא ספר לבד.. (אגב בימים אלה אני משתתף בקבוצה המטפלת בחרדה חברתית) הדבר מחולל דכאון סמוי שקט שמלווה אותי כל הזמן, דבר שבהחלט לא עוזר לי לתקשר כמו שצריך עם אנשים באופן מזמין, מלווה בשיפוטיות עצמית ולחץ מתמיד להשתנות ולשנות את החיים שלי ולפתור את הבעיות שלי. אז זה ממס' התשובות שאני יכול לענות על השאלה מה מקור הקושי, זה קשור לכל החיים שלי, להתנסויות שלי, לסגנון החיים, לתמיכה שיש לי או שאין לי, לאופי המולד שלי, לאופי הנרכש, זה לא איזה משהו אחד באיזה תחום אחד קטן.. זה כל מי שאני, בגלל זה אני כל כך מיואש. שום דבר לא עובד, אני תמיד חוזר לאותה נקודה, ותמיד פוגש בשנית את הדכאון המוכר. אתה יכול אולי להבין ממה שכתבתי שהבעיה שלי היא לא הימנעות, זה לא שאני נמנע ממצבים קשים חברתיים וכו'.. למעשה התקדמתי דרך ארוכה מאותו ילד ביישן שהייתי, אבל עד היום אני מרגיש שזאת רק מסכה ושאני לא חווה בטחון עצמי אמיתי במקום שאני צריך אותו, ואין דרך לזייף את זה.

תשובה

קראתי ובאמת הבנתי אותך הרבה יותר אני מרגיש הרבה אמפטיה כלפייך שאתה שומר על אותנטיות ולא משתמש בטריקים שלמדת בסדנאות אתה חשפת את עצמך מאוד יפה בלי מסכות ומגננות ואני מאוד התרשמתי מהתיאור האינטלגנטי שכתוב יפה וברור יש לך כישרון כתיבה לדעתי ,מעניין אם אתה עושה עם זה משהו. אתה בדקת וחשבת וניסית ולמדת הרבה והתפתחת כול זה מעיד הרבה עליך אתה צעיר רגיש שמחובר לרגשות שלו ויודע לתאר אותם מאוד יפה רק כמו שאמרנו לכול דבר יתרון וחיסרון ורגישות יכולה להוביל גם להופעה של רגשות שליליים ואותם רגשות שליליים יחד עם כמה התנסויות לא מוצלחות יכולים להוביל להיתקעות ליאוש לדיכאון זה מין כדור שלג שמתגלגל במורד וצובר יותר תאוצה ונפח ודברים גדלים ומפחידים יותר ונראים בלתי אפשריים מה אתה יכול לעשות כדי להסיט את כדור השלג לכיוון של טיפוס למעלה יש לו מספיק תאוצה להגיע לפיסגה אתה מדבר על חרדה ודיכאון אייך אפשר לדעתך להתגבר עליהם ? מהיכרות אתך יש לי תחושה שהפתרון נמצא כבר אצלך איך אתה יכול לייצר עבורך סביבה תומכת נעימה ? אני מציע שאולי תיצור לך הרגלים תומכים כלומר לעשות בשיגרה דברים שאתה יודע שישפרו את ההרגשה שלך שאתה תמצא דברים שהכי מתאימים וטובים לך תזהה איזה אנשים טובים לך בקרב החברים ובקרב המשפחה ותקרב אותם אליך כול דבר שיכול להעצים אותך תפנה לו מקום וזמן בחיים שלך מציע שכן תהיה במסגרת של אימון או טיפול אבל הכי חשוב אתה מספיק חכם ומוכשר למצוא את הפתרון להתגבר על הדיכאון ועל החרדה הפתרון נמצא כבר אצלך תנסה אותו ואם לא הצליח אז תשכלל אותו ותעדן אותו עד שתגיע לתוצאה הרצויה אתה צריך לייצר לעצמך התנסויות מוצלחות שיעצימו אותך ואז המעגל השלילי יעצר וישנה כיוון במסגרת הפורום אנחנו יכולים רק לקרוא מה שאנשים כותבים לנסות להתרשם ולאתר את הבעיה ולהגיב וזהו לא תמיד זה מספיק לא תמיד זה עונה על הצרכים מקווה מאוד שכן הצלחתי לסייע לך במעט כמובן שלא ניתן במסגרת הזו לתת מענה מלא אתה הבורא של החיים שלך יום יום מחדש ואתה יכול לחולל שינוי ! אולי אחרי שהכרתי אותך יותר וכן גם כול המאמנים האחרים באתר תמשיך ותמקד יותר את מה שמעסיק אותך נכון להיום לרגע זה ואולי תקבל עוד משהו שיכול לסייע לך וגם אם תנסה לענות לשאלות -איך לדעתך אתה יכול להתגבר על החרדה והדיכאון ? איך אתה יכול ליצור לך סביבה יותר תומכת ומעצימה ?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
משהו רגשי

נשמע שמשהו רגשי מפעיל אותך כאשר אתה פוגש בחורה - ונוצרת התאהבות מטורפת וחד צדדית. זה נשמע משהו שדורש בירור, כי זה בוודאי משבש את האפשרות לפתח קשר באופן סביר. במקרה הזה הייתי מציעה לך לחזור ולנסות טיפול פסיכותררפי, כי יש לברר את מקורות הדבר כדי שתהיה לך אפשרות לתגובות אחרות. אני לא חושבת שתובנה כזו או אחרת מכל פורום תשנה את המצב, אלא רק תהליך רגשי מעמיק. אני מבינה שניסית והתאכזבת, אבל זו עדיין האופציה הטובה ביותר בעיני לפחות.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
יופי,

אני מקווה שתמצא את זה מועיל. צריך סבלנות לתהליך שינוי. אין פתרונות מהירים בדברים האילו.

Yin

New member
דווקא יש משהו מהיר

לעיתים יש לנושאים רגשיים פתרונות מהירים. אחד הפתרונות בו אני משתמש הוא EFT - טכניקה לשחרור רגשי, ויש שם תוצאות מדהימות. יש גם עוד שיטות. בסטייה ממנהגי - אני כן מציע לדנק888 לנסות EFT. המשך במסרים. עדי

תלתלית3

New member
קראתי את שכתבת ועולה בי תחושה

ואולי אני טועה שאולי יש לך בעיה נ וירולוגית. כינית עצמך "ילד מיוחד". אתה לא יכול לדחות סיפוקים, אתה בדכאון, יש לך בעיה במיומנויות חברתיות ואולי עוד דברים שלא ציינת ומאפיינים אדם בעל הפרעת ADHD . אני מצרפת לך שאלון ראשוני שתבחן עצמך דרכו. אם אכן יש לך בעיה נוירולוגית, יש דרך אחרת לעבוד איתך שאינה דרך המתאימה לאנשים "נורמלים" או רגילים, כי אתה הרי מיוחד, חכם, נבון, יצירתי, ועוד אלא שהמח שלך עובד אחרת. אשמח לקבל ממך תגובה.

dank888

New member
אוקי מילאתי את השאלון

בכנות גמורה. ולמעשה לא עברתי את מס' הנקודות לאבחון אותה הפרעה בשום קטגוריה.

תלתלית3

New member
אני שואלת עצמי מה אתה באמת רוצה ?!

אתה מעלה הרבה התנגדויות והשאלה מהיכן הן מגיעות ? אתה מבקש אולי משהו שאינו קיים, מן תרופת פלא. מה שאולי אינך מבין, שהכל תלוי בך, אנחנו כאן רק הצינור, המראה, הכלי, את העבודה אתה זה שעושה. עד כמה אתה רוצה להתאמץ לעצמך ?! אתה חוזר ומקבע את מצבך, בעוד אנו מנסים להוציא אותך משם ע"פ הידע שיש לנו. אתה באמת רוצה לצאת משם ?! הגדר לעצמך מה מטרת הפניה פה בפורום ? לאן אתה רוצה להגיע ? האם אתה בכלל רוצה להגיע או להישאר בנקודת הפתיחה ? מה נותן לך להוכיח שכל טיפול שהוא אינו עוזר לך ? במה זה משרת אותך ? מה מצבך העכשוי מעניק לך שכן אתה מנסה בדבקות לא להשתחרר ממנו ? מה הדפוסים שמנהלים את חייך ? אם אתה יודע שהתנהגות מסויימת אינה מובילה לתוצאה רצויה מדוע אינך בוחר בהתנהגות אחרת, שתוביל לתוצאה אחרת ? דרכים יש רבות. לאיזה ערכים אתה מתחבר ששם אתה מוצא עצמך מאושר ? אולי דווקא לא ערך הזוגיות ?! מה האמונות השליליות או המונעות אותך מהתקדמות ? לאלו חסמים אתה מתחבר ? איך אפשר לעקוף אותם ? ועוד ועוד.... בהצלחה ובאהבה טליה

תלתלית3

New member
אנחנו יכולים לעזור לך כאן במעט

עבודה לעומק יכולה להיעשות רק בארבע עיניים. אנחנו לא ממליצים על עצמנו אלא על הטכניקות שאנו עובדים איתן. אומנם לטענתך אינך בוחר, אך אתה בוחר. תמיד יש אופציות נוספות, אולי אינך רואה אותן. כאן עולה שאלת המחיר. אם אין לך בעיה נוירולוגית, אז משהו בהיותך בדכאון כן משרת אותך. חשוב מה זה נותן לך ומה יקרה אם לא תהיה בדכאון ? כל האוליים שאתה חושב שקיימים אלה השאלות שאתה אמור להשיב עליהן. אנחנו לא נוכל במקומך וכל תשובה שניתן תהיה בלתי אחראית ומהעולם הפנימי שלנו. תובנות מושגות רק על ידך. מאחלת לך לבחור בדרך המתאימה לך שבסופו של דבר רק תביא לתוצאות הרצויות לך. באהבה טליה

dank888

New member
אז את אומרת

אימון אישי יכול להוציא את הבן אדם מדכאון שכנראה יהה לו מאז הלידה, ב100%? אני לא יודע למה.. אבל אני כל הזמן מרגיש כמעט בכל תגובה פה שמנסים למכור לי.. למכור לי.. למכור לי. "תחשוב מה יקרה אם לא תיהיה בדכאון", כאילו שאימון אישי זה הבטחה לכך, ושאם לא אבחר בדרך הזאת זה כאילו שאני לא בוחר בדרך היחידה שיכולה לגאול אותי מהדכאון. ובקשר לבחירה.. הכל שאלה של איך מסתכלים על זה, זה דיון פילוסופי.

סליחה שמתערבת

אבל לדעתי אי אפשר להמליץ על הטיפול/אימון הנכון בלי לדעת מהן הסיבות לדיכאון. לכן לדעתי כדאי לך לפנות לאיש מקצוע, פסיכולוג, עובד סוציאלי שיאבחן את הבעיה כשלב ראשון וימליץ לך מה לדעתו הטיפול המתאים, רק אחרי שיבין במה מדובר. אתה יכול לבקש שתי חוות דעת מאנשים שונים, והכי חשוב לסמוך על האינטואיציה שלך. אני קצת מזדהה עם מה שאתה כותב. לדעתי יש הרבה דרכים להגיע למטרה ואני לא פוסלת אף דרך אך כיון שאתה מדבר על משהו עמוק לדעתי כדאי לך לפנות לטיפול. איני אשת מקצוע וכל מה שאני כותבת הוא מתוך ניסיוני האישי ללא כוונה מאחורי הדברים.

תגובה

יש לך דיכאון של 100 % מאז הלידה ? מה זה הקישקוש הזה תגיד לי אתה מנסה להיות אותנטי ואז הופך להיות ציני "מנסים למכור לי" אימון הוא לא הבטחה לכלום וגם לא שום טיפול אחר שקיים בעולם כדי שזה יצליח אתה צריך לחולל שינוי פנימי בתוכך עם עזרה מבחוץ (של האדם המטפל) אבל רק אתה יכול לחולל את השינוי הזה עבורך לא אף אחד אחר לא פסיכולוג לא מאמן לא עובד סוציאלי ולא פסיכיאטר קיבלת פה הרבה תגובות קרא אותם שוב אם תענה על חלק מהשאלות החשובות ששאלו אותך -כבר תרגיש קצת יותר טוב ואולי מחר זה יעבור אבל תיקח מכאן מה שאתה יכול ונכון עבורך תארגן לעצמך מסגרת טיפולית ותנסה באמת לחולל שינוי אלה החיים שלך !

dank888

New member
אתה אוהב את הגישה הקשוחה הא?

לא אמרתי שיש לי דכאון 100% .. שאלתי אותה אם היא יכולה להיות בטוחה ב 100% שאימון אישי זה הפתרון. אין לך מה לדבר אלי כאילו אני לא לוקח אחריות.. או שאני סתם יושב ולא עושה כלום כדי לעזור לעצמי, תיארתי מספיק כמה מאמצים וכמה שיטות וגישות שונות אני מנסה את תום כדי לעזור לעצמי. וגם בימים אלה אני במהלך של טיפול זה או אחר.

Edna Maimon

New member
נניח שאתה לא בדיכאון

אתה מציין שעשית הרבה, אך לא הגעת למטרתך. האם ניסית לדמיין את עצמך במצב ללא דיכאון? אם לא, קח לעצמך חצי שעה ותדמיין את זה. אם כן, איזה שם היית נותן למצב הזה (במקום "ללא דיכאון")? איך אתה מתנהג במצב החדש? מהן התחושות הנלוות למצב החדש? מהן תגובות הסביבה שלך למצב החדש? אני רוצה לציין שבתחום ה-NLP קיימות טכניקות להעלמת דיכאון בזמן קצר מאוד.

mika107

New member
הקושי הוא על מנת שננוע.

לא קראתי את כל התשובות אבל אין לי ספק שאם תביט לאחור תגלה שכל המטפלים וכל עזרה שקיבלת שליוו אותך באותו זמן נתון היו בזמן הנכון . זו צמיחה. הרצון שלך בזוגיות הוא מה שמניע אותך להמשיך לחפש. אין ספק שתמצא את מה שאתה מחפש. אבל זה חלק מהדרך. אל תהיה כל כך פסימי. תביט על עצמך כיום ואיזה דברים שחררת בזכות הטיפולים מאז ועד היום ותצעד הלאה.

הביט במה שכתבת ושיתפת אותנו...

שלום לך, הייתכן וכי בהתנהלות בהכרויות/בפגישותייך עם בנות המין השני הינך מציין את כל אשר ציינת כאן!? הביט בזה, הסתכל ובדוק עימך האם, היית רוצה להכיר מישהי שמגיעה עם ה"תרמיל" שעל גבך? איך מרגיש לך כאשר אתה קורא את כל אשר כתבת? כל המתקשר למה שכתבת, מזכיר לי פגישת אימון עם מתאמנת יקרה שלי, שבתום הפגישה האחריות שהחליטה לקחת על עצמה הייתה כי הינה מודעת כי במחשבותינו אנו יוצרים את המציאות וניתן ליצור גם מציאות אחרת, הלא? אך לפני הכל הרי זוהי החלטה משמעותית ואם תיהיה מודע לכך כי הינך אחראי לכל הקורה בחייך, וכי בכל סיטואציה ישנם החלקים אשר תלויים בנו והחלקים שאינם תלויים. קיימת אצל כל אחד ואחת מאיתנו נטייה טבעית להביט בחלקים שאינם תלויים בנו וכתוצאה מכך מתחילה להתפתח בקרבנו תחושה של תסכול וחוסר אונים, כי מה ניתן לשנות כבר שאותם פרמטרים שאינם תלויים בנו? ולכן, חשוב כצעד ראשון להפנות את הקשב באותן מקומות שתלויים בך(לא לאפשר למקום שכבר ניסה הכל) להשתלט ולא לחדש כי זהו דפוס התנהגות שוודאי ברגע שהינך מכיר בחורה פוטנציאלית, הינך כבר מגולל בראשך את ההתחלה, האמצע והסוף....וכב ר עייפת מלהשקיע, מלהפתיע(בעיקר את עצמך) ולכן בוחר בכיון של דברים שאינם מושגים או שזמנם עבר ואינך מוכן לשחרר... הנני משוכנעת כי אימון אישי תהליך טיפולי בהחלט עשויים לסייע לך ולהבין מהם המרכיבים המהותיים לך ביותר ולזכות בעצמך ובשחרור הכה משחרר...... בהצלחה,

למעלה