רוצה לשתף

dank888

New member
רוצה לשתף

אוטוטו אני סוגר 10 שנים של רווקות. אחרי שכל השנים כל החברים והחברות אמרו שיהיה בסדר ושאין לי מה לדאוג, עברה שנה אחרי שנה, ולא מצאתי את המכסה שלי, וזה לא "קרה גם לי". עוד חודשיים אני סוגר שנה אחרי הפעם האחרונה שיצאתי עם מישהי ועשיתי סקס. ולפניה אלה היו כמה שנים טובות שלא יצאתי עם אף אחת למעט דייטים עם בחורות מהאינטרנט שנגמרו בשניה שהתחילו. החלפתי גישות על ימין ועל שמאל, מה לא עשיתי כדי לעזור לעצמי? - הכרתי מאות בנות באינטרנט - הלכתי לפסיכולוגים - עשיתי קורסים של אומנות הפיתוי - קראתי מיליון ספרים על משיכה, תקשורת בין אישית, אהבה עצמית, קבלה ועוד.. - הלכתי לסדנאות, הצטרפתי למסגרות, נרשמתי ללימודים (רק כדי לא להיות לבד). - נסעתי לחופשים - עשיתי מדיטציות - הייתי מכריח את עצמי להתחיל עם בנות זרות, (למה מכריח? כי זה לא היה בטבע שלי) - התייעצתי עם אנשים בכנות כדי שישקפו לי האם יש בי משהו שעלול לדחות בנות, ופעם אחרי פעם אנשים אומרים שהם לא רואים בעיה, אם כבר אז אני נראה טוב, חכם, איש שיחה, מצחיק נחמד.. בקיצור - יש גרועים ממני ! - ניסיתי להיות עצמי - התייעצתי בפורומים - ניסיתי להפסיק לחפש ופשוט לזרום עם הדברים הטובים שבחיים שלי, רק שהחלומות בלילה לא נותנים לי מנוח. בחודשים האחרונים (אם לא מאז ומתמיד), כל לילה אני חולם שאני פוגש בחורה, היא מחבבת אותי, אני מחבב אותה. כשאני מתעורר התחושה היא כאילו חלמתי על הבלתי אפשרי. אני מוצא את עצמי מקנא עמוקות בבחורות שצעירות ממני ב 8 שנים שיש להן ניסיון עשיר ממני בהרבה, ואיכשהו השקפת העולם שלהן בריאה פי כמה משלי.. שכבר אחרי התיכון הן מסתובבות בעולם כאילו הוא שייך להן. כשהן נפרדות מחבר שלהן הן לא יושבות אח"כ בבית שנים תוהות אם הדבר הזה שוב יקרה להן. עבורן אלה חדשות טובות והזדמנות לצאת עם מלא אנשים עכשיו כשהן רווקות שוב. אחח החיים הטובים. אז האחרונה שיצאתי איתה אכן נפרדה מחבר שלה, ואז החליטה שעכשיו כל עוד היא צעירה זה הזמן לראות את העולם לפגוש אנשים ולהזדיין עד שהיא תמצה את זה. ואז היא פגשה אותי... עבורה הייתי ריבאונד שהיא זרקה אחרי חודש, עבורי היא הייתה התקווה החדשה לאהבה, והיום לאחר שנה אני עדיין לא מצליח להפסיק לחשוב עליה, בעוד שהיא כבר הספיקה להזדיין עם עוד 10 אנשים מאז, וזה מפתיע שהיא עדיין זוכרת את השם שלי. ובתוכי מתחולל גהנום, אני גם מקנא בה על שיש לה את האפשרות לזה, אני גם מגנה אותה, אני גם שופט את עצמי על שאני לא מספיק טוב בשבילה כדי שאני אהיה יותר מסטוץ, אני גם רוצה להרוג את מי שהיא איתו, אני גם שונא את עצמי על שאני לא יכול להפסיק את זה ושאני לא יכול לשחרר, אני גם מגנה את עצמי על האומללות היאוש והרשימה נמשכת. אני לא מצפה שלאף אחד יהיה להגיד לי משהו שעוד לא חשבתי עליו.. סתם חשבתי לשתף, היות וגם הלילה התעוררתי מחלום בלתי אפשרי, בו אני פוגש מישהי, מסתכל לה בעיניים, היא מסתכלת לי בעיניים, אני מרגיש חיבור, וגם היא.

נשמע שבאמת ניסית הרבה מאוד דרכים

..אבל מרוב עצים לא רואים את היער. כלומר, אתה אתה מפספס את העיקר. העיקר הוא להבין מה חוסם אותך. אולי אתה חושש להפתח רגשית? ..כי אולי לא סומך על נשים שבאמת יעריכו אותך כמו שאתה? אולי אתה חסר סבלנות לתהליכים? אולי אתה רוצה בחורה מושלמת ולא באמת מקבל חוסר מושלמות? ויש עוד הרבה אולי, כלומר סיבות למה אנשים חוסמים עצמם מפני קשר זוגי. נסה לברר עם עצמך מה חוסם אותך, ואת זה באמת כדאי לעשות בעזרת פסיכולוג. אולי הפסיכולוגים שהלכת אליהם לא התאימו לך או שאולי באמת לא נתת מספיק זמן וסבלנות לתהליך של גילוי עצמי, של מה שחוסם. כי ניסית כל כך הרבה, נשמע כאילו רצת וחיפשת פיתרונות בלי באמת להתעכב ולעשות עבודת גילוי פנימית אמיתית. יש שתי גישות עיקריות בטיפול פסיכולוגי. האחת עוסקת בגילוי וזיהוי רגשות לא מעובדים, וטיפול בהם, היא הטיפול הדינמי. הגישה השניה שהרבה פעמים קצרה יותר, עוסקת בזיהוי מחשבות ותפיסות שגויות ותיקונן. היא נקראת הגישה הקוגנטיבית. וקיימת הגישה הקוגנטיבית ההתנהגותית, תוכל לקרוא על זה באינטרנט. רק אתה יכול לדעת מה הגישה המתאימה לך ביותר, וכמובן מעבר לסוג הגישה חשוב שיהיה לך אמון מלא במטפל. אני גם הייתי איזו תקופה רוחניקית, מדיצטיות וכולי, אבל יצאתי בהרגשה שהרוחניקיות הזאת מספקת פתרונות אינסטנט. יש שם דברים נכונים מבחינת תפיסת עולם חיובית וקבלה עצמית, ויכול להיות שזה מתאים ומספיק לאנשים מסוימים. היום אני מאמינה הרבה יותר בעבודה תהליכית עם פסיכולוג טוב.

tomasth

New member
תתבע את הפסיכולוגים וכו..

נשים רבות נמשכות לכסף.. אחרי שתשיג בתסיעה כסף , לא תהיה בעיה.. מהסתכלות בעיניים אפשר להכיר ? אני מניח שניסית שדכנים מיקצועיים. "ואיכשהו השקפת העולם שלהן בריאה פי כמה משלי.. " מה השקפת העולם שלך שלדעתך לא בריאה ? מה יקרה אם תפסיק לחפש ושזה לא יהיה חשוב לך יותר ?

fighter21

New member
למה חלום בלתי אפשרי

ברגע שתבין שזה אפשרי, זה ייקרה.. כמו הרבה דברים אחרים, הפסימיות שלך זה "נבואה שמגשימה את עצמה". כתבת דברים קשים על עצמך: "מגנה את עצמי על האומללות היאוש והרשימה נמשכת" "ובתוכי מתחולל גהנום" "שופט את עצמי " צריך פשוט לנסות להאמין, ולהמשיך לנסות!

גרא.

New member
dank888,קשה באמת להבין,איך גבר כמוך,שהתנסה

כמעט בהכל,לא מצליח לייצר קשר אינטימי רומנטי,ממושך כזה שיש בו עתיד עם בחורה זו או אחרת כולל זו האחרונה שהיתה בחייך.התנסית בהכל,מלבד עוד תחום אחד המתמקד במישרין במיסוד הקשר האינטימי/רומנטי/מיני במערכת יחסים עם בת המין השני.והכוונה,להתנסות עם סרוגייט.יש כמה וכמה קלינות לטיפול מיני,שעוסקות בתחום הזה של הקניית מיומנויות תקשורת מילולית ולא מילולית של גברים עם נשים ולהפך.הבעייה בדרך כלל היא שטיפול כזה יקר מאד.קח את זה לתשומת לבך.

MyTaoWay

New member
לדעתי...

אולי כדאי לך לנסות משהו שונה ? למשל לקרוא את הספרים של Reality Transurfing לפי השיטה זאת, הבעיה שלך נקראת (בתירגום החופשי ) : הקדשת יתר תשומת לב ... במילים אחרות (כותבת את זה ממש.......... בקצרה , בספרים של טרנסרפינג יש פירוט רב על זה ) אתה מקדיש יותר מידי תשומת לב לנושא הזוגיות, עד שהיא כבר בא אליך בחלומות (או יותר נכון בסיוטים ) לאדם יש חיים שלמים שזוגיות היא רק חלק קטן מהם, במילים אחרות צריך איזון ... כשמעבדים אותו קורים דברים כמו בחוקי מרפי ... ממליצה לקרוא את סדרת הספרים הזאת, אך לא רק לקרוא ... צריך לעבוד איתה.. עבודה יומיומית ... בהצלחה !

gobly

New member
מנסיון:

אני מכיר את המצב שלך. תסכול שיש לפניך קיר, ואתה לא יודע איך לפרוץ אותו. ולהתעלם מהקיר זאת גם לא אופציה. כיום אני בן 29. בחיי היו לי 2 וקצת מערכות יחסים זוגיות, שתיים של שנה ואחת של שלושה שבועות, שזאת לא כמות נורמאלית שאמורה להיות לבחור בגילי. גם אני מעריך את עצמי מאוד, מאוד אינטיליגנט, רגיש לזולת, נראה סביר, בעל חברים טובים, ועדיין בכל מה שקשור לזוגיות יש חסימה. וגם אני למדתי טכניקות של איך להתחיל עם בנות - שעוזרות לך רק אם אתה כבר יודע להיכנס לקשר זוגי. וגם לי יש לפעמים את הכעס הזה - איך הבנות לא רואות את כל זה? איך הן לא רואות את מה שיש לי להציע? אני אדם טוב, אז למה מגיע לי את הסבל הזה? החברה הראשונה היתה בגיל 24, והיא היתה התפשרות. התחלתי איתה קשר רק בגלל שהייתי כל כך הרבה זמן לבד לפני. ורק בגלל שהיא רצתה ו"לא אמרה לא". אבל היא לא סיפקה לי את מה שהייתי צריך. לא יכלה לספק. לא ברמה האינטלקטואלית, ולא ברמה האישית ולא ברמה המינית. ובכל זאת נשארתי איתה שנה. מה שכן יצא טוב מהקשר הזה הוא שהתחלתי לתרגל זוגיות. החברה השניה באה שנתיים אחר כך, והיא היתה הקשר המשמעותי שלי בחיים עד כה. גם היא בחרה אותי, ולא אני אותה, כי עם בחורות שאני רוצה - מאוד קשה לי להתחיל. הרבה יותר קל לי זה "לזרום" עם בחורות שרוצות אותי. אבל לזכותה יאמר שהיא ידעה לעשות את הקשר משמעותי ובעצם ללמד אותי מאפס - מה זה קשר זוגי. ולמרות הכל, עברתי גיהנום איתה ולפחות 5 פעמים שונות ישבתי עם עצמי ברצינות וחשבתי אם לא להפסיק את הקשר. מתי שהפסקתי אותו זה היה בגלל שכבר לא יכולתי להתיחס אליה בכבוד. ועדיין נשארה שם הרבה אהבה, גם מהצד שלי, וגם מהצד שלה. והיא באמת מאלה שאין להן ואקום בחיים. היא תמיד היתה עם ותמיד תוכל למצוא בן זוג. הבחורה השלישית - הייתי איתה בקשר שלושה שבועות - סופר אינטנסיביים - לפני חודש וחצי. את כל התקוות והמאווים שלי הכנסתי לקשר הזה, וגם היא, וכמו שזה התחיל - ככה זה התפוצץ. פשוט כי לא היינו מתאימים, ובעיקר בגלל שלא ידענו איך לבנות את הקשר בצורה בריאה. אבל דווקא מהקשר איתה הצלחתי ללמוד על עצמי מה חוסם אותי ואיפה אני מכשיל את עצמי. קודם כל: בנות הן יצורים עם חוש ריח מאוד מפותח. אם אתה מאיזו שהיא סיבה מאמין שאתה לא זכאי לקשר (בתת מודע שלך, לא במודע) הן ידעו זאת לפניך. במקרה שלי - ההורים שלי נפרדו כשהייתי בן 4, וגרתי עם אימי בנפרד מאבי. וכל הילדות שלי האשמתי את עצמי באופן לא מודע על זה שאבא שלי לא נפגש איתי בתדירות שהייתי צריך וזכאי לה, והאמנתי בצורה מעוותת שאני לא "ילד טוב", ושלא מגיע לי לקבל את החום והמגע בכמות שהייתי צריך. ולא משנה כמה אתה חכם ורגיש ומוצלח (ורואים שאתה כזה), כל עוד אתה לא מאמין בתוכך שאתה לא ראוי לקשר, הוא לא יבוא אליך. ותתכונן לזה שהקשרים הראשונים שיהיו לך יתפוצצו בגלל עודף ציפיות ופנטזיות שתעמיס על הקשר. עוד דבר שעזר לי - אחרי שהפסקתי את הקשר השני: נסעתי פעם שניה לחו"ל למזרח. ובתאילנד תרגלתי איגרוף תאילנדי, וסטוצים. זה בהחלט עזר לדימוי שלי על הגוף שלי ועל עצמי. ולא בררתי, נכנסתי למיטה עם כל בחורה שהצלחתי, וזה כולל ג'יפה רצינית :) אף על פי שהדימוי שלי על מגע הוא כאל דבר קדוש. דומה לצורת ההסתכלות הדתית, אני שומר נגיעה רק חילוני. ודווקא אני אדם מאוד חם במגע - אל בת הזוג, או אל הילדים שיהיו לי, או אל קרובי משפחה, אבל כלפי בנות שאני לא בקשר איתן - אני כמעט ושומר נגיעה. וחלק מהפרדוקס הוא שלהתחלת קשר חייב להיות מגע. ולמשל עם החברה השניה שלי - אילצתי את עצמי בהתחלה לגעת בה בשביל שיהיה סיכוי להתחלת קשר. אז תדע קודם כל שמה שלמדת והחקירות שעשית לגבי עצמך לא היו לשווא, אבל שעדיין לא גילית איך אתה תוקע את עצמך, ולפחות אצלי השורשים הם בשנות הילדות המוקדמות. היום אני מאוד בררן לגבי מי שאני אתחיל איתה בקשר. אני לא אתחיל קשר עם מישהי שאני לא מאמין שיש סיכוי שאיתה אני אחיה את החיים שלי. ומכיון שאני יודע איך זה להיות בן להורים גרושים - אני גם יודע שאני אעשה את הכל בשביל לטפח את הקשר ולשמור עליו. שני דברים נוספים שעשיתי לאחרונה הם - להירשם במשרד היכרויות (כי היכרויות באינטרנט סטטיסטית וספציפית בשבילי לא עובדות), ולהתחיל טיפול יעוץ שלמעשה יתן לי הכוונה חיצונית לתהליכים שאני עובר עם עצמי. זאת הדרך שדרכה אני מנצל את הזמן שעוד אין לי משפחה בשביל להשקיע בעצמי. עוד משהו שתדע זה שלכל אחד יש את ההתמודדויות שלו - לחלק זה עבודה שהם לא מצליחים למצוא, או כאלה שלא מצליחים בלימודים, או נשים שלא מצליחות למצוא חתן, או אפילו בנות (מהיכרות אישית) שנחשבות "משוחררות מינית", ואין להן בעיה להשיג מין או קשר רציני לבחירתן, אבל עדיין עמוסות רגשי נחיתות לגבי עצמן, הגוף שלהן והקשר שמגיע להן. והדשא של השכן תמיד ירוק יותר. בהצלחה עם ההתמודדות שלך, ותדע שתסכול זה דבר טוב, כי הוא דוחף לשינוי מה שלא טוב לנו בחיים. דבר אחרון - תזכור שזוגיות זה רק חלק מהחיים (מאוד משמעותי), וחוץ ממנה בן אדם צריך להרגיש סיפוק ולחתור להתפתח גם בתחומים אחרים: עבודה, חברים, לימודים, התנדבות, תחביבים. בהצלחה.

gobly

New member
סליחה על

שהשתמשתי בשרשור שלך בשביל לפרוק דברים שהיו לי כלפי עצמי. ועכשיו להתיחסות עניינית אליך - אם גם אתה כמוני, יש לך דימוי עצמי לא מודע נמוך. שנובע מאמונות מוטעות לגבי עצמך שרכשת איפה שהוא במהלך החיים. ובנות לא מתחילות קשר עם מי שיש לו דימוי עצמי נמוך, גם אם הוא יפה וחכם ומוכשר. ולאורך השנים, העובדה שלא הצלחת לבנות קשר רק חיזקה את הדימוי העצמי הנמוך שלך לגבי עצמך, כולל מחשבות שאומרות שאם אף אחת לא רוצה אותך, כנראה שיש משהו בזה ושאתה באמת לא שווה. יש שתי דרכים מקבילות להתמודדות: אחת התנהגותית ואחת תראפית. אם תרכוש הצלחה בתחום הזה שאתה לא טוב בו - זה יעזור לך לפתח את הבטחון העצמי שלך. זאת הדרך ההתנהגותית. ואם תבין מה השורשים של האמונות המוטעות שלך לגבי עצמך - תוכל לפרק אותן, להבין מאיפה הן נובעות, ולמה הן לא נכונות. זאת הדרך התראפית. ושוב: בהצלחה.

dank888

New member
תודה

נהניתי לקרוא מה שכתבת והזדהיתי עם רוב הדברים. לגבי תחביבים וחיים שמעבר לזוגיות.. יש לי בשפע, שפע יותר גדול מרוב האנשים. הבדידות שלי מלאה בתחביבים ולימודים עצמיים ומצאתי איך למלא את הזמן. הבעיה שהתרגלתי לחיים שכאלה.. שאני כבר לא צריך לצאת מהבית ואני יכול להעביר חיים שלמים לבד. לגבי הדימוי העצמי הנמוך, אני מסכים. זה כנראה שורש העניין. אז..טיפול פסיכותראפי אתה אומר?

gobly

New member
לי זה עזר.

עם החברה האחרונה של השלושה שבועות עברתי טיפול פסיכותראפי. ובגלל זה גם הקשר נגמר - כי הוא היה בנוי מהתחלה על יחסי כוחות לא שוויוניים. היא בצד המטפל ואני בצד המטופל. יש דברים שאנחנו לא מצליחים להגיע אליהם בעצמנו. לא משנה כמה אני בן אדם חושב, וכל החיים שלי הייתי עסוק במחשבות, יש דברים שלא היתה לי גישה להבין אותם לבד. וגם כשנדמה שהעבר שלנו מאחורינו, עדיין הוא מה שעיצב את מה שאנחנו היום. מעבר לטיפול הפסיכותרפי אני יכול להגיד שגם הסוג טיפול ההתנהגותי שעשיתי לעצמי שכולל להיכנס לקשר שאני מגדיר אותו כקשר לית ברירה, והחוויות מתאילנד, והלימוד הטכני של איך להתחיל עם בנות עזרו לי. אף על פי ששם יש גם הפסד, כמו פגיעה באדם שאתה בעצם לא אוהב. אז יכול להיות שגם טיפול עם סרוגייט יכול לעזור לך אם אתה יכול להרשות לעצמך אותו. אני לא יודע כי לא עברתי כזה. אני שמח שהדברים שלי מגיעים אליך, ואם אתה פונה לפסיכותראפיסט או יועץ העיצות הכי טובות שאני יכול לתת לך הן לבחור מישהו שאתה מרגיש שאתה יכול לבטוח בו, שקשוב אליך ושאתה מרגיש שמפגין כלפיך אהדה. ומעבר לכך - מישהו שכבר טיפל במקרים דומים בעבר בהצלחה.

למעלה