רוצה לשתף

dank888

New member
רוצה לשתף

אוטוטו אני סוגר 10 שנים של רווקות. אחרי שכל השנים כל החברים והחברות אמרו שיהיה בסדר ושאין לי מה לדאוג, עברה שנה אחרי שנה, ולא מצאתי את המכסה שלי, וזה לא "קרה גם לי". עוד חודשיים אני סוגר שנה אחרי הפעם האחרונה שיצאתי עם מישהי ועשיתי סקס. ולפניה אלה היו כמה שנים טובות שלא יצאתי עם אף אחת למעט דייטים עם בחורות מהאינטרנט שנגמרו בשניה שהתחילו. החלפתי גישות על ימין ועל שמאל, מה לא עשיתי כדי לעזור לעצמי? - הכרתי מאות בנות באינטרנט - הלכתי לפסיכולוגים - עשיתי קורסים של אומנות הפיתוי - קראתי מיליון ספרים על משיכה, תקשורת בין אישית, אהבה עצמית, קבלה ועוד.. - הלכתי לסדנאות, הצטרפתי למסגרות, נרשמתי ללימודים (רק כדי לא להיות לבד). - נסעתי לחופשים - עשיתי מדיטציות - הייתי מכריח את עצמי להתחיל עם בנות זרות, (למה מכריח? כי זה לא היה בטבע שלי) - התייעצתי עם אנשים בכנות כדי שישקפו לי האם יש בי משהו שעלול לדחות בנות, ופעם אחרי פעם אנשים אומרים שהם לא רואים בעיה, אם כבר אז אני נראה טוב, חכם, איש שיחה, מצחיק נחמד.. בקיצור - יש גרועים ממני ! - ניסיתי להיות עצמי - התייעצתי בפורומים - ניסיתי להפסיק לחפש ופשוט לזרום עם הדברים הטובים שבחיים שלי, רק שהחלומות בלילה לא נותנים לי מנוח. בחודשים האחרונים (אם לא מאז ומתמיד), כל לילה אני חולם שאני פוגש בחורה, היא מחבבת אותי, אני מחבב אותה. כשאני מתעורר התחושה היא כאילו חלמתי על הבלתי אפשרי. אני מוצא את עצמי מקנא עמוקות בבחורות שצעירות ממני ב 8 שנים שיש להן ניסיון עשיר ממני בהרבה, ואיכשהו השקפת העולם שלהן בריאה פי כמה משלי.. שכבר אחרי התיכון הן מסתובבות בעולם כאילו הוא שייך להן. כשהן נפרדות מחבר שלהן הן לא יושבות אח"כ בבית שנים תוהות אם הדבר הזה שוב יקרה להן. עבורן אלה חדשות טובות והזדמנות לצאת עם מלא אנשים עכשיו כשהן רווקות שוב. אחח החיים הטובים. אז האחרונה שיצאתי איתה אכן נפרדה מחבר שלה, ואז החליטה שעכשיו כל עוד היא צעירה זה הזמן לראות את העולם לפגוש אנשים ולהזדיין עד שהיא תמצה את זה. ואז היא פגשה אותי... עבורה הייתי ריבאונד שהיא זרקה אחרי חודש, עבורי היא הייתה התקווה החדשה לאהבה, והיום לאחר שנה אני עדיין לא מצליח להפסיק לחשוב עליה, בעוד שהיא כבר הספיקה להזדיין עם עוד 10 אנשים מאז, וזה מפתיע שהיא עדיין זוכרת את השם שלי. ובתוכי מתחולל גהנום, אני גם מקנא בה על שיש לה את האפשרות לזה, אני גם מגנה אותה, אני גם שופט את עצמי על שאני לא מספיק טוב בשבילה כדי שאני אהיה יותר מסטוץ, אני גם רוצה להרוג את מי שהיא איתו, אני גם שונא את עצמי על שאני לא יכול להפסיק את זה ושאני לא יכול לשחרר, אני גם מגנה את עצמי על האומללות היאוש והרשימה נמשכת. אני לא מצפה שלאף אחד יהיה להגיד לי משהו שעוד לא חשבתי עליו.. סתם חשבתי לשתף, היות וגם הלילה התעוררתי מחלום בלתי אפשרי, בו אני פוגש מישהי, מסתכל לה בעיניים, היא מסתכלת לי בעיניים, אני מרגיש חיבור, וגם היא.

יש לי כמה שאלות

ואם אתה לא מרגיש נוח לענות פה אז שלח לי מסר קודם כל בן כמה אתה? מה תאריך לידה שלך , בכדי לחשב את העיתוי צריך לדעת יום וחודש לפעמים שהאדם רוצה משהו כל כך זה לא קורה לאחרונה שמתי לב שיש יותר בנותצ המתרכזות במקצוע ועושות קרירה ופחות מחפשות את ההתמסדות והקשרים שהן יוצרות זה רק לבלות או לסטיצים זה נכון לגברים וגם לנשים לאחרונה אם אתה מסורתי תוכל לפנות לשדכנים שם תוכל למצוא בנות הרוצות להקים משפחה והאופי של המשפחה יהיה כמו הערכים של פעם , זה מה שאתה מחפש אז תתחבר לכיפות הסרוגות עצה שניה תכיר אנשים בכדי לצאת לבלות אל תחשוב על חברות ונישואין , אז זה יקרה שבנות או בנים פוגשים מישהו רציני/ת הן/הם בורחים מהקשר והמחויבות לכן קודם כל ליצור קשר נורמלי להכיר לצחוק בלי כוונות , אולי זה יצור קשר נחמד ,שיהיה כייף להמשיך אותו הלאה יש לי ידיד כמוך שנאבק בקטעים הללו , אני משוחחת עמו רמון והחוסר שקט פנימי מרחיק את האנשים ממנו הוא איש מעשי ונותן כבוד לאמו בצורה ראויה לציון, ואני כה משתוקקת שחייו ישתפרו , אבל זה תלוי בו כי לזוגיות צריך 2 אני הפסקתי לחפש , יודעת שהבריאות שלי היא עקב אכילס בעניין הזוגיות , מסתפקת בידידות וחברות ללא התחייבות אגב אני לא ילדה , אני בת 53 בסוף מרץ הקרוב

היי דן

קודם כל, אני מורידה בפניך את הכובע על כל הפעולות שאתה עושה כדי למצוא אהבה. אני מאוד רחוקה מזה ואני מעריכה אותך על כך. בנוסף, מוזר לי שפסיכולוגים לא הועילו לך כיוון שאני אישית גם חווה קשיים בתחום הזוגיות, ולי הטיפול מאוד עזר (עדיין יש עבודה וכיום אני לא אצל פסיכולוג אבל אצלי חל שיפור ענקי). אם תרצה לספר מה היה אצל הפסיכולוגים, אני אשמח להקשיב. אומרים שאורח לרגע רואה כל פגע. שלושה דברים שאני זיהיתי מדבריך: 1. יותר מדי רצון, יותר מדי השתדלות. כמו שאדישות ופסיביות לא מובילות לתוצאות, אני חושבת שגם יותר מדי אקטים ויותר מדי פעולות יכולים להבריח את האהבה. החמאתי לך בתחילת ההודעה על האקטיביות שלך, ואני עדיין מתכוונת לזה, אבל אני חושבת שכל עניין של מינון. המינון שאתה מציג פה הוא מוגבר. גם כתבתי פה למישהי לפני כמה ימים, שיש דבר כזה הקרוי "אובר מוטיבציה" ולפעמים הוא זה המכשיל אותנו (אני חושבת שזו אפילו הייתה הסיבה שבעטיה הודחה אליס מילר מקורס הטיס). 2. נשמע מתוכן הודעתך שכל חייך מתמקדים בלמצוא אהבה. אתה כותב שגם למשל הלכת ללימודים ולסדנאות כדי למצוא אהבה. יכול להיות, אני לא בטוחה, אבל יכול להיות שכשבחורה מכירה אותך זה מלחיץ אותה ומבריח אותה ממך. ולמה? כי היא מרגישה שאתה יותר מדי מנסה להכיר בחורה ושבנוסף, החיים שלך גם מתמקדים מאוד בלמצוא מישהי ולא מלאים בתכנים אחרים. כלומר שהם לא מלאי תוכן בפני עצמם אלא קשורים במציאת בת זוג. הייתה לי חברה טובה שקראה את הספר "למה גברים אוהבים ביצ'יות". אחת המסקנות שהיא יצאה איתן מהספר היא שצריך לשחק אותה תמיד עסוקה ובעלת חיים מלאים. אותי זה נורא הצחיק שלא לומר קומם. אמרתי לה שגם אם היא תשחק אותה עסוקה נורא ותכיר מישהו שיאהב את זה, כמה זמן היא תוכל להעמיד פנים כך? חודש, חודשיים, חצי שנה, שנה? אני מנסה להגיד שכדאי להרפות קצת לפעמים מהמחול הזה של להעמיד פנים שאנחנו משהו אחד בזמן שאנחנו משהו אחר ולו כדי להכיר. פתח לך תחביבים ומסגרות ופעילויות כך שגם כשתכיר מישהי, עדיין יהיו לך את החיים שלך ולא תלחיץ אותה מדי ו"תחנוק". תעשה זאת כדי ליצור לך איכות חיים אמיתית וטובה ולא כדי להכיר מישהי. כשתבוא האחת הנכונה, אני בטוחה שהיא תזהה את זה, וזה דווקא אחד הדברים שימשוך אותה אליך. 3. כבחורה אובססיבית ואינטנסיבית אני מבינה לליבך
אבל יכול להיות שמרוב הכמיהה שלך להכיר מישהי, אתה משליך על כל אחת שאתה מכיר את שק החלומות והתקוות והרצונות שלך, וזה גם מלחיץ ומרתיע כלשעצמו. יש משהו מרתיע בלהיכנס למערכת יחסים שבה יש ציפייה גבוהה מצד בן זוג שהשני ימלא את כל חלומותיו ויהווה את התגשמות משאלותיו, בפרט כשזה בהתחלה. כדי לרצות להתמזג עם השני, כל אחד מבני הזוג צריך לפתח אישיות ברורה ומובחנת. אם אין לנו אחת כזו, נראה לנו יותר מפחיד להיכנס לתוך זוגיות מהחשש שניבלע שם ונאבד את עצמנו. אני מרשה לעצמי לשער שכשאתה מכיר מישהי, אתה שם עליה את כל יהבך, ובשילוב העובדה שאתה עדיין אובססיבי על הבחורה ההיא, הרבה אהבה לא יכולה לצמוח כאן

dank888

New member
תודה על התשובה הרצינית

מה שאת אומרת זה נכון, ועם זאת אני מודע לזה כבר הרבה שנים. מרוב התשוקה לזה אני מחבל במשהו שפועל באופן טבעי כשעוזבים אותו. אבל מה שלא ציינתי.. זה שאת רוב הסדנאות והעבודה העצמית, עשיתי כדי ללמוד לאהוב את עצמי.. על מנת שאוכל לשחרר את הלחץ, להיפטר מהאובססיביות.. אבל המוח שלנו קורא את הטריקים שלנו נורא בקלות, כי בסופו של דבר כל העבודה העצמית הזאת הייתה מניפולציה אחת גדולה כדי שבסוף זה יגרום לכך שתיהיה לי חברה. זאת מנהרה של חוקי מרפי ותעתועים של המוח. אני מתאר לעצמי שאני מבינה שעיצה בסגנון "תשחרר" זאת לא עיצה הכי מועילה
כמו שתיארתי בפוסט המקורי, מפעם לפעם אכן הצלחתי לשחרר .. מה זה הצלחתי, פשוט התייאשתי לחלוטין מה שגרם לשחרור באופן פאראדוקסלי.. ואז ששיחררתי עקב אותו יאוש פתאום גיליתי גיליתי למרבה ההפתעה שקט מסויים, שקט שגרם לי להירגע .. וע"פ חוקי המרפי לתקשר יותר טוב ובלי לחץ. מה שגרם לבחורות להימשך אלי. מה שגרם לי לחשוב שבעצם יש לי סיכוי. מה שגרם לי שוב להיכנס לאובססיה, וחוזר חלילה

פה אני כותבת רק תשובות רציניות

את הפן הליצני שלי אני משאירה לפורום סקס
תראה, ללמוד לאהוב את עצמך זה נפלא, וזה עוד פלוס לטובתך כדי לאפשר לעצמך חיים טובים. לגבי העצה של "תשחרר", לא רק שאני לא חושבת שהיא לא מועילה אלא אני מקווה שהבנת שממש לא העזתי לכלול אותה בסל העצות שלי. כמי שהייתה בקשר עם גבר נשוי במשך שנים, ורק עכשיו מתחילה לצאת מזה אט אט, אני יכולה לומר לך שחברות שהיו אומרות לי לשחרר, בדרך כלל היו זוכות בניתוק קשר זמני ובכעס אדיר מצידי על טיפשות העצה הזו. מה שכן התכוונתי לומר זה שהציר של הבעיה שלך, לפחות ממה שאני מצליחה לאתר אותו, הוא הרדיפה אחרי הזוגיות. את זה הייתי מנסה לפענח בטיפול פסיכולוגי והייתי מנסה להבין מה המוקש שעליו יושב הציר הזה. הפחד להיות לבד? תחושת הערך העצמי שעולה רק כשאתה בזוגיות? הצורך לדעת שרוצים אותך? ברור שאם השקט שאתה מייצר לעצמך ושמביא לך בחורות הוא שקט תעשייתי ולא אמיתי, אז הוא יהפוך מהר מאוד לרעש גדול ששוב ירתיע את הבחורות
אני לא מאמינה במניפולציות על הנפש שלנו, בדיוק כמו שאני לא מאמינה במניפולציות על הגוף שלנו. אני זוכרת שפעם קראתי שאחת הטעויות שאנשים עושים בדיאטה, למשל, זה כשהגוף מאותת שהוא רוצה משהו מתוק ואז מתחילות המניפולציות: אז שותים דיאט קולה. אבל הגוף לא אידיוט ומבין שהוא לא קיבל את המתוק. אז אוכלים פרי. וזה עדיין לא מספיק. אז הולכים לפירות יבשים. אבל הגוף עדיין לא קיבל את שלו. כך שבסופו של דבר, יהיה הרבה יותר חכם מבחינת קלוריות ושומנים אם פשוט נאכל שתי קוביות שוקולד אמיתיות ונשביע את רצון הגוף. עכשיו, אני יכולה לתת לך עוד דוגמא מאוד קטנה על עצמי אפרופו אובססיביות: הנשוי ההוא היה סופג ממני המון טלפונים ומיילים וסמסים. בחור רווק לא היה מצליח להתמודד עם זה אפילו כי זה באמת מאוד חונק וממוסס את ההנאה של הקשר. אחד הדברים שלמדתי גם בטיפול הפסיכולוגי וגם עם הזמן, זה קצת להרפות. זה לא לשחרר כמו שאתה קראת לזה כי זה באמת לא כזה פשוט. אבל בראש שלי כשהייתי מגישה לעצמי דו"ח רווח והפסד על מה יקרה אם אני לא אסמס את הסמס הבא או אחייג את השיחה הבאה, הייתי מבינה שתצמח לי הרבה יותר תועלת מלא לסמס/להתקשר מאשר כן לסמס/להתקשר. וזה לא שעשיתי על עצמי מניפולציות ותעתעתי בעצמי. לימדתי את עצמי (קשה ואני עדיין בתהליך למידה) לנשום עמוק לפני ולחשוב האם כדאי או לא. זה לא קר או מחושב כמו שזה נשמע, ואגב, גם עם חברות הייתי מאוד אינטנסיבית וטוטאלית (איתו גם הייתי חונקת...) והיום ממש נהייתי בנאדם
למדתי שדווקא כשמורידים רגל מהדוושה ונותנים לשני ספייס, זה גורם לבנאדם להתגעגע אליך ולרצות בקרבתך עד כדי מצב שגם הצד השני יוזם קשר ומטפח אותו, ולא הכל בשליטה שלי. (וזה דבר מאוד חיובי בעיניי). אני חושבת שאת הדפוסים הבעייתים שלך, דרך חשיבה ואולי גם טיפול פסיכולוגי, אתה צריך לנסות באמצעות דפוסים הפוכים וחיוביים, עד שהמוח שלנו מבין לבד מה משתלם לו ומה פחות משתלם לו. וברור לי שזה קשה, שזו קריעת ים סוף, בטח הרבה יותר משתי שורות שנתכתבות פה.

בתור אחת ששקלה בעבר להצטרף לאיזו נזירות

מרוב ייאוש מכל הדייטים ומערכות היחסים הלא תקינות שהייתי בהן, אני מאוד מבינה אותך. זה לא קל לעבור את כל זה לצד הרגשת הבדידות הכל כך דואבת וכואבת. כשהפסקתי להפוך את חיפוש האהבה למטרה העיקרית בחיי, מצאתי את האהבה והיא השתלבה בחיי. זה לא היה משהו שהושג בין לילה, זה היה תהליך שאני עדיין בעיצומו. מהן הסיבות שלדעתך אתה לא מצליח בדייטים
מה משותף לכל הדייטים האלה

lee68

New member
כל הכבוד על הכנות שלך

באמת אחד השרשורים שאהבתי במיוחד בזמן האחרון. * אתה פשוט אומר את זה כמו שזה וזה מדהים , באמת. * יש לי את אותה בעייה כמו שלך רק שאני בת ובניגוד אליך לצערי אין לי את האומץ ואסטרטיביות שיש לך. לפחות אתה עושה דברים ניסית כל מיני דברים. ** אין לי הרבה מה לומר חוץ מזה שמאד אהבתי לקרוא את מה שכתבת ואני מזדהה איתך.

limf

New member
כמו מי שהגיבה מעליי גם אני רציתי לומר

שאני [בגדול] מזדהה. אני לא יודעת מה זה נקרא אצלך "10 שנים של רווקות", זתומרת - אני לא יודעת מאיזה גיל אתה סופר את הרווקות. אני יכולה לומר שאני בת 36 ולא רק שאני רווקה אלא שב-5 שנים האחרונות היה לי בדיוק דייט אחד. אז, שוב - רק לומר שאני מזדהה

למעלה