רוצה לשתף...

אמאלה2010

New member
רוצה לשתף...../images/Emo7.gif

שלום לכולם מתנצלת מראש על אורך ההודעה,מקווה שיהיו כאלה עם סבלנות לקרוא...
אז ככה,אתחיל... אני בחורה בת 35 ,אמא לילד מקסים בן שנה וחודשיים ונשואה לבעל מקסים גם כן. מאז הלידה,אני יושבת בבית,והתפטרתי מעבודתי הקודמת,בשל משכורת זעומה וחוסר עניין בתפקידי. המטרה שלנו היתה שברגע שאשים את בננו בגן,אתחיל לחפש ככה לאט לאט עבודה. מאז עברו כמעט 3 חודשים,אך רצוי לציין כי באמצע הוא היה לא מעט חולה,והיו גם חגים לא מעט.אז ככה שזה לא היה זמן רצוף של ימי חול שהייתי פנויה לעצמי! בכל אופן,הרגשתי שאני שוקעת בסוג של "תרדמת" ומבלה את ימיי בשינה בבית,כי הוא לא ממש נותן לנו לילות שלמים לישון.ואמרתי שכל עוד שאני בבית,אנצל את זה לשינה. אבל הזמן מתקתק,והמינוס גודל וגודל... ובתודעה שלי אני יודעת טוב מאוד שעליי להפשיל שרוולים ולהתחיל לחפש עבודה.אבל פשוט אין לי כוחות נפשיים!וגם לא ממש גופניים!(אני אפילו לוקחת ג'ינסינג בשביל אנרגיה),ודבר זה מאוד מתסכל אותי,כי אני יודעת שזה לא בסדר,אבל פשוט אין לי ממש את היכולת להתרומם כרגע,ונורא קשה לי לחזור לעולם העבודה במיוחד שאני יודעת שזה לא יהיה קל,בתור אמא. כי המעסיקים לא ממש אוהבים את האמהות,כי הן לא מחוייבות אליהם במאה אחוז.מה לעשות?לא נביא ילדים לעולם??? כמו כן,אני מוצאת את עצמי דיי בודדה,כי אני הרבה בבית לבד,ללא חברה,ואני מרגישה שאין לי ממש חברות.חוץ מחברה אחת שמכבר הימים שהיא החברה הכי טובה שלי,אבל היא גרה בעיר אחרת. ואני מנסה כל הזמן להכיר אמהות חדשות ולהעשיר את מעגל החברים שלי,ומשום מה,כל פעם שהכרתי אמא במהלך חופשת הלידה שלי,איכשהו זה נגמר.ולא תמיד היה ברור לי למה?מה עשיתי שלא היה בסדר?למה לא מגיע לי חברים? אני מרגישה כאילו נדונתי לבדידות.וזה נורא בעיניי! כי אני דווקא מאוד אוהבת חברה ואנשים. אז אני לא מבינה למה לא הולך לי??? כאילו שאין ממש רצון להכיר אותי באמת ,ולהיות חלק מחיי. תמיד אני זו שיזמתי דברים בקשרים.הזמנתי את הצד השני וכו'...ואף פעם כמעט זה לא בא מהצד השני! וזה ממש מעייף וגם מעליב שלא מזמינים אותי. כולם מסבירים שהם עסוקים וכו'...אבל מה אני כל כך שונה מהם?הרי גם הן בבית לרוב.ולא עובדות. כמו כ ן,שמתי לב לדבר מוזר מאוד! שכאשר אני מזמינה את החברה לאיזו שהיא פעילות ללכת ביחד(לא משנה מה)אז איכשהו היא נענית לי בשלילה.כי יש לה ככה וככה...ואני פשוט משתגעת ,איך יכול להיות שכל הזמן זה שלילי? למה אני לא מקבלת תשובות של "כן,אשמח לבוא איתך!" ותמיד אני מוצאת את עצמי לבד הולכת בסופו של דבר. ושוב אני מרגישה את הבדידות. ישנה עוד בעיה שקשורה לעולם העבודה...אני מאוד אוהבת את עולם העיצוב והיצירה,וחלום שלי לעסוק בכך,כי אני יודעת שיש בי את זה.אבל...אני גם יודעת שכל עבודה מקצועית דורשת תעודה,ולמדתי בעבר,אך לא סיימתי מסיבות מסויימות,והיום בטח שלא אחזור ללימודים ארוכים. אבל אני מרגישה שאני ממש מפוספסת ומפחדת פחד מוות שאחייה עד סוף ימי חיי מבלי לממש את עצמי! אני מרגישה ממש במילכוד ובצומת דרכים כיום! אנא עיזרו לי למצוא את דרכי... תודה ענקית מכל הלב לכל מי שיענה ויקדיש תשומת לב להודעה שלי!

אמ - אני מבין לליבך,אך רבים וטובים נמצאים

בפלונטר שונה / דומה לשלך.נכון,זה לא מנחם,אך טוב לדעת שאת לא היחידה במצבך.שאל נכון גירא - היכן בעלך ...,כי הוא גורם מהותי שיכל לשפר ולמלא רבות מחסורונך החברתי ,הבילויים ונחת הרוח...,אז כדאי שתשיבי קודם כל לעצמך - היכן הוא. בנושא העבודה,יש היבט רציני ביותר שלא ציינת ,והוא גילך... - כיום,בני 38,5 נחשבים למבוגרים
ושוק העבודה שינה פניו משמעותית,כך,שככל שאת דוחה ומחכה,המצב רק יחמיר ועימו האובר והתסכול בירידה ברמת חייך...! שזו יכולה להיות עוד "משקולת" למצבך הכולל. זכרי,המשפט שתמיד נכון ובטח בשעת מצוקה,או קושי - "אם אין אני לי - מי לי " .אז אין לך ברירה לדעתי אלא לשנס את מותנייך ולהתחיל להתמודד עם המציאות על מנת לשנותה.שלב ראשון - בעלך ! שלב שני - לנצל שהותך בבית לטובת בניית פאזל אפשרויות העבודה עבורך,בדקי תחומים,בדקי מקומות עבודה,ולאחר שתגבשי כיוון - התחילי בחיפושים.עצם עבודתך בפועל,כבר תניע גלגלים מסוימים,ובראשם - חשבון הבנק והרגשתך הטובה שתרמת לכך,כלומר את רנטבילית
.אז ברגע שתהינה יותר הכנסות,תוכלי לחשוב ולתכנן אולי לימודים או שינוי כיוון מקצועי,אולי להפוך להיות עצמאית בתמיכת בעלך ותוך כדי המשך עבודתך - שם אולי יהיה המפתח למימוש עצמך - מקצועית וכלכלית...?! אז קיבלתכעת הרבה צידה לדרך,אך רק את - תוכלי להוציאה אל הפועל. לעניין החברתי - בעלך אמור לתרום לקשרים עם זוגות אחרים גם כן,ושתחשבו יחד איך עושים זאת.אז האם הוא אכן כל כך מקסים ?בהצלחה.

גרא.

New member
אמהלה2010,כמה שאלות הבהרה.כמה זמן

את נשואה,והיכן בעלך המקסים בכל התמונה? אתם ביחד? הוא תומך בך?

כמה מחשבות על המצב התקוע

נשמע לי שאת מרגישה מחוץ למעגל בכמה מישורים שהם מאוד חיוניים לחיינו ולתחושה הטובה שהם יכולים לתת לך. אם זה במישור העבודה, בחיי החברה, במימוש העצמי. את מתארת תקיעות שיש בה דיכאוניות. תחושה של דחיה. דחיה של חברים, דחיה של מעבידים. תחושה של חוסר מוצא לגבי מימוש עצמי, לגבי מציאת עבודה, חברים. התקופה שבה את נמצאת כיום, היא תקופה שבד"כ קשה לרוב האמהות. היית עם הילד בבית עד כה, והילד כעת בגן. בד"כ אמהות מרגישות בתקופה זו תחושה של ריקנות, בדידות. התינוק שלך קצת יותר עצמאי ואת נותרת במצב שבו את צריכה להמשיך בדרכך. למעשה, חזרת להתעסק בחיים שלך קצת יותר, ופתאום נתקלת בתחושת חוסר הסיפוק וחוסר המימוש העצמי, שאולי הכרת עוד מלפני הולדת הבן. זו בהחלט תקופה לא קלה. ראשית כל, אני חושבת שמאוד חשוב עבורך לדבר על התחושות ועל מה שעובר עליך עם מישהו קרוב, כמו בעלך, החברה הטובה שיש לך. שיחות באופן תמידי ולא משהו חד פעמי. בכדי שתחווי פורקן כלשהו. השיחות עם החברה יכולות להיות בטלפון אם אין לה זמן להיפגש. אגב, יכול להיות שהסירוב של חברות להיפגש נובע באמת מקשיים אוביקטיביים של חוסר זמן. מאוד קשה לנשים עם ילדים לפנות זמן לעצמן. אם המצב שלך נמשך כפי שאת מתארת עוד כחודש, אני ממליצה לך לפנות לסיוע מקצועי. את יכולה לקבל תרופה זמנית שתעזור לך להרים את עצמך על הרגליים ולהתחיל לתפקד וגם להוסיף לכך טיפול פסיכולוגי. את לא אמורה להרגיש כך ובטח שלא להמשיך בסבל שאת מתארת. אין שום סיבה שתרגישי תקועה. תחושת התקיעות נובעת מהדיכאון שמציף אותך ולא מאפשר לך לצמוח ולפרוח.

lilit26

New member
מלחיץ

זה עתה התחתנתי מה שאומר שבעתיד הלא הכי רחוק נרצה ילדים. אם זה לא מספיק להעיר מחשבות שלא עלו עד כה גם לא ממזמן סיימתי לקרוא את הספר "אשת חיל" של ליהיא לפיד. בכל מקום שומעים על נשים או ליתר דיוק אמהות שמרגישות לא ממומשות ושלא מנצלות את הפוטנציאל שלהן. אומנם עשיתי את הטיול של אחרי צבא, סיימתי תואר לא ממש שימושי (אלא אם כן יש פרוטקציה), בנתיים לא מצאתי עבודה בתחום. אני משתוקקת לחזור ללימודים לתחום אחר, אבל בדיוק לקחנו משכנתא וצריך לעבוד ואח"כ ילדים ואני בלחץ. אז אולי את דווקא כאמא תמליצי לי מה לעשות... אגב אני כבר מעריכה אותך מאוד אפילו מבלי להכיר!

למעלה