רוצה לשתף...

אמאלה2010

New member
רוצה לשתף...../images/Emo7.gif

שלום לכולם מתנצלת מראש על אורך ההודעה,מקווה שיהיו כאלה עם סבלנות לקרוא...
אז ככה,אתחיל... אני בחורה בת 35 ,אמא לילד מקסים בן שנה וחודשיים ונשואה לבעל מקסים גם כן. מאז הלידה,אני יושבת בבית,והתפטרתי מעבודתי הקודמת,בשל משכורת זעומה וחוסר עניין בתפקידי. המטרה שלנו היתה שברגע שאשים את בננו בגן,אתחיל לחפש ככה לאט לאט עבודה. מאז עברו כמעט 3 חודשים,אך רצוי לציין כי באמצע הוא היה לא מעט חולה,והיו גם חגים לא מעט.אז ככה שזה לא היה זמן רצוף של ימי חול שהייתי פנויה לעצמי! בכל אופן,הרגשתי שאני שוקעת בסוג של "תרדמת" ומבלה את ימיי בשינה בבית,כי הוא לא ממש נותן לנו לילות שלמים לישון.ואמרתי שכל עוד שאני בבית,אנצל את זה לשינה. אבל הזמן מתקתק,והמינוס גודל וגודל... ובתודעה שלי אני יודעת טוב מאוד שעליי להפשיל שרוולים ולהתחיל לחפש עבודה.אבל פשוט אין לי כוחות נפשיים!וגם לא ממש גופניים!(אני אפילו לוקחת ג'ינסינג בשביל אנרגיה),ודבר זה מאוד מתסכל אותי,כי אני יודעת שזה לא בסדר,אבל פשוט אין לי ממש את היכולת להתרומם כרגע,ונורא קשה לי לחזור לעולם העבודה במיוחד שאני יודעת שזה לא יהיה קל,בתור אמא. כי המעסיקים לא ממש אוהבים את האמהות,כי הן לא מחוייבות אליהם במאה אחוז.מה לעשות?לא נביא ילדים לעולם??? כמו כן,אני מוצאת את עצמי דיי בודדה,כי אני הרבה בבית לבד,ללא חברה,ואני מרגישה שאין לי ממש חברות.חוץ מחברה אחת שמכבר הימים שהיא החברה הכי טובה שלי,אבל היא גרה בעיר אחרת. ואני מנסה כל הזמן להכיר אמהות חדשות ולהעשיר את מעגל החברים שלי,ומשום מה,כל פעם שהכרתי אמא במהלך חופשת הלידה שלי,איכשהו זה נגמר.ולא תמיד היה ברור לי למה?מה עשיתי שלא היה בסדר?למה לא מגיע לי חברים? אני מרגישה כאילו נדונתי לבדידות.וזה נורא בעיניי! כי אני דווקא מאוד אוהבת חברה ואנשים. אז אני לא מבינה למה לא הולך לי??? כאילו שאין ממש רצון להכיר אותי באמת ,ולהיות חלק מחיי. תמיד אני זו שיזמתי דברים בקשרים.הזמנתי את הצד השני וכו'...ואף פעם כמעט זה לא בא מהצד השני! וזה ממש מעייף וגם מעליב שלא מזמינים אותי. כולם מסבירים שהם עסוקים וכו'...אבל מה אני כל כך שונה מהם?הרי גם הן בבית לרוב.ולא עובדות. כמו כ ן,שמתי לב לדבר מוזר מאוד! שכאשר אני מזמינה את החברה לאיזו שהיא פעילות ללכת ביחד(לא משנה מה)אז איכשהו היא נענית לי בשלילה.כי יש לה ככה וככה...ואני פשוט משתגעת ,איך יכול להיות שכל הזמן זה שלילי? למה אני לא מקבלת תשובות של "כן,אשמח לבוא איתך!" ותמיד אני מוצאת את עצמי לבד הולכת בסופו של דבר. ושוב אני מרגישה את הבדידות. ישנה עוד בעיה שקשורה לעולם העבודה...אני מאוד אוהבת את עולם העיצוב והיצירה,וחלום שלי לעסוק בכך,כי אני יודעת שיש בי את זה.אבל...אני גם יודעת שכל עבודה מקצועית דורשת תעודה,ולמדתי בעבר,אך לא סיימתי מסיבות מסויימות,והיום בטח שלא אחזור ללימודים ארוכים. אבל אני מרגישה שאני ממש מפוספסת ומפחדת פחד מוות שאחייה עד סוף ימי חיי מבלי לממש את עצמי! אני מרגישה ממש במילכוד ובצומת דרכים כיום! אנא עיזרו לי למצוא את דרכי... תודה ענקית מכל הלב לכל מי שיענה ויקדיש תשומת לב להודעה שלי!

wood walk

New member
פרה פרה

שלום לך, אם לחלק את דאגותייך לשני חלקים, דיי ברור שחלק אחד סוגו חברתי וחלק שני סוגו כלכלי. אם מצבך הכלכלי לא טוב והצורך בכסף הינו דחוף, יתכן וכדאי לך יהיה להתמקד כרגע במציאת עבודה. מלבד לייצר לך הכנסה, עבודה ממילא תכיר בפניך מגווך חדש של אנשים, כלומר, 'מגרש משחקים' חדש לבחון בו את מידת העניין שאנשים מוצאים בך ואפילו אפשרות להתאמן בהתחבבות על אנשים, לבחון אילו התנהגויות קוסמים לרוב האנשים ואילו דוחים אותם. אני מניח שזה לא פשוט וקל למצוא עבודה בתור אישה בת 35 עם ילד בבית ולכן אני מוכרח לשאול אותך אילו תכונות או הכשרות קיימות בך שיבדילו אותך משאר האנשים? אם ישנם ניירות להוכחה - מה טוב. שאלה שניה שלי אליך היא האם אב הילד רלוונטי לעניין?

אמאלה2010

New member
לשאלתך...

התכונות שקיימות בי הן לא מעטות...והן :חוש טעם טוב בעיצוב,יצירתיות,כושר ארגון וסדר,אחריות,ראש פתוח,עושה תמיד על הצד הטוב ביותר,ועוד... ההכשרות שקיימות בי-אם הכוונה היא לתעודות,אז יש לי תעודת מאלפת כלבים וזהו.כי את הליימודים הקודמים לא סיימתי.אבל בלי קשר לתעודות אני יודעת שיש בי המוןןןןןןןן לתת.וכואב לי שזה לא בא לידי ביטוי. לגבי בעלי,לא הבנתי את כוונתך...?

wood walk

New member
צלם

על מנת שצלם יציג את ערך ראייתו והייחוד שבדמיונו - הוא מרכיב תיק עבודות שמהווה היכרות עם האופי הצילומי שלו. אני מציע לך להפיק מוצר, תצלום, ציור או כל דבר אחר שמביע את הדרך שלך בעיצוב וביצירתיות. יהיה זה משמעותי הרבה יותר ממילים, בעת ניסיון לשווק את עצמך. אם תתני את כל כולך אל תוך הפרוייקט, בסופו, תהיה לך יצירה פרי דמיונך שתלווה אותך בכל מקום ותשמש לך כמסבירת פנים כשתתבקשי להציג את כישורייך. מה דעתך? שאלתי השניה באה בעצם לברר אם בעלך מעורב בחייך והאם יכול לשמש לך לעזר כלשהו?

אופירA

New member
מנהל
תנסי לשנות את הגישה שלך

תקראי שוב את ההודעה שלך. את מתארת התמודדות עם קשיים מאוד לא פשוטים, שהרבה מאוד אנשים (כולל אני) מתמודדים איתם כל החיים, והם בהחלט לא פשוטים. לשנות את הגישה בהתמודדות יכול לעזור לך. הגישה שלך היא: המעסיקים צריכים להתחשב באמהות, כי מה, לא נביא ילדים? אמהות צריכות להתחבר איתי, כי אני יוזמת ומזמינה, וזה מעייף ומעליב שלא מזמינים אותי. הן עסוקות כמו שאני עסוקה כי גם הן בבית, ואנחנו לא שונות, ולכן הן צריכות להיענות להזמנות שלי. וכאשר את מציאותית ומבינה שקשה למצוא עבודה בתחום שאין לך תעודה - התגובה שלך היא פחד מוות מחוסר מימוש עצמי. שימי לב שמדובר בגישה שבאה ממקום של ילד קטן ומפוחד, שצריך שהדברים יקרו לו כמו שהוא רוצה וצריך, ולא יכול להסתדר עם המציאות ללא ההגנה המגוננת של הוריו. וכיוון שאינך ילדה והורייך אינם מגוננים - את מרגישה במלכוד ואפילו מפוחדת. נסי לראות את הכיוון של שינוי הגישה - הקשיים העוברים עלייך אינם איזו תוכנית נגדך. אמנם לא כל מה שתרצי תקבלי, ואכן קשה לחיות עם החסר, אבל התפקיד שלנו כבוגרים הוא להתאים את עצמנו למציאות ולמצוא את הדרך שלנו להיות מאושרים מתוך מה שהמציאות מעניקה לנו, ולא להיות מרוכזים בחסר של מה שהמציאות לא מעניקה לנו. נכון שהמעסיקים מעדיפים נשים שאינן תלויות בשעה של המעון של הילד. אבל מצד שני הם גם מעדיפים נשים צעירות, וצעירות בד"כ מטופלות בילדים. אז מתאימים את עצמך למעסיקים שמעדיפים צעירה למרות שהיא מטופלת בילדים, ושמחים בכך שיש לה כרגע רק ילד אחד ולא ארבעה. גם נשים מבוגרות שאינן תלויות בילדים (כמוני) מוצאות את עצמן בקושי תעסוקתי גדול, כי מעסיקים מעדיפים צעירות. אז הן מתאימות את עצמן למעסיקים שמעדיפים דווקא מבוגרות (מעטים), כי זו המציאות. כך שבמקום לראות את הבעיה - תראי את היתרון, מצד אחד, ותתאימי את עצמך למציאות שמתאימה לך, מצד שני. נכון שקשה למצוא חברים שמתאימים לנו. אבל הדרך היא לנסות ולהמשיך לנסות. ולהבין שאנשים לא ירצו בחברתנו מהרבה מאוד סיבות של אי התאמה, ולא רק מסיבות של פניות טכנית. בהרבה מקרים האישיות לא מתאימה, ולפעמים פשוט מבחינה טכנית אין לאשה הזו זמן, אבל אם הקשר ימשיך תמצאו את הזמן המשותף. ברגע שאת מתייחסת לדחייה שלה כמשהו אישי נגדך, ולא רואה את הדברים מעבר לתסכול של "לא יוצא לך מה שמתאים לך", זה מקשה עלייך ליצור קשר. ההסתכלות הזו לכשעצמה עלולה ליצור את אי ההתאמה ביניכן. לכן תתאימי את עצמך למציאות. תמשיכי ליצור קשרים, ולהתאים את עצמך למצב. ואם צריך ללכת לבד, אז תלכי לבד, עד שהמציאות תשתנה. גם למציאות שאין לך מקצוע בתחום היצירה, תתאימי את עצמך ותחפשי פתרונות ליצירתיות שלך באופנים אחרים. הפחד רק עוצר מלהתפתח. המציאות יכולה להמציא אינסוף הזדמנויות, אם לא עוצרים אותן בעזרת הפחד. אם אינך יכולה לעבוד במקצוע יצירתי, תתפתחי בחוגים וביצירה עצמית, וכך גם תעשירי את המרחב החברתי שלך. זו הדרך לראות בדברים יתרון ולא בעיה.

שירשולי

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה לך...בתור אמא בעצמי...

בתור אמא לעצמי רציתי ,לומר לך שאני,מבינה לליבך. מהרגע שבא ילד לעולם,אנו מסורות לו ,ורק לו לצערי. מעגל החברה שלנו מצטמצם,ואנחנו להיות בודדות,מפניי שאנו נשארות לבד. זהוא לצערי מעגל החיים שאנו ניכנסו אליו במודע. מה שאת כן לכולה לעשות ,זה כן להרחיב ,את מעגל חברותייך. אני מאמינה שבאייזורך ישנם מעגליי אימהות..למינייהם.[אם לא מצאת ,יש דרכים אחרות אוליי לחפש] תנסי לביינתיים אם את עדיין,בחיפוש עבודה,לעסוק בתחביבים למינייהם. ומה עם הבעל הוא מבין את מצוקותייך???חשוב חשוב ידע מה עובר עליך. אם היית גרה באייזורי הייתי שמחה לארח לך חברה
. מקווה שתימצאי את דרכך להיות אמא זה לא קל אבל מתגמל ו-מ-ד-ה-י-ם. בהצלחה באימהות ובכלל.

אמאלה2010

New member
היי...

לגבי מעגל האמהות,ניסיתי בעבר,וסיימתי כי היה קטע לא נעים עם אחת הבנות,שהיינו חברות .וזה כבר לא התאים ללכת לשם. ואני יודעת שאין יותר מזה בעיר שלנו. אגב,איפה את גרה,באיזה איזור בארץ? אני במרכז. בעלי כן מודע להרגשותיי,אבל אולי לא לעומקן ממש. תודה רבה מכל הלב

מצטרפת לשאר הדברים שאמרו והציעו,

ועוד כמה נקודות למחשבה: לגבי העייפות: אני לא מומחית, אבל למיטב הבנתי כל מיני צמחים "מגבירי אנרגיה" הם פשוט סם מעורר ממקור צמחי. הם לא פותרים את הבעיה. המקור של העייפות שלך יכול להיות גופני, ואת זה כדאי לשלול בבדיקות דם, אם עוד לא עשית - ויכול להיות רגשי, וזה די סביר במצב שבו את נמצאת. אני יכולה לומר לך שכאשר החיים שלי מרגישים מתסכלים, מאיימים, מלחיצים או סתם לא שווים את המאמץ - אני ישנה הרבה יותר. זה סוג של בריחה. כשתתחילי לטפל בבעיות האחרות ותרגישי שיש לך יכולת להתמודד עם העולם, סביר שגם העייפות תפחת. לגבי העבודה: אני מכירה אנשים יותר מבוגרים ממך ששינו כיוון באמצע החיים. זה אפשרי אם כי לוקח זמן ומאמץ. תחושת ה"פחד מוות" מזה שאת לא מממשת את עצמך רק מפריעה לך כאן, לא עוזרת. במקום להצטער על מה שאין לך ומה שמקשה עלייך למצוא את עבודת חלומותייך, את יכולה להתחיל בעבודה כלשהי שתעזור לפרנסת המשפחה, ולבנות את עצמך בהדרגה לכיוון שבו תרגישי שאת מממשת את כשרונותייך. את יכולה בינתיים לפתח את עצמך ולתת מעצמך גם לא תמורת שכר. הרבה אנשים מתחילים עם עיסוק בתור תחביב וממשיכים אותו למקצוע. לגבי בעלך: באמת נשמע שהוא קצת נעדר בסיפור שלך. אולי חלק מהסיבה שאת מרגישה בודדה זה לא רק כי אין לך חברות, אלא כי היחסים שלך איתו פחות קרובים משהם יכולים להיות? אולי כדאי להשקיע יותר בקשר ביניכם, לראות האם אתם יכולים לתמוך זה בזה יותר מבחינה רגשית וגם מעשית - אולי הוא יכול לעזור לך בתהליך החזרה לעבודה שנראה לך כרגע קשה ומאיים. אולי אתם יכולים לעבור ביחד על מודעות דרושים, לבנות ביחד את קורות החיים שלך וכו'. יש לכם חברים שהייתם נפגשים איתם לפני שהפכתם להורים? יש דברים שאתם עושים ביחד, כמשפחה, ועם המשפחה המורחבת, שגורמים לך הנאה ותחושה שאת חלק ממעגל כלשהו? ודבר אחרון, בעניין הגישה. אני מסכימה עם דברי אופיר. דברים לא תמיד מסתדרים כמו שאנחנו רוצים, וצריך להבין שככה זה יהיה, תמיד. זה לא אישי נגדך, זה כי המציאות פשוט לא בנויה לפי המשאלות שלנו, וזו לא סיבה לוותר. ככה זה גם לגבי עבודה, וכנ"ל לגבי מעגל האימהות שיצאת ממנו כי היתה לך בעיה עם אחת הבנות. אמנם אני לא יודעת מה היה ביניכן, אבל היא רק אחת, ובגללה ויתרת על קשר אפשרי עם האחרות. את לא יכולה לברוח ולוותר על הכל רק כי משהו לא מסתדר לך. אם יום אחד הבן שלך יחזור מהגן ויודיע שהוא לא חוזר לשם כי הוא רב עם אחד הילדים, מה תעני לו?

שירשולי

New member
היי אמא יקרה ...

אני גרה בדרום... אבל גם אני הולכת למפגשים קצת רחוקים. אני חושבת שבתור ,אמא לתינוק את חייבת לשבור, את השגרה,ומעבר לטיפולו,את חייבת להעסיק את עצמך בדברים שאת אוהבת. למשל תחביבים יש לך??? קניון באייזורך שתוכלי לטייל עם הקטן??? אני מקווה שתימצאי את עצמך במהרה,אני יודעת שזו תקופה קשה, אבל אני בטוחה שהיא תעבור.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo23.gif

אכן זה לא קל להפוך להיות אמא-זה מעייף, זה מתסכל מהבחינה של עולם העבודה שלא מעודד אימהות ולא תמיד זה קל לאחוז בכל הכוחות שיש בך כדי לצאת לעבודה כן. אני חושבת שחשוב שתעברי תהליך ושיהיה תהליך הדרגתי-להתחיל מלצאת יותר מהבית, להתלבש יפה, לפגוש אנשים-גם אם זה עם הילד. ולאט לאט אני מניחה ומקווה שגם הרצון לעבוד יתעורר, כשתראי כמה זה כיף לראות אנשים, וממש להתעורר לחיים. ואת תראי שהכל יסתדר אט אט, פשוט צריך סבלנות ולאגור כמה שיותר כוחות נפשיים ופיזיים לזה.

nms24

New member
....

כמה דברים שאוליי יעזרו: 1.יש לי רושם שאת מתאמצת יותר מידי בעיניין של להכניס אנשים חדשים לחייך, זה לא שאת לא צריכה להתאמץ פשוט אסור לך להראות את זה יותר מידי, רוב האנשים מפחדים ממישהוא חדש שבא ופתאום רוצה להיות חבר שלהם. העצה שלי אלייך היא לקחת את הדברים בקלות,לגשת לאט לאט, רוב האנשים ישמחו להכניס מישהוא חדש לחיים,אבל רק אחריי שיכירו אותו קצת לפני זה, את צריכה להכיר כמה שיותר אנשים,ולאט לאט לראות מי רוצה קשר יותר רציני ולהתקדם איתו. איך תעשי את זה זה כבר תלוי בך,את יכולה להירשם לחוג מסוים,התנדבות או מכון כושר למשל. לגבי העבודה,אז יש המון מקומות שעובדות שם אימהות. בדרך כלל זה עבודות של משמרות כמו:שרות לקוחות למשל אבל גם טלמרקטינג זה מצויין אם את מתחברת לזה.

למעלה