רוצה לשתף... ומה עושים?

BlaT©

New member
רוצה לשתף... ומה עושים?

"זה לא סתם. וזה לא סתם מתוך עצלנות, דאמט! אני יודעת את זה. כי אני לא יכולה להתרכז, נקודה. כמה שאני לא מנסה. ורואים את זה בהכל, לא רק בקריאה ולימודים - אני לא מצליחה להקשיב לאנשים. הזיכרון שלי ברצפה. (אני גם כל כך מפוזרת בגלל זה) הקפיצות בין דבר לדבר, החוסר יכולת לשבת על התחת לשנייה, תמיד חייבת לעשות משהו... אפילו רק לזוז.. לעזאזל עם זה. כבר שנתיים אני נאבקת עם הלימודים, אולי הגיע הזמן להפסיק? וזה לא OCD, הרי אני נקייה *לחלוטין* מOCD עכשיו. זה כאילו יש לי ענן במוח, ערפל, שאי אפשר לחדור בעדו. עושה כל פעולה קטנה כל כך איטית, כל כך רחוקה. היא במרחק נגיעה אבל הענן חוסם הכל, כאילו הראש שלי ישן ואני לא מצליחה להסיט את הענן ולהתעורר.. אני רוצה את החדות שלי בחזרה! הרי הנושא הזה נפתח מחדש כל פעם שאני צריכה לעשות עבודה, או להתכונן למבחן, או לקרוא ספר או מאמר שהוא יותר מדף וחצי, ולפעמים אפילו שורה.. ולפעמים כל מילה היא ריקה. למה אני מתעקשת לומר לעצמי ש"זה סתם, זה זמני, זה יעבור, אני סתם צריכה להתאמץ יותר" זה לא אמור להיות כזה מאבק, לא כל כך הרבה זמן, ומכאן - זה לא סתם. אני שונאת להרגיש טיפשה בגלל שאני לא מצליחה למקד את עצמי ואז לחשוב כמו שצריך. כי אני יודעת שאני ממש לא. ואני יודעת שאני יכולה הרבה יותר. אני לא יודעת אם אני צריכה ריטלין, אני לא יודעת אם זו הפרעת קשב וריכוז, אבל דאמט, זה משהו! אני לא רוצה לסיים בתור מנקת שולחנות מקצועית בגיל 50 כי בגיל 16 הייתי אהבלה מדי מכדי לומר שמשהו לא בסדר והתייאשתי מהלימודים. כי יש לי יותר משנתיים ללמוד, הרבה יותר, ויש לי לעבוד, ואני צריכה להיות מסוגלת להתרכז בשביל הדברים האלה. ואם זו באמת בעיה זמנית, אז הגיע הזמן שהיא תיפסק. ואם זה לא, אז הגיע הזמן שתהיה לי דרך להתמודד עם זה, הדרכים שלי לא מספיקות. זה עוצר אותי בכל דבר שאני רוצה לעשות/ללמוד, גם לבד, ויש כל כך הרבה. אז אני אשבור את המחסום המטומטם הזה, ואגיד לאמא שלי לקבוע לי תור לנוירולוג, והפעם לא אבטל. חלאס. כמה אפשר." קטע מהבלוג שלי. סתם רציתי לשתף. אפילו שאני לא יודעת אם זה באמת ADD או ADHD (כי יש לי רגעים שאני דווקא מצליחה להתרכז, אבל מאוד נדירים בשנתיים האחרונות), אני יודעת שזה משהו שהרבה מכאן בטח מכירים. אני בת 16, אגב. ותמיד הייתי "היפראקטיבית" כזו, אימפולסיבית, קופצת מדבר לדבר, מפוזרת - אבל לא זכורה לי בעיה קשה של ריכוז כשהייתי קטנה, בטח שלא כמו עכשיו. מה אתם אומרים? מה אתם מציעים לעשות מניסיונכם האישי? כי יש לי לימודים דחופים, למשל למחר, שאני חייבת לעשות, אבל לא מצליחה.. אז מה עושים במצבים כאלה? מה אתם ממליצים? תודה לעונים

BlaT©

New member
ואגב...

חשוב לציין, שההפרעה הקשה בריכוז עצמו הופיעה יחד עם התפרצות של OCD - הפרעה טורדנית כפייתית. אבל השלב הקשה בהפרעה כבר עבר, ואני כבר כמה זמן במצב מאוד קל שלה, בזמן האחרון אני אפילו בכלל לא מרגישה אותה. אבל בעיית הריכוז נשארה (בהתחלה חשבתי שהעניין של הריכוז היה תוצאה ישירה של הOCD, בגלל עומס המחשבות.. אבל מסתבר שלא, הרי זה נשאר). זה הגיוני?... האם יש מקרים של "התפרצות" הפרעת קשב וריכוז על רקע בעיה נפשית/רגשית? (ודבר נוסף [
] - יש לי מעין זיכרון צילומי, שפעם היה חזק יותר אבל נחלש מאוד. ותמיד יכולתי לזכור דברים רק בעזרתו, זאת אומרת על ידי כתיבה. ע"י שמיעה מעולם לא הצלחתי לקלוט ולזכור כלום.)

רק אבחון מסודר רצוי אצל פסיכאטר

רק יעוץ מקצועי אצל פסיכאטר יכול לענות על השאלה האם יש לך ADHD. ולכן אצלו כדאי לערוך איבחון ואבחנה מבדלת. קומבורדיטיות של ADD עם הפרעה טורגנית קיים בספרות כקשר ידוע. לגבי שאלתך האם הפרעת קשב יכולה להופיעה מאוחר יותר. התשובה בגדול היא כן אבל זה לא ADHD. יש הרבה הפרעות ששנפגע בהם גם הקשב (חרדה, פוסט טראומתי, דחק (לחץ) ועוד הפרעות נוספות. בכל אלו יש פגיעה בקשב. אבל לאיבחון ADHD יש בסיס אורגני ברור מלידה והתסמונת מוגדרת כפגיעה מלידה. לכן, רק איבחון מסודר אצל פסיכאטר (או נויגולוג- אולם במקרה שלך פחות מומלץ) יכול לאשש או לשלול קיומה של הפרעה קשב וריכוז. בהחלט מהמאפינים שציינת יש דימיון למאפייני ה ADHD. אבל רק איבחון מסודר יענה לך על שאלתך. חתימה טובה גיל

05 מיכל

New member
שלום לך!

ברוכה הבאה! האם מה שאת מתארת היה במידה זו או אחרת תמיד, או שהופיע רק לפני שנתיים עם ה OCD? בכל מקרה, אני ממליצה לך, לאור הרקע של OCD, לפנות לאבחון מלא לא אצל נוירולוג אלא אצל פסיכיאטר, שיעשה מה שנקרא "אבחנה מבדלת", ויקבע ממה נובעים הדברים שתיארת. הם יכולים להתאים מצוין ל ADHD, אבל כשיש עוד קשיים רגשיים ברקע חשוב לברר מי גרם למי, אם בכלל אחד מהם גרם לשני. נוירולוג לט כל כך מוסמך להתעסק עם התערובת הזו. ומה שמאוד חשוב הוא שזה יהיה פסיכיאטר מומחה ל ADHD. (זה תמיד חשוב, גם כשמדובר על נוירולוג.) ושיהיה בהצלחה, ובואי וספרי לנו מה קורה!

BlaT©

New member
תודה../images/Emo13.gif

אימפולסיביות, זיכרון גרוע, פיזור, "היפראקטיביות", חוסר יכולת לקלוט משמיעה - כל זה היה קיים תמיד. אבל אני זוכרת שפעם הייתי קוראת המון והייתה לי חדות. הזכרון הראשון שיש לי שאני ממש סובלת מאי היכולת הקיצונית להתרכז (אני זוכרת את זה טוב כי זה היה מאוד קיצוני ולא הבנתי מה קורה ולמה אני לא מצליחה להתרכז, ולא ידעתי איך להתמודד עם זה), הוא מלפני שנתיים. מה את אומרת? המון תודה
לא חשבתי שדווקא צריך פסיכיאטר, טוב לדעת. אגב, האם יש מישהו מומלץ בירושלים (אפשר גם במסר..)?

למעלה