רוצה לשתף ולהתייעץ.........

מקצועית

New member
רוצה לשתף ולהתייעץ.........

באימון אישי לבחורה צעירה, התברר גודל וזמן ההתעללות המינית שעברה לאורך חייה. קרוב משפחה שמתעלל בכל בנות המשפחה וניצל עקב קשר השתיקה שנוצר. בפגישה הראשונה סיפרה הכל, על המעשים התגובות של המשפחה ,ואיך היא חיה עם זה עד היום. לכם אני יכולה לומר בבטחון שכן,זה פגע חזק בבטחון העצמי. חיזקתי אותה מאוד והרגישה טוב מאוד לאחר שיחתינו ,יש על מה לעבוד ולשימחתי היא רוצה לעבוד ולשנות דפוסי התנהגות.... אבל נושא ההתעללויות טעון מאוד..קרוב משפחה שעדיין נמצא בסביבה ומאיים על שאר בנות המשפחה המורחבת. איך הייתם נוהגים?

אוריק3

New member
ללא ספק נירה צודקת יש לעצור מוסרית ועניינית

את התופעה ומייד !!!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מסובך - אל תקחי הכל על עצמך.

חזקי ואמצי יקרה, אני בטוחה שגם בתור מאמנת לא פשוט לשמוע את הדברים, ולחוש את הכאב שלה. התחושה הראשונה שעולה בדעתי היא שיש צורך לפנות לבעלי ניסיון בתחום - במקרה הזה הייתי פונה למרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית (הטלפון 1202). יש להן ניסיון גדול עם המצבים האילו, והם יכולות לתמוך בתהליך הנפשי וגם מעודדות ומלוות להגיש תלונה אם היא רוצה. בעיני, במקרה זה אימון אינו המענה היחיד. המקרה מסובך ויתכן ויידרש מענה טיפולי מעבר לאימון. התעללות מינית כפי שאת מתארת יצרה מן הסתם טראומה לא קטנה, בנוסף לקרבה המתמשכת למתעלל. בדקי כיצד תוכלי להועיל לה ביותר - האם על ידי אימון, או אולי דווקא הכוונה למקומות בהם תקבל מענה מקיף יותר, ותמיכה בתהליך שלה.

מקצועית

New member
ענבל זה בהחלט הכיוון,

אך נוצר אצלה פחד להתלונן בגלל הוריה שביקשו ומבקשים להשתיק.

isaacm

New member
נראה לי שבדיוק לזה התייחסה ענבל

יכול להיות שתלונה זה לא הדבר הנכון בשבילה בזמן הזה. פשוט - היא הרי משתפת - כי ככל הנראה היא כבר לא יכולה להכיל את העניין. יש מי שיודע בדיוק איך לעזור לה, והם גם רוצים. אם היא תועצם מספיק כדי לפנות ולבקש עזרה (לעניות דעתי הם יכבדו את רצונה לא להתלונן), תהיה זו מתנה נפלאה לה. אחר כך היא תוכל לבחור. כרגע חשוב מאד להעצים אותה כך שהיא תוכל למצוא בעצמה את הכוחות לפנות לקבלת עזרה. אולי - כדי שתוכלי לעזור לה בצורה יותר אפקטיבית - יהיה שווה לך ליצור קשר ולהיוועץ בהם. מאחל לה הרבה הצלחה לך. שבת שלום, איציק

למעלה