רוצה לשתף בבקשה

רוצה לשתף בבקשה

אומנם לא על חמותי אלא על גיסתי - מה שלא פחות נורא.
אני מקווה שזה בסדר כי אני באמת צריכה לשפוך וגם עצה לא תזיק.

מדובר באשתו של אחי. בהתחלה כשהיא נכנסה לחייו הרגשתי את הצביעות. היא ממש אחד בפה אחד בלב ורואים את זה-הרבה פעמים תפסתי אותה בשקרים על דברים שהיא היתה אומרת לאחי. כל פעם היא היתה תופסת מילה שאמרתי והולכת להגיד לו כדי שנסתכסך אבל אם הייתי מתקשרת להתנצל את זה היא לא היתה מספרת לו.
זה התחיל מזה שהיא לא היתה מנסה להתחבר איתי בהתחלה אבל כשלא היה אף אחד היא היתה אומרת-אוי איך אני אוהבת אותך... היא אוהבת אותי כשמתחשק לה וכשיש מסביבה אנשים היא לא טורחת בקושי להגיד שלום.
וקטעים כאלה נמשכו ונמשכו עד שבעלי שיחיה הציע לי נישואים. לפני שאחי הציע לה. היא כמובן לא אמרה מזל טוב ירדה איתו למטה וחזרה עם עיינים דומעות.
לאחר שבוע אחי סיפר לי שהיא התווכחה איתו למה הוא לא מציע לה נישואים. ושכולם עוקפים אותה כי יש עוד כמה חברים שלו שהציעו לחברות שלהם. לבנתיים אנחנו קבענו תאריך לחתונה. היא התווכחה איתו וביקשה ממנו שאשנה את התאריך ולהקדים אותו כדי שהם יולכלו להתחתן מוקדם יותר. התאריך התאים לנו (מבחינה כספית.) ולכן החלטנו להשאיר והתנצלנו. היה ריב ענק שהיא כביכול כאילו לא ידעה עליו. כך אמרה לאמא שלי. בכל אופן באופן מפתיע היא נכנסה לאחר חודשיים להיריון בטעות ואז היא נאלצה להתחתן לפניי.
מאז החתונה ועד היום תקופה ארוכה אני משתדלת לכבד אותה כמה שיותר. בכל זאת אשתו של בעלי.
קבענו אני ואחי שנלך ביחד ליום כיף - היא לא יכלה לבוא איתו אז הוא ביקש ממני. באופן מפתיע יומיים לפני שקבענו ללכת היא ביקשה להצטרף. אחי צלצל אליי ואמר שכביכול יש כרטיס כניסה אחד ולכן אני לא אוכל לבוא איתם והתנצל מאוד.בפועל היא אמרה לו שזה יום המשפחה וזה לא לעניין שאני אלך. אבל הוא קבע איתי!! אז לא נורא שילכו אבל למה לא לצלצל ולהתנצל? החלטתי לצלצל אליה כדי שלא להעמיד אותו באמצע ולהגיד לה שנעלבתי ושאני חושבת שהיא התחרטה רק בגלל שאני רציתי לבוא במקומה.והיא עכשיו כועסת למה אני צלצלתי ואמרתי לה.

למזלי ושמחתי היא לא אחותי ולא חמותי ואני לא חייבת לסבול אותה אבל אחי כל פעם מנסה לחבר בינינו ואומר שהוא רוצה שנהיה חברות. איך אהיה חברה של אחת כזאת?? אני מבינה שזה הורס את הקשר וזה יגרום לנתק בעתיד אבל מה אעשה אני לא יכולה לסבטול את ההתנהגות שלה.

mykal

New member
נראה לי שבפסקה האחרונה

סיכמת את המצב וההרגשה שלך כלפיה.
את לא יכולה לסבול את ההתנהגות שלה.

נכנסתם ל'סרט' של תחרות סמויה, בעיני מיותרת.
וה'בעיה' שלך שאחיך רוצה מאוד בקשר, ואת בוחרת בנתק.

ההתנהגות שלא נעימה ונוחה לך--רצויה ומוצאת חן בעיני אחיך.
עובדה הוא נשוי לה ואוהב אותה.

והשאלה שלי היא למה לא 'להבין' שזו היא,
ואת לא חייבת להיות איתה חברה במובן הרחב של המילה.
אבל יכולה לקבל אותה כאשתו של אחיך, להיות קורקטית,
לא ללחום איתה, ולא התחרות איתה, שלום, מה שלומך ולשהות
עם בני משפחה שנעים לך,
נתק וב'רוגז' לא יגרמו לכך שלא תפגשו ואז כל מפגש יהיה קשה שבעתים.
גם על החלטה כזו שלך--אל תשתפי את אחיך, אל תדברי נגדה אצל אחיך,
תניחי לענין, וכשתתרגזי ותתיחסי פחות--יש סיכוי שהיא 'תוריד הילוך' ותירגע.

את לא צריכה

לספר לאחיך את כל הדוגמאות והתחושות שלך, אלא פשוט כשהוא רוצה שוב שתתחברו להגיד לו שזה לא מתאים.
עברו X שנים וניסית ולא הלך וזהו.

אני חושבת שאם אחיך מוותר על פעילויות משותפות אתך עבורה תפסיקי לקבוע איתו כאלו. תשמרו את היחסים שלכם ליחסים של משפחה מורחבת יותר שכוללת בני זוג. אם הם יבריזו או אם היא תהיה לא נחמדה בעלך יהיה שם ולא יעניין אותך. תמשיכו את הבילוי בלעדיהם.

הדסהש1

New member
את לא חייבת לאהב את גיסתך.אבל

שימרי יחסים טובים עם אחיך. תיפגשו בארועים
משפחתיים. ותמשיכו בחייכם.

kikush4

New member
אחיך הקים משפחה חדשה וגם את

קורה הרבה שברגע שמתחתנים נוצר מרחק מסויים בין אחים. לא כתב עד כמה הייתם קרובים לפני שאישתו נכנסה לחייו.
בעניין החתונה שלך ושלהם, בהחלט חוצפה מצידה לבקש שתדחו כדי שתוכל להתחתן לפניך. נראה לי בקשה מוזרה משהו.
בקשר להריון שלה, לא נראה לי שהיא נכנסה להריון דווקא , רק כדי להתחתן לפניך.

תגידי לאחיך שאת מאד מחבבת ומכבדת את אישתו אבל אתן מאד שונות באופי ובעורך חיים, לכן אולי עדיף שתהיה ביחסים טובים אבל לא חברות.

lee_1

New member
לא מבינה מה יש לך להתקשר אליה...

מבינה למה את לא מחבבת אותך, ולגמרי בעד לשמור על סטטוס-קוו ביחסים כאלו ולא לנסות להיות חברות.
אבל (!!!) אני לא חושבת שהיית צריכה להתקשר אליה, אם זה היה מספיק חשוב לאח שלך הוא היה צריך להגיד לה שהוא כבר קבע איתך וזו בעיה שלה שהיא התחרטה, הוא מעדיף לא לפתוח איתה חזית ולוותר על היום כיף איתך- זו לא אשמתה! אפילו אם היא התחרטה רק בגלל שהיה אמור ללכת איתה.

תודה על התגובות

היא התקשרה אליי ואמרה שגם לה מאוד כואב לה שאנחנו מסוכסכות. ומבחינתה היא לא עשתה שום דבר ואין לה מושג למה אני כועסת ולמה אני חושבת את הדברים הללו. והיא בכלל לא ביקשה לבטל איתי את יום הכיף. מצחיק, כנראה שאני הוזה ואחי סתם רב איתה ערב לפני כן. ללא סיבה. כולנו מסתבר טיפשים.לא מבינים..

לא משנה מה היא תגיד אני מבחינתי סיימתי לפתוח את החזית.
כמו שחלקכן כתבו אני מתכוונת להמשיך ולנסות להיות בסדר ולנסות לא להתערבב יותר מדי.
בתקווה שהעניינים יהיו רגועים ותמיד.

זו פעם ראשונה שאני בפורום הזה ורציתי להגיד שאתן אחלה ועזר לי לכתוב לכן וגם לקרוא דעות נוספות.
ישר כח!!

למעלה