רוצה לשתף אתכם...

רוצה לשתף אתכם...

בקשר למה שהתפרסם אתמול בכלי התקשורת,על הנערה עם האקדח... לחברתי הטובה יש בן שלומד עם הילדה הזאת...יצא לנו היום לשבת בבית קפה ולשוחח על הנושא. כמובן שאני, ללא שום מושג עדין על הקשר של בנה של חברתי ולילדה , הוצאתי חמתי על הילדה ועל משפחתה..."ובטח איזה משפחה","ובטח איזה הורים" ועוד ועוד...עד שחברתי סיפרה לי מה שהבו שלה סיפר לה על שיגרת ההתעללויות שהילדה הזאת עברה מצד "חבריה" לכיתה...וזה כלל: קללות, השפלות,מכות, בעיטות,סחיבות בשיער,איומים ועוד ועוד...כשאני שמעתי את הפרטים {ה-באמת מזעזעים} כמעט בכיתי...יש לי ילדה כמעט בגיל שלה, ולחשוב שהיא היתה עלולה לעבור מסכת התעללות שכזאת...ממש כואב הלב.חשבתי לעצמי שאני הייתי מסוגלת להרוג את מי שהיה יכול לגרום לילדי סבל כזה...עוד הוסיף הילד {בנה של חברתי} שכל פעם הילדים היו משכיבים אותה על הריצפה בועטים בה...ונקרעים מצחוק...אפשר להתפלץ מעצבים...במקום להכניס את הילדה לבית סוהר, הייתי מכניסה את המנהלת לשם. המנהלת מצאה לנכון לשלוח לנו מכתב יבש ובו היא כותבת: "שהארוע חמור ביותר...והנוגעים בנושא הועברו לטיפול במשטרה...והנהלת בית הספר תמשיך לדאוג לסביבה נעימה ובטוחה לילדכם..." כן בטח!!! מעניין אותי מה אתם חושבים על הנושא?!

אפרתש

New member
איום ונורא, וזה מה שהבנתי גם מהעיתו

הילדה אמרה לחברתה שזה ישים סוף להצקות שהיא סובלת. המנהלת תדאג ל"סביבה נעימה", והמשטרה תעניש את הקורבן. חובה לפתוח בחקירה כנגד המנהלת. ואני לא מבינה איך זה כלכך הרבה ילדים ידעו על מה שקורה, ואף אחד לא עשה שום דבר בנידון. יופי של חינוך יש במדינה. במקום לדבר על איך ילדים מתעללים בילדים, על איך הפכנו לחברה כזו אכזרית, מתווכחים על "תוכנית ליבה", וכמה בחינות יהיו בבגרות.

ממש מפחיד לחשוב

מה יכולים לעבור או אפילו עוברים הילדים שלנו בביה"ס שאין לנו מושג אודותיו. אני חייבת לומר שממש הזדעזעתי לקרוא את מה שכתבת וכאמא לשתי בנות שנמצאות במערכת החינוך בעיר, אני חרדה להן עכשיו עוד יותר ממקודם. עולות לי כל כך הרבה שאלות: איך אף אחד בביה"ס לא שם לב למה שקורה לילדה האומללה? למה לא היה לה למי לפנות לעזרה? למה אף אחד לא התערב והפסיק את ההתעללות המזוויעה הזו? נורא, פשוט נורא.

thewierdo

New member
אני בביצפר שלה.

לא מכיר אותה בכלל אבל אני יודע שהמצב באמת הדרדר אם הגענו לשלב כזה. אני לא מאשים את הילדה חלילה. אני מאשים את המערכת שלא ממש מנסה לעזור לאחרונה.

אפרתש

New member
אתה יכול לתת לנו מבט מבפנים?

יש לי עוד כמה שנים עד שבנותי תגענה לתיכון (וכמו שהדברים נראים היום - הן תגענה ליצחק רבין), אבל אני כבר מתחילה לדאוג. המצב בבית הספר כלכך רע? רמות האלימות כלכך גבוהות כמו שזה נראה מהעיתונים? בסך הכל, לכלל התלמידים, טוב בבית הספר?

עדנונית

New member
אפשר לענות?

המצב לא עד כדאי כך רע זה יותר הנוער הקטן שמתנהג ככה בשביל לתפוס חוזק ולהראות לכולם תראו אני גבר הממ גם ממזמן לא שמעתי על מקרה אלימות חזקים וסה"כ הממ כל אחד ומבט הראייה שלו

כיועץ חינוכי לשעבר בתיכון, אני יכול

לומר שדברים רבים יכלים להתרחש ואנחנו כלל לא נדע. לפעמים יש מיני פוליטיקות בבית הספר כך שתלמידים הזקוקים להגנת המערכת יותר מכל, דווקא אלה חשופים יותר מכל להתעללות. בית הספר רחוק כמו מזרח ממערב מהענקת סביבה נעימה לתלמידים. תלמיד המגיע בשערי בית הספר בבוקר יודע שאם לא יפתח עור של פיל, יפתח טראומה כזו או אחרת. אלימות מילולית היא דבר שבשגרה, אלימות גופנית קיימת ופנים רבות לה. המחנכים עושים את המינימום והיועצות יודעות רק להודיע לתלמיד על שהמערכת מוותרת על שירותיו ושימצא לו בית ספר אחר. יועצת היושבת באמת עם התלמידים בקבוצה או עם יחידים מוצאת עצמה עד מהרה בדרך החוצה משום שאז היא לא ממש מ"ההנהלה". מנהלים לא אוהבים יועצות היושבות ומקשיבות באמת. זה נראה להם כברכה לבטלה. נשמע ציני? תבדקו בעצמכם.

עדנונית

New member
בתור תלמידה מהבצפר הזה

גם אצלנו בכיתה שקיבלו את המכתב הזה התחילו לצחוק על המשפט "סביבה נעימה ובטוחה..." והמנהלת...אנחנו בקושי מכירים אותה..טוב לעומת המנהלת של שנה שעברה אותה עוד איכשהו רואים...

למעלה