רוצה לשתף אתכם

תודה מיקה

אני בתיחלת הדרך .מה את לומדת ? האם נהנת מלחזור לספסל הלימודים? ואיך זה בכלל?

רוצה לשתף אתכם

הי חבריה אתמול מאוד נהנתי מהצאט היה מאוד מענין לקבל ידע בכול ענין ששוחחנו. לפני שבוע הלכתי לביטוח לאומי לאגף השיקום גליתי שישנה אפשרות ללכת ללמוד ולעשות דברים למען עצמי . היום קבלתי הזמנה למכא"ל{מיצוי כישורים אשיים למצוינות} הסתכלתי על המעטפה האם זה לי .לא טעו אולי לילדי אך בסוף הבנתי שזה נועד לי .האם משהו יתנסה בלמידה דרך ביטוח לאומי? ובכלל.

מיקה וחגי אולי תענו לה ???

נדמה לי שמיקה בקורס כזה ונדמה לי שחגי - ים כחול עבר גם קורס כזה

yamkachol

New member
היי ציפי,

כן, גם לי הציע ה"ביטוח לאומי" את "מיכא"ל" - אותו עשיתי - בהנאה רבה. האוירה היתה לי טובה, הלימודים מהנים ומוסיפים ( לא תמיד, לפעמים נאמרים דברים שיודע, אבל זה לא גורע). הרעיונות שמעבירים, מאוד דברו אלי ונהנתי מהחשיבה החדשה הזו. היו לי אלה ימי כייף, של הכירות עם רעיונות וכיוונים שמאוד מלאו את ליבי בכוח, אמונה בעצמי.. זה לא פשוט ליישם, אבל, טוב לדעת.. ולעשות. לאחר הסדנא, התברר לי שאני מקבל על כך כסף. מחשבים כאילו אני עובד ומפסיד עבודה... משום שאני הפסקתי לעבוד, ורציתי לעשות "שינוי כיוון", המוסד לביטוח לאומי, שלח אותי להכוונה מקצועית, ובהתאם המליצו לי, ואף מוכנים לממן לי לימודים. רק שאבחר... אם את מעונינת בעוד מידע, אני תמיד פה... תרגישי חופשיה, כל טוב לך, ותבלי לך. חגי

../images/Emo51.gif חגי ועוד שאלות?

אני בתחילת הדרך האם עשית כבר הכוונה מקצועית ? אמרו לי שגם אני אעשה הכוונה מפני שבאמת יש לי בעיה בענין שאני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד( שיהיה גדולה).במקצוע שעסקתי החלטתי שדי לי.רוצה שינוי כמוך שרצית שינוי כוון .ובענין שקשה לישם את הדברים הנלמדים למה זה קורה ? האם בגלל שאנו מקובעיים על דרכים מסוימות ובגילנו לא יכולים לשנות חשיבה? . ובענין תוספת תשלום מביטוח לאומי אני יודעת שמי שלומד מעל 20 שעות בשבוע מקבל תוספת מחיה.מאחר שאני לא עובדת כלל אין לי אפסד ימי עבודה. בתודה ציפי

li 3 האחת

New member
שאלה?

גם מי שעובד יכול ללמוד דרך ביטוח לאומי?מאוד רוצה ללמוד משהוא חדש

לכל אלמנה מגיע שיקום מקצועי ,ומגיע

לימודים ,יש לי חברה שעובדת במרשרד ממשלתי ,ורצתה לעשות תואר שני ,קבלה חצי מהממון מביטוח לאומי,מאחר ועבדה במשרה מלאה לא קבלה דמי מחיה.היא לא עשתה הסבת מקצוע אלה השלים תואר .

yamkachol

New member
מציע לך לפנות אל האחראית עליך

בשיקום - בביטוח לאומי. לכל שאלה תקבלי תשובה כהלכה. האם יש לך כזאת?

li 3 האחת

New member
אחראית בשיקום?

לא יודעת למה אתה מתכון.חוץ מזה שהייתי שם כדי לקבל קיצבת שארים אין לי כלום שם.

לי ,בכל סניף של ביטוח לאומי יש עו"ס

שאחראית על שיקום אלמנות , מלבד שיקום מקצועי יש עוד עזרה שביטוח לאומי נותן לאלמנים/ות , מציעה לך להתקשר למחלקת שיקום בביטוח לאומי ולבקש פגישה עם אחראית לשקום אלמנות . יש זכות להלוואות בתנאים מעודפים ועוד...

yamkachol

New member
כן לי, כפי שהים רגוע הסבירה. בהצלחה.

li אחראית בשקום

הכוונה של חגי תלכי לביטוח לאומי ותבקשי שיפנו אותך לשיקום .שם תפגשי עובד/ת סוציאלי שידבר איתך ואשאל מה את רוצנ ללמוד ישנה האפשרות להכול אפילו מקצועות הקדמיים.לי אמרו אפשרות של מכינה. פסכומטרי . ואפילו קורסים כמו פטור מאנגלית .פתוח הכול חוץ מרפואה אלטרנטיבית.

שיהיה בהצלחה

אני מאמינה בהכוונה מקצועית ועסיתי בחינה לקראת השחרור ואז גילו לי למה לא מצאתי מנוחה במקום העבודה ההכונה המקצועית היא טובה , כי אנחנו משתנים עם השנים וההתנסות בדברים שונים לצערי לא הלכתי ללמוד בגלל חסך כספי כי ההמלצה היתה ללכת לאקדמיה ומהר אבל הכסף שנדרש לא היה זמין לי באותה תקופה , יודעת שתפור עלי ללמוד רפואה אז לא אלמד רפואה בגלגול הזה אבל זה הכיוון שלי גם כיום

yamkachol

New member
כן, כבר עשיתי הכוונה מקצועית.

לי קשה לישם חלק מהדברים הנלמדים, משום שמדובר במודעות פנימית. דימוי עצמי- ענינים שכאלה , שהשינוי בהם, דורש זמן. כל אחד והזמן הדרוש לו... לא מאמין בגיל כסיבה לקשיים. כמו כן יש כל מיני תירגולים הדורשים זמן, ולא הצלחתי לפנות לי זמן - לאחר הסדנא. גם במהלכה זה היה מסובך. אין כל כך מה להסביר. תקפצי למיים ותשחי... כשתגיעי לגשר - תעברי אותו. זה קצת מסובך לי לתת לך הסבר מדויק... מתי את תתחילי? כל טוב לבנתיים, חגי

ליגה76

New member
עשיתי דרך הביטוח לאומי

הסבה מקצועית. הייתי מנהלת חשבונות והלכתי ללמוד קוסמטיקה וטיפולי ספא. הם ממנו לי את הלימודים, שילמו נסיעות, ודמי מחיה. היה ממש כיף! המון הצלחה.

למעלה