רוצה לשתף אתכם

רוצה לשתף אתכם

אז ככה: אתמול חברה ממש...טובה (וזה אפילו מעליב לקרוא לה חברה היא הרבה יותר מזה בשבילי) החליטה לעשות לי יום כיף. סתם לכבוד שום דבר-והיא הגדירה את זה:לכבוד זה שאת זה את! אז באמת היה כיף-זה התחיל בשיחת קפה ומאפה, המשיך במסאג' בהפתעה ואח"כ ארוחה כייפית וטיילנו קצת בעיר ואז חזרנו אליה הבייתה ושוב התיישבנו לפטפט לנו.ואיכשהו השיחה גלשה באופן לא מפתיע למה שעובר עליי ולמה שעבר עליי בתקופה האחרונה. ודיברתי המון-באמת המון-יחסית אליי. ובאיזשהו מקום אפילו בכיתי קצת-וזה הפתיע אותי ממש. אציין שהחברה הזו היא אחד האנשים היותר קרובים לליבי בעולם והיא הייתה איתי לאורך כל התקופה הנוראית הזו . היא גם רופאה במקצועה אז הרבה פעמים נעזרתי בה בשאלות קשות ובהתלבטויות שעלו ואפילו במידע שהייתי צריכה על סוגי טיפולים או תרופות שאבא קיבל-והיא תמיד עזרה לי עם המון אכפתיות ובאמת עם אמפתיה וכאב יוצאים דופן.העניין הוא כזה:היא דתייה. אבל ממש. באיזה שהוא מקום הרגשתי שכשהשיחה גלשה למקומות הקשים האלו של:למה זה קרה, לא מגיע לנו, חוסר צדק, וכאלו,ממש היה לי קשה להביע עמדה. ז"א: אבא תמיד היה מסורתי מאוד. אני גדלתי בבית שבערב שישי עושים קידוש, וצמים בכיפור ועוד כל מיני כאלו מנהגים בחגים וכדומה. יום לפני פטירתו כשכבר לא יכל לסבול וביקש ממני בלי סוף לסובב אותו ולשנות תנוחה באיזשהו שלב אמרתי בקול רם :לעזאזאל! הרגשתי שהכאבתי לו-כמובן בלי כוונה-הוא פשוט היה כבר עור ועצמות. ואבא אמר לי:את כועסת עליי?:נשבעתי לו שלא,ועניתי שאני כועסת על אלוהים. הוא שתק,ואני שנייה אחר כך התנצלתי. ביקשתי סליחה מעומק ליבי-אני יודעת שהוא לא כעס על אלוהים-הוא היה מאוד מאמין. וכמובן שהוא נישק אותי ואמר שהוא מת עליי וכך נגמר התסריט הזה. אני באמת כועסת על אלוהים. ממש כועסת עליו מאז שאבא חלה. החברה הזאת ניסתה להציג בפניי תפיסה הרבה יותר על חושית של צדק-משהו לגמרי לא גשמי. במושגים של על נודע. לי עדיין קשה לקבל את זה ובטח שקשה עוד יותר לקשור את הקשר למה שקרה לנו. וכשהתחלתי לבכות היא ביקשה סליחה על זה שהיא העלתה את זה. כמובן שאמרתי שאין צורך להתנצל-זה גם ככה נושא שמטריד אותי. אבל אני תוהה מה באמת המשמעות של הכעס. האם גם אתם כועסים על אלוהים? אני אגיד עוד, שאני לא אתאיסטית. אני כן מאמינה שיש כוח עליון-אבל אני לא מבינה למה הוא בוחר להתנהל כך-בעיניי אם החוסר צדק הוא רק במונחי העולם הזה ואבא שלי עכשיו במקום טוב יותר אז למה הוא היה צריך לסבול? בקיצור, אני קצת מסורבלת בקטע הזה אבל זה באמת מטריד אותי-איך אני אמורה לדעת אם החוסר צדק באמת רק במונחי עולמינו? ואם לא אז למה זה קורה? מצד שני-מי אני שאכעס על אלוהים,בטח ובטח אחרי שאבא שלי באמת האמין בו כל כך. ממש רע לי עם עצמי!

eshkolit32

New member
חסרת שם, יקירתי

לפני שאני נכנסת לדיונים הפילוסופיים אודות אלוהים תרשי לי לומר לך שאת צריכה לדעת שיש לך מזל גדול שיש לך חברה כזו. כלומר ברור שזה לא נפל מהשמיים, היא כנראה מאד אוהבת אותך ודואגת לך אם יזמה יום כיף כזה עבורך בגלל שאת מי שאת. כדאי להעריך דברים כאלה, זה לא מובן מאליו... דבר שני, טוב שדיברתן על האובדן. הגדרת את עצמך כאן לא פעם כמי שנוהגת לתת עזרה, ומתקשה לקבל תמיכה מאחרים. אז נראה לי שאתמול קרה דבר חיובי, בשבילה וגם בשבילך. דבר שלישי ולעצם הענין: אני נותנת כאן את דעתי כמישהי שהרבה שנים היתה אתאיסטית ולאחרונה חזרה להאמין באלוהים כמו שהיה בילדותה. אל תרגישי רע עם עצמך. אפשר גם לכבד את אלוהים ולהאמין בו וגם לכעוס עליו. זה מה שאני חושבת, בכל אופן. אנחנו תמיד כועסים על אנשים שיקרים ללבנו, אני מאמינה שכך גם עם אלוהים. דווקא בגלל האמונה בו אנחנו לא תמיד יודעים איך לפרש את הדברים הקשים שמתרחשים בחיים שלנו. אנחנו מצפים שאם אנחנו מאמינים בו הוא "יגמול" לנו בכך שדברים טובים יקרו לנו. הבעיה היא שלא כך עובדים הדברים. קורים בעולם דברים רעים ודברים טובים, בלי שום קשר לאמונה שלנו, בלי קשר לאלוהים. אני מיישבת לעצמי את הסתירה הזאת בכך שאני מפרידה בין הדברים. אני חושבת על אלוהים בהקשר החיובי, מתפללת כשאני רוצה שדברים טובים יקרו, חושבת עליו בהקשר של מסורת, חגים, ובכל מיני מקרים מיוחדים. כשקורים דברים רעים בדר"כ אני לא מקשרת אותם אל אלוהים, לא מצפה ממנו כמעט לשום דבר. אני לא חושבת שהוא קובע מה יקרה ומה לא, אני מאמינה שלכל אדם יש את הגורל שלו. אני מאמינה שדברים פשוט קורים כי זו דרכו של עולם, של חוקי הטבע, הביולוגיה והפיסיקה, פעם טרגדיה ופעם רגעים של אושר, פעם קשיים ופעם שלוה, פעם חושך ופעם אור. וכן, גם אני כעסתי על אלוהים לא מעט, על האובדנים בחיים שלי ועל דברים אחרים. בסופו של דבר זה עובר לי ובכל פעם אני לומדת לקבל את העובדה שאין לבני אדם שליטה על ענין המוות, מצער אבל זאת האמת... מבחינת משמעותו של הכעס שלך: זה מאד פשוט בעיני. איבדת את אביך, ואת כועסת על האובדן הזה. כתוצאה מכך את יכולה לכעוס על אלוהים, על הגורל, על העולם, על הטבע - על כל ישות שאת חושבת שהיא "אחראית " באיזשהו אופן לאובדן שלך. אני מבקשת לקחת את דעתי בעירבון מוגבל - זאת דעתי האישית בלבד, כמובן שאין אמת מוחלטת אחת וכל אחד רשאי להאמין באופן חופשי במה שהוא רוצה. אני מאמינה שיהיו כאן עוד תגובות (גיפטוש, איפה את??) שיתנו לך נקודות מבט נוספות על הנושא הזה.

אשכולית היקרה, כמה דברים:

קודם כל זה באמת מזל גדול שיש לי את החברה הזאת-היא אחד האנשים היותר מדהימים שקיימים בעולם-ואני ממש לא מגזימה עכשיו. בחיי שזה ככה. אני יודעת שזה לא מובן מאליו-לא היא ולא אף אחד אחר מהחברים שלי-ואלו אנשים שאני הכי מעריכה בעולם ובאמת מוכנה לעשות בשבילם ה-כ-ל!!! יחידי סגולה בעיניי.וזה באמת משהו שאמרתי לה בסוף-שלמרות שקשה לי אישית לדבר על הנושא הזה ואני ידועה גם באופי כבונקר כזה שלא נפתח מידי אז עוד על היבלת הכי כואבת שלי-זה הרבה יותר מיבלת, זה סכין מלובן. ועדיין, קשה אבל חשוב.ומוערך מאוד, וגם כמובן שציינתי שמזל שיש לי אותה. ולגבי התחושות והכעסים עצמם: כפי שציינתי גדלתי בבית מאוד מאמין-בלשון המעטה. אבא היה הכי מסורתי מבין כולנו אבל היו דברים שבחיים לא העזתי לעשות-כמו לשבור צום בכיפור או להבריז מקידוש בליל שישי. השנה זו הייתה הפעם הראשונה בכיפור שלא צמתי,ודוגרי זה לא משהו שאני מרגישה טוב איתו,מצד שני הרגשתי מגוחכת לצום יומיים אחרי שאבא נפטר. השאלה לגבי הכעס היא קשה-אני מודעת לזה. כי גם אם נאמין באיזה "גורל"-כמו שקראת לזה, אז עדיין זה מטיל את האחריות על כוח עליון-על אנושי שאינו בשליטתנו. אז ה"האשמה" שנחפש תהיה כלפי ה"גורל האכזר".אני כן חושבת שיש דברים מסויימים שאנחנו אחראים לגלגול שלהם והיתר בידי ה"גורל" במקרה הזה זה קשה לי. תביני שמדובר על שנה וחצי של עליות ומורדות.אנחנו כל כך האמנו בטוב שגם ברגעים הכי קשים שום דבר לא שבר אותנו-אבא תמיד אמר לי אלוהים איתי ואת איתי והרופאים הכי טובים מטפלים בי וזה מה שחשוב. ככה היה.עד לנקודה מסויימת. ויום אחד הגורל החליט שזהו זה-ש"נמאס"לו. ושלח את מלאך המוות לקחת ממני את היקר לי מכל. וככה נגמרה האגדה שקראו לה אבא שלי. נגמרה, עם המון אמונה מצידו שיש כוח עליון ששומר עליו ושלא יתן לו ללכת מהעולם בטרם עת-שהוא חייב לראות את החתונות, והנכדים, ואותי מקבלת את הדוקטורט-אפילו שזה נדחה קצת-אבל בקטנה,ועוד מליון ארועים משמחים. והגיבור הזה בחיים לא קיטר-לא על 12 ניתוחים, לא על כאבי תופת, לא על קטיעה של רגל,לא על זה שהפך לשליש מעצמו-והוא היה חתיך אמיתי פעם. לא קיטר,רק האמין בטוב,בגורל הטוב. ולכן מצד אחד אני מבינה את מה שאת כותבת לגבי הגורל-ושוב זה מגיע לדעתי מאותו מקום-הרצון שלנו כאנשים לקבל הסבר לדברים שקורים,ומצד שני מה שמציק לי, זה שאני כאילו לוקחת-ולא מתוך בחירה , את האמונה בטוב לכיוון של לא נודע-כאילו מה אני אבקש מאלוהים עוד משהו טוב? הרי את הכי רע בעולם הוא כבר נתן לי-יותר נכון לי ולאבא. קשה לי בכלל להאמין בטוב וזה באמת הבעייה בעיניי. כי מצד אחד הוא השאיר לי טוב-שאר המשפחה והחברים המדהימים שלי-באמת אחד אחד, ומצד שני גזל ממני את עטרת ראשי, את עמוד התווך של האישיות שלי, את אבא שלי.ולקח בלי הסבר! אם צריך להתייחס לעולם במונחי שכר ועונש הרי שאבא שלי לא קיבל את שכרו-ממש לא. למות בגיל 57 ממחלה נוראית כל כך ואחרי כל כך הרבה סבל, זה לא שכר ראוי-בטח שלא אחרי שהאדם הזה היה טוב לב מהלך-וזה לא משהו שרק אני אומרת,וזאת עוד הגדרה עדינה.וכל כך רצה לחיות.אם לא בשבילו,אז בשבילנו-בשבילי בעיקר. בכל מקרה, סליחה על ה"מגילה"-זה פשוט משהו שלא מניח לי ועוד כשזה התפוצץ בשיחה הזאת זה רק גרם לי להבין כמה אני מוטרדת. כנראה שלא תהייה לנו תשובה כל עוד אנחנו בני אדם,ואולי באמת יש דברים נסתרים-שגם את זה קשה לי להבין. מצטערת על האורך והסרבול,ותודה על ההתייחסות.

A GIFT OF LOVE

New member
הרבה זמן התלבטתי אם להגיב...

לא רוצה לגרור ויכוחים והתפלספויות בעניני דת ואמונה בפורום... אבל בסוף החלטתי להגיב בצורה זהירה ואישית. [אחרת ילך כאן מכות אשכווו
]אז ככה: אולי כבר כתבתי את זה כאן... האובדן יכול ליצור אצל אנשים מאמינים שני מצבים: לערער את האמונה באלוהים עד מצב של חוסר אמונה מוחלטת והרבה מאוד כעס. והוא יכול גם ללכת לכיוון ההפוך, לחזק באדם את האמונה והקשר עם אלוהים [אבא שלי למשל שהיום הוא דוס אמיתי אז תתארו לעצמכם! ואשכו את ראית אותי אז תחשבי מה אבא שלי]. אמונה זה כלי לחיים טובים וקלים יותר. אם אתה מאמין שהכל מאלוהים, קל לך לקבל את כל מה שקורה לך ולהמשיך הלאה, את מבין שאלוהים אוהב אותך ועושה הכל רק לטובתך. כן, לטובתך, אומנם לא תמיד אפשר לראות זאת כי העיניים שלנו קטנות הבחנה, אנחנו בני אדם ואנו לא תמיד רואים את כל התמונה. אדם שמאמין בכלך ישות שהיא צריך להאמין בה בטוב וברע. זאת לא "חוכמה" להאמין בישות רק כשטוב לנו... אמונה זאת אמונה... אבל כמובן שבאמונה יש הרבה מאוד דרגות ואני לא רוצה לפרט עלזה כרגע. אצלי זה בא והולך. אני מאמינה אבל לא תמיד מרגישה קרובה או קשורה לאלוהים. זהו. זאת דעתי האישית בלבד אז לא להתקיף אותי בבקשה

eshkolit32

New member
../images/Emo45.gifאת רואה גיפטושית?

אפשר להגיב ולדבר על הנושא הזה בשקט, לא תמיד חייבת לפרוץ תיגרה (מעולם לא פרצה כאן תיגרה מילולית של ממש אם שמת לב....) אני מניחה שאת צודקת שזאת לא חוכמה להאמין בישות רק כשטוב לנו. מאד התחברתי למה שכתבת על זה שלא תמיד אנחנו רואים איך הכל באמת לטובה בגלל שנקודת המבט שלנו כבני אדם היא מוגבלת, אני חושבת שאני די מאמינה בזה.

eshkolit32

New member
מעולם לא התכוונתי לתקוף אותך בחייאאאאת גיפט

את יודעת שמצידי - שנדבר כל הלילה על הדברים האלה (ממש כמו אותם חכמים שיושבים ומתפלפלים כל הלילה....אגב שמעתי על לא מעט חילוניים שעושים את זה, נהיה נורא אופנתי לאחרונה בקרב אומנים חילוניים. מענין למה!) דווקא בגלל שאנחנו חושבות שונה. מה יש לי לדבר על נושאים כאלה עם חברותיי החילוניות? זה עלול להיות מאד משעמם.

אמונה זאת אמונה

אבל אמונות ודעות משתנות לפעמים.. וכאלה אמונות משתנות רק אחרי שמשהו גדול משתנה,ולא סתם יום אחד מישהו מתעורר ולא בא לו להאמין באלוהים.. במיוחד כששמים לב כמה חוסר צדק יש בעולם הזה,והדוגמאות הכי טובות הן השואה והרציחות באפריקה.. מה כבר ילדה בת 4 עשתה שהיא צריכה להאנס ולהירצח??! אחרי זה קצת קשה להאמין שיש אלוהים,ואם כן אז לא יודעת,אולי הוא לא בעד צדק..

עוד משהו

זה כמו שלדוגמא שומעים על השואה ואומרים שזה היה נוראי,אבל אף אחד לא מבין באמת עד כמה חוץ ממי שחווה את זה.. אותו דבר לגבי אובדן,רק שחווים את זה מרגישים את זה.. זה דבר כואב,וזאת חוויה קשה במיוחד כשאתה רואה את קרוב שלך סובל נורא ונפטר בגיל צעיר. ואני לא אומרת שאני תמימה ,אבל מה כבר עשיתי שכל הדברים הרעים האלו הגיעו לי?

A GIFT OF LOVE

New member
שימי לב מה כתבתי

לא הכל אנחנו יכולים לראות ולהבין בעיניים הבשרניות שלנו, אני מאמינה שהרע שאלוהים עושה לי זה לטובתי מבינה? אלוהים הוא בעל הצדק. לא כל דבר שקורה אנו יכולים להבין את הסיבות לו. וחוץ מזה, את מאמינה רק במי שעושה לך טוב?

לא

אבל עדיין אני לא מבינה מה עשיתי שאני צריכה לסבול. ונגיד שיש לזה סיבה,עדיין זה לא פייר

A GIFT OF LOVE

New member
טוב,

אבל לכי תדעי מה הסיבה.. כמובן שזה כואב ואת חושבת ``שום סיבה שבעולם לא שווה את זה לעזאזל``... אבל שוב אני אומרת, לא הכל אנחנו כבני אדם מבינים.

גיפטוש

אני לא אומרת ששום סיבה לא שווה את זה,אבל במידה נורמלית. אני לא חושבת שזה בסדר שאישה טובה שעזרה לזולת סבלה שנים של מחלה ונפטרה בצורה אכזרית. או ילדה שרק נולדה וישר נאנסה. לא יודעת מה להגיד,כנראה באמת שיש דברים שאני לא מבינה. בכל מקרה שיהיה לך שבת שלום /tapuzforum/images/emo24.gif

A GIFT OF LOVE

New member
את יודעת...

כשהסבירו לי קצת על אמונה, הראו לי תמונה שרק חלק ממנה גלוי לעין ושאלו אותי מה אני רואה. ראיתי שתי משולשים אדומים, חדים ודוקרניים. כשהורידו את החלק שהסתיר את התמונה והתמונה התגלתה במלואה, ראיתי שתי חסידות אדומות מקור [אני חושבת שזה היה מהפירסומת של לאומית או משהו]. מה שרצו להראות לי בזה, שלא הכל אנחנו רואים, שלא תמיד אנחנו רואים את כל המצב.. יש דברים שאנחנו מבינים רק לאחר שנים ויש דברים שאנחנו לעולם לא מבינים בחיינו... אבל לכל דבר יש סיבה או מטרה מסוימת ובכל דבר יש את יד אלוהים. שבת שלום יקירתי!

גיפט היקרה,כולכם יקרים בעצם-יקיריי,

תראו, אני לא סתם העליתי את הנקודה הזאת. זה באמת משגע אותי. דוגרי,לא משנה באיזו תפיסה אנחנו מאמינים, תאכלס כולנו מגיעים לאותו מבוי סתום-להאשים או לא, אבל את מי? תאכלס, אני מאוד מתחברת למה שגיפט כתבה על העניין הזה ש"יש דברים שאנחנו לעולם לא מבינים בחיינו"-ברור! יש לנו חושים מוגבלים!!! אנחנו לא רואים את העתיד, לא יודעים אפילו את מה שהולך לקרות עוד שנייה, השמיעה שלנו מוגבלת, אנחנו לא מנצלים את כל המוח האנושי וגם הוא בכללותו מוגבל. זה משהו שאני הבנתי הלכה למעשה יום לפני שאבא נפטר-כשכולי רועדת ניגשתי למנהל המחלקה ואמרתי לו,שנראה לי שקורה משהו רע ומתדרדר ותיארתי לו משהו פיזי שראיתי-הבן אדם,והוא מאוד בכיר, ומומחה מטובי המומחים בעולם בתחום אמר לי-"אני לא יכול לגעת בו יותר,אם הוא נכנס לניתוח הוא לא יוצא משם חי" וכששאלתי האם זה בכלל פתיר? הוא אמר לי"לא יודע"-שנה וחצי שמעתי מליון פעם את המשפט הזה והפעם זה הראה לי משהו רע. זו מגבלת הכוח האנושי -אין ספק! והוא כן רופא מצויין ואישיות מדהימה-אני יודעת את זה. במקומות רבים שטובים וחכמים הרימו ידיים הוא ניסה הכל!!! ואפילו הצליח לו-לתקופה מסויימת.וכשבכיתי לו מול הפרצוף והתחננתי שינסה לעשות משהו,אז הוא אשכרה אמר לי:תראי, גם אני רק בן אדם,ואני באמת לא יכול לגעת בו יותר.והיה לי קשה לשמוע את זה, הבנתי שזה הסוף,ניסיתי להרגע ולהגיד שאולי יקרה נס ושאני חייבת להראות שוב נורמלית לפני שאני חוזרת לחדר של אבא-הוא עדיין היה בהכרה,והתנצלתי שאני בוכה-זו פעם ראשונה שנשברתי עד כדי כך מול הפרופסור.והוא בשיא האנושיות החזיק לי את היד,הביא לי כוס מים ואמר לי:אם זה היה אבא שלי גם אני הייתי בוכה,תרשי לעצמך,את גיבורה כולנו יודעים את זה. ושוב אמר,אחרי כמה משפטים שהוא רק בן אדם,ואין מה לעשות יותר. וככה הגיבור שלי נגמר-נגמר לי מול העיניים,ואני מחייכת חיוך מאולץ מעניקה את כל האהבה שבעולם,ולא מתפרקת לידו,ומקווה לטוב עד לרגעיו האחרונים. אז יש כוח עליון-אפשר לקרוא לזה אלוהים, גורל, או כל הגדרה אחרת-ואני לא פוסלת שום דבר,מבחינתי אין פה נכון לא נכון.אף אחד מאיתנו לא יכול להוכיח שום דבר.תאכלס, אותי הסיפור של אבא מאוד שינה-בערך בכל תחומי חיי,ומאוד לרעה ברוב המקרים.ולשאלת האמונה,אני לא יכולה להאמין שהכל בידי האנושות- הרי מבחן התוצאה מלמד אחרת. יש משהו באמת יותר הומני בלהאמין בכוח עליון,אבל כל כך קשה לי עם זה,אני כל כך כועסת.כל כך כואבת,כל כך לא מבינה למה זה קרה לנו-למה זה קרה לו?,למה קרה לי?למרות ה"נוחות"שבאמונה קשה לי עם חוסר הידיעה ומקומם אותי לחשוב שיש בזה הגיון או צדק,מצד שני הלוואי וזה נכון כי אז אם ההגיון אומר שכר ועונש לא במונחים שאנחנו מבינים אז אבא שלי עכשיו באמת נמצא בגן עדן או במקום שכולו טוב-זה באמת היה הלב הכי טוב שהכרתי.לב שחדל לפעום בטרם עת.

eshkolit32

New member
../images/Emo182.gifריגשת אותי מאד

עם מה שתיארת, חילופי הדברים בינך לבין מנהל המחלקה, החזרת אותי אחורה בזמן, לזכרונות מהשיחות הנואשות עם הרופאים--- הדבר היחיד שאני יכולה להוסיף בענין האמונה אחרי האובדן הוא שהשנים עושות את שלהן ועוזרות לגבש דרך התייחסות לענין. אני יכולה רק להציע לך שתנסי להיות אופטימית לגבי פתרון הסתירה הזאת בעתיד. אצלי הדברים הסתדרו. בילדות שלי האמנתי, בשנים שלאחר מכן היתי צריכה למרוד איכשהו ועשיתי פסק זמן מהאמונה, והיום, אחרי שנים של תהליכים שבסופו של דבר היטיבו איתי הגעתי להשלמה עם האובדן וגם חזרתי להאמין.

A GIFT OF LOVE

New member
יקירתי,

ממש ריגשת אותי! נראה שיש לך כוחות נפש עצומים! את באמת גיבורה כמו שאותו פרופסור אמר!

LiorShap

New member
חייב להעיר משהו

אמרת שאנחנו לא רואים את התמונה בשלמותה ולכל דבר יש סיבה. אבל מזה כבר משנה מה הסיבה ומה התמונה הכוללת,אם המטרה נפגעה? [מטרה=חיים]

A GIFT OF LOVE

New member
היי ליאור,

אם המטרה היא חיים, למה בסופו של דבר הם נפסקים? למה יש בסוף החיים מטרה נוספת שנקראת מוות? ולא משנה באיזה גיל...

למעלה