רוצה לשתף - אולי אזהרת טריגר

da2015

New member
רוצה לשתף - אולי אזהרת טריגר

מה עושים כשיודעים שמישהי נלחמה על החיים שלה, אבל ממש נלחמה. עד שהחליטה לסיים הכול. זה קרה למישהי שאני מכירה דרך המאבק שלה, לא הכרתי אישית. היום לראשונה בכיתי לאחר שלא הצלחתי לבכות במשך זמן רב. קשה לי. מחשבות, רגשות, ורצונות תוקפים אותי מאז הלילה כששמעתי שהיא נמצאה ללא רוח חיים.
קשה לי כי אני יודעת ומרגישה את מה שהיא הרגישה. אני מודה שהפיתוי הוא גדול, פיתוי שנמהל בחוסר כוחות ובקורות חיים שלא היה בהם חוץ מסבל אלימות והשפלה כלום, אני יודעת שאני חלשה מדי כדי לסיים הכול, אבל חלשה באותה מידה כדי להמשיך ולהילחם.
הלוואי שאנשים לא היו נעצרים על עיניין ההתאבדות (כפי שהאנושות בוחרת לראות את זה) ויותר מתייחסים למה שהוביל לזה.
בקיצור קשה לי. וכשקשה לי אין לי רצון וחשק להיות בחברת אנשים ולדבר עם אנשים שזה בדיוק ההיפך ממה שאדם במצבי צריך. מרגישה בודדה במערכה. מרגישה מבולבלת. מרגישה מנותקת ולא שייכת לכלום. מרגישה מיותרת. הכי הרבה מרגישה עצב, עצב גדול על כל מי שמנסה להתמודד עם פוסט טראומה, עם דיסוציאציות ובעיקר עם מי שמנסה להתמודד עם DID. מרגישה שאין לנו באמת מענה לצרכים ולבעיות שלנו.

ספרי

ל da היקרה,
ראשית אני מאוד מעריך את השיתוף במה שקרה ומה שאת מרגישה, למרות שקשה לך.
זה קשה לשמוע על מישהי שנלחמה, ממש נלחמה, ובסוף מתה.
את כותבת: "הלוואי שאנשים לא היו נעצרים על עניין ההתאבדות (כפי שהאנושות בוחרת לראות את זה) ויותר מתייחסים למה שהוביל לזה".
אז ספרי לנו (ממה שאת יודעת) מה הוביל לזה, ואיך היא נלחמה על החיים שלה

da2015

New member
אנסה באופן כללי

אנסה באופן כללי להעיד על מה שקורה ואיך צריך להתייחס לבחירה של אדם למות ולנוח מכל המלחמה שהוא נתון בה.
קודם כל ילדים שמושארים בבית מתעלל. צריך ללמוד ולדעת את השפה של הילדים שלרוב זו שפה ללא מילים. לפעמים (בדרך כלל) זו שפה של הסתרה, שפה של הכול בסדר. שפה של חומות מבוצרות היטב. לראות את הילדים הזרוקים ברחובות, בני נוער וילדים ולתת למציאות הזו מענה. כיום זה לא קורה, כיום יש כל כך הרבה ילדים ובני נוער בעיקר שמנוצלים על ידי אנשים חזקים, מנוצלים מינית, נופלים לסמים, חיים ברחוב ולפעמים מבלי שאף אחד יידע על כך.
להבין שרוב הנשים שעוסקות בזנות הן בעצם נפגעות תקיפה מינית שבכל פעם שיש להן לקוח זה אונס ולא משהו אחר. אנשים מסרבים להבין את זה.
לתת מענה לנפגעות תקיפה מינית, מענה הולם של טיפול זמין ויעיל. אני יכולה לדבר על ה-DID ועל כך שמי שאין לה כסף (ולרובנו אין) לא ממש יכולה להשיג לעצמה טיפול ארוך ויעיל. (וזאת מבלי חלילה להעיד משהו רע על מה שכן ניתן אבל מה שניתן זה פגישה אחת לשבוע ועכשיו עם הרפורמה תמיד יש את הצל הזה שלא ימשיכו לאשר) לפעמים טיפול כלל מערכתי של טיפול פרטי טיפול באומנות וכדומה. כמובן שעם כניסת הרפורמה הדבר לא מתאפשר. חשוב לדעת איך מרגישה מישהי שעבר התעללות מינית, אונס כשהיא רואה את העונשים הקלים להם זוכים האנשים (לא בהכרח מי שהתעלל בה, כי יש רבות ורבים מאיתנו שבכלל לא זכו להתלונן למצות את הדין עם האחראים) שאנסו והתעללו. לראות איך הם מקבלים חופשים בעוד מי שנאנסת או עוברת התעללות מינית לעולם לא מקבלת חופש ממה שהיא עבר. לראות איך הם מקבלים את כל התנאים הסוציאלים הבסיסיים גם בזמן שהותם בכלא בעוד מי שעבר התעללות ואונס לא מצליחה לספק לעצמה את התנאים הבסיסיים ביותר, חייה מתחת לקו העוני.
גם תנאי האשפוז לא מתאימים לנפגעות תקיפה מינית, ויוצא שאישפוז רק משחזר ומוסיף עוד טראומה על הטראומה שכבר קרתה.
לגבי האישה המקסימה שנאנסה. אפשר לקרוא וללמוד על המאבק שלה אצרף לך מידע בפרטי. כי אני לא יודעת עד כמה אפשר לחשוף כאן.
מתנצלת שיצא לי מבולבל. ובטח לא אמרתי את כל מה שמכביד לי עמוק בפנים. העדפתי לדבר דווקא באופן כללי עם גלישה לחיי הפרטיים מתוך כבוד וקושי לחשוף אותה כאן, למרות שהיא פרסמה בפייסבוק ובעוד מקומות על כל מה שעברה.
תודה שתייחסת ושאלת

למעלה