רוצה לשפר שכל

hafifafifa

New member
רוצה לשפר שכל

בני בן 28 סובל מאוטיזם. למד בחינוך מיוחד, ומאז מסרב להיות במסגרת. הוא מודע לאוטיזם ולמיגבלות ובוכה לי כל הזמן שהוא רוצה להיות כמו כולם, עם שכל. הוא הולך לפחות לפסיכולוג, ומקבל מפסיכיאטר תרופות אנטידכאוניות. הפסיכולוג והפסיכיאטר דואגים שירגיש טוב, אבל גם בפניהם הוא שוטח את רצונו העז לקבל שכל. ברצוני לשאול, הוא מסרב להיות במסגרות, אבל מסכים בשמחה אם אקנה לו משהו למחשב שישפר לו את הקוגניציה. האם יש תוכנות/לומדות/משחקים או פעילויות אחרות במחשב, שיכולות לשפר שכל לאוטיסטים בגילו? איזה טיפולים יכולים לשפר את השכל של הבן (המילים שלו: "אני רוצה טיפולים שישפרו לי את השכל"). האם יש טיפולים שמתמקדים בשיפור השכל ולא בנפש ? כי בנפש במילא הוא מטופל. הוא רוצה לשפר שכל. אם יש איזשהו טיפול שמשערים שמשפיע ומעלה את השכל, אז איך הטיפול הזה נקרא ?

yonitbrk

New member
סיפור מדהים

מאוד מזכיר לי את הבן שלי, רק ששלי בן 9 , כך שלעזור לך לא אוכל וחבל. אולי אחרים יוכלו לעזור. האמת, גם שלי מדבר רבות על כך שהוא רוצה להיות ככל הילדים האחרים, ולא תקשורתי . אוסר עלינו לדבר עליו כעל ילד עם בעיות תקשורת. מעניין מה התשובות שתקבל, ואם יהיו כאלה, כיוון שמרבית ההורים שגולשים כאן, הורים לילדים צעירים יותר . בהצלחה.

vered73

New member
תגדירי בדיוק את הכוונה ל"שכל"

באם מדובר ברמת חשיבה, אולי משחקי חשיבה כגון שחמט, או בנושאי מתמטיקה, יכולים לשפר אצלו כמה פרמטרים. זה טוב לכל גיל ולכל אדם שמסוגל לכך. בנוסף לכך גם לימודי שפה מסייעים קצת. אין כזה דבר להעלות שכל. מה הכוונה : קוגניציה? זה משהו שעל פי ידיעותיי המוגבלות אין כזה דבר. הבנה? לכך יש את המטפלים אשר מסייעים בסיטואציות חברתיות. מנת משכל? רמת ידע כללי? התמצאות במרחב? אנא הסבירי יותר ואולי נוכל לסייע יותר. השאלה הזו כבר עלתה לפני כחודשיים אאלט. נכון?

hafifafifa

New member
ההיפך מתמימות

ב"שכל" הוא מתכוון שהוא רוצה להפסיק להיות תמים. ההיפך מתמימות זה בשבילו "שכל".

shavririt

New member
תמימות שייכת להבנת סיטואציות.

ועל זה יכולים לעבוד בקבוצות שישנן היום, "רעים" ועוד. אין "הוקוס-פוקוס" שתוכנות מחשב יכולות לעשות. קבוצה כזאת גם תיתן לו חברה וחיים עצמאיים יותר. ועוד דבר, מה בנוגע לעבודה? עבודה תיתן לו תחושת ערך עצמי ועיסוק. אולי יש משהו שהוא יכול ורוצה ללמוד, וגם זה נותן תחושה טובה יותר.

נונינה1

New member
מממ..............

הבן שלך מכוון גבוה. אחד מהדברים שהכי קשה לדעתי לילדים שלנו לרכוש זה אותה תובנה חברתית שתעשה אותם לא תמימים. ואני חושבת שהמחשב זה אולי המקום האחרון שאפשר לעשות את זה, אלא אם כן משהו תכנן משהו יעודי וייחודי למטרה זו. יש קבוצות ומדריכים לכישורים חברתיים, ואולי צריך להסביר לו שזאת הדרך להבין איך לא להיות תמים אלא "בעל שכל". זה לא משהו שלומדים מספרים או מחשבים, זוהי התאמנות ארוכה אבל לעיתים גם מהנה - כך שיש שתי מטרות, ללמוד, ולהנות מחברה (בטוחה יחסית שבה התמימות היא לא סכנה...).

mayarel

New member
הוא בקשר עם אוטיסטים אחרים?

זה נשמע כמו דבר והיפוכו אני יודעת, אבל באמת אני ממליצה על קומונת האס"ים פה בתפוז. יש שם אנשים שיוכלו לעזור לו מנסיונם האישי ולתמוך בו כשווה בין שווים.

למעלה