רוצה לשמוע לדעתכם

רוצה לשמוע לדעתכם

דודי רכש כלב מסוג יורקשייר טרייר, קיבל אותו ללא תעודות. וקנה אצל מגדל שנראה שזה כל עיסוקו.
הכלב נולד ב26.10, היום הלכנו לעשות לו חיסון תילוע ועוד חיסון נוסף אצל אותו מגדל.
המגדל הנ''ל מזווג כלבים בביתו ומוכר לכל החפץ בכך. אני ממש לא הייתי בעד הקנייה, והשפעתי על דודי הייתה זעירה.
בכל אופן, היום היינו אצל המגדל, הוא נתן לו חיסונים, תילוע דרך הפה.
ממש לא חיבבתי את המוכר, מכמה סיבות :
1. התילוע התבצע בצורה קשה, הוא דחף לו מין מזרק לפה, יצאו משם המון נוזלים ונראה שהגור ממש סובל
2. המוכר אומר שיש להשאיר את הגור בקופסא כל היום, בלי להוציא אותו ובלי להניח אותו על הריצפה בכלל. עד גיל שנה אם לא יותר.
הגור בכה, והמגדל הפנה את האשמה לדודי שמוציא אותו פעמים רבות מידי ואומר שגור לא אמור לבכות.(ולדעתי, הגור בכה כי הייתה סביבו התקהלות בלתי רגילה כי שנכנסנו לאוטו הוא נרגע!)
3. המוכר לא ממליץ לעשות חיסון כלבת ולא להחדיר שבב (אפילו שזה חוק!) כשאמרתי לו שזאת תהיה עברה על החוק הוא שינה את דעתו אך הוסיף ואמר לא לבצע חיסון כלבת (אני מסיקה מכך שכל הכלבים בביתו הם לא מחוסנים כלבת)
4. המוכר תפס את הגור הצוואר, ממש ככה, זה היה נראה זוועה ועוד שנייה כבר לא שלטתי במעשי, הוא אומר שיש להם שם עצם חזקה בלסת וככה מחזיקים אותו!

בלי קשר, המוכר מזווג ומשריץ גורים ללא פיקוח, מחסן בביתו שלו (אומנם נותן פנקס חיסונים מסודר אבל עדיין).
האם הגור מחוייב להשאר בקופא כמעט 24\7 עד גיל שנה לאילופו? אין דרך אחרת לאלף אותו?
זאת דרך אכזרית למדי.

אשמח לדעתכם

דבר נוסף וחשוב

הבאנו את הגור בתוך כלוב נשיאה. הכלוב שייך לחתולה שלי, שאולי פעם בשנה אני משתמשת בו. חייבת לציין, חתולה בריאה, מטופחת ולא יוצאת מהבית.
המגדל מיד ראה את הכלוב ושאל "מאיפה הכלוב?" הסברנו לו. הוא מיד שלל את התשובה שלנו בטענה שלחתולים יש פטריות בעור וזה יעבור לכלב - מיד תקף אותנו ואני בתגובה: WTF?!

דבר נוסף, לגור יש שער מאד דליל בפדחת ואף לבן, כמו שער שיבה, דליל מאד נוטה לקרחת! האם זה מצריך דאגה?

אני חוששת שהמוכר כה דואג לגור כמו , לא להוציא אותו מהארגז, לא לשים על הריצפה, לא ולא ולא מהפחד שגורים שהם "דמוי גזעיים" נוטים למחלות והמערכת החיסונית שלהם חלשה מאד. מה שהוא בעצם רוצה להסתיר מאיתנו.

אולי אני יותר מידי שופטת אותו, כי מראש אני שוללת אנשים שבצע כסף הוא גורם עיקרי לחייהם, גם אם זה פגיעה ביצורים כה תמימים. אולי סתם אני מכניסה לעצמי דברים לראש.
שוב אשמח לשמוע לדעתכם.

sapirdvm

New member
דוקא פה יש הגיון

בדבריו.
חתול יכול להיות נשא של פטריות עור ולא להראות סימני מחלה...
אבל נשמע לי שהוא קצת עבר את הגבול בדאגת יתר.
לגבי השיער-תני לגור שבועיים-שלושה לראות מה קורה. אולי שינוי תזונה (מקווה שאתם נותנים לו מזון גורים יבש מסחרי ולא שום דבר אחר) יביא את הפרווה למצב טוב יותר. אם לא-גשו לווטרינר

sapirdvm

New member
רשלנות

יש לצערי לא מעט מגדלים שמצליחים לשכנע כנראה רופאים ווטרינרים תמורת כסף שימכרו להם תרכיבים והם מחסנים לבד בבית. לדעתי ומנסיוני, יש בזה סיכון הגובל ברשלנות. ראיתי מספיק מקרים של גורים שחוסנו בגיל צעיר מדי, במצב בריאותי רע ולא מתאים, שחלו אחרי חיסון (החיסון הינו מוחלש ולא מומת בחלק מהחברות).
לעיתים קרובות, מי שלא מבין את עבודת הווטרינר והאחריות שלו, חושב שחיסון זה 'לדחוף זריקה'.
אז זה לא ככה ולדעתי אין שום סיבה שהדודך ילך למגדל ולא לווטרינר.
תילוע: אכן ניתן לתת בגיל הזה סירופ, אך יש דרך עדינה שלא מכאיבה וקושרת קשר טוב בין המטפל לגור.
מי שחושב שכדאי להשאיר גור בקופסא עד גיל שנה גורם לנו הווטרינרים ליותר עבודה ולכן יבורך

חשוב מאד מאד להתחיל לחברת וחנך את הגור מהום הראשון שהוא מגיע לביתו החדש. אני מצרף כאן מאמר שכתבנו במרפאה בנושא. אנחנו מעודדים וממליצים להתחיל להוציא גורים כשבוע אחרי חיסון ראשון לחצר הבנין כדי לחנכו לעשיית צרכים. לאחר החיסון השני חשוב מאד מאד להפגישו ם כלבים אחרים, בוגרים, על מנת שיחווה את בני מינו ולא יחשוב שאתם בני המשפחה הם הלהקה שלו. אחר כך לא מבינים למה כלבים קטנים חוששים מגדולים נובחים עליהם ונשכים...
חיסון כלבת: בארץ שלנו שנגועה בכלב זה חיסון שלא רק מגן על הכלב אלא גם על בני המשפחה. אם המגדל לא מוציא את כלביו מהקופסאות, מעבר להתאכזרות, הוא כנראה לא יחשוף אותם לסכנת כלבת ולכן שיערב לו. אבל כלב שמטייל בצפון או בעמק הירדן יכול להעלם לכמה דקות ולהינשך מכלב/שועל נגוע שמסתובב באיזורים הללו.
בקיצור, קחו את עצמכם ואך תשובו אליו. שילמתם לו כסף-דודך כמובן-נתקו קשר ומצאו וטרינר מיקצועי והגון שתוכלו לקבל ממנו שירות שיהיה טוב לכלב ולכם.

למעלה