רוצה לשמוע את דעתכן

רוצה לשמוע את דעתכן

מצרפת לפה הודעה ששמתי גם בפורום "הורים לילדים בחו"ל". אשמח לשמוע את תגובתכם. יש לי שני ילדים שנכנסו השנה לביה"ס אמריקאי במדינה אירופאית. הילדה נכנסה לכיתה א'. מאז כניסתה יש המורה מתלוננת כל הזמן על תפקודה בלמודים. היא טוענת שהיא מתקשה ל"אסוף את עצמה" ולגמור משימות שנתנות במהלך השעור. אתמול קבלתי הודעה ביומן שהמורה להתעמלות רוצה לפגוש אותי (...?!). התחושה שלי היא שביה"ס לא תומך מספיק ותובעני מאוד גם אם מדובר בילדה שלא יודעת כלל אנגלית והיא לראשונה נפגשת עם השפה ועם מסגרת של בית ספר בכלל. הכל כאילו נעשה בצורה "נורא נחמדה" אבל אני מרגישה שלא מספיק "רואים אותה" - לא את המצב הלא פשוט שהיא נמצאת בו (שפה חדשה, חברים חדשים מסגרת של בית ספר וכו') ולא מספיק מדגישים את החלקים החזקים שלה (היא ילדה עם יכולות מאוד גבוהות שמן הסתם טרם באו לידי ביטוי). אתמול היה השיא עם הבקשה של המורה להתעמלות להפגש איתי. לא שאני מזלזלת במקצוע שלו אבל על מה יש לו בדיוק להתלונן? שהיא לא רצה מספיק מהר? אני מרגישה מלאה עליהם וקשה לי לנסח את התגובות שלי אליהם בגלל הבדלי תרבות וחוששת שהתגובות שלי יהיו אגרסיביות. אנחנו משלמים מכיסנו 30 אלף יורו לשנה שכר לימוד על כל ילד וממש לא לזה התכוונתי. אז מה דעתכם? מה הייתם עושים?

ליאת +

New member
הפגישה עם המורה להתעמלות

הזכירה לי שבכיתה ה' אני הצלחתי לעשות את הבלתי אפשרי ונכשלתי (!)ב'מלאכה'! לרגל האירוע המורה אף הזמינה את אמא שלי לפגישה. הזכרון העיקרי שיש לי מזה הוא שאמא שלי הייתה פשוט מבודחת מכל העניין- (אני אוסיף רק שבבעלות ההורים שלי הייתה חנות למוצרי מלאכת יד... וכיום התחביב העיקרי שלי הוא ציור...) וכל הסיפור נכנס פשוט לאוסף הסיפורים המבדחים על ימי בית הספר של הילדים. אז כמובן שכדאי שתכבדי את המורה, תפגשי איתו, תקשיבי מה יש לו להגיד (את יכולה לראות את זה גם כהזדמנות לעוד הכרות שלך עם צוות בית הספר והפעילות השוטפת שלהם), אבל נראה לי שמותר, וגם רצוי להעביר לילדים את המסר שלא כל מה שקשור לבית הספר נלקח ברצינות תהומית ושההורים אינם באופן אוטומטי הופכים לחזית אחת עם המורים.

לאה_מ

New member
וגם לנצל את ההזדמנות

כדי להסביר למורים (למחנכת זה חשוב יותר, אבל גם למורה להתעמלות כדאי ואפשר להסביר) את הקשיים של הילדים, את ההתמודדות שלהם עם ארץ חדשה, שפה חדשה, בי"ס חדש, כללי התנהגות חדשים, אולי על הבדלי המנטליות בין הארץ לבין ביה"ס הזה. אני חושבת שהבנה של המורים לקשיים האלה חשובה מאד.

ילד ישראלי בבי"ס אמריקאי באירופה

לא פשוט,לא פשוט בכלל וקטונתי מלייעץ פה,אבל מחזיקה לכם אצבעות,ושיהיה בהצלחה.

למעלה