רוצה לשאול

nola9

New member
רוצה לשאול

היי, אני חדשה בפורום. שמחה להיות חלק ולהשתתף. בתי בת שמונה וחצי ומוזמנת ביום ששי למסיבת פיג'מות כולל לינה אצל אחת הבנות בכיתה. מוזמנות למסיבה רק 5 בנות. אותה ילדה שאליה היא מוזמנת היא אמנם "חברה" אך מאוד בעייתית. בתי התחברה איתה בתחילה השנה אך מהר מאוד העניינים לא הכי הסתדרו בגלל התנהגותה של החברה וכמובן שגם אני התערבתי ואסרתי על בתי ללכת לביתה מכיוון שאני לא ממש לא רגועה שהיא שם (יש לזה תקדימים). רק כמה דוגמאות: ילדים שנמצאים כל הזמן לבד בבית בלי השגחה, הולכים ויוצאים מתי שהם רוצים, משקרים, עובדים על אנשים בטלפונים, סגנון ונושאי דיבור שהבת שלי בכלל לא מכירה, דברים שלא מתאימים בכלל לגיל הזה. יש גם אח גדול שמאוד אלים כלפי אחותו ועושה כל הזמן מעשי קונדס גם כלפי בתי וחברות נוספות שמגיעות. בתי גם לא פעם נפגעה ממנה והיתה חוזרת הבית בוכה. נכון להיום המצב נרגע הבהרתי לה שהיא לא צריכה לפחד ממנה והיא יכולה לעשות מה שטוב לה וכמו כן צמצתי את המפגשים אחר הצהריים. בקיצור, לא מתאים לי שהיא תלך למסיבת הפיג'מות הזו בכלל. לדעתי גם עוד אמא אחת גם לא תרשה. בתי בגדול גם ויתרה על זה בגללי וגם היא לא מתלהבת כבר. מצד אחד אני מרגישה עם עצמי לא בסדר שאני פוסלת את הילדה, כי לא היא אשמה ולמעשה אף אחד לא אשם, וזה לא ממש נעים שלא יגיעו למסיבה שלה. מצד שני אני באמת לא רגועה שהבת שלי נמצאת שם עם האח שלה וכל הבלאגן שיש שם. מה לעשות? קשה לי בהרבה מקרים לעשות את הגבול בין הדברים שאני רוצה לבין התוצאות שיהיו מכך, שזה משפיע על ההחלטות שלי. אשמח לדעות. תודה

sombol1

New member
השפעת הסביבה על הילד היא קריטית ביותר !!!!!!!

לדעתי אין פה שאלה בכלל גם אם כל הכיתה תלך למסיבה הזו אני בחיים לא אתן לילד שלי להיות בסביבה הזו שאת מתארת ואם הייתי צריך להחליף בית ספר הייתי מחליף בית ספר ! ואם צריך להחליף עיר הייתי מחליף עיר !! אחרת איזה מין אבא אני ? מה התפקיד שלי כהורה ? השפעת הסביבה על הילד היא קריטית יותר מכל דבר אחר ! כל המחקרים מראים את זה וכך גם בעל הסולם כותב בכל כתביו. כל הטבע שלנו ההתנהגות שלנו התחביבים וההרגלים כל הלבוש שלנו וכל הדיבור שלנו וכל האופי שלנו הוא כל כולו מהסביבה שלנו. לינק לפרק שמדבר על השפעת הסביבה - http://www.kab.co.il/kabbalah/short/23902 בהצלחה !

לילך 101

New member
החברה - כתרופה....

החברה משפיעה על הילד לטוב ולרע, אל תרגישי לא נעים, זוהי הבריאות הרגשית הנפשית של הילדה. הילדה מעצבת את חייה היום ברגע זה, תלוי אילא גירויים את מעניקה לה, גירויים חיוביים תורמים להתפתחות התקינה שלה, חשבי על החברה של הילדה כאל תרופה האם היית נותנת לה כל תרופה שבא לך? אם התרופה מתוקה ומושכת את העין אבל לא מתאימה הרי לא תתני לה אותה, נכון! גם אם התרופה מרה והיא מתאימה לבתך תעשי הכל כדי לתת לה??? הרי את דואגת לבריאותה. כנ"ל לגבי החברה - אל תתני לה כל תרופה אלא תרופה מתאימה!!! בהצלחה

GnarledCynic

New member
לדעתי

כן, זה לא ממש נעים, אבל בסה"כ זו אי נעימות שלך. הרי זה ברור ששום נעימות לא שווה להניח לבתך להחשף להשפעה רעה. ובסופו של דבר, גם הילדה עצמה לא באמת תרוויח מזה שיגיעו למסיבה שלה. יום אחד היא תצטרך ללמוד שלהתנהג באופן שתיארת כלפי חבריה מביא לכך שהם רוצים להתרחק. מוטב מוקדם ממאוחר. זה בטח לא לטובתה שהיא יכולה לפגוע באנשים ולהרגיש שזה בסדר ועובר "חלק". האמת היא שזה תמיד קשה כשמנסים לעשות את הדבר הנכון, כי אנחנו אף פעם לא רואים את התמונה במלואה, ולכן כמעט בלתי אפשרי לקשר בין מה שאנחנו עושים לתוצאות שיהיו בפועל. בנוסף, הנטייה הטבעית שלנו היא לא לפעול בהתאם לאמת, אלא לפי מה שנעים או לא. אי אפשר לברוח מזה, זה הטבע שלנו. לכן כל עוד אנחנו לא בעלי השגה של המציאות השלמה שהיא מעבר למה שטוב לי או רע לי, אנחנו בוחרים להקשיב לעצות של מקובלים, כי הם יכולים להוביל אותנו, באותה דרך שהם עברו, אל אותה תפיסה רחבה של כל הסיבות והתוצאות בחיים שלנו.

nola9

New member
תודה, עזרתם לי להחליט מה שרציתי

מהתחלה. אכן צודקים, צריך ללכת לפי האמת, וזה בהחלט השיעור שלי. שוב תודה.

../images/Emo41.gifמחקר מדעי שמוכיח השפעת סביבה!חייבים לקרוא!

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3399712,00.html&h=fbb93

כתבה מרתקת מזכירה לי את השיר של ארקדי דוכין:)

כתבה קצת ארוכה ומיגעת אבל בכל זאת מעבירה את המסר האמיתי- אנחנו תוצר של החברה ומושפעים לחלוטין מהסביבה אז מה צריך ללמוד מזה- שמה שיש לבחור זה רק סביבה
ממש כמו בשיר של ארקדי דוכין- סביבה "מה שיש לבחור זה רק סביבה זה יכול להיות טוב זה יכול להיות רע בסופו של דבר כל מה שסביב מרגיש שלך אבל שייך לאחרים"

למעלה