רוצה לרדת לאירופה

ruth56

New member
רוצה לרדת לאירופה

;שלום מי יודע לנתב אותי לגבי ירידה לאירופה עם ילדים קטנים תודה רות

annadolly

New member
"ירידה לאירופה"??

אולי תנסי להגר במקום "לרדת"? תמצאי שזה עדיף. בכל מקרה, השאלה שלך היא כללית מאוד. להיכן בדיוק באירופה? מהו מצבך מבחינת אזרחות, עבודה וכו'. אם תתני יותר פרטים אפשר יהיה לעזור

ruth56

New member
ירידה לצורך הגירה

צריכה עזרה שלום אני חד הורית בת 53 לתאומים בני 9 רוצה להמשיך את חיי באירופה . אני עיתונאית תפרנית מוכנה ופתוחה לכל עבודה אפילו לקרצף רצפות.יש לי רק אזרחות ישראלית. חשבתי על הולנד אך מוכנה לחשוב על אופציות נוספות רק שאין לי מושג איזה מדינה פתוחה למהגרים ולעובדים זרים? חשוב לי עבור ילדיי לשלבם בקלות למערכות חינוך כדי להקל עלהם את המעבר. אודה לתשומת הלב כל מידע יכול לסייע רות

במצבך אין לך בכלל אפשרויות עד ללא קיימות בכלל

אם תעברי אחרי 3 חודשים תחשבי כ-שוהה בלתי חוקית במדינה בה "תגורי". גם שכחי מכל מיני קצבות או ביטוחים שאת מקבלת מהמדינת ישראל. הזכויות שלך יהיו בתחתית עד כ-לא קיימות. עם מקצוע שהוא לא רווחי כיום אין לך מה לחפש באירופה או כל מקום אחר שתהיה בו. חוץ מזה חשבת לשנות מקצוע?ולהישאר בארץ?

ruth56

New member
אבודה בארצי שלי-ואין לי ארץ אחרת!

שלום זה ברור לחלוטין. השאלה והיה אם אמצע עבודה אפילו לשטוף כלים במסעדה האם ילדי יוכלו להשתלב במערכות החינוך לדעתך. באיזה מדינה יש סיכוי להיות עובדת זרה? תודה

שום מעסיק לא יקח עובדת זרה ללא אישורים הרי

הוא מסתכן בקנסות, וכשיש לו את האופציה לקחת עובד מארצו, נראה לי שהוא יקח את האופציה הזו.

forglemmigej

New member
לא נראה לי שתצליחי לפרנס שלושה פיות בשטיפת

כלים. תחשבי על הקטנים אם לא על עצמך. מדינות אירופה יקרות מאד . אבל אני בעד ללכת אחרי החלומות אחרת חיים בתחושת החמצה.

גוזליה

New member
מסכימה עם קודמי, ומוסיפה...

למרות שזה לפעמים נראה כך כלפי חוץ, הכסף בחו"ל לא צומח על העצים. הגירה היא נושא מאוד מורכב, ואני לא מאמינה בלשנמך את איכות החיים רק כדי "לא לחיות בארץ"- אבל זו רק אני. מעבר לעובדה שלהגר עולה הרבה כסף- טיסות לחו"ל עולות כסף, להעביר דברים לחו"ל עולה כסף, לקנות ריהוט, בגדים מתאימים (כי מזג האוויר ברוב המדינות שונה מאוד מישראל), אוכל, וכל ההתארגנויות הבסיסיות לכמה חודשים הראשונים, אגרות רישום וכיוב', וזה עוד לפני בכלל שדיברנו על עלויות של ויזה וכד'. בנוסף- חוץ מהירידה התיאורטית ברמת החיים, ללא ניירות עבודה/שהייה עבורך ועבורם ילדיך לא יוכלו להשתלב במוסדות חינוכיים, שלא לדבר על למידת שפה חדשה, מנטליות חדשה, והחיים תחת ה"צל" של משטרת ההגירה- כי גם אם הייתה מדינה כזו שבה היית יכולה ללכת ולעבוד כשוטפת רצפות בלתי חוקית, ברגע שהיית משלבת את ילדיך במערכת החינוך את לא בדיוק בלתי נראית....

Flinder

New member
the only zen you find

on the top of the mountain is the one you bring up there with you

למעלה