רוצה לקנות...

omri120

New member
רוצה לקנות...

אני רוצה לקנות דבר כזה שנקרא DISK ON KEY.... אני לא יודע אם כותבים את זה ככה. אבל זה כזה דבר ששומרים עליו כל מיני קבצים,שירים וכו'....ואפשר לחבר אותו לכל מחשב בעזרת ה USB. אז יש לי 4 שאלות: 1.אני מנסה לחפש מחירון של זה באתר מסויים...אבל אני לא יודע איך זה נקרא בעברית. משום מה אני לא מוצא בעברית את השם המדוייק. 2.מה המחיר בערך שצריך לעלות הדבר הזה?? בהנחה שאני הולך על קיבולת של גי'גה או משהו כזה.... 3.מה ההבדלים בעצם בין DISK ON KEY....אחד...ל סוג אחר?? (מלבד כמובן,הקיבולת שלו. האם יש כאלה הבדלים משמעותיים??? 3.מאיפה הכי כדאי לקנות? המון תודה

senseBOP

New member
א. זה לא הפורום הנכון לשאלות הללו.

ב. יש לזה שמות רבים. אף אחד מהם לא בעברית. עלותם נעה סין 300 ל-800 ומעלה, בהתאם לגודל. חיפוש של שתי שניות באתרים כמו וואלה שופס ונטאקשן היו מגלים לך את זה. אין הבדלים בין כל הדגמים, החברות, והשמות. בסופו של דבר, הכל אותו דבר - זכרון פלאש עם חיבור USB. ההבדל היחיד הוא למעשה בעיצוב ובגודל הפיזי. יש כאלה המגיעים עם שלל תוכנות "אבטחה" עליהם, אך אלו לא מצדיקות את המחיר, ולדעת רבים לא שוות כלום. בכל מקרה ניתן להוריד אין סוף תוכנות כמותן בחינם. הכי כדאי לקנות במקום בו המחיר הכי זול. אם אני לא טועה, יש לי משהו כמו 10-15 DOKים, בשלל הגדלים, העיצובים, והצבעים. כולם באו עם ג'אנק עליהם, וכולם עברו פירמוט יסודי לפני השימוש הראשוני. מבין כולם, יש לי אחד בגודל של 64M, שגודלו משהו כמו 3ס"מ על 1ס"מ, והוא הולך איתי לכל מקום בגלל הגודל המזערי שלו. אני מאחסן עליו קבצים חשובים, גיבוי של כל הקוד שלי, פרוייקטים שטרם סיימתי, וכו'. מעבר לזה, יש לי כמה שמתפקדים גם כנגני מוזיקה, וכמה בעלי נפח גדול, לאחסון מוזיקה, תוכנות, ושאר ירקות. רוב הDOKים שלי עלו לי לא יותר מ-10$. כמובן שזה היה דרך אתרים בחו"ל, אבל בארץ ניתן למצוא מחירים סבירים, יחסית לארץ.

יאיר B

New member
דיסק נייד

נהוג לכנות את ה-DOK בעברית כ-דסיק נייד. מחירים אתה יכול להשוות בזאפ. ההבדלים חוץ מהקיבולת היא שיש חברות יותר אמינות ויש פחות, יש גם צורות שונות (זה עניין של נוחיות). תוכל לקרא על זה במאמר שהופיע ב-YNET.

למעלה