|רוצה לקנות PPC, על מה אתם ממליצים?

maorsh22

New member
|רוצה לקנות PPC, על מה אתם ממליצים?

שלום לכולם, אני סטודנט, מעוניין לקנות מחשב כף יד (למרות שאין לי מושג עד כמה אני באמת צריך את זה...). בתקציב בינוני (1000 - 1800), על איזה מכשיר אתם ממליצים לי ללכת? ואם אפשר, עוד שאלה בסיסית: האם ניתן לכתוב ולערוך מסמכי וורד באמצעות המכשיר? האם ניתן לחבר סוג כלשהו של מקלדת? לא בדיוק הבנתי איך כל עניין ההקלדה כאן עובד... תודה לכולם, מאור.

AYELET1

New member
אם אינני טועה הרי התשובה כן ל-2

השאלות טובה גם ל-PPC למרות שאם אתה מחפש דווקא PPC (אנחנו כאן אוהבים פאלם דווקא
), הרי כנראה כאן ידעו לתת לך יותר תשובות

talpjcohen

New member
במתקציב כזה רק zire71

אני אישית מאד אובה את הפאלמים דווקא ולא את הppc, אני לא מכחיש אבל לא נראה לי שתוכל להשיג ppc עם אותן היכולות של zire71 במחיר כזה. לגבי עריכה של מסמכי וורק ואקסל אין כל כך בעיה חוץ מתמיכה מעורערת משהו בעברית, אך אל יאוש כיימות תוכנות שעדיין מאפשרות כתיבה כל שהיא בעברית. doctogo - אין תמיכה בעברית, או שהתמיכה היא ממש מוגבלת. quickoffice - תמיכה מוגבלת בעברית, קשה אבל אפשר לחיות אם זה. thinkoffice - אחלה תוכנה עם תמיכה בעברית אבל אין לי מושג לגבי תמיכה בpalmos 5, אז לגבי הפעלה על הzire71 אני לא בטוח אם זה יעבוד. בכל אופן יש עוד מספר נוספות שלא ניסיתי מעולם, והם גם לא ממש נפוצות כגון mobile ofiice תנסה ותראה! לגבי מקלדות, קיימות מקלדות, הכי טוב זה ללכת להנדי ולראות בעצמך. מקלדת זה תוספת מכיר שבכל מקרה תנסוק מעבקר לתקציב שלך. המקלדת היחידה שראיתי, יכול להיות שאני טועה צריך לשאול עוד מישהו, שתומכת בעברית היא גדולה מאד ולא מתקפלת, כך שלא נוח לסחוב אותה.

TulXP

New member
לינק ל- thinkoffice ?

בחיים לא שמעתי עליה... תודה טל

2cookie

New member
"אותן יכולות כמו של הזייר"? למה אתה

מתכוון בזה? למצלמה? זה סתם גימיק, לא משהו שצריך להיות שיקול בקניית המכשיר. בפחות כסף אפשר לקנות מכשירי פוקט פי סי טובים יותר (אני לא רוצה להתחיל ויכוח... אבל בכל זאת) יש את האייפאק 1910/1930 עם מעבד 300 מגהרץ לעומת 144... והוא גם יותר קטן, ויש את הדל אקסים עם 300 MHZ גם כן ו2 חריצי הרחבה, ולמרות שהמסך ברזולוציה קטנה יותר הוא נותן גרפיטי וירטואלי והוא גדול יותר פיזית כך שהוא עדיף לצפייה בסרטים. (שלא לדבר על זה שהתמיכה של PPC בסרטים טובה יותר, לא תרצו לראות עליו סרט באורך מלא... אבל עדיין טובה יותר והוא יותר חזק.)

מעבדים חזקים יותר...והפאלם OS5

עובד מהר יותר מ-PPC (לא נתחיל ויכוח אבל בכל זאת
) מערכת ההפעלה 5 של פאלם הרבה יותר יעילה ותוכננה מראש למחשב כף יד ולא כפי ש-PPC נוצר על בסיס חלונות וזו הסיבה שעם מעבד במהירות 144 הפאלם עובד מהר יותר מ-PPC עם מעבדים חזקים יותר. ד"א, מצלמה פשוטה זו היא דווקא גימיק נהדר. כל בעלי ה-ZIRE 71 מסכימים (נכתב רבות בפורום זה, עם דוגמאות). אני משתמש במצלמה גם בטיולי משפחה למשל וגם בענייני עבודה. למה צפייה בסרטים טובה יותר? אולי כן. אינני יודע אבל למה? לסוני גם גרפיטי וירטואלי ורזולוציה יותר גבוהה משל PPC. חוץ מזה, איזו מערכת הפעלה יציבה יותר עם פחות קראשים? לפאלם כמעט 20,000 תוכנות וקהל עצום של מפתחים. ל-PPC הרבה פחות. נכון? נו יאללה, להתחיל כבר ויכוח. יותר מדי שקט ומשעמם כאן לאחרונה. איפוא הימים של צ'ובקה וכשאדם היה פנוי יותר וכשצריך הראה את יכולתו עם העט המושחזת (זו מחמאה)?

2cookie

New member
אין בעיה../images/Emo8.gif

גרפיטי וירטואלי יש לסוני אבל אל תשכח את המחיר האסטרונומי של סידרת NX וחוסר התמיכה בעברית. הפאלם יכול להיות מהיר יותר, אבל שים לב מה קורה, בעוד לא הרבה זמן אני מתאר לעצמי יצוצו כבר מעבדי הXSCALE במהירויות שמגיעות ל800(!!!!) MHZ, ואז אני כבר חושב שלא תהיה שום בעית מהירות. עוד בקשר למצלמה, יש מצלמות שמתחברות לחריצי ההרחבה, ואם כבר מצלמה ניידת, לא עדיף מצלמה בטלפון?
ובקשר לקראשים אין לי ממש מושג בקשר לPPC כי ההתנסויות שלי איתו היו משחקים לכמה שעות, לא השתמשתי בו בצורה שוטפת. אבל אולי בקרוב
על הקראשים בפאלם אני דווקא כן יכול לספר לך! ציפיתי למערכת הפעלה יציבה ומה קיבלתי? מערכת שנתקעתי לעיתים קרובות, דורשת לפעמים ריסט אחרי סנכרון ובכלל בהפעלת תוכנות מסוימות לפעמים, לא מגיבה לכמה שניות בכל מיני סיטואציות ומאד שיטחית למראה... כשכבר יהיו משירי PPC עם רזולוצית VGA (טושיבה E800, בקרוב מאד אפילו.) פאלם תישאר מאחור עם חצי מזה, ואני לא בטוח שהם ידביקו את הפער בקרוב.

אהבתי את הרוח הספורטיבית שלך../images/Emo6.gif

מה שנקרא הרמת את הכפפה. יפה, יפה. זה אכן פורום פאלם וחברים. המצלמה? בשבילי היא פשוט בונוס חמוד שהוא שמיש במידה מפתיע. אכן יתכן לקנות SD או MS עם מצלמה יותר טובה. זה נכון אך לזייר 71 זה built-in נחמד מאד. גם עם הרבה מאד תוכנות חדשות שניסיתי במשך השנים, לא היו לי הרבה קראשים (פעם פעמיים בשנה זה לא הרבה). למעשה, זה חמש שנים כמעט לא פיספסתי יום שבו לא בדקתי מה חדש, משודרג ומעניין באתרים. מנסיוני המערכת לא נתקעת אם לרוב מקפידים להתגלח על זקן של אחרים. תמיד העדפתי להתקין תוכנות שכבר היו עליהן ביקורות וביקורות טובות, או של מפתחים הידועים כטובים. ריסט לאחר סנכרון - אצלי רק בהתקנת עברית. לגבי העתיד, אכן הכל יכול להיות כשמדובר במייקרוסופט. את זה ביל גייטס הוכיח. אני מקווה שפאלם ימשיכו ויעלו מעלה, מעלה אך מי יודע.

2cookie

New member
עוד עניין הוא המחסור של פייל מנג'ר

נורמלי בפאלם. אני לא יודע אם יש את זה בPPC, אבל חסר לי העניין של התקנת התוכנות לתוך תיקיות ולא פיזור אקראי של קבצי הPRC והPDB בתוך הזיכרון, ופייל מנג'ר יש רק לכרטיס הזיכרון מה שעוד יותר מעצבן. אכן קצת פחדתי להתחיל ויכוח על מה טוב יותר בפורום פאלם... אבל הנה, לכאן זה מתחפתח. הייתי שמח אם בM130 היו דברים כמו פייל מנג'ר, ניהול של תיקיות וכוננים, יותר הגדרות לשחק בהן... בקיצור חסרים לי הרבה דברים.

redbull2002

New member
תתקין את FILEZ

והיה לך FILE MANAGER בשביל מה לנהל תקיות וכוננים סך הכל יש לך 16 מגה, איך זה מפריע לך. תתקין את אחד הלאונצרים ותסדר לקטגוריות.(גם במקורי זה אפשרי) כל היופי במערכת ההפעלה של פאלם היא הפשטות.

2cookie

New member
אוקיי אז ככה...

מפריע לי למשל שאי אפשר שכל תוכנה וקבצי הדאטה שלה ישמרו בתיקיה אחת, במקום זה צריך לחפש את הקבצים ולמחוק אותם. ולפעמים יש גם פשוט מדי. בלאנצ'ר המרגיז שלי יש כמה עניינים של שילוב תוכנות מהכרטיס, ואמנם יש אפשרות לעשות קיצורי דרך אבל אין לי כוח לזה. לא ממש מה שמפריע לי.

redbull2002

New member
תעבור ל Zlancher/

הוא עובד מדהים עם הכרטיס, יש לא סייר קבצים מובנה, באם אתה מעביר תוכנה כלשהיא לכרטיס הוא מעתיק אותה ואת כל הדטאבייסים לכרטיס ויוצר קיצור דרך לאותו מקום. בקשר למחיקה, גם עם ה Z כאשר אתה מוחק הוא שואל אותך אם אתה רוצה למחחוק את ה דטאבייסים המצורפים ל PRC ואם אתה אומר לו כן זה עובד יותר יפה מתיקיות. אתה בטוח שבפוקט יש מין c:\program files?

2cookie

New member
אני כבר משתמש בה והיא ממש לא

מספקת, היא לא יוצרת תיקיות חדשות אני חושב.. וגם ככה בסינכרון אני לא חושב שאפשר להפנות את הקבצים לתוך תיקיה אלא לתוך כרטיס הזיכרון. עוד בקשר למחיקה-זה לא תמיד מוחק את כל הקבצים שקשורים לאותה תוכנה. בקשר לפוקט-אני לא בטוח, אני צריך לברר על זה עוד.

למעלה