רוצה לפרוק, לשתף....

רוצה לפרוק, לשתף....

הי,
אני חרדית לשעבר (משפחה ליטאית שרופה, בני ברק). כיום אני מנהלת אורח חיים חילוני לכל דבר.
במשך השנים, גם עוד לפני שיצאתי בשאלה ורק הייתי "מודרנית" ואח"כ "מקולקלת", ניסיתי כמה פעמים לגשר ביני לבין המשפחה (בעיקר אבא שלי) ללא הצלחה.
לפני כעשרה חודשים פניתי לאבא שלי בבקשה לעזרה כלכלית, כי המצב היה ממש קשה, לאחר שלא עבדתי תקופה ארוכה בגלל משבר שחוויתי.
אבא שלי סירב ונתן לי הרצאה שלימה על כך שהוא אבא שכול (מה, אבא שכול הוא רק מי שהבן שלו מת בתאונת דרכים?!), שבחיים לא יהיה לי טוב, ותמיד יהיה לי רע, כי מי שטעם את הטעם האמיתי של החיים (לדעתו, הדת) לעולם לא יהיה שליו בדרך אחרת.
לאחר השיחה המלבבת, בה בעצם הוא קילל אותי, ניתקתי איתו את הקשר.
בייחוד לאחר מניפולציה שהוא עשה לי שהתקשר אלי מיד לאחר השיחה שלנו ולא הרמתי לו את הטלפון. הוא התקשר עוד מספר פעמים ובפעם החמישית עניתי לו ואז אמר לי שהוא דווקא החליט לעזור לי כלכלית, אבל בגלל שלא הרמתי לו את הטלפון בפעם הראשונה, הוא לא יעזור לי.
הקשר נותק. ובמקביל המצב הכלכלי שלי החמיר מאד, ואני מגיעה למצב שאין לי אפשרות לקנות אוכל.
לפני מספר חודשים יצא לי לדבר עם אמא של חברה שלי והמצב הכלכלי שלי עלה לשיחה, והיא שאלה אותי למה המשפחה לא תומכת בי. הסברתי לה את מצב העניינים והיא פנתה לידיד שלה שהא פסיכולוג העובד עם חרדים והוא קישר אותי עם אדם נפלא העובד בלב לאחים.
בשבועות האחרונים התחלתי תהליך של נסיון נוסף לגישור, הפעם בתיווך אותו פעיל של לב לאחים שיש לו נסיון רב בגישור במקרים כמו שלי.
בהתחלה נטתה הכף לכך שאבא שלי מוכן לוותר על הרבה דברים, רק שיהיה איזהשהו קשר.
אח"כ התברר שזו הייתה "אי הבנה" ושאם אני לא מראה כיוון של התקרבות לדת, אין על מה לדבר.
בהמלצת הפעיל של לב לאחים אנחנו עכשיו מראים לאבא שלי כיוון של "התקרבות לדת". הוא המליץ שאלך לסמינר של "צוהר", וזה יראה לאבא שלי שאני מוכנה "להתקרב לדת". הסכמתי. הוא דבר עם אבא שלי ואמר לו שאני מוכנה ללכת לסמינר, ומה הוא מוכן לעשות כצעד בגישור. אבא שלי אמר לו שיחשוב על כך...
עכשיו העניין הוא כזה:
אני מרגישה רע עם כך שאני עובדת על אבא שלי. כי אני ממש לא בראש של להתחזק ולשמוע הרצאות חופרות.
אני גם חוששת ללכת לסמינר, שלא ילחצו עלי שם, אם כי אותו פעיל אמר לי שלא אדאג ושאם תווצר בעיה מיד אתקשר אליו.
וגם כל התהליך הזה של הנסיון לגישור מעורר בי צפיות שאני מנסה בכח לדכא, אבל לא ממש מצליחה. ואני פוחדת להתאכזב....
ובכלל בלי קשר, אחותי מתחתנת עוד שבועיים, ובדרך כלל החתונות של האחים שלי, הכוללות מפגש עם המשפחה, מפילות אותי מאד. לא ללכת לחונה זה לא כל כך לעניין, כי לאחותי חשוב שאגיע...
בקיצור, אני בתקופה מורכבת ומציפה, וכל הרגשות הקשים מהעבר עולים בי....

פנית לעמותת הלל?

אני לא בטוח שעדיף לך לנתק את הקשר עם המשפחה בגלל המחיר של עשיית שקר עם עצמך, אבל די בטוח שהעובדה שאת לא זקוקה להם אלא יש לך אפשרות להתקיים בכוחות עצמך, תקל עלייך להתמודד עם הסיטואציה בצורה טובה יותר.

אתה צודק

אם לא הייתי צריכה ת'כסף שלו היה הרבה יותר פשוט...
פניתי להלל לפנישנתיים בערך אבל לא היה להם מה להציע לי.
מבחינה כלכלית, אמרו לי שהם לא מתעסקים עם זה.
וברמה הכללית הם אמרו לי שהם מתעסקים יותר עם צעירים (Pאני בת 29)

אני לא יודע מה אמרו לך אז

אבל הם בהחלט מסייעים כלכלית, וגם לאנשים בגיל שלך.
שווה לך לנסות לפנות אליהם שוב, ובמקביל (אם זה אפשרי) להתחיל להתקיים בכוחות עצמך.

איך אני פונה להלל?

בזמנו פניתי אליהם דרך מייל. תאמנו פגישה שיצאתי ממנה מאוכזבת מאד.
לא בא לי, או יותר נכון אין לי את הכוחות להתאכזב שוב...
להתקיים בכוחות עצמי = זה מה שאני עושה כרגע.
מגלגלת אשראי, נמצאת בלחץ אטומי כל סוף חודש ומגדילה את המינוס בהתמדה...

היי

קחי בחשבון שאם פנית ללב לאחים האינטרס שלהם שונה מהאינטרס שלך. את אמנם רוצה דרכם להגיע לאבא שלך אבל הם רוצים שתחזרי בתשובה. נכון שעל הדרך אין להם בעיה לגשר בינך לבין אביך אבל, כאמור, זה רק בגלל שהם מקווים שתחזרי להיות דתיה.

אין לי פתרון לבעיה הכלכלית שלך וגם לא ציינת אם יש לך משפחה לכלכל, מה שמשנה מאד את ההתנהלות שלך. בכל מקרה, אולי תנסי לקבל הלוואה מגמ"ח היוצאים או בדרך אחרת ולא לקבל כספים מאביך על חשבון התקרבות לדת או סחיטה רגשית.

שיהיה לך המון בהצלחה!

לפי המצב כרגע

לבן אדם המקסים שאני בקשר איתו אין שום אינטרס מלבד לעזור לי.
אני מאמינה שבתוכו פנימה הוא היה רוצה שאחזור בתשובה, אבל הוא לא פועל בעניין ואפילו לא מדבר על כך.
אני לא יודעת איך להסביר, אבל נפגשתי איתו ואני יודעת לקלוט אנשיןם והמטרה שלו זה לעזור לי ותו לא.
אם המצב ישתנה, תמיד אפשר לקחת צעד אחורה...

אין לי משפחה. זו רק אני עם עצמי (ועם הכלב שלי)
ותאמינו לי שאם הגעתי למצב שאני מבקשת כסף מאבא שלי, מה שלא עשיתי כל החיים, המצב פשוט נואש...

בטח שאני לא רוצה סחיטה רגשית,
במיוחד לא מאבא שלי,
אבל לא רואה דרך אחרת...

Caro Kan

New member
האם יש לך אפשרות

לקיים את עצמך מבחינה כלכלית, מבלי תמיכתו של אביך?
כמו שנאמר כבר לפני, אם תוכלי להתקיים בכוחות עצמך את תוכלי גם להתמודד עם המצב בצורה יותר בריאה - כשאת לא נתונה ללחצים כלכליים/רגשיים/כלשהם.
נראה שאת מאוד רוצה להגיע לחתונה של אחותך. ולדעתי כדאי שתגיעי, כחלק מההתמודדות שלך בקשר עם המשפחה.

כפי שכבר כתבתי למעלה

ני מקיימת את עצמי כל החיים לבד,
אבל בתקופה האחרונה זה לא הולך, והחובות גדלים והולכים...
הלוואי ולא הייתי נתונה ללחצים כלכליים או רגשיים...

yatusha

New member
היי

אני אתייחס לשני הדברים שכתבת עליהם בנפרד:

הבעיה הכלכלית, האם החוב הוא לבנק, חברת אשראי או לאנשים פרטיים (שוק אפור?) אם החוב הוא לבנק תוכלי לנסות לגשת אליהם ולבקש מהם לפרוס מחדש את החוב בתשלומים שיאפשרו לך להתקיים בכבוד, אם החוב הוא לגורמים אחרים אולי כדאי שתשתפי מהם ואולי ימצא מישהו בפורום שיוכל לעזור. באשר להכנסה: האם את עובדת במשרה מלאה? אם כן אולי כדאי לך להוסיף באופן זמני עבודה נוספת כמו ביביסיטר, נקיון וכו' או לנסות לעבור לעבודה יותר מתגמלת.
כדאי בנוסף לעבור על על החשבונות והתשלומים ולבדוק כמה בדיוק את חייבת (ולמי) וגם לבדוק מהן ההוצאות שלך ואיפה ניתן לקזז.

באשר לאבא שלך, אני לא חושבת שזה נכון לשקר לו כי אז הפגיעה תהיה כפולה: גם הפגיעה שאינך חוזרת לדת וגם תחושת הבגידה ששיקרת לו.
אם את רוצה לשקם את היחסים בניכם אל תפלי למניפולציות שלו או של ארגונים המנסים לנצל את מצבך.
גישור אמיתי יהיה כזה שיאפשר לכם לקיים יחסים (גם אם לא קרובים) תוך כבוד הדדי לבחירה של דרך החיים שבה כל אחד מכם בוחר. שיקום כזה יקח זמן ומהצד נשמע שהדרך בה מנחים אותך רחוקה מלהיות אידאלית, הייתי עוזבת את עצות האחיתופל הללו ומנסה להתקרב למשפחה דרך החתונה שבכל מקרה כדאי שתלכי אליה כדי לא לאכזב את אחותך...

יהיה בסדר

אענה לך לפי הסדר

בעניין הכלכלי
החובות שלי מתחלקים לשתיים. לאשראי ולאדם פרטי.
החובות לאדם הפרטי, שזו בעצם חברה שלי, עוד נמשכים מהתקופה בה הייתי חרדית. סיפור מעוות על רבנית שאומרת לי ללוות כסף למטרה שהיא חושבת אותה להכרחית ושאלוהים יחזיר לי. ואני כנאמר "לא תסור ממנו ימין ושמאל" עשיתי כדבריה. רק שאלוהים לא החזיר, וכבר עברו עשר שנים....
החוב לאשראי נפרס לתשלומים אותם אני מגלגלת מידי חודש בחודשו. אני מגלגלת יותר מ20,000 שקלים.
בעניין ההכנסה: אני עובדת במשרה חלקית, מפני שזה מה שמצבי הנפשי מאפשר לי.
עד לפניחודשיים לא עבדתי, שוב בגלל מצב נפשי, ולכן הצטברו ככה החובות, כאשר אני מתקיימת על קצבה שממש לא מספיקה.
ההוצאות שלי בשנה האחרונה צומצמו זשוב ושוב עד למינימום ההכרחי.
כן, אני יודעת שאין ממש תשובה למצב הכלכלי שלי.
זו הסיבה שאני צריכה להתחנף לאבא שלי

בעניין המשפחתי
השקר אותו אני משקרת לאבא שלי הוא בתכלס שקר לבן. אני אומרת לו (דרך אדם שלישי כי אנחנו לא ממש מדברים) שאני מתקרבת וזה יקח הרבה מאד זמן כי אני עושה את זה לאט לאט כך שלא מאמינה שתהיה כאן תחושת בגידה. (ניסיתי. לא הלך....)וכן, תהיה כאן הפגיעה שלא חזרתי לדת, אבל הפגיעה הזו כבר קיימת בכל מקרה...
גישור אמיתי כמו שאת מתארת לא אפשרי מבחינתו, לצערי, והוא הבהיר זאת היטב. אין לו שום כוונה לכבד את הדרך בה אני בוחרת.
ניסיתי כבר מלא פעמים להתקרב דרך חתונות, שיחות טלפון, חגים, שבתות ומה לא. והכל היה לשווא.
אז אני מנסה טקטיקה אחרת.
אני לא ושבת שאלו עצות אחיתופל. מדובר באדם מקצועי שמבין עניין ומזועזע מהדרך של אבא שלי לאורך כל השנים.
יש לי הבנה איתו ואם אבא שלי מאניפולאטור, אז אני אהיה מאניפולאטורית גדולה יותר.
כן. זה עצוב.
כן. הייתי רוצה להגיע לקשר איתו באמת ובתמים בלי מאניפולציות.
אבל זה לא אפשרי עם הבן אדם הזה....

אקבל את סיומך "יהיה בסדר" כברכה....

תודה על התגובה המושקעת...

השאלות של יתושה עזרו לחדד את מצבך

אשאל שוב: האם יש באפשרותך לעבוד בעבודה צדדית נוספת, כגון מלצרות ובייביסיטינג? וזאת בעיקר מכיוון שציינת שאת עובדת משרה חלקית, מה שמקל על השגת משמרות שוות.
מנסיוני האישי ניתן לחיות על טיפים ודמי שמרטפות בלבד, מבלי לגעת בחשבון הבנק. תוכלי להשתמש במזומן הזה בלבד, ולתת לחוב לגלגל את עצמו בשקט בעוד הוצאותיך מצטמצמות למינימום ההכרחי, כפי שכבר ציינת, וההוצאה החודשית תסתכם בתשלום שכ"ד וניכוי חובות.

האם ערכת לעצמך טבלת הוצאות מול הכנסות? לא בראש, אלא בטבלת אקסל או על הדף?
ומה פירוש "אין ממש תשובה למצב הכלכלי" שלך? האם את מרגישה שבכל פעם שאת מנסה לפתור את הדילמה הפיננסית את נתקלת במכשול חדש?

המלצה נוספת היא לפנות לטיפול פסיכולוגי דרך קופ"ח. היאוש נעשה יותר נוח כשיש אדם ניטרלי שניתן לדבר עמו, ושאינו מקושר לארגון כלשהו.
יתכן ויפנו אותך לפסיכיאטר שייסע לך לזמן מוגבל עם תרופות שיעודדו אותך לצאת לעבוד, מעין שינוי של מוזיקת הרקע שמתנגנת בראשך.

וכפי שכבר המליצו מעלי, שקלי לפנות לעמותת עומ"ר. www.omerfund.org/

לא אוכל להסיק לגבי טיב יחסי המשפחה שלך, גם משפחתי נתקה איתי קשר במשך שנים רבות ונאלצתי להסתדר בלעדיהם. אני תוהה האם שווה להשקיע כעת בקצה חוט של קשר הטעון בכ"כ הרבה מניפולציות, והאם אביך באמת יתמוך בך גם לאחר שתנכחי במספר סמינריונים, או ימציא סעיף נוסף שעליך לעמוד בו.

שאלה אחרונה: האם יש לך מעגל חברתי מעבר לנציג החרדי? יש לך אנשים שאת יכולה לשוחח עמם, לספר להם מה עובר עליך? מישהו שאפשר לקפוץ אליו לכוס תה ודמעות?

בהצלחה וחיבוק

pokeret

New member
בלי קשר ליציאה בשאלה

כדאי שתפני לטיפול, זה יכול להקל עלייך מבחינה נפשית וזה מה שהכי חשוב.

מעבר לזה, אין עניין מקודש להיות חילוני, יתכן ובהחלט תמצאי דרך ביניים, לא צריך לפחד מסמינרים וכאלו, אם את זקוקה לעזרה כספית, סמינר של "צוהר" עדיף על פני התמוטטות כלכלית.

חיבוק.

למעלה