רוצה לעבור לאיטליה

JustBlossom

New member
רוצה לעבור לאיטליה

אני רוצה לעבור לאיטליה למשך שנה בערך כדי לעבוד ולהכיר טיפה. אני לא יודעת מה צריך בדיוק בשביל לעבור לשם, חייבים אזרחות?

jaktilia

New member
בואונה סרה

דבר ראשון את חייבת לדעת קצת איטלקית לפני שאת מגיעה כי באיטליה הכל מתנהל באיטלקית. יש קורסים במחלקת התרבות של שגרירות איטליה. בררי. יש בעוד מקומות. מבחינת עבודה, לזרים אסור לעבוד אך אם תהיי סטודנטית תוכלי לעבוד וכך גם תעמיקי את ידיעותייך בשפה במהירות רבה. האיטלקית שפה מתגלגת ונעימה, ולכן, קליטה. תרשמי לאוניברסיטה כאן בארץ, שוב בירור במחלקת התרבות של שגרירות איטליה. שכר הלימוד מאוד מאוד נמוך (פעם היה חינם!) ויש את כל סוגי הלימודים שתעלי על דעתך. מבחינת מקום. היהודים מתרכזים ברומא ובמילנו. מילנו יקרה יותר וגם טיפה יותר מסוכנת, עיר גדולה ומפויחת עם הרבה מאוד זרים בעוד שרומא עיר עממית משהו, תיירותית וישראלית. קורג'יו! (איטלקית- אומץ! והכוונה, בהצלחה)

bulllli

New member
אגב רומא,

אפשר לשאול מה קרה ברכבת התחתית? מתגובות של אנשים באינטרנט, נוצר הרושם שמדובר במערך תחבורתי מזעזע. הכצעקתה?

תשובה למעבר לאיטליה

שלום כמובן הרבה יותר טוב יהיה בשבילך להיות סטודנטית כי כך תוכלי לעבוד וזה יחסוך ממך את כל הבירוקרטיה בנוסף את יכולה לעשות פה קורס למידת איטלקית (אני עשיתי אותו בפירנצה) וזה היה אחד הדברים הכי טובים שעשיתי אכן הכל מתנהל פה באיטלקית ובקורסים האלו מכירים אנשים מכל העום ולא חסרים בתי ספר אמנם זה רק בגדר טיול לכיף ולא לעבודה כי זה לא יתן לך סטטוס של סטודנטית. הלימודים באוניברסיטה פה לא יקרים בכלל, אוניברסיטה ציבורית כמובן והכל פה עובד נורא לאט, מה שאומר את גם לא חייבת להגיע לשיעורים מה שאומר שחלק מהאנשים שרוצים להגיע לפה לפעמים יותר קל להירשם לאוניברסיטה ולתפוס טרמפ על זה אך לא באמת ללמוד. במידה ואת מעוניינת בויזת עבודה, אני הבנתי שבכל קונסוליה זה שונה, הכוונה היא שהאיטלקים ידועים באיטיות שלהם בעשיית דברים, אני ממליצה לך אבל על הקונסוליה בירושלים שם הכי פשוט לעשות דברים לפי מה שהבנתי מחברי הישראלים. דא אני לומדת פה בפירנצה באקדמיה לאומנויות יפות, וממצליצה בחום על פירנתה כיעד שלך. אני מצרפת לך אתר שבו תכניסי את הפרטים שלך ויתנו לך את הרשימה של המסמכים שאת צריכה לויזה מכל סוג שהיא לאיטליה! בהצלחה!! לילך

למעלה