רוצה ללמוד לתכנת

danitd

New member
רוצה ללמוד לתכנת

בעקבות התקנה של מערכת ההפעלה לינוקס אני רוצה ללמוד קצת לתכנת חשוב לציין שאין לי רקע במחשבים בכלל. בקושי יודעת מה זה אינטרנט
מעיון קצר באינטרנט ובלינוקס ראיתי מספר שפות תכנות אז קודם כל שאלה: למה יש כל כך הרבה שפות תכנות? ואז מתוך השפות הבאות: Ruby TCL/TK Python Perl איזה כדאי לי להתחיל? את כל השפות יש לי על הלינוקס שלי אני חייבת לציין שלינוקס היא פשוט מערכת מדליקה, כל כך קלה לשימוש וכל כך כיפית שממש עושה חשק ללמוד מחשבים, חבל שלא היה לי אותה בעבר.

danitd

New member
למה אף אחת?

זו לא נראית לי תשובה רצינית. ממה שראיתי כל השפות האלו די פופלריות בעיקר PERL ו PYTHON אז אני באמת לא מבינה למה אתה אומר אף אחת מהן.

ברנדל

New member
זו תשובה רצינית מאוד

ללמוד שפת תכנות לוקח המון זמן, אז אם כבר משקיעים זמן , אז זה בשפה שיצא לך ממנה משהו גם מבחינת הכרת המערכת, גם מבחינת הרגלי תכנות נכונים, גם נסיון בתכנות בשיטות מתקדמות, גם מבחינת הענין שמוצאים בה, גם מבחינת גמישות השפה, וגם מבחינת ערכה בשוק. לכי על c++ או java.

danitd

New member
עכשיו נתת תשובה

עכשיו הבנתי את הגישה שלך. אני ראיתי גם אם ++C וגם את JAVA ממש לא מבינה בזה הרבה אבל מה שאני מחפשת הוא לא להפוך למתכנתת אלא רק להכיר קצת יותר, לכן הלכתי על שפות Script לגבי ערך בשוק ראיתי ש PERL פופולרית מאד אולי אפילו יותר מ JAVA לפחות במה שאני ראיתי לכן אם מדובר על פופולריות אני ממש לא מבינה את התשובה שלך לגבי JAVA שנראית לי הרבה פחות פופולרית מ PERL אבל כמו שאמרתי קודם, אני ממש לא מבינה אז אשמח אם תסביר לי מדוע JAVA ולא PERL? לגבי גמישות, נראה לי שכולן גמישות מאד או שאני לא מבינה על מה מדובר. הרגלי תכנות נכונים? מה אתה מתכוון האם השפות שאמרתי מלמדות הרגלים לא נכונים? ואם כן למה?

ברנדל

New member
כמה דברים

זה לא משנה אם את רוצה להפוך למקצוענית או לא. דווקא בגלל שאת רוצה ללמוד מתוך ענין ולא מתוך הפיכה למקצוענית, לא הייתי ממליץ על perl. ב perl יש הרגלי תכנות גרועים מאוד. המטרה העיקרית של השפה הזו היא לעשות דברים מאוד מאוד מסוימים בקלות, ולאו דווקא לתכנת נכון, העיקר שם זה להשיג מטרה ספציפית מסוימת. לאו דווקא משיגים שם את המטרות באופן תכנותי מקובל. C++ ילמד אותך איך מתכנתים, את תראי שם דברים באמת יפים והרבה יותר מענינים, את גם תכירי את המחשב הרבה יותר טוב, ותביני מה באמת קורה, פשוט מומלץ, PERL לעולם היא שפה משנית, אסור בשום פנים ואופן להתחיל מזה. את פשוט עלולה לקבל רושם מוטעה לחלוטין לגבי מה זה תכנות.

danitd

New member
מה הכוונה הרגלים רעים?

אם ב perl יש הרגלים רעים אז למה היא כזו פופולרית? לא נראה לי ששפה כזו פופולרית היא שפה משנית. אם היא שפה שנותנת הרגלים רעים אז מה כל כך הרבה מתכנתים בעולם יש להם הרגלים רעים? בכלל לא מבינה מה להרגלים ולתכנות.

DadleFish

New member
אם הבחירה היא אך ורק מתוך אלו,

תתחילי עם Python. באופן כללי אני ממליץ על ++C כשפת התכנות הראשונה. היא גם, לגמרי במקרה, שפת התכנות השולטת כיום בעולם, כך שתהיה לך המון תמיכה מהקהילה. למה יש כל כך הרבה שפות? ראשית, כי שפות הן דבר מתפתח - מה שחשבו לפני 40 שנה כבר לא בהכרח נכון היום, הצרכים שהתפתחו בעולם התוכנה דורשים שפות חדשות וחזקות יותר. שנית, יש שפות שהתפתחו כדי לענות על צורך מסוים מאוד. PERL למשל היא שפה שחזקה מאוד בטיפול במחרוזות והיא נפוצה בתור שפה לכתיבת סקריפטים שונים או לתכנות אתרי אינטרנט; TCL טובה ל-GUI מהיר ופשוט; ועוד ועוד. שלישית, תאגידים שונים ומשונים (בלי להזכיר שמות...) ממציאים כל מיני שפות כדי לבלבל את השוק - ממש ככה - הם ממציאים שפות "חדשות" ששונות רק בקצת משפות קיימות, כדי שהשוק לא יוכל להתרכז בשפה אחת מרכזית ולכן ייאלץ להתפתח בקצב של אותו תאגיד. רביעית, יש אנשים שבטוחים שעל ידי המצאת הגלגל הם יעשו אותו יותר טוב - אז הם ממציאים שפה חדשה. לפעמים זה מצליח להם, והם אוספים כמה אנשים סביבם, והופ יש "שפה חדשה". אבל בפועל כמעט אף פעם שפות כאלו לא מתרוממות אז הן לא שוות התייחסות.

danitd

New member
תודה על התשובה

באמת תשובה יפה. מאחר ואני לא רוצה להפוך את התכנות למקצוע, לא הלכתי על שפת ++C שנראית לי למקצוענים בלבד (זו רק דעתי) למה אתה ממליץ על Python? נראה לי ש Perl הרבה יותר פופולרית. מה שלא לגמרי הבנתי מהתשובה שלך זה מה אתה מתכוון תאגידים? הרי רוב השפות לפי מה שהבנתי לא פותחו על ידי תאגידים נכון? הבנתי ש JAVA זו שפה שפותחה על ידי SUN אז זו שפה שפותחה על ידי תאגיד.

gafni

New member
פיטון - כי :

היא שפה שמקנה הרגלי תכנות נכונים. היא שפה חזקה כוללת המון ספריות מוכנות ומתפתחת בקצב רצחני. קריאה וקלה להבנה במידה ואת נתקלת בקוד של מישהו אחר (מה שבפרל יכול להיות סיוט). נמצאת על כל מכונת לינוקס. יכולה להיות מותקנת גם על חלונות. נוגסת במהירות בשוק של פרל. כל מה שכתבתי נכון גם לפרל למעט מהירות הלימוד והקריאות של הקוד. פיטון גם תשמש בסיס מצוין אם תרצי להמשיך לשפות מתקדמות .

IP yuval

New member
גם אני ממליץ לך על Python

כיף לכתוב ולקרוא את הקוד שלה, אפשר לעשות איתה דברים נחמדים מהר(גם דברים גרפים, עם pygtk וglade או wxpython).

למעלה