רוצה ללכת לאיבוד...

doggi7

New member
רוצה ללכת לאיבוד...

ומחפשת איפה :) היי, מחפשת עצה או הצעה לגבי יעד טיול שעיקרו טבע. הרעיון הוא להעלם איפשהו לכמה שבועות\חודשים, להתחבר לטבע ולהתנתק מהמציאות. מתכוונת לטוס לבד, אבל לא מתנגדת למצוא שותפ/ה באותו ראש: בלי טלפונים, בלי אינטרנט, בלי אנשים ובטח שבלי ישראלים בכל מקום, פשוט לנדוד בטבע ולהתחבר לשורשים של עצמך שהולכים לאיבוד בכל ההמולה של החיים. רעיונות וטיפים מכל סוג יתקבלו בברכה.

jeshu

New member
מה השגביל אותי במקומות מסויימים בהם רציתי פשוט ללכת הרבה היה, בין היתר, חוסר בציוד. מאז אני הולך עם שק"ש, מזרון שטח, כירת בישול ומעיל גשם לכל מקום. בעתיד יהיה גם אוהל. ככה אני יודע שאני יעכול לסמוך על עצמי ועל הציוד. בנוגע להליכה בטבע - קחי בחשבון שרוב העולם מיושב וקשה ללכת באצמת בטבע. את כן יכולה ךלשוטט בין כפרים בנוף אגררי עם טבע. מקומות שעולים בראש - לאוס, הודו, אתיופיה, בוליביה, פרו. נסי אולי להחבר למקומיים וקצת פחות ל"טבע" שהוא מושג חמקמק.

natyh

New member
בלי ישראלים ?

אין מקום כזה ....

doggi7

New member
אין מצב חח

אני יודעת שאנחנו תקועים בכל חור, ולפעמים זה כיף - אבל אני בטוחה שאי שם יש איזה "גן עדן" נסתר שעוד לא גילו...

doggi7

New member
אני לא יודעת אם אתה מסתלבט או לא...

אבל מדינות ערביות הן מחוץ לתחום מבחינתי :)

jeshu

New member
אתה מנסה להקניט אנשים שבאים לפורום? אם כבר בימינו הייתי נוסע לתורכיה אם הרצון הוא להמנע מישראלים.

sailor

New member
אם היה לי דרכון זר

הייתי טס לעומאן. לפני רצח רבין היו טיולים קבוצתיים לשם לישראלים שחזרו מלאי התפעלות הן מהחופים הטרופיים והן מהמדבר ההררי.

sela v

New member
אבל זו מדינה ערבית

והיא ביקשה במפורש לא מדינה ערבית. דרך אגב לא ניסיתי להקניט, אבל קשה למצא מקומות מבודדים, ועוד יותר קשה ללא ישראלים. דרך אגב שהייתי באיסלנד (גרתי שם כמה שבועות). לא נתקלתי בישראלים, אבל עדיין יש ישראלים שמטיילים שם.

jeshu

New member
אנחנו ממש לא בכל חור או יותר נכון, ישראלים מתנקזים לכמה חורים מרכזיים ורק מעט יוצאים מהם. לא קשה לטייל בהודו למשל ולהמנע מישראלים, אם רק רוצים.

sitvaniyot

New member
דוקא שאלה מענינת לפורום שלנו

ולא פעם גם לי בא להתנתק לא חייבים לעשות זאת בחו"ל. אפשר גם בארץ. צריך, אוהל, שק"ש כלי בישול ורחצה, מים ומזון לפי מידת הבדידות הרצויה. מפה לאיזור. מזג אויר טוב -חובה מבחינתי. בארץ, אני בורחת לחופי הכנרת בימי חול יש שם כמה פינות שאינני מגלה. מי שרוצה שיחפש לבד. כנ"ל בחופי אילת. יש גם מקומות ומסלולים בנגב או בגליל. במיוחד בנגב צריך להזהר ממבריחים, אז לברר טוב את המסלולים שלהם לפני שיוצאים לדרך או לדאוג ללינה במקום מוסדר. חול - בקיץ יש מסלול טוב חוצה אנגליה. אפשרות נוספת סביב עירות הסקי בשויצריה או באלפים בצד האיטלקי. חול רחוק - נהניתי מאד בפולינזיה, עברתי גם בין איים הכי כיף לשהות באי קטן עד שממצים אותו ואז הלאה. נהינתי גם בצפון וייטנאם ששם לא פגשתי אנשים אפילו בשדות, לאוס ג"כ דלילה בשתיהן נופים קסומים. לא לארצות כמו אוסטרליה ששם מזג האויר קשה מבחינת החום: צריך המון מים והמרחקים מאד גדולים וצריך רדיו לקשר. לבדוק גם איזה חיות מסוכנות יש באיזור הטיול. לברר גם צמחים רעילים. טייל בכיף ובבטחה.

sitvaniyot

New member
האמת, המשטרה אמורה לתת מידע

אבל אם התחנה אנטיפטית, בדוק עם רשות הטבע והגנים, הפקחים יודעים מצויין, או החברה להגנת הטבע. גם אנשי הסביבה יתנו מידע. במשך הזמן, יוצרים מקורות מידע אישיים. לי יש ידיד באחת מיחידות החילץ וכשיש לי צורך הוא מקשר אותי למי שצריך. אין תחליף למידע מהימן במיוחד כשמטיילים לבד!!!

jeshu

New member
רעיונות טובים נקווה שיבנו שם גדר רצינית יותר בקרוב.

perahavivi

New member
אז עד שיהיה לך אוהל

אתה יכול לישון באוהל עם סתונית אבל רחוק אחד מהשני כדי שלא תתקל חלילה בשום בן אדם

jeshu

New member
אין ממש צורך באוהל בנגב גם במקומות רבים אחרים הסתדרתי בלי אוהל, או כי ישנתי במבנים אחרים מעשה ידי אדם או תחת מכסה טבעי או במקום שבעונה בב טיילתי לא יורד גשם ויש גם פשוט מאוד להתעלק על אוהלים של אנשים אחרים, כמוט שציינת. בכל מקרה, אין צורך בתגובות תוקפניות. אנחנו כאן כדי לשתף ולהביע מגוון של דיעות וגישות. אני מאוד מסכים איתך בנוגע לשקיות ניילון ומשתדל שלא להשתמש בהן ולמחזר אותן כמה שאפשר.

למעלה