רוצה לכתוב ספר?

יאור

New member
רוצה לכתוב ספר?

יש לי רעיון לספר ( מדובר בדברים שקרו לי שעם קצת כשרון יש בהם פוטנציאל) מחפש מישהו/י מוכשר/ת שיש לו רצון וזמן תמורת אחוזים ממה שיצא- אם יצא.

Boojie

New member
בזמנו קראתי כמה מדריכי כתיבה,

וכולם תמימי דעים באותה נקודה - רעיון זה כלום. כפי שציין אחד מהם (ציטוט חופשי ותרגום חופשי מהזכרון): "הרבה פעמים אני מקבל פניות מאנשים שמציעים ´יש לי רעיון נפלא, למה שאני לא אתן לך אותו, תכתוב על זה ספר, ונתחלק ברווחים?´, ותמיד אני עונה אותו דבר - רעיונות יש אינסוף. הכתיבה עצמה היא החלק הקשה". זו בדיוק הדעה שלי. רעיונות יש כמו זבל. מה שעושה סיפור/ספר טוב הוא לא הרעיון, אלא הביצוע. ובדרך כלל, הביצוע יותר טוב כשאדם כותב רעיון שקרוב לליבו, ולא רעיון שמישהו אחר נתן לו. שלא לדבר על זה שכל הקונספט של "סופרי צללים" מאוס עלי. אז אמנם לא מדובר פה בסופר צללים מהסוג הקלאסי, אלא בסופר שיהיה ידוע שהוא כתב את היצירה, אבל עדיין...

Rivendell

New member
מסכימה איתך

לי יש אלפי ומאות רעיונות כל יום, ולא קורה עם זה כלום :) חוצמזה, כולנו חושבים שהחיים שלנו מאוד מעניינים, מרגשים, ויכולים להיות פרק נהדר בדוסון. אבל אנחנו בעיקר חושבים ככה כי אלה החיים *שלנו*. :) הבעיה האמיתית היא ביישום. ספר טוב הוא גם שפה, הבעה, רגש, זרימה.

Boojie

New member
או, אני חושבת שהחיים שלנו,

של כל אחד מאיתנו, באמת מסוגלים להיות מרתקים כמו... פרק בדוסון, אמרת? שיהיה...
רק שצריך לזכור שלדוסון יש תסריטאים מעולים שלוקחים את כל הרגעים ההם ומציגים אותם בצורה הכי טובה ומעניינת שאפשר. אם יהיו לנו תסריטאים כאלה, גם החיים שלנו ייראו כמו פרק בדוסון. (או במשמר המפרץ. או בנשואים פלוס. או במקרה שלי, אם לא אכפת לכם, הייתי הולכת על "שתי גברות שמנות"...)

Rivendell

New member
../images/Emo8.gifהנה רעיון חביב לשרשור

אני דווקא חושבת שהייתי הולכת על בבילון 5, או משהו בכיוון. יכול להיות נחמד לדמיין את אמא שלי כוורלונית אימתנית :)

למעלה