רוצה לחלוק

patetta

New member
רוצה לחלוק

הייתי ביום שני באליפות הארץ בגדי קמפוג'יטסו. התחרות היתה מעניינת והרמה טובה אבל דבר אחד ציער אותי. הקרב הכי טוב של התחרות היה של שתי בנות בחגורה כחולה.הן נתנו קרב מדהים שתיהן היו נחושות לנצח ולא עצרו את הקרב גם לאחר שנפגעו מביטה בפנים או כשנפלט אגרוף לא חוקי.הקרב היה כל כך מרשים שהמתחרים האחרים והשופטים התקבצו סביב הזירה שלהן ועזבו את הזירות האחרות (היו ארבע).הקרב היה שקול והיה ראוי שיגמר בהכרעה שלא תשאיר ספק , אך בכל זאת הוא נגמר די באמצע כשהשופט פשוט הכריז על המנצחת מבלי להיוועץ בשופטי הקו.כולם היו מופתעים מההחלטה ואני לא יודע אם הבחורה שהפסידה היתה מנצחת אבל בהחלט לא הגיע לה להפסיד.כל העסק הריח לא טוב ונראה כאילו ההחלטה הושפעה מפוליטקה .במיוחד לאחר שהשופט חיבק וליטף את המנצחת עוד לפני שהספיקה לרדת מהזירה.אני לא תמים ואני יודע שדברים כאלה קרו ויקרו אבל בהחלט כואב לי על הבחורה הזו שנתנה קרב טוב שנגמר בצורה מבישה.

מתי היה הקרב?

הייתי שם בין 13:00 ל-14:00. ממה שאני טעמתי, היתה אליפות מאוד יפה. היו כ-250 משתתפים ממס' מועדונים של השיטה, ילדים, נוער ובוגרים. הקרבות כללו מגע מלא בעמידה, הטלות וקרקע להכנעה. היו 4 זירות, ובסה"כ היה מאוד מרשים. לצערי הייתי צריך לזוז לאחר ההפסקה (בדיוק כשהחל מופע של 3 חגורות שחורות), אז את קרבות הגמר ואת הקרבות של הבוגרים לא יצא לי לראות.

patetta

New member
בסביבות 15:00

אני מסכים איתך.והקרב הזה היה בכמה רמות מעל כל הקרבות שהיו שם בגלל זה זה כל כך צורם

cronic1

New member
איך היו שאר הקרבות,הניהול?

האם היו פציעות באליפות ישראל בגדיקנפוג'יטסו? איך היה הניהול והלך הרוח הספורטיבית? האם היו עוד קרבות מענינים? איך החברה של באר שבע? בתור חדש בשיטה הייתי מעונין לקבל רשמים. תודה.

patetta

New member
אם אתה רוצה את דעתי

הקרבות היו מעניינים אך לא הגיעו לרמה של הקרב שהזכרתי.ובתור אחד שלא עוסק באומנות לחימה מהסוג הזה התרשמתי די לטובה הן מהרמה והן מהרוח הספורטיבית של המתחרים.כמובן שלא כל המתחרים סיפקו את הסחורה אבל אין מה לעשות במיוחד בהתחשב בעובדה שהרבה מהם היו בעלי חגורות נמוכות.מה שאני כן יכול להגיב זה על ההופעה מכיוון שבזה יש לי ניסיון.ההופעה היתה מתחת לכל ביקורת מבחינת המקצועיות של המופיעים אני לא מדבר על הטכניקות שהם הדגימו שבוצעו ברמה של אימון ולא של הופעה וניכר היה מספר מועט של חזרות לפני ההופעה.הדבר הכי גרוע בהופעה היה שאחרי שההופעה נגמרה אחד החברה לקח מקל שהמדגים לא הצליח לשבור עליו .צעק "יגאל" בוולגריות וכשיגאל התקרב אליו הוא שבר עליו את המקל ומלבד זאת שהוא הסיר כל ספק שזהו קיסם שקל לשבור והוציא את העוקץ מן ההופעה המקל שעף כמעט פגע באחת באחת המזכירות ופצע אותה.אחרי זה המופיעים הלכו לצד האולם והפגינו עצבנות ובעטו בקיר.הופעתי הרבה פעמים ומעולם לא נתקלתי בחוסר מקצועיות שכזה. אבל חשוב לי להבהיר לך שלא תשליך מהרשמים שלי על ההופעה שלהם לגבי הרמה שלהם.או על השיטה וקברניטיה שעליהם שמעתי וראיתי רק דברים טובים,כמו גם על המתחרים המובילים.

cronic1

New member
תודה רבה

את החברה שמופיעים אני מכיר כולם חגורות שחורות ונערים טובים,כנראה שמשהו בתרגיל השתבש והם התאכזבו. אני מבין שבסך הכל היה יום מהנה ומענין,בטח את שאר הפרטים אני אשמע ביום שישי באימון. שוב תודה

למעלה